STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το τελευταίο ντέρμπι στο "Απόστολος Νικολαΐδης"

Το τελευταίο ντέρμπι στο "Απόστολος Νικολαΐδης"
INTIME SPORTS

Έχουν περάσει εφτά χρόνια από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ αναμετρήθηκαν στο "Απόστολος Νικολαΐδης", το οποίο είχε λήξει με νίκη του γηπεδούχου με 4-1! (VIDEO)

Ήταν 6 Ιανουαρίου του 1925 όταν αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας... Το Τριφύλλι είχε επικρατήσει της Ένωσης με 2-0 και στα 90 χρόνια που ακολούθησαν, δεκάδες παιχνίδια φιλοξενήθηκαν στην ιστορική έδρα των πρασίνων. Σήμερα, 1 Νοεμβρίου, το "Απόστολος Νικολαΐδης" ανοίγει τις πύλες του για να φιλοξενήσει ξανά το αθηναϊκό ντέρμπι, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της Superleague.

Όμως, μεσολάβησαν αρκετά χρόνια μέχρι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ να τεθούν αντιμέτωποι στο χορτάρι του συγκεκριμένου γηπέδου. Ήταν στις 30 Απριλίου του 2008, όταν οι δύο ομάδες συμμετείχαν στο νεοσύστατο θεσμό των play off και διεκδικούσαν τη δεύτερη θέση που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σαρωτικός στο "Απόστολος Νικολαΐδης", επικρατώντας 4-1 της ΑΕΚ (4-0 στο ημίχρονο) και κατέκτησε την πρώτη θέση στο μίνι-πρωτάθλημα. Δύο γκολ είχε σκοράρει ο Ίβανσιτς και από ένα οι Παπαδόπουλος και Μάτος, ενώ για την ΑΕΚ είχε μειώσει ο Ριβάλντο με εκπληκτικό χτύπημα φάουλ, για το οποίο χειροκροτήθηκε από μερίδα των θεατών.

Σε εκείνο το ματς, εμφανίστηκε ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος λίγες ημέρες αργότερα, θα αναλάμβανε την προεδρία της ΠΑΕ, στην έναρξη της πολυμετοχικότητας...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ