STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10, 22η αγωνιστική: Ο "Ιστορικός" και ο "υστερικός"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο εκπληκτικός Πανιώνιος που έγραψε ιστορία στο Φάληρο και ο Ολυμπιακός που ακόμα σεντράρει. Η ΑΕΚ που ανεβαίνει, ο "δήμιος" του Παναθηναϊκού Βασιλακάκης και το "χαστούκι" του Ηρακλή στον ΠΑΟΚ. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 της 22ης αγωνιστικής.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 22ης αγωνιστικής της Super League και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση.

10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

Στον Αστέρα το έχουν κλείσει το μαγαζί, πιστεύουν πως δεν γίνεται να υποβιβαστούν; Ο Ελευθερόπουλος έφυγε, η ελεύθερη πτώση συνεχίζεται. Ήττα με κάτω τα χέρια απ’τον Πλατανιά και ο Αστέρας μετράει πλέον τέσσερις σερί ήττες και αγνοεί τη νίκη για επτά αγωνιστικές, ενώ έχει και την 3η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.

9. BREAKING NEWS: ΝΙΚΗΣΕ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ο κουρασμένος και χωρίς μεγάλο κίνητρο ΠΑΣ ήταν ο ιδανικός αντίπαλος και ο Λεβαδειακός δεν έχασε την ευκαιρία. Πρώτη νίκη για την ομάδα του Χριστόπουλου (και μάλιστα με ανατροπή) μετά από τρεις μήνες: Τελευταίο τρίποντο για τον Λεβαδειακό ήταν στις 27 Νοεμβρίου (3-0 με τον Ηρακλή) και από τότε πέρασαν 12 αγώνες, με δέκα ήττες και μόλις δύο ισοπαλίες.

Νίκη που ήρθε με περίεργο τρόπο, όπως μου περιγράφει ο Πέτρος Παπαμακάριος. Με απόντα τον Μάντζιο, ο Χριστόπουλος έβαλε τον Καραμπουέ στην επίθεση. Αυτός χτύπησε, στη θέση του μπήκε ο Βασιλείου και πριν περάσουν δέκα λεπτά ο Έλληνας επιθετικός ισοφάρισε, σκοράροντας μετά από 49 μήνες.

Όχι, δεν διαβάσατε λάθος, ο Βασιλείου είχε να σκοράρει τέσσερα χρόνια και έναν μήναν, απ’τις 26 Ιανουαρίου 2013.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

8. ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Να το γράψουμε άλλη μία φορά. Όλα γύρω τους είναι μαύρα κι άραχνα, αλλά οι παίκτες του Ηρακλή κάνουν ηρωικά πράγματα. Σε κάθε ματς παλεύουν, ματώνουν, “πεθαίνουν” στο γήπεδο για την υπέρβαση. Για τη μια φάση, τη μια κερδισμένη μονομαχία που ίσως τους φέρει κάτι στο παιχνίδι, έναν βαθμό, μία νίκη που θα τους κρατήσει στην κατηγορία.

Ισοφάρισαν τον ΠΑΟΚ και συνέχισαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Όχι για να κρατήσουν τον πόντο, αλλά για αυτό το “μπας και” που θα τους έδινε ακόμα και τη νίκη. Η εικόνα τους, να πέφτουν στο χορτάρι μετά το τελευταίο σφύριγμα ήταν εκπληκτική.

7. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΠΕΝΤΑΔΑΣ

Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Πλατανιάς. Εύκολο τρίποντο, με 3-0 απέναντι στο συνονθύλευμα του Αστέρα που κατέβηκε στην Κρήτη με προπονητή τον Χαραλαμπίδη, της Κ20. Τα εννέα γκολ (χωρίς πέναλτι) έφτασε ο Γιακουμάκης, ο πρώτος Έλληνας σκόρερ της Super League, και ο Πλατανιάς εξακολουθεί να έχει όσες νίκες έχει και η ΑΕΚ.

Την επόμενη εβδομάδα η ομάδα του Παράσχου πάει στα Πηγάδια για να παίξει με την Ξάνθη και με δική της νίκη και στραβοπάτημα της ΑΕΚ στην Ν. Σμύρνη μπορεί να βρεθεί στην 5η θέση. Ενδιάμεσα όμως έρχεται στην Αθήνα για να παίξει τη ρεβάνς του 0-0 με την Ένωση στο Κύπελλο.

6. "ΜΠΛΟΚΟ" ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Με τον Αστέρα υπήρχαν χώροι και στους χώρους ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι. Στα Πηγάδια η Ξάνθη δεν άφηνε χώρους και η ομάδα του Ουζουνίδη “μπλόκαρε”. Ούτως ή άλλως οι Ακρίτες οδηγούν τα ματς σε ελάχιστες φάσεις, ο Μπουμάλ δεν έδωσε αυτά που δίνει τελευταία ο Εμποκού και το έργο για τον Παναθηναϊκό έγινε πολύ δύσκολο.

Η ήττα είναι ίσως σκληρή, το 0-0 θα ήταν πιο ταιριαστό αποτέλεσμα, για τον Παναθηναϊκό που δικαιούται να τα έχει με τους επόπτες, αλλά καλό θα είναι να μην περιμένει και πολύ φιλικές διαιτησίες στη συνέχεια.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΚΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΚΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

5. ΧΑΜΗΛΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Όταν προηγείσαι με γκολ ένα μέτρο οφσάιντ και ούτε φέτος φεύγεις με νίκη απ’το Καυτανζόγλειο, τότε σίγουρα κάτι δεν έκανες καλά. Η εικόνα του ΠΑΟΚ οδήγησε τον Ίβιτς να δηλώσει πως ντρέπεται για αυτά που είδε, να μιλήσει για το χειρότερο φετινό ματς του ΠΑΟΚ και να αναλάβει την ευθύνη.

Καλά τα συνθήματα για την ομαδάρα, δικαιολογημένη η ευφορία για όσα προσφέρουν οι προσθήκες (ο Πρίγιοβιτς έχει τέσσερα γκολ με έξι τελικές), αλλά το 1-1 στο Καυτανζόγλειο θα πρέπει να θυμίσει σε όλους πως ο,τι καλό κάνει ο Δικέφαλος δεν το κάνει χάρις σε κάποια τρομερή ανωτερότητα, αλλά με κόπο, προσπάθεια και ιδρώτα.

Σαν κι αυτή του Χαρίση, που έκανε εξαιρετικό ματς. Καλό το "χαστούκι" απ’τον Γηραίο για να δει ο Δικέφαλος πως δεν έχει φτάσει σε σημείο να λέει "εντάξει, το βάλαμε, πάμε χαλαρά για άλλη μια νίκη".

4. ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ

Δεν έβγαλε μάτια. Αλλά κόντρα στην αδύναμη ΑΕΛ η ΑΕΚ είχε διαστήματα καλού ποδοσφαίρου. Έστω και χωρίς τον Αραούχο στην κορυφή, η Ένωση πέτυχε τρία γκολ (όλα με κεφαλιές), είδε τους Πέκχαρτ-Αλμέιδα να χαμογελούν και έκανε μια σχετική συντήρηση ενόψει της σημαντικής ρεβάνς με τον Πλατανιά και της Δευτεριάτικης επίσκεψης στη Νέα Σμύρνη.

Σημαντικά τα κέφια και η συνολική εικόνα του Χριστοδουλόπουλου, για την ΑΕΚ που εξακολουθεί να είναι αήττητη με τον Χιμένεθ στον πάγκο και να έχει δεχθεί γκολ μόνο στο 2-2 στο Καυτανζόγλειο.

3. ΤΙ ΕΒΑΛΕΣ ΠΑΛΙ;

Το έκανε στη Λεωφόρο, το έκανε και στα Πηγάδια. Ο Βασιλακάκης πρέπει να βλέπει την μπάλα να σκάει μπροστά του εκτός περιοχής κόντρα στον Παναθηναϊκό και να αισθάνεται πως είναι ένα μέτρο απ’τη γραμμή του τέρματος. Μπαμ, η μπάλα στα δίχτυα, δεύτερο φετινό γκολ εναντίον του Παναθηναϊκού, δεύτερη νίκη της Ξάνθης, που έκανε το νταμπλ απέναντι στους πράσινους.

Η Ξάνθη έμεινε σε τροχιά πεντάδας και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Πλατανιά κι εκεί θα φανεί ποιος μπορεί να κυνηγήσει τα play-off.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

2. ΑΚΟΜΑ ΣΕΝΤΡΑΡΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και η γκέλα, ακόμα και η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αυτό που είναι εκτός προγράμματος και εκτός ποδοσφαιρικής είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός προσπάθησε επί 94’ να αποφύγει την ήττα απ’τον Πανιώνιο. Σέντρα, απομάκρυνση, μονομαχία, σέντρα, απομάκρυνση, μακρινό σουτ, σέντρα, σέντρα.

Το κοντέρ σταμάτησε στις 58 σέντρες, έσπασε το φετινό ρεκόρ του Ολυμπιακού, που ήταν τα 55 γεμίσματα κόντρα στην Κέρκυρα. Δύο γκέλες εντός, δύο αγώνες όπου οι ερυθρόλευκοι έκαναν πάνω από μία σέντρα ανά λεπτό καθαρού αγώνα. Φανταστικό επιθετικό σχέδιο και κόσμος/Τύπος ασχολούνται με τον Καρντόσο, όπως πριν ασχολούνταν με τον Μάριν ή τον Τσόρι.

Γενικώς κατάσταση "υστερίας", με τον Μπέντο να καθυβρίζεται, παρότι αποθεωνόταν για την πρόκριση στην Τουρκία και την (τάχα βελτιωμένη) εικόνα των ερυθρόλευκων στην πρόκριση στους 16 του Europa.

Τα προβλήματα είναι γνωστά και δεδομένα εδώ και μήνες, αυτό που άλλαξε την Κυριακή είναι πως ο αντίπαλος αυτή τη φορά έκανε γκολ την καθαρή ευκαιρία που είχε και αμύνθηκε σοβαρά. Ζητείται ψυχραιμία (κι αυτό προσπάθησε να κάνει ο Μαρινάκης) για τον Ολυμπιακό που έχει μπροστά του καυτή εξάδα: Ατρόμητος, ΠΑΟΚ, Μπεσίκτας, Ατρόμητος, Μπεσίκτας, Παναθηναϊκός.

1. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ

Πριν μερικές εβδομάδες η Ξάνθη ήταν αυτή που είχε κατέβει στο Φάληρο για να παίξει ως 2η κόντρα στον Ολυμπιακό. Τώρα που το έκανε και ο Πανιώνιος υποθέτω πως φάνηκε σε όλους η βασική διαφορά των δύο ομάδων. Υποτίθεται πως μοιάζουν: πίσω απ’την μπάλα, τρεξίματα, καλή οργάνωση, αντεπιθέσεις. Μόνο που η Ξάνθη παίζει για το 0-0, ενώ ο Πανιώνιος παίζει για τη νίκη.

Μόνο που ο Πανιώνιος έχει θάρρος, υγεία, χαρακτήρα. Με τα δεύτερα έπαιξε στο Φάληρο και πέτυχε μια ιστορική νίκη, την πρώτη μετά από 36 χρόνια στην έδρα του Ολυμπιακού. Αγωνίστηκε ως πραγματικός δεύτερος, για τη νίκη και δικαίως ο κόσμος υποδέχθηκε την ομάδα στο γήπεδο και θα πρέπει να γεμίσει το γήπεδο την άλλη Δευτέρα στο ματς με την ΑΕΚ.

Μέχρι τότε, είναι κρίμα που ο Πανιώνιος δεν είχε έναν εκ των Μπεν-Μασούντ (ή τον Ανσαριφάρντ) για να γίνει ακόμα πιο απειλητικός στην κόντρα, μόνο και μόνο για να μπορέσει να βγάλει ακόμα καλύτερη εικόνα στο “Καραϊσκάκης”. Μεγάλο ματς απ’όλους, ρισπέκτ σε Οικονόμου, Κόρμπο και Σιώπη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ