STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10, 19η αγωνιστική: 3.2 εκατομμύρια για το 3-2

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Πρίγιοβιτς-Ενρίκε κόστισαν 3.2 εκατομμύρια στον Σαββίδη, ήρθαν απ’τον πάγκο και έκαναν τη διαφορά στο 3-2 με τον Αστέρα. Ο ακάθεκτος Σεμπά, το πάρτι στην Πλατεία και τα χαμόγελα της ΑΕΚ. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 της 19ης αγωνιστικής.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 19ης αγωνιστικής της Super League και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση.

10. ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ

Στο γκολ του Ναζλίδη όλοι το πίστεψαν, αλλά ήρθε η ισοφάριση απ’τον Νίκιτς για να κάνει η Κέρκυρα το 1-1 και να αφήσει την ΑΕΛ σε θλίψη. Μία νίκη σε δώδεκα ματς με τον Τσιώλη στον πάγκο, την ώρα που ο Αναστασιάδης είχε δύο νίκες στα επτά δικά του παιχνίδια με την ΑΕΛ.

Αν δεν ήταν η ΑΕΛ, με το γήπεδο και τον κόσμο, θα θεωρούσαμε πως δύσκολα θα μείνει στη Super League.

9. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΑ ΠΙΝΤΟ

Καλώς τον. Το έργο με τον Κορακάκη φάνηκε πως δεν θα τραβήξει πολύ και μετά το 2-0 στο Αγρίνιο ο Ατρόμητος υποδέχεται πίσω τον Σα Πίντο. Στις 5 Φεβρουαρίου του 2015 είχε απολυθεί απ’τον Ατρόμητο, στις 6 Φεβρουαρίου του 2017 επέστρεψε στο Περιστέρι.

Πρεμιέρα είχε κάνει με νίκη επί του Ολυμπιακού εντός έδρας, αντίο είχε πει μετά από έναν γύρο και ήττα στο Καραϊσκάκης. Μοιραίο ήταν ο πρώτος αγώνας της επιστροφής του στον Ατρόμητο να είναι ενάντια στον Ολυμπιακό, την Τετάρτη για το Κύπελλο.

8. ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΚΑΤΙ

Ο Λουτσέσκου έδωσε ένα μικρό σόου στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας πως αισθάνεται πως ο διαιτητής τον πήδηξε. Ναι, εκτός περιοχής το πέναλτι, αλλά σωστή η αποβολή και γενικώς ο Λουτσέσκου μπορεί να αφήσει τα σόου για τον Πανόπουλο, που είναι ειδικός και κάνει και καριέρα τόσων χρόνων.

Ο Ρουμάνος τεχνικός καλύτερα να επικεντρωθεί στο να παρουσιάσει την Ξάνθη καλύτερη σε ματς που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον. Ναι, σούπερ η πορεία της και η ανάκαμψη μετά τις ήττες τις δύο πρώτες αγωνιστικές, σούπερ η σκληράδα που μπορεί να βγάλει.

Όμως, όταν ανεβαίνεις ψηλά, ο κόσμος σε βλέπει με άλλο μάτι, έχει απαιτήσεις. Δεν είναι πως η Ξάνθη έχασε και τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό και έκανε και το ίδιο στη Νέα Σμύρνη, είναι που δεν έδειξε σε αυτά τα παιχνίδια γιατί πηγαίνει τόσο καλά.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

7. ΚΟΚΚΙΝΟ “ΚΑΥΤΟ” ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Να πω την αμαρτία μου, δεν τον πίστευα τον Πλατανιά στη Λιβαδειά. Η φόρμα έλεγε πως ήταν σε πολύ καλύτερο φεγγάρι απ’τον Λεβαδειακό, αλλά πίστευα πως θα επαναπαυόταν και πως ο Κομπότης θα έκανε έναν ακόμα άσο απ’αυτούς για τους οποίους φημίζεται. Έκανα λάθος και ο Πλατανιάς συνέχισε να είναι “καυτός”: πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μόνο μία ήττα (απ’τον Παναθηναϊκό) στα τελευταία οκτώ παιχνίδια στη Super League.

Απίστευτο αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για την ομάδα που πέρασε εννέα αγώνες χωρίς νίκη.

6. ΠΑΝΟΠΟΥΛΕ, ΕΣΥ ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ

Δεν είναι μόνο το Mr. Superouaou Collina που απηύθυνε ο Πανόπουλος στον Σιδηρόπουλο. Είναι όλη η ανακοίνωση της Ξάνθης και η “έμπνευση” να γραφτεί σε αγγλικά, αλλά άθλια, λες και είναι βγαλμένα από μια κακή στιγμή του google translate. Το “μεταξύ άλλων” που έγινε “between others” και η “περιοχή” που έγινε “region” περνούν κι αυτή στην ιστορία και παίρνουν το δικό τους κεφάλαιο στη Βίβλο των ανακοινώσεων Πανόπουλου.

5. ΕΝΑ ΙΣΟΝ ΚΑΝΕΝΑ

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να απειλήσει περισσότερο απ’όσο περιμέναμε πριν τη σέντρα και με δεδομένη την κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στους Ζωσιμάδες. Παρόλα αυτά η ομάδα του Ουζουνίδη δεν κατάφερε κάτι περισσότερο απ’το 1-1.

Και πως να το καταφέρει, όταν αδυνατεί να πετύχει πάνω από ένα γκολ, κάτι που έχει συμβεί μόλις μία φορά στα τελευταία 12 παιχνίδια. Μοιραίο ήταν να συνεχιστεί η κάκιστη συγκομιδή μακριά απ’τη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να έχει φέτος μόλις δύο νίκες σε δέκα αγώνες εκτός έδρας.

Άτυχος ο Εμποκού στο φάουλ στις καθυστερήσεις, άτυχος ο Παναθηναϊκός στη φάση του 1-0 με τον επόπτη να χάνει το οφσάιντ, αλλά λίγο χαμηλά την μπάλα με τις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, σ’ένα ματς που το γκολ έχει έρθει μετά από καθαρό επιθετικό φάουλ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

4. ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΣΕΜΠΑ

Ένα με κεφαλιά από στημένη φάση, ένα με κεφαλιά μετά από αντεπίθεση και άλλο από ενέργεια του Σεμπά. Τρία γκολ του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή, τρεις φάσεις της φετινής του εικόνας. Οι ερυθρόλευκοι είναι οι ομάδα με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες με κεφαλιά και μ’αυτόν τον τρόπο πήραν το πρώτο γκολ του Βιάνα και την επιστροφή του Ελγιουνούσι στο σκοράρισμα.

Πρώτη εικόνα απ’τον Ρομαό στη θέση του Μιλιβόγεβιτς, αλλά ακατάλληλος ο Ηρακλής για να κριθεί σοβαρά, θα πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα παιχνίδια. Μέχρι τότε, ο Σεμπά συνεχίζει το σόου του και έφτασε τις οκτώ ασίστ στο πρωτάθλημα.

3. ΕΝΩΣΙΤΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Η ΑΕΚ έψαχνε νίκη, καλή εμφάνιση, συνέχεια του καλού φεγγαριού που έχει ξεκινήσει με την έλευση του Χιμένεθ και τη μεταγραφή του Αραούχο. Η Βέροια αποδείχθηκε ο πλέον κατάλληλος αντίπαλος για ένα πάρτι που θα ζεστάνει το κόσμο που τόσο έχει πικραθεί φέτος. Απ’το 2009 είχε η Ένωση να βάλει πέντε γκολ σ’ένα ημίχρονο, που είδε τον Χριστοδουλόπουλο να ανοίγει λογαριασμό με τα κιτρινόμαυρα, τον Λαμπρόπουλο να προσθέτει το όνομά του στη λίστα των αμυντικών που σκοράρουν τελευταία για την ΑΕΚ.

Τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία ο απολογισμός των πρώτων πέντε αγώνων της επιστροφής Χιμένεθ, που ακόμα δεν έχει δει την ΑΕΚ να δέχεται γκολ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΒΕΡΟΙΑ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΒΕΡΟΙΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

2. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ

Αυτή ήταν γιορτή. Ο Πανιώνιος έφερε στο γήπεδο κόσμο που είχε χρόνια να πάει να τον δει από κοντά και τον αποζημίωσε. Πρώτα με τη νίκη με 2-0 και κυρίως με την γκολάρα του Κόρμπου, που έκανε τον Αζάρ και έβαλε γκολ καριέρας. Μπορεί να έφυγε ο Ασναριφάρντ, αλλά η Greek Dream Team του Πανιώνιου συνεχίζει ακάθεκτη και έκανε πέμπτη εντός έδρας νίκη.

Και το κάνει γιατί όλοι βγήκαν μπροστά μετά την πώληση του Ιρανού στον Ολυμπιακό. Πέντε ματς χωρίς Ασναριφάρντ, επτά γκολ με έξι διαφορετικούς σκόρερ: δύο ο Μπεν και από ένα οι Ρισβάνης, Σαββίδης, Καθάριος, Ταπόκο και Κόρμπος.

1. 3.2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 3-2

Η Τούμπα είχε κόσμο, το κλίμα ήταν καλό απ’τις συνεχόμενες νίκες εκτός έδρας. Όμως, λίγο η κούραση των παικτών, λίγο ο Αστέρας και ο Μανιάς, η γιορτή πήγαινε ολοταχώς για κηδεία. Τελικά ο ΠΑΟΚ το πήρε το ματς και γι’αυτό το 3-2 χρειάστηκε δύο γκολ απ’τους παίκτες των 3.2 εκατομμυρίων ευρώ: 1.9 ο Πρίγιοβιτς, 1.3 ο Ενρίκε και οι δύο μαζί 3.2.

Γκολ ο Πρίγιοβιτς με την κίνηση σέντερ φορ και την ωραία κεφαλιά στη σέντρα του Μάτος, γκολ ο Ενρίκε απ’την κάθετη του Πρίγιοβιτς και το τελείωμα με το εξωτερικό. Κλισέ, αλλά χρειάζεται και χρήμα, εκτός από σωστό σκάουτινγκ. Ο Δικέφαλος πλήρωσε, οι παίκτες ήρθαν απ’τον πάγκο και έκαναν τη διαφορά, σε μια νίκη που ήταν πολύ σημαντική, όχι τόσο για τους τρεις πόντους, όσο για να μην ξενερώσει ο κόσμος, για να έχει συνέχεια το σερί και το θετικό κλίμα.

Έρχεται πολύ γεμάτος μήνας, με Κύπελλο και Europa League, ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να ανοίξει κι άλλο το rotation (Χαρίσης, Κάτσε) και να έχει υπομονή σε τυχόν σκαμπανεβάσματα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ