STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το "μπαλάκι" στην ΕΠΟ για τα πλέι-οφ

Το "μπαλάκι" στην ΕΠΟ για τα πλέι-οφ
INTIME SPORTS

Η Super League δεν αποφάσισε το πότε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ, ρίχνοντας το "μπαλάκι" στην ΕΠΟ. Στην αναμονή για τη νέα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ. Δείτε τις αποφάσεις

Καμία απόφαση για το πότε θα ξεκινήσουν τα πλει οφ (πριν ή μετά τον τελικό του Κυπέλλου) δεν πήρε η Super League στην έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης (28/3) ρίχνοντας το "μπαλάκι" στην ΕΠΟ για να πάρει μια απόφαση αυτή στο συμβούλιο της Παρασκευής (29/3).

Συγκεκριμένα, το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται 21 Απριλίου, ο τελικός του Κυπέλλου είναι προγραμματισμένος για τις 11 Μαΐου και τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν 15 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν 2 Ιουνίου.

Έτσι κάποιες ομάδες δεν θέλουν να μεσολαβήσει τόσο μεγάλο διάστημα από το τέλος του πρωταθλήματος μέχρι τα πλέι οφ και ζήτησαν μετάθεση του Κυπέλλου κάτι στο οποίο ήταν αντίθετη η ΕΠΟ.

Ο ΠΑΟΚ επίσης ήταν αντίθετος με την αλλαγή των πλέι οφ, καθώς θέλει να τηρούνται οι κανονισμοί και ο κανονισμός λέει πως τα φετινά πλέι οφ αρχίζουν στις 15 Μαϊού.

Έτσι δεν υπήρξε συμφωνία και η διοργανώτρια αρχή έριξε το "μπαλάκι" στην ΕΠΟ να πάρει αυτή μια απόφαση στο δικό της Δ.Σ. την Παρασκευή (29/3).

Στην αναμονή για τον ΟΠΑΠ

Παράλληλα στην αναμονή βρίσκονται στην Super League και για τη νέα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ η οποία δεν έχει υπογραφεί ακόμα.

Για τη φετινή σεζόν έχει υπογραφεί, όμως μένει σε εκκρεμότητα για την επόμενη διετία (σεζόν 2013-14 και 2014-15), όπου οι ομάδες θα είναι περισσότερες και άρα προβλέπονται περισσότερα χρήματα.

O ΟΠΑΠ ζητά, από την πλευρά του, να υπάρχουν μεγαλύτερες ρήτρες προκειμένου οι ομάδες να μη διαφημίζουν στις φανέλες τους εταιρίες στοιχηματισμού που είναι παράνομες.

Πάντως, το πρόβλημα είναι το αίτημα της Super League να διασφαλίσει ότι ακόμα και μετά την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, η σύμβαση αυτή θα είναι σε ισχύ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που πάρθηκαν:

" Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1/ Αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα των αγώνων κατάταξης (play off) στο αυριανό Δ.Σ. της ΕΠΟ.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες πρωτοβουλίες: Εθελοντική αιμοδοσία σε όλα τα γήπεδα, πρόγραμμα ενημέρωσης για το "Ευ Αγωνίζεσθαι" (Fair Play) και διεξαγωγή ημερίδας για την οργάνωση των τμημάτων υποδομής, στο πλαίσιο της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Κ17 στην Ξάνθη. Οι δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.

3/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση έρευνας για το ελληνικό ποδόσφαιρο από το ΙΟΒΕ (Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών), με έμφαση στην οικονομική και κοινωνική διάσταση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η διεκδίκηση της διοργάνωσης του Διεθνούς Συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών Λιγκών (EPFL) από τη Super League".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ