STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10, 24η αγωνιστική: Ο ξεχωριστός κύριος Αραούχο

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 24ης αγωνιστικής της Super League και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση.

Ο εκπληκτικός Αραούχο που οδηγεί την ΑΕΚ, ο απογοητευτικός ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Οι κεφαλιές του Ολυμπιακού απέναντι στον Ατρόμητο, ο Παναθηναϊκός που “χωλαίνει” μακριά απ’τη Λεωφόρο και η γκολάρα του Μανιά. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 της 24ης αγωνιστικής.

10. ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

O κατήφορος της Βέροιας δεν έχει τελειωμό, μετράει οκτώ σερί ήττες. Δύσκολο το έργο τους, αλλά και οι ίδιοι δεν βοηθούν τους εαυτούς τους. Με τον Πλατανιά ο Αντονιάν αποφάσισε να κάνει δύο ίδια τάκλινγκ στη γραμμή και να προλάβει να αποβληθεί στο 22’ και σχεδόν όλοι οι αμυντικοί σταμάτησαν για λίγο και ζήτησαν να διακοπεί η φάση επειδή η μπάλα βρήκε τον Καλί στο πρόσωπο πριν βγει η σέντρα για το γκολ του Μουνάφο.

Η Βέροια θέλει οπωσδήποτε νίκη το Σάββατο με την Κέρκυρα, για να πάει στη Λιβαδειά να τα παίξει όλα.

9. ΤΙ ΕΒΑΛΕΣ ΡΕ ΜΑΝΙΑ;

Ο Αστέρας υποδέχθηκε πίσω τον Βεργέτη και μ’αυτόν στον πάγκο έμεινε όρθιος στη Λιβαδειά. Το καταπληκτικό γκολ του Μανιά έδωσε στον Αστέρα το 1-1 και έτσι οι Αρκάδες πήραν έστω έναν πόντο μετά από πέντε σερί ήττες. Ήττα θα τους έφερνε ισόπαλους με τον Λεβαδειακό, αλλά και ο πόντος δεν τους καθησυχάζει 100% και χρειάζονται τη νίκη την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον “αδιάφορο” ΠΑΣ.

Όχι και το πιο εύκολο, για ομάδα που όμως μου λέει ο Κουνάδης έχει έντεκα σερί ματς χωρίς νίκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και το τελευταίο δίμηνο έχει νικήσει μόνο τα Τρίκαλα.

8. ΝΟ ΚΟΝΤΕ, ΝΟ ΠΑΡΤΥ

Κάποια στιγμή θα έμπαινε ένα τέλος στο σερί. Ο εκπληκτικό Πέδρο Κόντε σκόραρε για έξι συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματα και πέτυχε επτά γκολ στα ματς με Ατρόμητο, Παναθηναϊκό, Πλατανιά, Κέρκυρα, ΑΕΛ και Παναιτωλικό. Κόντρα στον Παναιτωλικό δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, απ’την ομάδα του Χάβου έλειπε ο Μαρκόφσκι και καθόλου το ματς ήταν η μοναδική λευκή ισοπαλία της αγωνιστικής.

7. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΕΖΟΝ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Στα Πηγάδια τελείωσε το σερί έξι αγώνων χωρίς ήττα, αλλά ο Πλατανιάς δεν πτοήθηκε. Η ομάδα του Παράσχου νίκησε τη Βέροια πιο εύκολα απ’το τελικό 1-0 και συνεχίζει να είναι κοντά στην πεντάδα. Δύσκολη αποστολή, αφού στις υπόλοιπες έξι αγωνιστικές ο Πλατανιάς παίζει με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Ατρόμητο και τον Ηρακλή που “καίγεται” για βαθμούς.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΒΕΡΟΙΑ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΒΕΡΟΙΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

6. ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ

Επαναλαμβανόμαστε μετά από κάθε αγωνιστική, αλλά αξίζει τον κόπο. Τα παιδιά του Ηρακλή και ο Παντελίδης καταθέτουν ψυχή σε κάθε αγώνα, παλεύουν με αυταπάρνηση για να σώσουν μια ομάδα που είναι “άρρωστη” σε όλα γύρω της. Πάλι έμειναν πίσω στο σκορ, πάλι βρήκαν τρόπο να ισοφαρίσουν και να πάρουν τον πόντο, όπως έκαναν και κόντρα στην AEK και τον ΠΑΟΚ.

Η τύχη του Γηραίου κρίνεται στα δύο επόμενα παιχνίδια εκτός έδρας, με Πλατανιά και Κέρκυρα, αφού χρειάζεται ένα διπλό πριν υποδεχθεί τον Λεβαδειακό στο Καυτανζόγλειο.

5. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ

Δεν την έχει βρει την άκρη εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός. Και το πρόβλημα δεν είναι πως μπορεί να χάσει εκτός απέναντι σε μια ομάδα σαν την Ξάνθη, αλλά πως αφήνει βαθμούς σε αγώνες που είναι σχετικά καλός, απέναντι σε ομάδες που θα “πρέπει” να είναι του χεριού του. Οκτώ αγώνες μακριά απ’τη Λεωφόρο έχει δώσει με τον Ουζουνίδη στον πάγκο, έχει πάρει μόνο Ατρόμητο-Αστέρα, έχει χάσει από Πλατανιά-Ξάνθη και έχει αφήσει οκτώ βαθμούς στις ισοπαλίες με ΑΕΛ, Κέρκυρα, ΠΑΣ και Ηρακλή.

Ο Παπαμακάριος έχει δίκιο που μου λέει πως έλειψε ο τρόπος με τον οποίο ο Κλωναρίδης παίζει δίπλα στον Μπεργκ, εγώ προσθέτω πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να σκληρύνει τη νοοτροπία του.

4. ΧΑΜΗΛΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Κοίτα να δεις τι λέγαμε για τον ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού: “Το τελευταίο που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ είναι η ευφορία να δημιουργήσει την αίσθηση πως είναι καλύτερη ομάδα απ’ότι πραγματικά είναι”. Τελικά ο Δικέφαλος δεν την απέφυγε τη φάκα. Η ΑΕΚ τον χτύπησε με τον ίδιο τρόπο και αυτή τη φορά το “κορόιδο” που έχασε όταν είχε την μπάλα ήταν ο ΠΑΟΚ. Τρία γκολ έφαγε ο Δικέφαλος, από τρία κλεψίματα της ΑΕΚ ενώ είχε την κατοχή.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί να έχει περάσει καιρός από τότε, μπορεί ο ΠΑΟΚ να αισθάνεται και να είναι πιο ισχυρός, αλλά καλό θα είναι θα θυμηθούν εκείνο το “χαμηλά η μπάλα” που συνόδευε την εποχή Ζαγοράκη.

3. ΝΙΚΗ-ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ

Η νίκη ήταν απαραίτητη, όχι τόσο γιατί υπάρχει κίνδυνος για το πρωτάθλημα, αλλά για να επανέρθει η ηρεμία ενόψει της ρεβάνς με την Μπεσίκτας και της επίσκεψης στη Λεωφόρο. Η λύση ήρθε όπως θα περίμενε κανείς απ’τον φετινό Ολυμπιακό: σέντρα μετά από κόρνερ, κεφαλιά, γκολ.

Τέσσερις αγώνες έχει δώσει φέτος ο Ολυμπιακός με τον Ατρόμητο και έχει πετύχει τέσσερα γκολ με κεφαλιά: ένα ο Ιντέγε στη νίκη στο Περιστέρι, από ένα Ρομαό-Φορτούνης στη νίκη στο Κύπελλο, άλλο ένα ο Ντα Κόστα χθες.

Ο Βούζας έβαλε όσους ήθελε να δει η κερκίδα (Καμπιάσο, Μάριν, Τσόρι) και είναι μάλλον περίεργη η απόφαση να παίξει ο Καμπιάσο τρεις μέρες μετά τον αγώνα με την Μπεσίκτας ενώ είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί και στη ρεβάνς.

2. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΕ BIG-BEN

Αυτό είναι πρωταθλητισμός, να μην γκελάρεις. Ο Πανιώνιος πάλεψε και πήρε το 1-1 με την ΑΕΚ, αλλά άμεση επιστροφή στις νίκες κόντρα στην ΑΕΛ, για την ομάδα του Μιλόγεβιτς που έχει μία ήττα στα τελευταία 17 ματς, αυτή στο “χωράφι” των Ζωσιμάδων.

Ο Γεσίλ έχασε αρκετές ευκαιρίες να πετύχει το πρώτο του γκολ, αλλά “καθάρισε” και πάλι ο Μπεν. Πρώτος σκόρερ του Πανιώνιο με επτά γκολ, τα πέντε τα έχει πετύχει μετά τον Ιανουάριο, όταν και βγήκε μπροστά μετά την πώληση του Ανσαριφάρντ.

1. ΣΚΛΗΡΗ ΜΕ ΑΡΑΟΥΧΟ

Το πρώτο γκολ είναι πάντα σημαντικό στα ντέρμπι, πόσο μάλλον όταν το πετυχαίνεις στο πρώτο λεπτό. Το γρήγορο 1-0 έδωσε στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να υπηρετήσει μέχρι τέλους το σχέδιο με το οποίο μπήκε στο γήπεδο: σκληρή τριάδα στο κέντρο, πίεση στην πρώτη πάσα του ΠΑΟΚ. Ο Χιμένεθ ήθελε πίεση και ταχύτητα, φάνηκε απ’τις οδηγίες του, φάνηκε απ΄τον τρόπο που συνέχισε πιστός στο πλάνο ακόμα και όταν βρέθηκε με παίκτη παραπάνω, φάνηκε και απ’τις αλλαγές.

Στη Νέα Σμύρνη μπήκαν Πέκχαρτ, Αλμέιδα, Μπακασέτας, κόντρα στον ΠΑΟΚ μπήκαν Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας, Αραβίδης. Η ΑΕΚ “μπήκε” στην πεντάδα και πρέπει τώρα να αποδείξει πως μπορεί και εκτός έδρας: έχει να παίξει με Ατόμητο, Πλατανιά, Λεβαδειακό και ΠΑΣ.

Μέχρι τότε, είναι ορατό σε όλους τι όπλο είναι να έχεις για σέντερ φορ έναν πλήρη επιθετικό σαν τον Αραούχο. Ο Αργεντινός “δεν είναι για εδώ”, γι' αυτό και η Ένωση πρέπει να κάνει ο,τι μπορεί για να τον κρατήσει. Περισσότερα γι’αυτό, απ’τον Βαγγέλη Αρναούτογλου.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ