STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10, 17η αγωνιστική: Μανθ-άτι που καλπάζει

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανθάτης που τα κάνει όλα και πλέον απειλεί και σκοράρει. Ο ΠΑΟΚ που επέστρεψε στην πεντάδα, η ΑΕΚ που νίκησε επιτέλους, ο εκπληκτικός Πανιώνιος και ο “αναιμικός” Παναθηναϊκός μακριά απ’τη Λεωφόρο. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 της 17ης αγωνιστικής.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 17ης αγωνιστικής της Super League και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση.

10. ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΝΑΥΑΓΙΣΜΕΝΟ

Χωρίς ρόστερ, χωρίς ηθικό, χωρίς υποστήριξη. Οι παίκτες του Ηρακλή παλεύουν, δίνουν ο,τι έχουν παρότι είναι σαφές πως η κατηγορία του ξεπερνάει και το κάνουν χωρίς στήριξη από κανέναν. Άδειο το “Καυτανζόγλειο”, “παγωμένο”, λες και έχει κλειστές τις θύρες, με τους οργανωμένους ν’ απέχουν. Και γιατί όχι, “Αυτόνομη Θύρα 10” σου λέει, την πάρτη τους σκέφτονται.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

9. ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΣΑΡΠΟΝΓΚ

Τρία σερί ματς παραμονής έδωσε η Βέροια κόντρα σε Λεβαδειακό, ΑΕΛ και Ηρακλή και έβγαλε χαρακτήρα: η ομάδα του Γράφα νίκησε τον Λεβαδειακό και πήρε δύο ισοπαλίες παραμονής κόντρα σε ΑΕΛ και Ηρακλή. Την Τετάρτη συμπληρώνεται το καρέ με τον εξ αναβολής αγώνα με τον Ηρακλή.

Μέχρι να μάθουμε τι θα συμβεί, ο Σαμόλης μού έπλεξε το εγκώμιο του Σαρπόνγκ, που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μεσ’το γάλα σε κάθε παιχνίδι της Βέροιας και κάνει “μπαμ” πως έχει περάσει από Άγιαξ και Σοθιεδάδ.

8. BREAKING NEWS: ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ο Χριστόπουλος το πάλεψε το ματς με τον Ατρόμητο, παρότι έμεινε πίσω στο σκορ στο 10’. Εσωτερικές αλλαγές και η είσοδος του Γιουσούφ στο 66’, ο οποίος επτά αργότερα έκανε και το 1-1. Το γκολ απ’την προσπάθεια του Μάντζιου ήταν το πρώτο του Λεβαδειακού μετά από τέσσερα παιχνίδια: απ’την ήττα με 1-4 απ’τον Πανιώνιο είχε να σκοράρει η ομάδα του Χριστόπουλο, που έμεινε μακριά απ’το γκολ για 480 αγωνιστικά λεπτά.

7. ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΕΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ

Μόλις δύο ήττες στα τελευταία 15 ματς Super League έχει η Ξάνθη και οι δύο απ’τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Στο Φάληρο η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν μάλλον καλύτερη απ’ότι στα Πηγάδια, αλλά ο Βασιλακάκης έχασε την ευκαιρία για το 0-1 και κάπου εκεί κρίθηκε και το ματς: στο “Καραϊσκάκης” πρέπει να απειλείς, μόνο με άμυνα δεν γίνεται.

Και πως να απειλήσει η Ξάνθη, όταν ο Γιουνές έμεινε εκτός για να εκτίσει την ποινή του και στην κορυφή ξεκίνησε ο Ράνος. Πότε δεν κατάλαβα πως οι προπονητές λένε σε έναν παίκτη που είναι στην πρώτη θέση των σκόρερ πως θα πρέπει να μην παίξει απέναντι στους πρωταθλητές, στο καλύτερο γήπεδο της χώρας, στο ματς που θα τον δει ο περισσότερος κόσμος.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

6. ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΕΚΤΟΣ

Έγινε και σχετικό θέμα στο sport24.gr. Μόλις δύο νίκες έχει μακριά απ’τη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός, που έκτος έδρας έχει νικήσει μόνο τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα της φετινής Super League και τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα του Ουζουνίδη. Δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες έχουν οι πράσινοι, που έχουν πετύχει μόλις επτά γκολ εκτός έδρας και έχουν βρει δίχτυα μόνο σε πέντε απ’τα εννέα ματς μακριά απ’την έδρα του. Με δύο διπλά σε 134 μέρες δεν γίνεται δουλειά.

5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ

Όπως είπε κι ο Ελευθερόπουλος μετά το τέλος του αγώνα, ο Αστέρας βρήκε την ΑΕΚ σε κακό για τον ίδιο φεγγάρι, αφού αλλαγή προπονητή και Original συσπείρωσαν την Ένωση. Τίποτα τρομερό δεν έκανε ο Χιμένεθ, απλώς η ΑΕΚ ήταν πιο “κανονική” στο χορτάρι και βρήκε απέναντί της έναν παθητικό Αστέρα, που είχε ένα σουτ σε όλο τον αγώνα. Επιτέλους νίκη για την ΑΕΚ μετά από πέντε αγώνες χωρίς τρίποντο.

4. ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

Αυτά τα ματς δεν τα παίζεις, τα κερδίζεις. Ο ΠΑΟΚ έφυγε με το τρίποντο απ’το “χωράφι” των Ζωσιμάδων, μια έδρα όπου πέρσι και πρόπερσι γνώρισε βαριές ήττες με τριάρες. Μόλις στο προηγούμενο Top10 συζητούσαμε πως ο Λέοβατς πρέπει να έχει καλύτερες αποφάσεις στην αντίπαλη περιοχή κι ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Σωστή επιλογή το 3-5-2 απ’τον Ίβιτς, αφού είχε τριάδα στόπερ απέναντι στο επιθετικό δίδυμο του ΠΑΣ και έστειλε κεντρικά στην επίθεση την τριάδα Κλάους, Μυστακίδη, Κάμπος: σε τέτοιες συνθήκες θες γεμάτη την περιοχή για το ένα γκολ που θα σου δώσει τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε ξανά στην πεντάδα, έχει ένα ματς λιγότερο στη Λάρισα με την ΑΕΛ και περιμένει να δει τι έχει να του δώσει στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

3. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΑ ΖΟΡΙΚΑ

Πως το λέγαμε στο προηγούμενο Top10 για την πίεση και τα τρεξίματα που θέλει ο Ουζουνίδης απ’την ομάδα του; Πάμε να θυμηθούμε: "Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι πως τέτοια ένταση είναι δύσκολο ζητούμενο μεσούσης της σεζόν (ας ρωτήσει και τον Κλοπ στην περσινή Λίβερπουλ)”.

Λίγες μέρες μετά, ο Παναθηναϊκός είδε να αποχωρούν τραυματίες με μυϊκό τραυματισμό στον αγώνα με την Κέρκυρα ο Χουλτ που ξεκίνησε το ματς και ο Λέτο που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο. Όχι, δεν είναι λάθος στρατηγική από πλευράς Ουζουνίδη. Απλώς, “αυτά είναι κόλπα ζόρικα” όταν τα ζητάς μέσα στη σεζόν, από ένα ρόστερ που έχει ήδη απώλειες και δεν έχει κάνει και την καλύτερη προετοιμασία.

2. ΜΑΝΘ-ΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΛΠΑΖΕΙ

Μετά από τόσες συνεχόμενες παρουσίες ήταν λογικό να ζητάμε ολοένα και περισσότερα. Κάθε φορά που με τον Τσάρλυ συζητούσαμε για τον Μανθάτη στην εκπομπή του Sport24.gr το τελευταίο διάστημα λέγαμε πως είναι καιρός να τον δούμε να απειλεί, να σκοράρει περισσότερο.

Κόντρα στην Ξάνθη τον είδαμε να κάνει αυτό ακριβώς. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Super League με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ νωρίτερα θα μπορούσε να έχει κερδίσει κι ένα πέναλτι. Απόλυτος πρωταγωνιστής, έστω κι αν ήρθε απ’τον πάγκο, σ’ένα ματς που δεν μας έκανε σοφότερους για τον Ολυμπιακό. Χωρίς ευκαιρία μέχρι να έρθει με τύχη το 1-0, με τον αντίπαλο να έχει (και να χάνει) ξανά ένα καθαρό τετ-α-τετ.

1. ΔΕΝ “ΜΑΣΑΕΙ” Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Στο προηγούμενο Top10 ζητούσαμε αντίδραση απ’τον Πανιώνιο, που στα Γιάννενα είχε γνωρίσει την ήττα μετά από αήττητο σερί οκτώ αγώνων. Όπερ και εγένετο, επιστροφή στις νίκες και 2η θέση για την εκπληκτική ομάδα του Μιλόγεβιτς. Ο Ασναριφάρντ στον Ολυμπιακό, ο Ενγκόγκ εκτός αποστολής, ο Μπεν έπαιξε αναγκαστικά στην κορυφή και τελικά ο Ρισβάνης έδωσε τη λύση και άνοιξε το σκορ, για να έρθει και το γκολ του Καθάριου για να σφραγίσει τη νίκη επί του Παναιτωλικού.

Ο Πανιώνιος δεν ψάχνει δικαιολογίες, ο Πανιώνιος συνεχίζει τις ψηλές πτήσεις και είναι πραγματικά απορίας άξιον το πως κάποιοι πριν μερικές εβδομάδες γκρίνιαζαν για τον προπονητή. Μάλλον από συνήθεια.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ