STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10, 20ή αγωνιστική: Μπάρκα στο γυαλό

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έβαλε δύο γκολ και δεν νίκησε για τέταρτη φορά φέτος. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε δεύτερη τεσσάρα, ο Πανιώνιος έμεινε μόνος δεύτερος. Το πρώτο γκολ του Ανδρούτσου και ο Κλάους που πέρασε τα 1.000 λεπτά χωρίς γκολ. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 της 20ης αγωνιστικής.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 20ής αγωνιστικής της Super League και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση.

10. ΕΝΤΕΚΑ ΑΓΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ

O Ηρακλής και ο Πλατανιάς σταμάτησαν στα εννέα παιχνίδια χωρίς νίκη, αλλά ο Λεβαδειακός δεν σταματάει πουθενά. Έχασε και στην Κέρκυρα και πλέον μετράει έντεκα αγώνες χωρίς τρίποντο, με εννέα ήττες και δύο ισοπαλίες. Το οξύμωρο είναι πως η ομάδα του Χριστόπουλου ήταν πραγματικά καλή, κυρίαρχη στο πρώτο μισάωρο, με καθαρές ευκαιρίες για Μάντζιο και Τόνι Σίλβα.

Αν δεν νικάς ούτε όταν είσαι καλός, πότε θα το κάνεις; Την επόμενη Δευτέρα πάντως ο Λεβαδειακός πάει στη Λάρισα για να παίξει με την ΑΕΛ.

9. "ΕΚΔΙΚΗΣΗ" ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Λεβαδειακός είχε αρκετές και καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Τις μισές τις έστειλαν άουτ, τις άλλες τις έβγαλε ο Κουτζαβασίλης. Η Κέρκυρα έμεινε στο ματς και τελικά το πήρε με το ωραίο σουτ του Γκομέζ. Νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα και έγινε αφορμή και για ανακοίνωση εναντίον του Λεβαδειακού, προφανώς εξαιτίας της διαμάχης των δύο ομάδων το 2015 και τον υποβιβασμό της Κέρκυρας.

8. ΣΕΦΤΕ ΜΕ ΑΣΤΕΡΑ Ο ΣΑ ΠΙΝΤΟ

Με τον Αστέρα είχε κάνει ντεμπούτο στη Super League o Κορακάκης, με τον Αστέρα έκανε κι ο Σα Πίντο. Και οι δύο νίκησαν στο πρώτο τους παιχνίδι στον πάγκο του Ατρόμητου. Τρομερή ενέργεια του Λημνιού στο γκολ του Ντάουντα, με τον Ατρόμητο να επιστρέφει στις νίκες μετά από πέντε αγώνες.

Να κινδυνεύσει δεν γίνεται, να χτυπήσει την πεντάδα είναι μάλλον χλωμό, λογικά όλη η χρονιά για τον Ατρόμητο θα είναι ο επαναληπτικός του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

7. ΓΗΡΑΙΟΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ

Πολλά μπορεί να πει κανείς για το ρόστερ του φετινού Ηρακλή, για τα "μπορώ" της ομάδας, για τις συνθήκες κάτω απ’τις οποίες παλεύει για τη σωτηρία. Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι για την προσπάθεια στο χορτάρι, για το χαρακτήρα που δείχνουν στο γήπεδο όσοι αγωνίζονται. Έμειναν πίσω στο σκορ κόντρα στην ΑΕΚ, ισοφάρισαν χάρις σε μια έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο, προηγήθηκαν χάρις στην πίεση του Κούρου στον Μπάρκα και παρότι δεν κράτησαν το 2-1, είχαν ευκαιρίες στο τέλος για να πάρουν τη νίκη.

Ο Γηραιός δεν κατάφερε να βάλει από κάτω του τον Λεβαδειακό, αλλά με τέτοια εικόνα αξίζει να πάει τη μάχη μέχρι τέλους. Αρκεί να πάψει να τρώει γκολ στην έδρα του από αντεπίθεση, κάτι που έχει γίνει πολλές φορές φέτος.

6. ΧΙΛΙΑΡΙΣΕ Η ΑΦΛΟΓΙΣΤΙΑ

Το λάθος της Ξάνθης του έδωσε πάρε-βάλε την καλύτερη ευκαιρία για να πετύχει το πρώτο του γκολ στη φετινή Super League. Το πλασέ ήταν κακό, ο Ζίφκοβιτς μπλόκαρε και κάπως έτσι ο Κλάους έφτασε τα 1.003 λεπτά συμμετοχής χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα, μετά από συμμετοχή σε 16 αγώνες και 25 τελικές προσπάθειες.

Ο Ίβιτς τον κάλυψε στη συνέντευξη Τύπου και καλά έκανε. Ο Πρίγιοβιτς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa, o Κλάους, όπως κι αν είναι, είναι απαραίτητος και πολύ σωστά του έγραψε ο Πετρωτός να "κλωτσήσει" τη Σάλκε.

5. ΞΑΝΑ ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Το σερί των νικών σταμάτησε στα Πηγάδια, εκεί που θα ήταν δύσκολο για τον ΠΑΟΚ να φύγει με δύο συνεχόμενα τρίποντα. Πόσο μάλλον αν έπρεπε να αγωνιστεί χωρίς Μάτος-Πρίγιοβιτς και με την ανάγκη για εκτεταμένο ροτέισον. Ακόμα κι έτσι, ο Δικέφαλος δεν κινδύνευσε σχεδόν ποτέ απ’την ομάδα του Λουτσέσκου (εύκολο) και ταυτόχρονα είχε καθαρές ευκαιρίες για να σκοράρει (δύσκολο).

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Κλάους την πέταξε άουτ, ο Μπίσεσβαρ πάνω στον Ζίφκοβιτς, που έβγαλε και την κεφαλιά του Βαρέλα που πήγαινε "καρφί" για τη γωνία του. Δεν είναι άσχημο το 0-0 για τον ΠΑΟΚ, που ούτως ή άλλως δεν κυνηγάει τον Ολυμπιακό, αλλά τη δική του βελτίωση στο δεύτερο μισό της σεζόν. Συνεχίζει να μη χάνει, συνεχίζει να παίζει καλά, έχει ανοίξει πολύ το ροτέισον (όπως είχαμε προβλέψει στο προηγούμενο Top10) και τα πραγματικά σημαντικά (Europa-Κύπελλο) είναι μπροστά του.

Αρκεί να μη χάνει πάλι καθαρές ευκαιρίες.

4. ΜΠΑΡΚΑ ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ

Παραήταν ρόδινα τα πράγματα μετά την έλευση του Χιμένεθ. Σύμφωνοι, ο Ισπανός βελτίωσε την εικόνα της ΑΕΚ (βοήθησαν και οι προσθήκες του Ιανουαρίου), αλλά παρέλαβε και τέτοιο χάος από Κετσπάγια-Μοράις που θα ήταν σχεδόν αδύνατο να μην το συμμαζέψει λίγο. Όμως, μια τέτοια "καμμένη γη" δεν μετατρέπεται σε Αμαζόνιο έτσι απλά.

Στο Καυτανζόγλειο η ΑΕΚ για τέταρτο φετινό ματς στη Super League πέτυχε δύο γκολ, αλλά δεν νίκησε, κάτι εξαιρετικά σπάνιο, που δείχνει σίγουρα αμυντική αδυναμία, όσο και δυσκολία στη διαχείριση των αγώνων.

Και, ναι, κάνει λάθος ο Μπάρκας, όπως έκανε και στο Αγρίνιο, αλλά δεν μπορεί εκείνος να τα χρεωθεί όλα, ούτε να αλλάξει απόφαση η Ένωση στο να τον στηρίξει και να τον αναδείξει.

3. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΕΣΣΑΡΑ

Πάνω που άνοιξε η κουβέντα για την αδυναμία του Παναθηναϊκού να σκοράρει +1 γκολ στα παιχνίδια του, ήρθαν δύο συνεχόμενες τεσσάρες, κάτι που είχε να συμβεί απ’τον Ιανουάριο του 2009. Βέβαια, η ομάδα του Ουζουνίδη δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον Παναιτωλικό και στο τέλος χρειάστηκε λίγη ρέντα: πρώτα με την έξοδο του Χαντάκια, που ήταν σαν να άφησε την ομάδα του Χάβου με δέκα παίκτες, και στη συνέχεια στη φάση του 1-0 του Μπεργκ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σουηδός έφτασε τα δέκα χατ-τρικ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με το τριφύλλι να συνεχίζει να έχει καλή/πιεστική εικόνα στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων, όπως σωστά μου επισημαίνει ο Πέτρος Παπαμακάριος. Εικόνα που δείχνει βελτίωση τόσο στην νοοτροπία, όσο και στη φυσική κατάσταση, δύο βασικά ζητούμενα της εποχής Στραματσόνι.

Μένει να δούμε τη διάρκεια και, κυρίως, την εικόνα στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

2. ΣΕΜΠΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

Μικροί και Σεμπά συνεχίζουν ακάθεκτοι. Άλλη μία ασίστ ο Βραζιλιάνος, που έφτασε τις εννέα στη Super League, άλλο ένα γκολ απ΄τους μικρούς. Μετά τον Μανθάτη, η σειρά ήταν για τον Ανδρούτσο για να ανοίξει λογαριασμό, με το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Φρέσκοι, με όρεξη και τρεξίματα οι ερυθρόλευκοι, που όμως έχασαν τον Ιντέγε ενόψει Europa League και για μία ακόμη φορά "χάρισαν" καθαρές ευκαιρίες στον αντίπαλο.

1. ΜΟΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Τελειώνουν και τα επίθετα σιγά. Εκπληκτικός, ακάθεκτος, ασταμάτητος, τι άλλο να πούμε για τον φετινό Πανιώνιο. Η ομάδα του Μιλόγεβιτς πέρασε κι απ’τη Βέροια, χάρις σε γκολ του Μπεν, που έχει βγει στο προσκήνιο μετά την πώληση του Ανσαριφάρντ και έχει δύο γκολ και μια ασίστ στα τέσσερα τελευταία ματς.

Καμία ομάδα δεν έχει περισσότερες απ' τις έξι εκτός έδρας νίκες του Πανιώνιου, που πλέον μετράει μια ήττα στα τελευταία 13 παιχνίδια πρωταθλήματος, αυτήν στο χωράφι των Ζωσιμάδων. Πορεία πρωταθλητισμού στο χορτάρι και εικόνα αρχηγική απ’τον μεγάλο Κόρμπο, που έτρεξε να μαζέψει άρον-άρον τον Μασούντ όταν ο Ιρανός ήταν έξαλλος με τον διαιτητή για ένα οφσάιντ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μόνος δεύτερος ο Πανιώνιος, μπορεί να παραμείνει εκεί, αφού την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται τον Ηρακλή. Η γιορτή θα συνεχιστεί στη Νέα Σμύρνη, καθώς στο γήπεδο θα βρεθούν ακόμη περισσότεροι φίλαθλοι, από όσους ήταν στο ματς με την Ξάνθη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ