STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το pre game της 13ης αγωνιστικής

Το pre game της 13ης αγωνιστικής
μπάλα ποδόσφαιρο INTIME SPORTS

Λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής της Super League δείτε την παράδοση των αναμετρήσεων, διαβάστε δέκα σημεία που πρέπει να επικεντρωθείτε και θυμηθείτε τα γκολ της προηγούμενης (VIDEOS).

Πλησιάζουμε σιγά σιγά προς τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εορτών. Η 13η αγωνιστική περιέχει σημαντικά παιχνίδια για τα πλέι οφ και την ουρά. Μετά την τιμωρία του Παναθηναϊκού ( αν παραμείνει το -3), μάλιστα, τα δεδομένα όσον αφορά την πρώτη πεντάδα έχουν αλλάξει.

Το ματς του Παναιτωλικού με τον Ατρόμητο ξεχωρίζει, λόγω της κακής πορείας των δυο ομάδων τη φετινή περίοδο. Ο χαμένος μπαίνει σε μπελάδες. Ας τα δούμε όλα αναλυτικά.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/12

Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής 15:00 ( NS3 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Ξάνθη - Πλατανιάς 17:15 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Πανθρακικός - Ολυμπιακός 19:30 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/12

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 15:00 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΑΕΚ - ΑΕΛ Καλλονής 17:15 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 17:15 ( NS3 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Βέροια - Παναθηναϊκός 19:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 19:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Δείτε εδώ τον αναλυτικό βαθμολογικό πίνακα της Super League κι όχι μόνο.

Δείτε ποιοι διαιτητές θα σφυρίξουν τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής.

Το ποινολόγιο της 13ης αγωνιστικής

ΑΕΚ: Έλντερ Μπαρμπόζα

Αστέρας: Ματίας Ιγκλέσιας

Ατρόμητος: Κυριάκος Κιβρακίδης

Ηρακλής: Ντιέγκο Ρομάνο

ΑΕΛ Καλλονής: Κέναν Μπαργκάν

Λεβαδειακός: Στάθης Ιωάννης

Παναθηναϊκός: Μάρκους Μπεργκ

Παναιτωλικός: Γρηγόρης Μάκος

Πανθρακικός: Ροτζέριο Μάρτινς, Αλφρέδο Μεχία

Πανιώνιος: Αναστάσιος Μπακασέτας

ΠΑΣ Γιάννινα: Χρυσοβαλάντης Κοζορώνης, Αλέξης Μιχαήλ

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε

1) Οριακό ματς στην Βέροια

Ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική νίκη στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής. Και αυτό όχι τόσο λόγω του αντιπάλου, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Την Κυριακή οι πράσινοι θα βρεθούν στην Βέροια για το ματς με την "βασίλισσα" και μία νέα γκέλα είναι πιθανό να γυρίσει την ομάδα αρκετά πίσω. Οι γηπεδούχοι διαθέτουν ποιοτικό σύνολο και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα χειριστεί το παιχνίδι ο Στραματσόνι. Αν δηλαδή θα πάει... υποψιασμένος. Και για την Βέροια είναι "περίεργο" παιχνίδι, αφού ο Γιώργος Γεωργιάδης αρχίζει σιγά-σιγά να αισθάνεται πίεση.

2) Η ΑΕΚ... έρχεται

Με φόρα κιόλας. Όσο οι άλλοι τρώνε τα μουστάκια τους, στην Ένωση δουλεύουν και παίρνουν (είτε με θέαμα, είτε χωρίς) νίκες που έφεραν την ομάδα στην δεύτερη θέση. Στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Καλλονή αναμένεται εύκολο απόγευμα. Βέβαια ο Γκουστάβο Πογέτ πρέπει να προσέξει, γιατί οι "σαρδέλες" στη μέρα τους είναι επικίνδυνη ομάδα.

3) Πήρε το ρόπαλο

Δυο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος θα βρεθούν αντιμέτωπες το Σάββατο στην αυλαία της 13ης αγωνιστικής. Από τη μία ο πιο ποιοτικός Αστέρας και από την άλλη ο Ηρακλής που δεν έχει χάσει ποτέ στην Τρίπολη για το πρωτάθλημα! Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια.

4) Ένα βήμα μπροστά, τρία πίσω

Όσα και τα γκολ που έβαλε ο Εργοτέλης για το Κύπελλο. Ο Παναιτωλικός δεν λέει να σηκώσει κεφάλι, αφού η άμυνα τα έχει κάνει θάλασσα και μαζί όλη η ομάδα. Την Δευτέρα ο Ατρόμητος μπορεί να κάνει τη ζημιά και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι εξελίξεις θα φέρει μία ενδεχόμενη αποτυχία. Πάντως οι γηπεδούχοι χρειάζονται μία νίκη ψυχολογίας απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο Ατρόμητος.

5) Άλλη ομάδα στα Γιάννενα

Ο ΠΑΣ διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος μετά τον Πανθρακικό ( 22 γκολ ο ΠΑΣ, 23 οι "κροκόδειλοι") στην έδρα του, ωστόσο, μεταμορφώνεται προς το καλύτερο μετρώντας 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Έτσι, απέναντι στον Λεβαδειακό υπάρχει μία χρυσή ευκαιρία για τρίποντο. Πέρσι πάντως ο ένας κέρδισε στην έδρα του άλλου.

6) Η... πρώτη φορά

Ο ΠΑΟΚ μετρά δυο σερί νίκες ( Καλλονή 3-1 και Χανιά 6-2). Την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στην Τούμπα και έχει την ευκαιρία να τις κάνει τρεις για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο. Η παράδοση είναι με το μέρος του "δικέφαλου" βάσει της οποία πετυχαίνει και αρκετά γκολ απέναντι στον Ιστορικό. Ο Πανιώνιος πάντως είναι ή του ύψους ή του βάθους εκτός έδρας με 3 νίκες και 3 ήττες.

7) Κι αν της κάτσει;

Όπως διαβάσατε η ΑΕΚ έχει ανοιχτές τις κεραίες της για τον Π αραγουανό επιθετικό Όκσαρ Καρντόσο. Σίγουρα πρόκειται για μία δύσκολη περίπτωση, όμως ο Γκουστάβο Πογέτ μπορεί να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα. Αρκεί πάντα να γίνει μία πρόταση στο... ύψος του (1.93).

8) Στα όρια του ο Πανόπουλος

Περίεργη σεζόν στην Ξάνθη. Λίγο οι μεταγραφές που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα, λίγο κάποιοι παίκτες που κινούνται σε ρηχά νερά, λίγο και ο Λουτσέσκου που κάνει πειράματα, ε δεν θέλει και πολύ για να τα... πάρει ο Χρήστος Πανόπουλος. Το Σάββατο οι Ακρίτες φιλοξενούν τον Πλατανιά και μία νέα γκέλα μπορεί να φέρει εξελίξεις ή... το γνωστό "μάντρωμα".

9) Μάχη για τον πρώτο σκόρερ

Ο Κώστας Φορτούνης έχει αποκτήσει προβάδισμα στην κορυφή με 9 γκολ, ενώ από κοντά βρίσκεται ο Γιάννου με 8. Αρκετά πιο κάτω Καρέλης και Μάντζιος με 6 και ο Ιντέγε με 5. Η υπόθεση "χρυσό παπούτσι" στην Super League, φαίνεται πως είναι... ελληνική υπόθεση. Μετά από αρκετά χρόνια.

10) Ο χαρούμενος Ουζουνίδης

Κάθε προπονητής ομάδας θέλει να ξέρει πως μπορεί να πάρει λύσεις από πολλούς παίκτες και όχι μόνο από 1-2. Στον Πανιώνιο ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέπει πως σχεδόν όλη του η μεσοεπιθετική γραμμή προσφέρει γκολ και ασίστ.

"Προϊστορία" αναμετρήσεων

Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής

Εξαιρετική παράδοση για τον Γηραιό στην έδρα του Αστέρα. Μετρά 2 νίκες και 2 ισοπαλίες στην Τρίπολης. Η μοναδική φορά που έχουν κερδίσει οι γηπεδούχοι είναι το 2009 στο Κύπελλο Ελλάδας. Γενικότερα από τα συνολικά 11 παιχνίδια (εντός/εκτός) έχουμε πέντε ισοπαλίες, οι τέσσερις εκ των οποίων έληξαν 0-0. Την περσινή περίοδο ο Γηραιός κέρδισε με 1-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη για το Κύπελλο Ελλάδας. Από τα 11 ματς μόλις τα 3 ήρθαν όβερ.

Ξάνθη - Πλατανιάς

Μοιρασμένα τα πράγματα στην Ξάνθη. Η κάθε ομάδα έχει από μία νίκη, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο (την περσινή περίοδο με 0-0). Στα έξι συνολικά παιχνίδια που έχουν δώσει μεταξύ τους οι δυο ομάδες (εντός/εκτός) ο Πλατανιάς μετρά 4 νίκες, στις τρεις εκ των οποίων πέτυχε από τρία τέρματα. Γενικότερα ή έχουμε ματς... σούπα ή τρελά σκορ.

Πανθρακικός - Ολυμπιακός

Το απόλυτο μετρά ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πανθρακικό εντός κι εκτός. Σε 12 παιχνίδια έχει 12 νίκες. Μάλιστα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, έχει πετύχει 14 γκολ! Μοναδική φορά που οι "κροκόδειλοι" προσπάθησαν να... ματσάρουν τον Ολυμπιακό ήταν το 2013 όταν κι έχασαν με 1-0. Όλα τα άλλα ματς είναι με ήττες από 2 γκολ και πάνω.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/12

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος

Εξαιρετική παράδοση για τον ΠΑΟΚ. Μετρά 41 νίκες, 4 ήττες και 9 φορές είχαμε ισοπαλία. Ο δικέφαλος μάλιστα μετρά 8 σερί νίκες στην έδρα του. Στα τελευταία τρία ματς μάλιστα, έχει πετύχει 11 γκολ! Τελευταία νίκη του Ιστορικού στην Θεσσαλονίκη (Καυτανζόγλειο) το μακρινό 1985 με σκορ 1-2.

ΑΕΚ - ΑΕΛ Καλλονής

Δεν υπάρχουν προηγούμενες αναμετρήσεις μεταξύ των δυο ομάδων.

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός

Αρκετά τα παιχνίδια εδώ πέρα. Σε επίπεδο πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, ο ΠΑΣ μετρά 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 φορές έει κερδίσει ο Λεβαδειακός. Σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας όμως, έχουμε 4-1-1 με γηπεδούχο τον ΠΑΣ πάντα. Τα παιχνίδια τους σπάνια ξεφεύγουν από το όβερ με το 1-0/0-1 και 1-1 να εμφανίζεται αρκετά συχνά. Πέρσι ο ένας κέρδισε στην έδρα του άλλου!

Βέροια - Παναθηναϊκός

Κι εδώ μοιρασμένα τα πράγματα. Η Βέροια μετρά 3 νίκες, 8 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ 4 φορές έχει φύγει με το διπλό ο Παναθηναϊκός. Στα τελευταία τρία ματς, ωστόσο, η "βασίλισσα" μετρά δυο νίκες και μία οι πράσινοι. Γενικότερα (εντός/εκτός) έχουμε μόλις μία ισοπαλία στα τελευταία 13 παιχνίδια. Το όβερ εμφανίζεται αρκετά συχνά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12

Παναιτωλικός - Ατρόμητος

Μοιρασμένα τα πράγματα σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας. Από μία νίκη για την κάθε ομάδα και τρεις ισοπαλίες. Η τελευταία νίκη του Παναιτωλικού είτε εντός, είτε εκτός ήταν το 1996! Από τότε η ομάδα του Περιστερίου μετρά 5 νίκες και 5 ισοπαλίες. Σπάνια έχουμε όβερ.

Τα γκολ της 12ης αγωνιστικής

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ