STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το pre game της 9ης αγωνιστικής

Το pre game της 9ης αγωνιστικής
Ανάκογλου Νίνης

Λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Super League δείτε την παράδοση των αναμετρήσεων, διαβάστε δέκα σημεία που πρέπει να επικεντρωθείτε και θυμηθείτε τα γκολ της προηγούμενης (VIDEOS).

Αρκετά ντέρμπι έχουν βγει στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Έτσι, την Κυριακή (1/11) ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΑΕΚ στην Λεωφόρο μετά από επτά χρόνια στην ιστορική έδρα των πράσινων.

Από εκεί και πέρα σημαντικό είναι το ματς του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ και εκείνο του Ηρακλή με τον Ατρόμητο.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/10

Λεβαδειακός - Πανιώνιος 15:00 ( NS3 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Πλατανιάς - ΑΕΛ Καλλονής 17:15 ( NS3 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Βέροια - Ολυμπιακός 19:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/11

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 15:00 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Ξάνθη - Παναιτωλικός 17:15 ( NS4 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός 17:15 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 19:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/11

Ηρακλής - Ατρόμητος 19:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Το ποινολόγιο της 9ης αγωνιστικής

Ατρόμητος: Κυριάκος Κιβρακίδης, Λεϊτέ Μαρσελίνιο

Βέροια: Στυλιανός Μαραγκός

ΠΑΣ Γιάννινα: Θεόδωρος Μπέριος

Πλατανιάς: Κωνσταντίνος Πάγκαλος

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε

1) Επιστρέφει το ντέρμπι της Αθήνας

Η απουσία της ΑΕΚ από την πρώτη κατηγορία είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουμε το κλασικό ντέρμπι της Αθήνας με τον Παναθηναϊκό. Την Κυριακή (1/11) οι δυο ομάδες αναμετρώνται στην έδρα των πράσινων μετά από τρία χρόνια! Η Ένωση βρίσκεται σε καλό... μουντ, αφού μετά την αποχώρηση του Δέλλα μετρά δυο σερί νίκες (μία για το πρωτάθλημα και μία για το κύπελλο). Από την άλλη πλευρά οι πράσινοι έχασαν εύκολα από τον ΠΑΟΚ την 8η αγωνιστική, οπότε σε αυτό το ντέρμπι θα ξεκαθαρίσουν και οι στόχοι της φετινής σεζόν. Αν χάσει πάντως ο Γιάννης Αναστασίου θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

2) Ανεβαίνουν ΠΑΟΚ και Αστέρας

Η αλήθεια είναι πως οι δυο ομάδες ξεκίνησαν άσχημα το πρωτάθλημα, όμως το τελευταίο διάστημα ανέβασαν την απόδοση τους και άρχισαν να σκαρφαλώνουν προς τα πάνω. Την Κυριακή αναμετρώνται μεταξύ τους σε ένα ματς... αποδείξεων.

Οι απουσίες και οι τραυματισμοί, βέβαια, έχουν ταλαιπωρήσει Αστέρα και ΠΑΟΚ, οπότε θα χρειαστεί προσοχή.

3) Παίζουν το κεφάλι του

Η 9η αγωνιστική κλείνει την ερχόμενη Δευτέρα με το παιχνίδι Ηρακλής - Ατρόμητος. Και οι δυο ομάδες βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά τη βαθμολογική τους θέση, κάτι που σημαίνει πως οι προπονητές κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Όποιος χάσει λοιπόν... χάνεται. Ειδικότερα στον Ατρόμητο ήδη έχει φαγωθεί ένας παίκτης (Μαρσελίνιο).

4) Πανθρακικός με ημερομηνία λήξης;

Η κατάσταση θυμίζει λίγο Νίκη Βόλου. Βαθμολογικά η παραμονή μοιάζει δύσκολη, ενώ και οικονομικά τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μάλιστα ο Μεχία, από τους καλύτερους της ομάδας ετοιμάζεται για... ηρωική έξοδο. Δεν θα μας κάνει εντύπωση, λοιπόν, αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα να δούμε τους "κροκόδειλους" να εγκαταλείπουν την προσπάθεια στη μέση.

5) Άμυνες για κλάματα

ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός συνεχίζουν να δέχονται το ένα γκολ μετά το άλλο. Σε οκτώ αγωνιστικές έχουν 17 τέρματα παθητικό και... συνεχίζουν. Έτσι, μόνο εντύπωση δεν μας προκαλεί το γεγονός πως βρίσκονται στην 11η και 12η θέση με οκτώ πόντους ο καθένας.

Στα Γιάννενα πάντως περιμένουν βοήθειες και από τον Μπράνα Ίλιτς που κινείται σε ρηχά νερά. Στον Παναιτωλικό τώρα, εκείνο που "τρομάζει" τον Γιάννη Ματζουράκη είναι η αδιαφορία κάποιων παικτών στο ανασταλτικό κομμάτι. Μένει να δούμε ποιοι θα κοπούν από τη βασική ενδεκάδα.

6) Ο Μιλούνοβιτς που θέλουν

Ο Πλατανιάς ανέβασε απόδοση κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου και αυτό φαίνεται τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο Ελλάδας. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό έχει να κάνει με τον Λούκα Μιλούνοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός σκοράρει ασταμάτητα, ενώ έχει συμμετοχή και στο δημιουργικό κομμάτι. Άργησε αλλά- πήρε μπρος.

7) Ψάχνει το φάρμακο στην επίθεση

Μόλις τέσσερα γκολ έχει πετύχει η Ξάνθη στο πρωτάθλημα στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, έχοντας ταυτόχρονα οκτώ πόντους. Σίγουρα το πρόγραμμα είναι δύσκολο στο ξεκίνημα όπως μπορείτε να δείτε και πιο κάτω, όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει περισσότερα από τους επιθετικούς του. Το ματς με τον Παναιτωλικό είναι μία καλή ευκαιρία για τρίποντο. Ή μήπως όχι;

Το ξεκίνημα της Skoda:

ΠΑΟΚ - Ξάνθη 0-0

Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0

Ατρόμητος - Ξάνθη 0-1

Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-3

Ηρακλής - Ξάνθη 1-1

Ξάνθη - Παναθηναϊκός 0-1

Αστέρας - Ξάνθη 1-1

Πανθρακικός - Ξάνθη 0-0

8) Ο Σκίμπε και οι ευκαιρίες

Ο Μίκαελ Σκίμπε είναι κι επίσημα ο νέος τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας και μάλιστα βρίσκεται στη χώρα μας από την Πέμπτη το απόγευμα. Δεν αποκλείεται να παρακολουθήσει παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής, οπότε είναι μία χρυσή ευκαιρία για ορισμένους να αποδείξουν πως αξίζουν είτε την επιστροφή τους στην "γαλανόλευκη", είτε την κλήση τους για πρώτη φορά.

9) Από φευγάτος, βασικός

Ο Λεονάρντο Βιγιάλμπα έφτασε κοντά στην έξοδο του από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι, πριν καλά-καλά κάτσει ένα μήνα στη χώρα μας. Οι άνθρωποι της ομάδας έκλεισαν τα αυτιά τους, έκαναν υπομονή και δικαιώθηκαν, αφού τις τελευταίες μέρες ο Αργεντινός αποτελεί ένα από τα καλύτερα εργαλεία του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Στην Λιβαδειά θέλει να επιβεβαιώσει τη φόρμα του και μάλιστα το ματς τον βολεύει, αφού ο Ιστορικός θα χτυπήσει στην κόντρα.

10) Μία χρήσιμη προσθήκη

Κανείς δεν περίμενε την έκπληξη με την προσθήκη του Νταβίντ Μέντες στο προπονητικό τιμ των πράσινων. Ο Ολλανδός πρώην μέσος ήταν απενεργοποιημένος όλο αυτό το διάστημα, όμως φαίνεται πως ο Γιάννης Αναστασίου του βρήκε ρόλο.

Πολλοί παραξενεύτηκαν, αλλά μην ξεχνάμε πως συνήθως οι καλοί προπονητές/βοηθοί δεν χρειάζεται να έχουν πίσω τους μεγάλη καριέρα. Πάντως ο Μέντες πριν λίγες ημέρες φρόντισε να μας... προϊδεάσει για την απόφαση του με "χτύπημα" στο twitter.

Το pre game της 9ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Προϊστορία αναμετρήσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/10

Λεβαδειακός - Πανιώνιος 15:00

Εξαιρετική παράδοση για τον Λεβαδειακό. Μετρά εννέα νίκες και πέντε ισοπαλίες στην έδρα του. Γενικότερα η κάθε ομάδα τα πηγαίνει σούπερ στην έδρα της. Μοιρασμένα τα πράγματα όσον αφορά το όβερ και το άντερ. Όποτε έρχεται πάνω από 2.5 γκολ συνήθως σκοράρουν και οι δυο ομάδες. Οι κυανέρυθροι πάντως μετρούν τέσσερις σερί νίκες στην έδρα τους. Τελευταία ισοπαλία του Λεβαδειακού το 2010 με το σκορ να έρχεται 2-2.

Πλατανιάς - ΑΕΛ Καλλονής 17:15

Λίγα παιχνίδια με τον Πλατανιά να έχει το απόλυτο στην Κρήτη με τέσσερις νίκες. Τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια ήρθαν όβερ με την αναμέτρηση στις 16/3/2014 μάλιστα να έρχεται 7-0! Ο Πλατανιάς βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα.

Βέροια - Ολυμπιακός 19:30

Μοιρασμένα τα πράγματα. Η Βέροια μετρά πέντε νίκες, έξι έχει ο Ολυμπιακός και τέσσερα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Βέβαια οι ερυθρόλευκοι μετρούν εννέα σερί νίκες (εντός/εκτός), ενώ η Βέροια τελευταία φορά πήρε τρίποντο το 1998 με 2-0 με τους Καραταΐδη και Προτάσοφ να σκοράρουν. Το όβερ εμφανίζεται αρκετά συχνά τόσο εντός όσο και εκτός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/11

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 15:00

Καλή παράδοση για τους κιτρινομπλέ. Μετρούν 7 νίκες, 2 ισοπαλίες, ενώ 2 φορές έφυγε με το διπλό ο ΠΑΟΚ. Τελευταία νίκη του "δικέφαλου" στην Τρίπολη το 2013 με 1-2. Στα τελευταία τέσσερα ματς στην Τρίπολη ο Αστέρα μετρά ισάριθμες νίκες με τις τρεις από αυτές να έρχονται στο γκολ. Τα τελευταία χρόνια σπάνια σκοράρει ο ΠΑΟΚ εκτός.

Ξάνθη - Παναιτωλικός 17:15

Λίγα παιχνίδια. Δυο νίκες μετρά η Ξάνθη και μία ο Παναιτωλικός. Και στις δυο νίκες της Ξάνθης στα Πηγάδια, πέτυχε από τρία γκολ, ενώ στη μοναδική του Παναιτωλικού εκτός, ήρθε με 1-0. Στο Αγρίνιο πάντως τα "καναρίνια" μετρούν το απόλυτο με 4 νίκες. Στα τελευταία δυο ματς των δυο ομάδων είχαμε σύνολο 10 τερμάτων!

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός 17:15

Σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, ο ΠΑΣ μετρά μόλις μία νίκη, ενώ τρεις παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα. Σε όλες τις διοργανώσεις η ομάδα των Ιωαννίνων μετρά 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Στα τελευταία πέντε ματς, ωστόσο (εκτός/εντός), τα τέσσερα έληξαν ισόπαλα και στα τρία από αυτά σκόραραν και οι δυο. Τελευταία νίκη του ΠΑΣ εντός το 2010 με 2-1 για την Β Εθνική. Γενικότερα ο Πανθρακικός βάζει δύσκολα.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 19:30

Καλή παράδοση για τους πράσινους με δεδομένο πως πρόκειται για ντέρμπι. Μετρούν 28 νίκες, 20 ματς ήρθαν ισόπαλα, ενώ 10 φορές νίκησε η ΑΕΚ. Τελευταίο διπλό της Ένωσης στο πρωτάθλημα το 2006 με 2-1. Τα περισσότερα διπλά της ΑΕΚ είναι στο γκολ, ενώ ο Παναθηναϊκός σπάνια βάζει πάνω από δυο γκολ. Από τα τελευταία οκτώ ματς, μόλις το ένα ήρθε όβερ και αυτό με 3-2 υπέρ του "τριφυλλιού". Τέλος οι πράσινοι μετρούν τρεις σερί νίκες (εντός/εκτός).

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/11

Ηρακλής - Ατρόμητος 19:30

Καλή παράδοση για τον Γηραιό. Μετρά έξι νίκες, μία φορά κέρδισε ο Ατρόμητος και τρία παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα. Τα τέσσερα από τα τελευταία έξι ματς (εντός/εκτός) ήρθαν ισόπαλα. Τα τρία από αυτά με σκορ 1-1 και το άλλο με 2-2. Ο Ηρακλής μετρά μόλις δυο εντός έδρας νίκες τα τελευταία δέκα χρόνια με 1-0 και 2-0.

Τα γκολ της 8ης αγωνιστικής

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ