STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το pre game της 12ης αγωνιστικής

Το pre game της 12ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Super League διαβάστε δέκα σημεία που πρέπει να επικεντρωθείτε και θυμηθείτε τα γκολ της προηγούμενης (VIDEOS).

Μετά την 11η αγωνιστική όπου σημαδεύτηκε από την αναβολή του "αιώνιου ντέρμπι" και τα επεισόδια στην Λεωφόρο η Super League προχωράει μπροστά και φιλοξενεί μια αγωνιστική με πολλά και σπουδαία παιχνίδια.

Ξεκίνημα από τη Νέα Σμύρνη και την αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα και συνέχεια στη Θεσσαλονίκη για το ματς του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό. Την Κυριακή ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα στο άδειο "Γ. Καραϊσκάκης" ενώ η αυλαία θα κλείσει με το ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στην Καλλονή εκτός έδρας σε μια αναμέτρηση όπου όποιος χάσει... χάνεται.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11

Ατρόμητος-Πανθρακικός 15:00 ( NS3 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 19:30 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 15:00 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Λεβαδειακός - Ξάνθη 17:15 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Πλατανιάς - Βέροια 17:15 ( NS4 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 19:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/11

Καλλονή - ΠΑΟΚ 19:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Το ποινολόγιο της 12ης αγωνιστικής

ΑΕΚ: Ρόναλντ Βάργκας

ΑΕΛ Καλλονή: Ούκα Ούγκο

ΠΑΣ Γιάννινα: Αλέξης Μιχαήλ

Πανθρακικός: Ντενίζ Μπαϊκαρά

SKODA Ξάνθη: Μανώλης Μπέρτος, Κωνσταντίνος Φλίσκας

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε

1) Ο κοινός παρονομαστής για Δέλλα και Ελευθερόπουλο

Ατρόμητος και Πανθρακικός ανοίγουν την αυλαία της 12ης αγωνιστικής και οι δυο προπονητές που στο παρελθόν έχουν υπάρξει αντίπαλοι εντός αγωνιστικών χώρων ψάχνουν την πρώτη τους νίκη.
Ο μεν Δέλλας φυσικά και μετράει λιγότερα ματς στον πάγκο της ομάδας του σε σχέση με τον "Ελέ" αλλά και οι δυο ακόμα δεν έχουν κατακτήσει το τρίποντο.
Στον Ατρόμητο είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζουν σε κάποιους ποδοσφαιριστές που ήταν τραυματίες στις προηγούμενες αναμετρήσεις και δεν ήταν στη διάθεση του Δέλλα. Σε αντίθεση ο Πανθρακικός έχει δυο σημαντικές απουσίες καθώς δεν θα παίξουν οι Βάλτερ που είναι τραυματίας και ο Μπαϊκαρά που είναι τιμωρημένος.

2) Οι χειρότερες επιθέσεις

Στο παιχνίδι του Περιστερίου θα αναμετρηθούν οι δυο χειρότερες επιθέσεις μετά από 11 ματς στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ατρόμητου έχει πετύχει μόλις 7 γκολ ενώ η ομάδα του Πανθρακικού έχει σταματήσει στα έξι. Οι γηπεδούχοι έχουν βρει δίχτυα στα έξι από τα έντεκα ματς που έχουν δώσει έως τώρα ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν πανηγυρίσει κάποιο γκολ τους μόνο σε τέσσερα από τα έντεκα ματς της φετινής σεζόν έως τώρα.

3) Ενδιαφέρον ματς στη Νέα Σμύρνη

Ένα πολύ ωραίο ματς αναμένεται να διεξαχθεί στη Νέα Σμύρνη όπου ο Πανιώνιος θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι μεν "κυανέρυθροι" προέρχονται από ήττα εκτός έδρας η ομάδα της Ηπείρου από την επικράτηση της κόντρα στην Καλλονή.

Οι γηπεδούχοι έχουν μια πολύ ισχυρή έδρα τη φετινή σεζόν που τους έχει βοηθήσει τα μέγιστα έως τώρα και τους έχει φέρει μέχρι στιγμής στην 5η θέση του πρωταθλήματος με 19 βαθμούς. Από την άλλη ο ΠΑΣ ψάχνει το πρώτο τρίποντο μακριά από την έδρα του αν και είναι αλήθεια πως στα μέχρι τώρα ματς που έχει δώσει μακριά από τα Γιάννινα είχε να αντιμετωπίσει αρκετά δυνατές ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι δυο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα για την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης με τους Ουζουνίδη και Πετράκη να έχουν κατασταλάξει στα τελικά τους πλάνα.

4) Ντεμπούτο για Στραματσόνι, Εσιέν

Στο τρίτο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής θα αναμετρηθούν το Σάββατο ο Ηρακλής με τον Παναθηναϊκό με το παιχνίδι να διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη και να κλείνει τα ματς του Σαββάτου.

Το ματς στο Καυτανζόγλειο είναι ιδιαίτερο καθώς πρόκειται να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους με το τριφύλλι τόσο ο Αντρέα Στραματσόνι από τον πράσινο πάγκο όσο και ο Μάικλ Εσιέν με τον Γκανέζο να αναμένεται να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα του τριφυλλιού.

Βαθμολογικά οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη προκειμένου να πάρουν κάποιες ανάσες προερχόμενοι από ένα θετικό αποτέλεσμα στην Βέροια. Στον αντίποδα στον Παναθηναϊκό πρέπει να δούμε πόσο επηρεάστηκαν από τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι αλλά και τα όσα ακολούθησαν την αναβολή του ματς.

Αγωνιστικά ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει αρκετές απουσίες με κυριότερες όλων αυτές των Λάζαρ, Μακρή ενώ στην αποστολή που ανακοίνωσε έκανε αρκετές αλλαγές. Σε αντίθεση ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη χωρίς τους Πέτριτς, Τελάντερ αλλά με τους Κλωναρίδη, Καλτσά και Πράνιτς.

5) Μετράει το απόλυτο η ΑΕΚ

Στο πρώτο παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναιτωλικό υπάρξει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό δεν είναι άλλο από τους γηπεδούχους που έχουν υπέρ τους και την παράδοση. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ έχει το έξι στα έξι στο πρωτάθλημα κόντρα στον σύλλογο του Αγρινίου και φυσικά θέλουν να διευρύνουν το σερί τους.

Το τελευταίο παιχνίδι των δυο ομάδων και πάλι στο ΟΑΚΑ είχε διεξαχθεί στις 25 Μαρτίου 2012 με την ΑΕΚ να επικρατεί 1-0 με σκόρερ το Νίκο Λυμπερόπουλο.

Οι γηπεδούχοι που προέρχονται από το "διπλό" στην Θράκη θέλουν τη πρώτη τους εντός έδρας νίκη με τον Πογιέτ στον πάγκο ενώ ο Παναιτωλικός θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών.

6) Η ισοπαλία αγνοείται...

Στα πέντε προηγούμενα ματς που είχαν δώσει ο Λεβαδειακός με τη SKODA Ξάνθη στην Βοιωτία η ισοπαλία ήταν ένα άγνωστο αποτέλεσμα. Πότε οι γηπεδούχοι, πότε οι Ακρίτες έπαιρναν τους τρεις βαθμούς της νίκης με το τελευταίο ισόπαλο ματς των δυο ομάδων να είναι στη σεζόν 2008-09 και συγκεκριμένα στις 19 Οκτωβρίου 2008 όπου η αναμέτρηση είχε λήξει ισόπαλη χωρίς τέρματα.

Οι γηπεδούχοι που προέρχονται από την ήττα στα Χανιά θέλουν τη νίκη για να πάρουν βαθμολογική ανάσα ενώ από την πλευρά της η ομάδα του Λουτσέσκου που μετράει πέντε ματς χωρίς ήττα θέλει και αυτή το τρίποντο για να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να παραμείνει κοντά στην πρώτη πεντάδα.

7) Με τον ίδιο στόχο

Πλατανιάς και Βέροια έχουν τον ίδιο στόχο. Να σωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται και μετά απαλλαγμένοι από το άγχος να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός με την ομάδα των Χανίων να βρίσκεται στην 9η θέση με 14 βαθμούς και τους φιλοξενούμενους στην 10η με 13 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από μια σειρά πέντε αγώνων όπου είχαν τέσσερις νίκες ενώ οι παίκτες της ομάδας της Ημαθίας αγωνίζονται καλύτερα εκτός έδρας έχοντας πάρει τους έντεκα από τους 13 βαθμούς τους.

Το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι το έβδομο στην ιστορία των δυο ομάδων με τον Πλατανιά να έχει μια νίκη, τη Βέροια δυο νίκες ενώ τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Στα Χανιά στα τρία προηγούμενα ματς δυο παιχνίδια είχαν λήξει ισόπαλα και μια νίκη είχαν οι γηπεδούχοι.

8) Συνέχεια στο αήττητο

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά την ήττα από την Μπάγερν με το βαρύ 4-0 και φυσικά θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον Αστέρα και να κάνει το έντεκα στα έντεκα εντός των αγωνιστικών χώρων. Περιμένοντας παράλληλα την Δευτέρα (30/11) την ετυμηγορία για το ντέρμπι. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα σε όσα ματς έχουν δώσει έως τώρα δεν είχαν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα αλλά η αναμέτρηση της Κυριακής με την ομάδα της Τρίπολης έχει ιδιαιτερότητες.

Πρώτα απ' όλα θα γίνει χωρίς την παρουσία θεατών με τους γηπεδούχους να εκτίουν την τιμωρία τους από όσα έγιναν στο ματς με την Βέροια. Επίσης απέναντι τους θα είναι ο Αστέρας, μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα που προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα με τις δυο εξ αυτών να είναι κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Το μόνο κακό για τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη ότι είναι πιο κουρασμένοι έχοντας αγωνιστεί την Πέμπτη στην Τσεχία και έχοντας γνωρίσει την ήττα με 1-0. Θετικό επίσης για τους γηπεδούχους ότι στα οκτώ προηγούμενα εντός έδρας ματς με τον Αστέρα έχουν επτά νίκες και μόλις μια ισοπαλία.

9) Η μάχη των... πρώτων σκόρερ

Στο παιχνίδι του "Γ. Καραϊσκάκης" όμως πλην του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης θα αναμετρηθούν μεταξύ τους και οι δυο πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος. Οι Κώστας Φορτούνης και Απόστολος Γιάννου, συμπαίκτες στην Εθνική, βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα με επτά τέρματα και φυσικά θα έχουν την ευκαιρία τους να ξεφύγουν ο ένας από τον άλλο αν την Κυριακή βρουν δίχτυα.

Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές αναμένεται να βρεθούν στο αρχικό σχήμα των Ολυμπιακού και Αστέρα αντίστοιχα και φυσικά τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και πάνω τους.

10) Όποιος χάσει... χάνεται

Στο παιχνίδι που θα κλείσει την αυλαία της 12ης αγωνιστικής η Καλλονή θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ και οι δυο ομάδες θέλουν η κάθε μια τη νίκη για τους δικούς της λόγους.

Οι γηπεδούχοι που βρίσκονται σε δυσχερή θέση με επτά βαθμούς σε 11 ματς αν δεν κερδίσουν υπάρχει περίπτωση να μείνουν αρκετούς βαθμούς πίσω από την 14η θέση και μετά τα πράγματα να γίνουν πιο δύσκολα.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ ο οποίος μετά από 11 ματς βρίσκεται στην 6η θέση με 15 βαθμούς και σίγουρα κανείς στην αρχή της σεζόν περίμενε τόσο κακό ξεκίνημα. Δεν αποκλείεται μάλιστα αν στην αναμέτρηση υπάρξει χαμένος ή ακόμα και ισοπαλία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχουμε και αλλαγές στην τεχνική ηγεσία.

Φυσικά και η παράδοση ανάμεσα στις δυο ομάδες είναι μικρή με μόλις τέσσερις παιχνίδια όπου ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες και ένα ματς έχει έρθει ισόπαλο ενώ η ομάδα του Τούντορ έχει το δυο στα δυο στη Μυτιλήνη.

Τα γκολ της 11ης αγωνιστικής

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ