STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τον λύτρωσε ο Τζαβέλλας, 2-1 ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο

Τον λύτρωσε ο Τζαβέλλας, 2-1 ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο
Τζαβέλλας Κάτσε Ροντρίγκες INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Τζαβέλλας με γκολ στο 79' κόντρα στην παλιά του ομάδα, γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από νέα γκέλα στην Τούμπα και ανακούφισε τον Τούντορ. Ο Μακ άνοιξε το σκορ στο 11', ισοφάρισε ο Οικονόμου με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ.

Η έκφραση στο πρόσωπο του Ίγκορ Τούντορ, αμέσως μετά το γκολ του Γιώργου Τζαβέλλα στο 79΄, αποτύπωνε όλη την εικόνα του αγώνα με τον Πανιώνιο για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος λυτρώθηκε στην κυριολεξία από την κεφαλιά του διεθνή αμυντικού, μετά την υπέροχη λόμπα του Κωνσταντινίδη και απέφυγε μία ακόμη γκέλα στην έδρα του, στην οποία, στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος είχε να κερδίσει από τις 25 Οκτωβρίου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι ήταν περίεργο για τον ΠΑΟΚ, καθώς βρέθηκε να προηγείται νωρίς με γκολ του Μακ στο 11΄ μετά από ωραίο συνδυασμό Πέλκα-Ροντρίγκες και παράλληλη σέντρα του τελευταίου και η αλήθεια είναι ότι απειλήθηκε ελάχιστα από τους «κυανέρυθρους « στο πρώτο μέρος.

Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος, όμως, δέχθηκε την ισοφάριση με την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου και βρέθηκε να παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Ο Τούντορ αντέδρασε κάνοντας μαζεμένες όλες τις αλλαγές του μέχρι το 61΄ ( χωρά συζήτηση αν έπρεπε να γίνει αυτό και αν τελικά οι παίκτες που αποχώρησαν και μπήκαν ήταν αυτοί που έπρεπε), ο ΠΑΟΚ πίεσε και μετά από μία σπουδαία ευκαιρία του Κάτσε στο σουτ του οποίου απέκρουσε ο Διούδης πέτυχε το γκολ της λύτρωσης με τον Τζαβέλλα που αναδείχθηκε καιMVP.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Θύρα 4 να ζητούν διπλό μέσα στο Ντόρτμουντ και να επαναλαμβάνουν το σύνθημα «Πάρτε το πρέφα, εμείς θα πάρουμε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ».

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Τούμπας

Διαιτητής:Αριστείδης Βάτσιος

Βοηθοί:Δημήτρης Τάτσης, Κώστας Ποντίκης

Τέταρτος διαιτητής:Φώτης Φωτιάδης

Γκολ:Μακ 11', Οικονόμου 47', Τζαβέλλας 79'

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Βίτορ (60' Kωνσταντινίδης), Γκολάσα (46' Κάτσε), Τζιόλης, Λέοβατς, Ροντρίγκες, Μακ, Πέλκας (55') και Αθανασιάδης.

Πανιώνιος:Διούδης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας,Αργυρόπουλος, Μασούρας (74' Καθάριος), Μπουμάλ, Σιώπης, Κόρμπος (83' Βιγιάλμπα), Καραμάνος (55' Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ.

Κάρτες:5' Γκολάσα, 32' Χατζηισαΐας, 44' Τζαβέλλας, 46' Ρισβάνης, 66' Διούδης, 67' Χαλκιαδάκης, 90' Τζιόλης.

Κόκκινες:-

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο.

Δείτε ΕΔΩ το Live της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 2-1.

Ο αγώνας

Στο 3' ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε ωραία αλλά ο Διούδης μπλόκαρε μετά από γύρισμα του Πέλκα και έτσι δεν δημιουργήθηκε κίνδυνος για τον Πανιώνιο. Ο Μπουμάλ στο 6' εκτέλεσε φάουλ δίχως να ανησυχήσει τον Γλύκο ενώ ο Οικονόμου λίγο αργότερα μετά από κόρνερ, έκανε προβολή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Μπροστά στο σκορ ο ΠΑΟΚ με Μακ

Στο 11' ο "Δικέφαλος" κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ροντρίγκες από τα δεξιά έκανε το γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Μακ και αυτός με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη. Στο 17' οι παίκτες του Πανιωνίου έφυγαν στην αντεπίθεση όμως το σουτ του Καραμάνου κόντραρε και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου. Γενικώς αναφορικά με την εικόνα του αγώνα ως το 25', ο ΠΑΟΚ είχε μπει κάπως νωθρά στο ματς με λάθη στην άμυνα, στην πορεία ανέβηκε κάπως και είχε καλές συνεργασίες από τα δεξιά με αποτέλεσμα στην πρώτη μεγάλη φάση να έρθει και το γκολ.Πάντως ο Πανιώνιος είχε την διάθεση να βγει από την περιοχή του και να απειλήσει τον "Δικέφαλο".

Στο 29' το αδύναμο σουτ του Γκολάσα δεν... προβλημάτισε τον Διούδη που μπλόκαρε. Ο αγώνας είχε ατονήσει μετά το 25' με εξαίρεση την φάση του Ισραηλινού που και πάλι δεν ανησύχησε τον Πανιώνιο. Στο 38' η μπάλα κόντραρε μετά το σουτ του Πέλκα και έφυγε κόρνερ και στο 39' ο Μασούρας σούταρε από πλάγια θέση και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου. Στο 43' το σουτ του Τζιόλη κόντραρε, ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ και έδιωξε με το κεφάλι ο Χατζηισαΐας. Το ημίχρονο έληξε 0-0 (63%-37% η κατοχή της μπάλας υπέρ του "Δικεφάλου") δίχως να δημιουργηθεί κάποια μεγάλη φάση στα τελευταία λεπτά.

Εκτέλεση φάουλ από τον Οικονόμου και... 1-1

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πανιώνιος ισοφάρισε σε 1-1. Ο Οικονόμου στο 47' με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου που έμεινε "άγαλμα". Να σημειωθεί πως προηγουμένως οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για το φάουλ που δόθηκε από το τάκλιν του Μαλεζά θεωρώντας ότι πήρε μπάλα. Ο Κωνσταντινίδης πήρε την θέση του Βίτορ και ο "Δικέφαλος" φαινόταν να απλώνεται σε 4-3-3 ενώ στο 68' ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

Ευκαιρία με Κάτσε, γκολ με Τζαβέλλα

Στο 71' η μπάλα έφτασε στον Κάτσε μετά από διώξιμο του Διούδη (ο Μακ έκανε την σέντρα από τα δεξιά και απομάκρυνε ο Ελληνας τερματοφύλακας), ο Αλβανός έπιασε το σουτ και ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έκανε σωτήρια επέμβαση. Στο 77' ο Ρισβάνης στο πρώτο δοκάρι έβγαλε σε κόρνερ μετά από επικίνδυνη σέντρα του Κάτσε από δεξιά και ο Αθανασιάδης μετά την εκτέλεση έπιασε το σουτ αλλά ο Αργυρόπουλος απομάκρυνε.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με "δράση" τον Τζαβέλλα. Στο 79' ο Κωνσταντινίδης έκανε μια "γλυκιά" σέντρα και ο Τζαβέλλας μέσα στην "καρδιά" της άμυνας του Πανιωνίου με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1. Ο Πανιώνιος κέρδισε κόρνερ στο 86' και ο Σάμπο απομάκρυνε ενώ στο 89' η μπάλα έφυγε άουτ μετά από σουτ του Μακ. Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι (ο Ροντρίγκες στις καθυστερήσεις από τα δεξιά σούταρε αλλά δεν βρήκε στόχο) και ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής (2-1) του αγώνα.

Η φάση του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ "έψαχνε" το 2-1 μετά το γκολ του Οικονόμου και θα μπορούσε να το πετύχει στο 71'. Ωστόσο ο Διούδης εκτινάχθηκε και απέκρουσε την μπάλα σε δυνατό σουτ του Κάτσε. Προηγουμένως ο Ελληνας τερματοφύλακας είχε διώξει μετά από σέντρα που έκανε ο Μακ και έτσι η μπάλα έφτασε στον Αλβανό.

Διαιτητής

Αρκετά σφυρίγματά του συζητιούνται ακόμη. Τόσο αυτός όσο και οι βοηθοί του Τάτσης και Ποντίκης έκαναν λάθη.

MVP

Ο Τζαβέλλας κινήθηκε με πανέξυπνο τρόπο στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Επιασε στον... ύπνο τους αμυντικούς του Πανιωνίου και μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη, με κεφαλιά μέσα στην περιοχή έκανε το 2-1.

Μας άρεσε

Το τέρμα που πέτυχε ο Οικονόμου. Φοβερή η εκτέλεση του και δεν μειώνει την αξία του γκολ ο λάθος βηματισμός του Γλύκου.

Δεν μας άρεσε

Θα το γράψουμε για δεύτερο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος. Δεν δικαιολογείται η εμμονή του Τούντορ στον Λέοβατς,Ειδικά όταν ο Κωνσταντινίδης έχει τόσο καλή παρουσία και θα μπορούσε να παίξει μαζί με τον Ροντρίγκες στα άκρα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ