STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10, 18η αγωνιστική: Ο Ανδρούτσος των δύο περιοχών

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δεν υπάρχουν μόνο Ρέτσος-Μανθάτης, αλλά και ο Ανδρούτσος. Ο Παναθηναϊκός που δεν μπορεί να κερδίσει ούτε τον Λεβαδειακό, η “αναιμική” ΑΕΚ εκτός έδρας και το μεγάλο διπλό του ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 της 18ης αγωνιστικής.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 18ης αγωνιστικής της Super League και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση.

10. ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ

Σε κάθε Top10 συζητάμε το πόσο δύσκολο είναι το έργο για τον Ηρακλή. Προβλήματα, χαμηλό επίπεδο, κόντρα με το πέταλο που απέχει. Κι όμως η ομάδα έχει χαρακτήρα, δείχνει πάθος και μαχητικότητα. Αλλά, ρε παιδιά, λίγη αποτελεσματικότητα. Με την ΑΕΛ το αυτογκόλ έφερε την ισοφάριση, αλλά μετά το 60’ χάθηκαν ευκαιρίες που δεν γίνεται να χάνονται για ομάδα που παλεύει για το θαύμα της σωτηρίας.

9. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΔΡΟ ΚΟΝΤΕ

Απ’τις 26 Νοεμβρίου είχε να βρει δίχτυα ο Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός μπορεί να ήταν πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ με έξι γκολ, αλλά στην πραγματικότητα είχε σκοράρει μόνο σε τρία απ’τα 17 ματς του πρωταθλήματος (δύο γκολ με τον Ατρόμητο, τρία με την ΑΕΛ, ένα με τη Βέροια).

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Ο Κόντε επέστρεψε στα γκολ την κατάλληλη στιγμή: φοβερό κοντρόλ με το στήθος και βολέ στην κίνηση για να δώσει στον ΠΑΣ τον βαθμό της ισοπαλίας στο 95 στο Περιστέρι.

8. BREAKING: ΠΗΡΕ ΒΑΘΜΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ο Λεβαδειακός ήταν η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα της Super League, αφού σε οκτώ αγώνες μακριά απ’τη Λιβαδειά είχε μια ισοπαλία και επτά ήττες. Το 0-0 στη Λεωφόρο εννοείται πως δεν είναι αρκετό για να τον κάνει καλή εκτός έδρας ομάδα, αλλά είναι μια αρχή, ένας πρώτος πόντος με τον Χριστόπουλο στον πάγκο.

Κάκιστος ο Παναθηναϊκός, αλλά και καλά στημένος ο Λεβαδειακός πίσω απ’την μπάλα, που είχε με τον Μάντζιο και τη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει και να φύγει με το διπλό.

7. ΛΙΓΗ ΜΠΑΛΑ

Εντάξει, η ΑΕΚ έχει μια δικαιολογία, έμεινε με δέκα παίκτες από πάρα πολύ νωρίς. Η Ξάνθη τη δικαιολογία έχει για την εικόνα το βράδυ του Σαββάτου; Όχι, δεν απαξιώνει κανείς την πορεία της ομάδας του Λουτσέσκου, ούτε υπάρχουν απαιτήσεις για σούπερ επιθετικό ποδόσφαιρο. Όμως, η καλή πορεία φέρνει απαιτήσεις: ο κόσμος ξέρει πως η Ξάνθη είναι στη δεύτερη θέση, περιμένει να δει κάτι στους αγώνες κόντρα στους μεγάλους.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Δεν είναι λίγο να μπορείς να κερδίζεις όλους τους άλλους, δεν είναι λίγο να μη χάνεις από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ή να κερδίζεις στη Λεωφόρο, αλλά όσο νά’ναι μετράει και ο τρόπος παιχνιδιού.

6. ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Η ΑΕΚ πήρε τον πόντο στην Ξάνθη και με δέκα παίκτες από πολύ νωρίς θα ήταν δύσκολο να φύγει με το διπλό απ’τα Πηγάδια. Και η καταμέτρηση συνεχίζεται, αυτή που λέει πως η Ένωση έχει μόλις δύο νίκες εκτός έδρας σε εννιά ματς μακριά απ’το “Σπύρος Λούης”. Δύο νίκες που σημαίνει λιγότερες απ’όσες έχουν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Ξάνθη, ΠΑΣ και Ατρόμητος.

5. ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ;

Ισοπαλία το Σάββατο η Ξάνθη με την ΑΕΚ, ισοπαλία την ίδια μέρα ο Πανιώνιος στην Τρίπολη. Το μεσημέρι της Κυριακής ο Παναθηναϊκός γνώριζε πως με νίκη επί του Λεβαδειακού θα προσπερνούσε Πανιώνιο-ΠΑΣ και θα ήταν μόνος δεύτερος. Καμία νίκη, μόνο ένα αποκρουστικό 0-0, με μόλις τρία σουτ εντός περιοχής κόντρα στον Λεβαδειακό. Απέναντι δηλαδή στην ομάδα που πριν γίνει η σέντρα στη Λεωφόρο είχε μια ισοπαλία και επτά ήττες σε οκτώ παιχνίδια εκτός έδρας.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Νωρίς άρχισαν τα όργανα για τον “νέο” Νίκο Λυμπερόπουλο, που βγήκε στο δρόμο για να τα πει λίγο με τους “αγανακτισμένους” και το Σάββατο το βράδυ ο Παναθηναϊκός παίζει στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ.

4. ΑΝΘΙΣΜΕΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Στην αρχή λέγαμε πως απλώς ο Πλατανιάς βγήκε απ’το πηγάδι, όταν η ομάδα του Παράσχου είχε νικήσει μετά από εννέα αγωνιστικές μακριά απ’το τρίποντο και ενεργητικό μόλις δύο γκολ. Τελικά όχι μόνο έχει επιστρέψει στις νίκες, αλλά είναι σε τρομερό φεγγάρι. Νίκη με ανατροπή (και σοφτ πέναλτι) επί της Κέρκυρας, με τον Πλατανιά να έχει πλέον τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία πέντε παιχνίδια την έδρα του.

3. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ο Πανιώνιος δεν σταματάει να βγάζει λαγούς απ’το καπέλο. Μόλις 20 λεπτά είχε αγωνιστεί στη Super League ο Κέβιν Ταποκό, αφού είχε μπει δύο φορές ως αλλαγή μετά το 70’ κόντρα στον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ. Ο Γάλλος στην Τρίπολή μπήκε νωρίτερα, αφού ο Μιλόγεβιτς τον έριξε στη μάχη στο ημίχρονο και έκανε αμέσως τη διαφορά με το γκολ της ισοφάρισης στο 47’.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Ο Πανιώνιος δεν το βάζει κάτω, έχει μια ήττα στα τελευταία 11 παιχνίδια και είναι φανερό πως εκτός από καλή ομάδα έχει και την ανάλογη ψυχολογία.

2. ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Η ανοησία του Κλάους το έκανε δύσκολο στον ΠΑΟΚ, αλλά η ομάδα του Ίβιτς δεν “μάσησε”. Ήταν καλύτερη με έντεκα, συνέχισε να είναι καλύτερη με δέκα και έφυγε με ένα δίκαιο και μεγάλο διπλό απ’το Αγρίνιο. Μεγάλη η γκίνια του Σάχοφ, καλό ματς ο Πέλκας, κομβική η είσοδος του σκόρερ Μυστακίδη στη θέση του Κάμπος.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Ο Δικέφαλος παίρνει πράγματα απ’το υπάρχον ρόστερ, έχει καλή ψυχολογία και περιμένει να δει τι έχουν να του δώσουν Πρίγιοβιτς, Ενρίκε και Ουαρντά. Μέχρι τότε, έχει την ευκαιρία να κερδίσει την ΑΕΛ στη Λάρισα και να βρεθεί μόνος δεύτερος.

1. Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Ναι, πάλι δημιούργησε ο Σεμπά, πάλι σκόραρε ο Μιλιβόγεβιτς, πάλι ο αντίπαλος βρήκε χώρο και ευκαιρίες στην πλάτη της άμυνας. Δεν γίναμε σοφότεροι απ’τον Ολυμπιακό στη Βέροια, αλλά είχαμε την ευκαιρία να εστιάσουμε λίγο περισσότερο σε έναν απ’τους μικρούς. Ρέτσος-Μανθάτης έχουν συγκεντρώσει πολλή συζήτηση, αλλά ο Ανδρούτσος είχε τις καλύτερες στιγμές στη Βέροια, μία σε κάθε περιοχή.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Στο 1’ βρήκε με υπέροχο τρόπο στην περιοχή τον Φορτούνη, του οποίου το σουτ έβγαλε χαμηλά ο Κυριακίδης και στο 30’ είχε την πιο κομβική συνεισφορά του, όταν με δύσκολη προβολή στέρησε την τελευταία στιγμή απ’τον Σαρπόνγκ μια καθαρή ευκαιρία για γκολ μετά το λάθος του Καπίνο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ