STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το pre game της 8ης αγωνιστικής

Το pre game της 8ης αγωνιστικής
Μπάλα INTIME SPORTS

Λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Super League δείτε την παράδοση των αναμετρήσεων, διαβάστε δέκα σημεία που πρέπει να επικεντρωθείτε και θυμηθείτε τα γκολ της προηγούμενης (VIDEOS).

Η μάχη για κορυφή, πλέι οφ και ουρά έχει ανάψει για τα καλά. Το Σαββατοκύριακο έχουμε σημαντικά παιχνίδια, αλλά εκείνα που ξεχωρίζουν είναι το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκό και η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ηρακλή.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής, διαβάστε την "προϊστορία" των αναμετρήσεων και διαβάστε δέκα πράγματα που αξίζει κανείς να σταθεί.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ (24/10)

ΑΕΛ Καλλονής - Λεβαδειακός 15:00 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Παναιτωλικός - Πλατανιάς 17:15 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΑΕΚ - Ηρακλής 19:30 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΚΥΡΙΑΚΗ (25/10)

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 15:00 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Πανθρακικός - Skoda Ξάνθη 17:15 ( NS6 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Πανιώνιος - Βέροια 17:15 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 17:15 ( NS4 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 19:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Δείτε εδώ την αναλυτική βαθμολογία της Super League μέσω του Sport24.gr

Το ποινολόγιο της 8ης αγωνιστικής

Έντερσον Τορμένα: Αστέρας Τρίπολης

Κάρλος Μιλιάζες: Λεβαδειακός

Ντιέγκο Μπεχαράνο: Παναιτωλικός

Μανώλης Παπαστεργιανός: Skoda Ξάνθη

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε

1) Το ντέρμπι του Τούντορ

Με έντεκα βαθμούς σε επτά αγωνιστικές και τρεις ισοπαλίες στους ομίλους του Europa League ο ΠΑΟΚ κινείται στην... μετριότητα. Ο Κροάτης τεχνικός δεν αισθάνεται (θεωρητικά) πίεση, όμως η ατάκα: "προτεραιότητα το πρωτάθλημα" μας θυμίζει κάτι από τα παλιά. Μία ενδεχόμενη ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και ειδικότερα ο τρόπος με τον οποίο θα έρθει ( αν έρθει πάντα), είναι πιθανό να δημιουργήσει θέμα προπονητή. Και ο ίδιος πάντως έχει φροντίσει να βάλει δύσκολα στον εαυτό του με το... κλειστό ρόστερ που έχει δημιουργήσει.

2) Το... γύρισε ο Αναστασίου

Αντίθετη πορεία πραγματοποιεί τελευταία ο Γιάννης Αναστασίου. Το κλίμα ήταν βαρύ για τον Έλληνα τεχνικό μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες, όμως οι νίκες αποτελούν το καλύτερο φάρμακο και ο Παναθηναϊκός κούτσο-στραβά τα έχει καταφέρει μία χαρά. Ακόμα και ήττα στην Τούμπα ( πάντα εξαρτάται ο τρόπος που θα έρθει) δύσκολα θα τον... κουνήσει από τη θέση του. Βέβαια ο Γιάννης Αναστασίου "έκραξε" τους ανθρώπους που άσκησαν κριτική το προηγούμενο διάστημα (μαζί και τον κόσμο), αλλά ξέρετε τι λέει η παροιμία: "Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει".

3) Με σύμμαχο την παράδοση στο Περιστέρι

Ο Ολυμπιακός μοιάζει ασταμάτητος το τελευταίο διάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Βέβαια ο Ατρόμητος του βάζει δύσκολα ειδικότερα στα μεταξύ τους ματς εδώ και 2-3 σεζόν. Είναι ένα καλό τεστ για τον Μάρκο Σίλβα που ξέρει να παίρνει το καλύτερο από όλους του τους παίκτες. Κάποιοι μάλιστα έχουν σκοπό να αποδείξουν πως αξίζουν μία θέση στην ενδεκάδα (βλ. Φινμπόγκασον).

4) Ψάχνοντας την ηρεμία

Τι είχες ΑΕΚ, τι είχα πάντα. "The force is strong with this one", λέει ο Yoda στην ταινία Star Wars. Όπου... "force" βάλτε εσωστρέφεια όσον αφορά την Ένωση, που επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία όμως τα προβλήματα δεν λένε να την εγκαταλείψουν. Ο Τραϊανός Δέλλας αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο και έτσι θα πάει στο ματς με τον Ηρακλή έχοντας τον Στέλιο Μανωλά στο τιμόνι. Μία νίκη θα φέρει ηρεμία στο "σύμπαν" που ακούει στο όνομα ΑΕΚ και μαζί το χρόνο για τη σωστή επιλογή του αντι-Δέλλα.

5) Και οι δυο ψάχνουν τη νίκη

Ο ΠΑΣ φιλοξενεί τον Αστέρα στα Γιάννενα. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, αφού και οι δυο θέλουν το τρίποντο μιας και έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία. Ο μεν ΠΑΣ βρίσκεται τρεις πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο Αστέρας δυο μακριά από τα πλέι οφ. Και οι δυο μετρούν μόλις δυο νίκες μετά από επτά αγωνιστικές!

6) Αχ αυτή η άμυνα

Τι κι αν ο Πανθρακικός βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 2 πόντους μετά από επτά αγωνιστικές, έχοντας δυο γκολ ενεργητικό και 13 παθητικό; Ο τίτλος της χειρότερης άμυνας μέχρι στιγμής πάει σε δυο άλλες ομάδες! Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν δεχθεί 15 τέρματα! Μάλιστα τα "καναρίνια" δέχθηκαν 10 σε δυο παιχνίδια! Θα διορθωθεί η κατάσταση; Δύσκολο...

7) Ψάχνει το ξέσπασμα

Η Ξάνθη ούτε σκοράρει συχνά, αλλά δεν δέχεται και πολλά γκολ (4-6). Βέβαια το ξεκίνημα μόνο καλό δεν είναι, μιας και μετρά επτά πόντους σε επτά αγωνιστικές. Το "Thrakico" λοιπόν είναι μία καλή ευκαιρία για τον Ραζβάν Λουτσέσκου να επιστρέψει στις νίκες απέναντι σε έναν τραγικό και "πληγωμένο" Πανθρακικό.

8) Με τη δύναμη της έδρας

Ούτε πέντε, ούτε έξι, ούτε δέκα. Έντεκα μήνες αήττητος παραμένει ο Πανιώνιος στην Νέα Σμύρνη ή αλλιώς για 18 σερί αναμετρήσεις! Φυσικά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θέλει να διευρύνει το σερί της και την Κυριακή απέναντι στην Βέροια του Γιώργου Γεωργιάδη, που ίσως και να παίζει το κεφάλι του σε αυτό το ματς.

9) Αφιερωμένη κατά της βίας

Η 8η αγωνιστική είναι ιδιαίτερη, αφού θα αφιερωθεί αποκλειστικά στον αγώνα κατά της βίας και του ρατσισμού. Οι μέρες που διανύουμε είναι "περίεργες" και μέσα από το ποδόσφαιρο μπορούν να περάσουν θετικά μηνύματα.

10) Να φτιάξει την άμυνα

Όταν πας από τα πέντε γκολ παθητικό στα δυο κάτι γίνεται. Βέβαια ο Γιάννης Ματζουράκης έχει πολύ δουλειά ακόμα στον Παναιτωλικό. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αποτελούν οι νίκες και η αναμέτρηση κόντρα στον Πλατανιά στο Αγρίνιο είναι μία καλή ευκαιρία για... ηρεμία. Νέα γκέλα σημαίνει μουρμούρα και ίσως το τέλος των ευκαιριών σε κάποιους παίκτες.

Η "προϊστορία" των αναμετρήσεων

Το pre game της 8ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ (24/10)

ΑΕΛ Καλλονής - Λεβαδειακός 15:00

Μόλις τέσσερα παιχνίδια έχουμε μεταξύ των δυο ομάδων. Ο Λεβαδειακός μετρά δυο νίκες στην έδρα του, ενώ η Καλλονή μία νίκη και μία ισοπαλία στη δική της. Μόλις ένα ματς ήρθε όβερ (3-0), ενώ τα άλλα δυο άντερ (0-0, 1-0 και 1-0). Όπως καταλαβαίνετε έχουμε ελάχιστα γκολ. Βέβαια από τα πέντε τέρματα που έχουν σημειωθεί συνολικά, τα δυο είναι με αυτογκόλ!

Παναιτωλικός - Πλατανιάς 17:15

Κι εδώ ελάχιστα παιχνίδια. Μόλις τέσσερα! Από δυο νίκες η κάθε ομάδα στην έδρα της. Μάλιστα οι νίκες είναι... "λευκές" (δηλαδή χωρίς να σκοράρει ο φιλοξενούμενος). Το τελευταίο γκολ του Παναιτωλικού είχε πετύχει ο Μπεχαράνο που είναι τιμωρημένος. Μόλις ένα όβερ στις τέσσερις αναμετρήσεις.

ΑΕΚ - Ηρακλής 19:30

Ποιος θα το έλεγε πως η προηγούμενη φορά που αναμετρήθηκαν αυτές οι δυο σπουδαίες ομάδες ήταν στην Β Εθνική! Η ΑΕΚ πάντως είναι κυρίαρχη στην έδρα της, μετρώντας 43 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες. Τα τελευταία χρόνια σπάνια έχουμε όβερ αν και παλαιότερα τα γκολ έμπαιναν με το... τσουβάλι. Τελευταία νίκη του Γηραιού εκτός έδρας το 2007 με 2-1. Την περσινή περίοδο ΑΕΚ και Ηρακλής κέρδισαν στην έδρα τους τον αντίπαλο (1-0 η Ένωση, 2-1 ο Γηραιός).

ΚΥΡΙΑΚΗ (25/10)

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 15:00

Σούπερ παράδοση για τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι. Μετρά 14 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 φορές έχει κερδίσει ο Ατρόμητος. Η τελευταία πάντως ήταν την περσινή περίοδο με σκορ 1-0. Πρέπει να σημειώσουμε πως στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις (και το Κύπελλο μέσα), έχουμε 3 ισοπαλίες και από μία νίκη για κάθε ομάδα. Γενικότερα τα σκορ 2-1 και 3-1 εμφανίζονται αρκετά συχνά. Στα διπλά του Ολυμπιακού το 1-0 εμφανίζεται επίσης συχνά.

Πανθρακικός - Skoda Ξάνθη 17:15

"El Thrakico"! Γενικότερα τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι ωραία και έχουν πάθος. Οι "κροκόδειλοι" τα πάνε εξαιρετικά στην έδρα τους μετρώντας 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 μόλις ήττα. Από το 1970 μέχρι και σήμερα από τις συνολικά 12 αναμετρήσεις, μόλις τις δυο φορές είχαμε όβερ. Η πρώτη ήταν το... 1970 και η δεύτερη το 2014. Μόλις τρεις φορές σκόραραν και οι δυο ομάδες.

Πανιώνιος - Βέροια 17:15

Πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων. Ο Πανιώνιος μετρά 10 νίκες, ενώ 4 φορές είχαμε ισοπαλία. Με λίγα λόγια οι Κυανέρυθροι δεν έχουν ήττα! Πολλά τα όβερ, σκοράρουν συνήθως και οι δυο ομάδων. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ο Πανιώνιος έχει πετύχει εννέα γκολ και έχει δεχθεί έξι! Επίσης τα παιχνίδια είναι "τρελά". Μην σας κάνει αν έχουμε μία ίσως και δυο αποβολές!

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 17:15

Μοιρασμένα τα πράγματα. Πέντε νίκες έχει ο ΠΑΣ και τρεις ο Αστέρας. Καμία ισοπαλία δηλαδή στα Ιωάννινα. Τα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει όβερ! Επίσης ο Αστέρας έχει σκοράρει στις έξι από τις επτά επισκέψεις του στα Γιάννενα. Πρέπει να σημειώσουμε πως συνήθως από το ημίχρονο μπαίνουν δυο γκολ.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 19:30

Σχετικά καλή παράδοση για τον ΠΑΟΚ. Μετρά 30 νίκες, 12 αναμετρήσεις ήρθαν ισόπαλες, ενώ 19 φορές έφυγε με το τρίποντο από την Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός. Στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις (με Κύπελλο μέσα), ο Παναθηναϊκός πήρε τρεις νίκες, ενώ μία φορά κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Γενικότερα οι πράσινοι (εντός/εκτός) μετρούν τέσσερις σερί νίκες με 9 γκολ ενεργητικό και τέσσερα παθητικό. Μην σας ξεγελούν οι αριθμοί. Συνήθως το όβερ έρχεται, αλλά πολύ οριακά (με 2-1 ή 1-2).

Τα γκολ της 7ης αγωνιστικής

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ