ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | ΚΑΙΣΑΡΗΣ
Δάνειο στον ΠΑΟ μέσω Μαρινάκη
Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το αυτονόητο: Για το πόσο ανάγκη έχει ο Ολυμπιακός έναν ισχυρό Παναθηναϊκό. Σε σημείο που να έτρεχε να του εξασφαλίσει το δάνειο.
Το Sport24.gr επιλέγει 24 στοιχεία των αναμετρήσεων της 22ης αγωνιστικής και σας παρουσιάζει την προϊστορία όλων των αγώνων (videos).
Το φετινό πρωτάθλημα μπορεί να είναι αμφίρροπο στις περισσότερες αναμετρήσεις, όμως υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία μπορεί να σταθεί κανείς για να κάνει τις προβλέψεις του.
Εμείς συγκεντρώσαμε σε ένα κείμενο την προϊστορία των αναμετρήσεων και 24 σημεία κλειδιά που αξίζει να σταθούμε.
ΣΑΒΒΑΤΟ
Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης (17:15 NET)
Εργοτέλης - Παναθηναϊκός (17:15 NS2)
ΑΕΚ - ΟΦΗ (19:30 NS1)
ΚΥΡΙΑΚΗ
Παναιτωλικός - Λεβαδειακός (15:00 NS2)
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος (15:00 NS3)
Κέρκυρα - Δόξα Δράμας (17:15 NS3)
Ολυμπιακός - Πανιώνιος (17:15 NS2)
ΠΑΟΚ - Άρης (19:30 NS1)
ΑΕΚ: Κοντοές
Εργοτέλης: Γιαλούσης, Μπούντιμιρ, Ολίσε
Λεβαδειακός: Βασιλείου, Φαβάλι
Ολυμπιακός: Ιμπαγάσα
ΟΦΗ: Καμπάνταης, Κάλαϊτζιτς
Παναθηναϊκός: Ζέκα
Παναιτωλικός: Ντολεζάι, Σιόντης
Πανιώνιος: Σιόβας, Κούτσι
ΠΑΟΚ: Φωτάκης
ΠΑΣ Γιάννινα: Πάντος, Βάντερσον
Ξάνθη: Βάλλας
Τρόπος που μπήκαν γκολ
Με κεφαλιά 65 (18.95%)
Με πέναλτι 27 (7.87%)
Με σούτ 228 (66.47%)
Με φάουλ 12 (3.50%)
Με αυτογκόλ 10 (2.92%)
Με κόρνερ 1 (0.29%)
Ποσοστά
Νίκες γηπεδούχων: 82 (50%)
Ισοπαλίες: 40 (24,39%)
Νίκες φιλοξενούμενων: 42 (25,61%)
Γκολ
Under: 105 (64,02%)
Over: 59 (35,98%)
1) Ο Παναιτωλικός πέρασε στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού
2) Από τις πέντε ομάδες που κινδυνεύουν έχει τα περισσότερα ματς (21)
3) Μάλιστα έχει συμπληρώσει δέκα σερί αγώνες χωρίς νίκη!
4) Ο ΠΑΟΚ έχει 6 νίκες στα τελευταία 8 ματς εντός με τον Άρη
5) Στην περσινή αναμέτρηση ωστόσο έχασε με 1-0 (ένα ακόμα ματς ήρθε χ)
6) Ο Ολυμπιακός μετρά 16 σερί νίκες επί του Πανιώνιου εντός
7) Πολλά από αυτά τα ματς ήρθαν 5-0 και 4-1
8) Ο Μιραλάς (13) πλησίασε στα 2 γκολ τον Σεμπαστιάν Λέτο
9) Βέβαια ο Αργεντινός μετρά 15 σε 17 ματς και ο Βέλγος 13 σε 18 ματς
10) Ο Ιμπαγάσα είναι πλέον ο πρώτος παίκτης σε ασίστ στο πρωτάθλημα (6)
11) Η Ξάνθη είναι αήττητη εντός με τον Αστέρα που δεν σκοράρει καν
12) Από τα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει τα δυο ήρθαν 2-0
13) Οι Ακρίτες βέβαια μετρούν 3 σερί ήττες χωρίς να σκοράρουν μάλιστα
14) Κέρκυρα, Εργοτέλης έχουν τις χειρότερες άμυνες με 28 γκολ
15) Εννέα κόκκινες κάρτες έχει πάρει ο Παναιτωλικός σε 24 επίσημα ματς
16) Ο Ατρόμητος είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες (7 σε 20 ματς)
17) Η ΑΕΚ μετρά τέσσερις σερί νίκες με τον ΟΦΗ. Τα επόμενα 2 ματς ήρθαν "χ"
18) Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα (46-14)
19) Ο ΠΑΣ σε 5 ματς έχει 5 νίκες με τον Ατρόμητο! Κερδίζει δύσκολα όμως
20) Ο Άρης στις τελευταίες 4 αγωνιστικές έχει 8 γκολ όσα στις προηγούμενες 9
21) Ο Παναθηναϊκός πέτυχε 3 γκολ μετά από 7 σερί ματς
22) Σε αυτά τα 7 παιχνίδια είχε βάλει μόλις 6 τέρματα
23) 12 φορές έχουν βρει "δοκάρι" οι παίκτες της ΑΕΚ. Ο επόμενος έχει μόλις 7!
24) Μπορεί να τραυματίστηκε ο Πάντελιτς όμως είναι ο πιο δεινός σκόρερ (1 γκολ/2.5 προσπάθειες)
ΣΑΒΒΑΤΟ
Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης (17:15 NET)
Αήττητη είναι η Ξάνθη εντός με αντίπαλο τον Αστέρα. Σε τέσσερα παιχνίδια μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Δυο φορές ήρθε σκορ 2-0.
Εργοτέλης - Παναθηναϊκός (17:15 NS2)
Ο Παναθηναϊκός περνάει εύκολα από το Παγκρήτιο, αφού σε έξι αναμετρήσεις μετρά πέντε νίκες και μία ήττα. Τα πέντε από τα έξι ματς έχουν έρθει όβερ.
ΑΕΚ - ΟΦΗ (19:30 NS1)
Η ΑΕΚ είναι κυρίαρχος απέναντι στον ΟΦΗ εντός έδρας. Μετρά 28 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες. Στα τελευταία έξι ματς η ΑΕΚ έχει τέσσερις σερί νίκες και δυο σερί ισοπαλίες μετά.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Παναιτωλικός - Λεβαδειακός (15:00 NS2)
Δεν υπάρχει προϊστορία μεταξύ των δυο ομάδων στην πρώτη κατηγορία. Σε επίπεδο Β' Εθνικής έχουμε 2 νίκες για την ομάδα του Αγρινίου, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος (15:00 NS3)
Ο ΠΑΣ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στις αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο, αφού μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στα τρία από τα πέντε ματς η νίκη έχει έρθει με ένα γκολ διαφορά.
Κέρκυρα - Δόξα Δράμας (17:15 NS3)
Σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας δεν έχουν συναντηθεί. Σε επίπεδο Β' έχουμε ένα ματς όπου οι Φαίακες νίκησαν με το φτωχό 1-0.
Ολυμπιακός - Πανιώνιος (17:15 NS2)
Ο Ολυμπιακός σπάνια χάνει βαθμούς εντός από τον Πανιώνιο. Μετρά 43 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες. Μάλιστα έχει 16 σερί νίκες και τελευταία φορά που έχασε βαθμούς ήταν το 1993 (1-1 το σκορ)! Το 4-1 και το 5-0 είναι σκορ που έρχεται συχνά.
ΠΑΟΚ - Άρης (19:30 NS1)
Ο ΠΑΟΚ τα βρίσκει σκούρα με τον Άρη στην Τούμπα. Μετρά 29 νίκες, 13 ισοπαλίες και 9 ήττες. Στα τελευταία οκτώ ματς βέβαια ο Δικέφαλος του Βορρά έχει κάνει 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Η ήττα ήταν την προηγούμενη σεζόν με 1-0.
Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το αυτονόητο: Για το πόσο ανάγκη έχει ο Ολυμπιακός έναν ισχυρό Παναθηναϊκό. Σε σημείο που να έτρεχε να του εξασφαλίσει το δάνειο.
Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ θα συναντηθούν για όγδοη φορά σε τελικό Κυπέλλου. Διαβάστε στο Sport24.gr την ιστορία των βασκο-καταλανικών αναμετρήσεων, από τη στέψη του Αλφόνσο το 1902 μέχρι τον πρώτο τίτλο της Pep Team το 2009 (φωτογραφίες, videos)
Ο Όλοφ Μέλμπεργκ ζήτησε νέα παράταση για να απαντήσει στον Ολυμπιακό. Την ερχόμενη Τετάρτη θα έρθει στην Ελλάδα ο μάνατζερ του Ιμπαγάσα. Όλες οι εξελίξεις στο Sport24.gr
Ένα περίεργο δέμα έκανε την εμφάνιση του στο Γκραντ Πρι του Μονακό με τους πυροτεχνουργούς να πραγματοποιούν ελεγχόμενη έκρηξη.
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις ματαίωσαν το ραντεβού ανάμεσα σε Γιάννη Αλαφούζο και Ανδρέα Βγενόπουλο
Το όνομα του αδερφού του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, Οδυσσέα, έπεσε στο τραπέζι την ώρα που έκλεινε η μεταγραφή του νεαρού άσου της Ξάνθης.