STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10, 10η αγωνιστική: Ο μικρός διάβολος και ο μεταμφιεσμένος

Top10, 10η αγωνιστική: Ο μικρός διάβολος και ο μεταμφιεσμένος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι ανεξήγητες αποφάσεις του Μοράις, ο Αστέρας που ανεβαίνει, η δυστοκία του ΠΑΟΚ, η αποκριάτικη ομάδα του Στραματσόνι και τα γκολ-καρμπόν. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 της 10ης αγωνιστικής με... άρωμα ντέρμπι.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 10ης αγωνιστικής της Superleague και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση.

10. ΚΑΙ ΓΗΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ

Ο Ηρακλής αυτή τη φορά δεν έχασε και πήρε τον πρώτο του βαθμό εντός έδρας. Ο Παντελίδης έκανε διάφορα (με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έφερε τον Κυριακίδη στο κέντρο, βάζοντας δεξί μπακ τον Ρούσσο), αλλά τι να το κάνεις όταν μια ομάδα ισοφαρίζει στο γήπεδό της και οι οπαδοί βρίζουν τη διοίκηση;

Όπως χαρακτηριστικά μου λέει ο Συριώδης, το κλίμα είναι αρρωστημένο. Και Γηραίος και άρρωστος, δεν γίνεται.

9. BREAKING NEWS: ΣΚΟΡΑΡΕ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Θυμάστε μια ομάδα που λεγόταν Πλατανιάς και ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο νίκες; Πριν δύο μήνες ήταν, όταν με διπλό στην Κέρκυρα και άσο με τον Λεβαδειακό η ομάδα του Παράσχου έκανε το 2/2, με τέρματα 4-2. Ε, από τότε ο Πλατανιάς δεν έχει πανηγυρίσει τρίποντο και έχει γίνει ο άρχοντας του under. Έξι ματς χωρίς νίκη (το μεγαλύτερο σερί της κατηγορίας πλην του Ηρακλή που δεν έχει καν τρίποντο) με τέσσερις ισοπαλίες, δύο ήττες και τέρματα 1-4. Το γκολ του Αποστολόπουλου ήταν το πρώτο μετά από πέντε ματς χωρίς γκολ.

8. ΤΟΥΡΑΜ ΑΕΡΟΣ-ΑΕΡΟΣ

Ποιος επιθετικός έχει απειλήσει περισσότερο με κεφαλιές σ’αυτές τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές; Ποιος άλλος απ’τον αγαπημένο Ροζέριο Τουράμ, που έχει πάρει δέκα, με 2ον τον Ιντέγε που έχει έξι. Ο Τουράμ πέτυχε με το κεφάλι το 3ο γκολ στο πρωτάθλημα για να κάνει το 2-0 της Κέρκυρας επί της Βέροιας.

7. ΜΟΡΑΪΣΟΦΑΡΙΣΗ ΑΠΟ 2-0

Η ΑΕΚ είπε "θέλουμε να παίζουμε επίθεση". Ο Μοράις απάντησε με ανοιχτό 4-4- 2 και Γιόχανσον, Μάνταλο, Ροντρίγκες, Χριστοδουλόπουλο, Αραβίδη και Αλμέιδα μπροστά απ' την τετράδα της άμυνας. "Διάλογος" με ερώτηση και απάντηση "ποδοσφαιρικού δημοτικού", ούτε καν γυμνασίου ή λυκείου.

Top10, 10η αγωνιστική: Ο μικρός διάβολος και ο μεταμφιεσμένος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι σόι ποδόσφαιρο είναι αυτό το 4-4- 2 δεν ξέρω. Επίσης δεν γνωρίζω γιατί ο Πατίτο έπρεπε σώνει και ντε να βγει μετά την γκολάρα που πέτυχε και γιατί ο Μοράις δεν απάντησε ποτέ στις κινήσεις του Κορακάκη βάζοντας έναν τρίτο χαφ για να βοηθήσει το κέντρο του. Τρίτο ματς χωρίς νίκη για τον Μοράις, που μετά τη διακοπή θα επισκεφθεί τη Λεωφόρο.

6. ΤΑ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Όταν διορθώνεις τα πράγματα, έχεις και ρέντα. Ο Ατρόμητος βρέθηκε να χάνει 1-0 απ’την ΑΕΚ στο ημίχρονο και 2-0 στο 60’, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Ο Κορακάκης στο 46’ έβαλε τον Ζησόπουλο στη θέση του αρνητικού Κεϊτά, στο 56’ προσέθεσε ενέργεια με τον Λημνιό στη θέση του Στόιτσεφ και στο 68’ ζήτησε την εμπειρία του Μπρίτο στη θέση του Βασιλείου.

Ασίστ ο Μπρίτο για το ωραίο τελείωμα του Λε Ταλέκ για το 2-1, γκάφα ολκής του Ανέστη και 2-2 μέσα σε πέντε λεπτά. Με τον Κορακάκη στον πάγκο ο Ατρόμητος έχει χάσει μόνο απ’τον Ολυμπιακό και η μπάλα του έδωσε στο ΟΑΚΑ όσα στερήθηκε σ’αυτήν την ήττα.

5. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ

Τρεις αγώνες χωρίς νίκη και χωρίς γκολ είχε ο Πανιώνιος, που έδειχνε να ξεφουσκώνει. Κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο καλός, χρειάστηκε την τύχη στο 2ο ημίχρονο, αλλά επέστρεψε στις νίκες, έστω και με το οριακό 1-0.

Το Σιώπης, σε Μασούντ, σε Μπεν, σε Ανσαριφάρντ για το πλασέ από κοντά μπορεί να είναι και το καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος μέχρι τώρα με συνδυασμό απέναντι σε οργανωμένη άμυνα.

4. ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Ο ΠΑΟΚ τα δοκίμασε όλα. Σέντρες, κάθετο παιχνίδι, στημένες φάσεις. Είτε ο Γιαννιώτης έλεγε όχι, είτε η μπάλα περνούσε λίγο έξω, είτε οι παίκτες έστελναν την μπάλα απελπιστικά άουτ, είτε αυτή σταματούσε στα δοκάρια.

Top10, 10η αγωνιστική: Ο μικρός διάβολος και ο μεταμφιεσμένος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, ο ΠΑΟΚ έμεινε ξανά στο μηδέν. Ο Δικέφαλος έχει μόλις επτά γκολ ενεργητικό, μακράν τη χειρότερη επίθεση της πρώτης επτάδας. Όταν στα έξι τελευταία ματς πετυχαίνεις ή ένα γκολ ή κανένα τότε μάλλον σκέφτεσαι "τελικά θα έπρεπε να πάρουμε έναν φορ και ένα δεκάρι με γκολ το καλοκαίρι".

3. ΚΑΙ ΔΙΠΛΟ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ

Αν αφαιρέσουμε το ντέρμπι του Φαλήρου, ο Αστέρας έκανε τη νίκη της αγωνιστικής. Πήγε σε μια έδρα όπου ο ΠΑΣ είχε δύο νίκες και μια ισοπαλία, με τέρματα 7-0, και έφυγε με το διπλό. Την προηγούμενη αγωνιστική ο Ελευθερόπουλος έβαλε στην κορυφή τον Φερνάντες και ο Αργεντινός σκόραρε στη νίκη επί του Λεβαδειακού.

Top10, 10η αγωνιστική: Ο μικρός διάβολος και ο μεταμφιεσμένος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο "Ελέ" τον διατήρησε εκεί και αυτή τη φορά ο Ερνάντες έφτιαξε το νικητήριο γκολ για τον Μάσα. Ακούγεται απίστευτο για μια ομάδα που ξεκίνησε με τέσσερις ήττες, αλλά το τρίποντο στα Γιάννενα έφερε τον Αστέρα δύο βαθμούς πίσω απ’τον ΠΑΟΚ και τρεις μακριά απ’την ΑΕΚ.

2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο ΠΑΟΚ περίμενε τον Ολυμπιακό και απείλησε πολύ στην κόντρα. Ο Ατρόμητος τον πίεσε ψηλά και βρήκε και αυτός τις ευκαιρίες του. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα απ’τα δύο, κανείς δεν κατάλαβε τι προσπάθησε να πετύχει και τελικά κατάφερε να απειλήσει τον Ολυμπιακό λιγότερο και απ’τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο.

Top10, 10η αγωνιστική: Ο μικρός διάβολος και ο μεταμφιεσμένος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το "σίγουρο" 3-5- 2 έγινε 4-3- 3, οι ανέτοιμοι Λεντέσμα-Ζέκα ξεκίνησαν και οι δύο το ματς, ο Γουακάσο έγινε μπακ αντί να προσφέρει στο κέντρο, ο Εμποκού κρίθηκε κατάλληλος για βασικός για πρώτη (!) φορά στο πρωτάθλημα. Ο Στραματσόνι "βάφτισε" το ντέρμπι ως το μεγαλύτερο ματς της χρονιάς και παρουσίασε σ’αυτό έναν Παναθηναϊκό μεταμφιεσμένο σε κάτι άλλο, μια αποκριάτικη ομάδα.

Μένει και κρίνεται αγώνα με τον αγώνα, που 99 φορές στις 100 σημαίνει μένει μέχρι να φύγει.

1. ΤΟ ΓΚΟΛ-ΚΑΡΜΠΟΝ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΙΑΒΟΛΟΣ

Κατέβηκες λανθασμένα στο Φάληρο; Τρία και λίγα είναι. Ο Ολυμπιακός έκοψε ταρίφα στην ΑΕΚ και έκανε το ίδιο με τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά μέσα σ' ένα ημίχρονο. Η ομάδα του Μπέντο είχε κανονική διάταξη, κανονική ενδεκάδα και κατέβηκε να υπηρετήσει το κανονικό της σχέδιο.

Μπαμ-μπουμ δύο κεφαλιές οβίδες στα στημένα (τέταρτο σερί ματς που ο Ολυμπιακός βρίσκει γκολ στον αέρα) και μια αντεπίθεση-καρμπόν με αυτήν που έφερε το αυτογκόλ του Βαρέλα. Κλέψιμο χαμηλά στο γήπεδο, πάσα στον Φορτούνη, αυτός σε παίκτη στο πλάι που "ταϊζει" στην περιοχή.

Top10, 10η αγωνιστική: Ο μικρός διάβολος και ο μεταμφιεσμένος

Με τον ΠΑΟΚ υπήρχε άμυνα που έκανε λάθος, με τον Παναθηναϊκό ήταν τέσσερις με δύο και ο Ελιουνούσι μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα. Τυχερός ο Παναθηναϊκός που οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν κούραση και επανάπαυση στο 2ο ημίχρονο, τυχερός ο Ολυμπιακός που στο χώρο ανάμεσα σε Μιλιβόγεβιτς και Φορτούνη βρήκαν αυτόν τον "μικρό διάβολο", τον Μαρτίνς.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το Photostory του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Τα γκολ του ντέρμπι απ' τον Sport24 Radio 103,3
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ