STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το ντέρμπι με τα μάτια του Sport 24

Το ντέρμπι με τα μάτια του Sport 24

Οι συντάκτες του Sport24 καταθέτουν την άποψή τους για το σημερινό ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός, μαζί και τις προβλέψεις τους. Διαλέξτε εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στην δική σας ποδοσφαιρική εκτίμηση και… εμπιστευτείτε το ένστικτό σας αν δείτε το ματς και από στοιχηματική οπτική γωνία…

ΗΛΙΑΣ ΕΥΤΑΞΙΑΣ

Ντέρμπι των πάγκων, όχι για τον κόσμο

Το ΑΕΚ - Ολυμπιακός είναι το ντέρμπι των προπονητών. Το ματς όπου ο Γκουστάβο Πογέτ και ο Μάρκο Σίλβα γουστάρουν να παίξουν στην Superleague. Αυτό, από μόνο του, εξαφανίζει τις ελπίδες για ένα ανοιχτό παιχνίδι με γκολ και θέαμα, αλλά όσο και αν δεν είναι θελκτικό για τον λαό θα είναι τρομερά ενδιαφέρον τακτικά. Αμφότερες οι ομάδες αν και έχουν προβλήματα στην αμυντική τους τετράδα, έχουν καταφέρει μέσα από τα πλάνα των προπονητών τους, να έχουν κρατήσει απαραβίαστη την εστία τους στα ντέρμπι και αυτό λέει πολλά για τον τρόπο που προσεγγίζουν τα παιχνίδια. Επίσης, με δεδομένο το αγωνιστικό στυλ ποδοσφαίρου στην Ελλάδα (αργό και δυνατό) που φέρνει τις ομάδες απέναντι σε οργανωμένες άμυνες με τουλάχιστον 6 παίκτες να υπερασπίζονται την περιοχή, θεωρώ πως θα δούμε ένα κλειστό παιχνίδι, χωρίς νικητή. Δίνω από 1 γκολ στην κάθε ομάδα με την ελπίδα οι άμυνες των δύο να υποπέσουν στο λάθος (καμία από τις δύο 4άδες δεν φημίζεται για την ποιότητά της) και σε περίπτωση που ξεφύγει από το "Χ" θα γίνει στο έξτρα γκολ με νικητή όποιον το πετύχει.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ

ΠΙΘΑΝΟ ΣΚΟΡ: 1-1

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ

Δίψα εναντίον ποιότητας

Ο Σίλβα πάει σε όλα τα ντέρμπι «συντηρητικά». Ο Πογέτ το ίδιο. Ισως γι’ αυτό αμφότεροι δεν έχουν δεχθεί ούτε γκολ (!) στα μεγάλα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Πιθανότατα το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ένα λάθος, μια στατική φάση, ένα σουτ εκτός περιοχής, η ατομική ποιότητα κάποιου παίκτη, ίσως να το καθορίσει. Αυτό εκ πρώτης όψεως. Εκ… δεύτερης, αν μπει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι θα «ανοίξει» γιατί και οι δυο έχουν επιθετικό ταλέντο. Η ΑΕΚ έχει περισσότερη δίψα, οι Ολυμπιακός μεγαλύτερο «βάθος» και ταλέντο, αλλά και την… Αντερλεχτ. Η ΑΕΚ καλείται να προσέξει το «θέλω να είστε πιο… κακοί» του Πογέτ, λόγω των καρτών. Ο Ολυμπιακός να μην δεχθεί πρώτος γκολ, διότι δεν «γυρίζει» εύκολα ματς.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 1Χ

ΠΙΘΑΝΑ ΣΚΟΡ: 1-1, 2-1

ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Ποιος θα τελειώσει τα στημένα

Η πρώτη ανάγνωση λέει ότι η ομάδα που θα πάρει το κέντρο θα κερδίσει και το παιχνίδι. Η ΑΕΚ με Ζουκουλίνι, Μάνταλο, Γιόχανσον έχει ένα πλεονέκτημα απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος ακόμη ψάχνει τον παρτενέρ του Μιλιβόγεβιτς. Ο Ζντιέλαρ είναι τραυματίας, ο Καμπιάσο προέρχεται από τραυματισμό και ο Κασάμι παροπλισμένος εδώ και καιρό. Αν ο Σίλβα μεταφέρει το παιχνίδι στα άκρα, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο λόγο, αλλά όπως και να 'χει θεωρώ ότι αν σπάσει μια από τις δύο άμυνες, θα σπάσει από στημένη φάση. Σημείωση: Το συγκεκριμένο παιχνίδι (σε θεωρητικό επίπεδο, όπως και η κουβέντα μας) φαίνεται να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Τσόρι Ντομίνγκεζ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 0-1 goal

ΠΙΘΑΝΑ ΣΚΟΡ: 0-0, 0-1, 1-0

ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ

Το ντέρμπι θα κριθεί από την ΑΕΚ

Αν η ΑΕΚ παρουσιαστεί αποφασισμένη και δείξει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, τότε ίσως να μιλήσουμε για την πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Κοινώς, αν οι παίκτες της γηπεδούχου μπουν θαρραλέα από την εκκίνηση του αγώνα και προηγηθούν από νωρίς, τότε θεωρώ πως θα μπορέσουν να φτάσουν στη νίκη με την κατάλληλη διαχείριση από τον Πογέτ. Το κίνητρο των παικτών της ΑΕΚ είναι σαφώς ισχυρότερο, καθώς εκτός του ότι αγωνίζονται μπροστά στους οπαδούς τους, ψάχνουν και το “ματς - υπέρβαση”. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει δείξει φέτος ότι αυτά τα παιχνίδια μπορεί να τα “καθαρίσει” και μάλιστα αρκετά εύκολα. Το ζητούμενο για τον πρωταθλητή είναι πόσο πολύ θα το “παλέψουν” οι παίκτες, οι οποίοι ίσως έχουν το μυαλό τους και στο ματς με την Άντερλεχτ, καθώς το Europa League είναι πλέον η διοργάνωση που “ερεθίζει” ποδοσφαιρικά περισσότερο τους "ερυθρόλευκους".

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Χ

ΠΙΘΑΝΟ ΣΚΟΡ: 1-1

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΝΑΔΗΣ

Θα κρατήσει το αήττητο ο Ολυμπιακός

Γόητρο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο αυτό το ντέρμπι. Η ΑΕΚ έχει να νικήσει έξι χρόνια τον Ολυμπιακό. Είναι χωρίς νίκη στα τελευταία 8 παιχνίδια. Αν τα καταφέρει, θα πάρει και το παράσημο "η πρώτη ελληνική ομάδα που νίκησε φέτος τους ερυθρόλευκους". Θα βάλει το όνομά της, δίπλα σε Μπάγερν και Άρσεναλ. Όχι άσχημα αν σκεφτείς ότι μερικούς μήνες πριν έπαιζε με τις Τριγλίες Ραφήνας. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει το μυαλό στο αήττητο και στο Βέλγιο. Και έχει την ποιότητα να φύγει αλώβητος από το ΟΑΚΑ χωρίς να παίξει στο... κόκκινο. Κάπως έτσι πιστεύω ότι θα το πετύχει.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ Ή ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΠΙΘΑΝΑ ΣΚΟΡ: 0-0, 1-1, 0-1

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Ο Αρθο, ο Σιμόες και το γκολ

Από την ημέρα που ο Πογέτ ανέλαβε τις τύχες της, η ΑΕΚ απέκτησε αμυντικοκεντρική φιλοσοφία. Ωστόσο η μαύρη τρύπα της παραμένει το κέντρο της άμυνας στο οποίο δεσπόζει αρνητικά, ειδικότερα στα υψηλά επικινδυνότητας ματς, η παρουσία του Θέσαρ Άρθο. Αν ο Πογέτ κρατήσει τον Ισπανό στον πάγκο επιλέγοντας δίδυμο Λαμπρόπουλου - Κολοβέτσιου, η Ένωση θα έχει καλύτερη τύχη να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Αν όχι, τότε ο Σιμόες, που πάντοτε κλείνει προς την πλευρά του αδύναμου κρίκου της ομάδας, θα πρέπει να κάνει το πληρέστερο ανασταλτικά εν Ελλάδα παιχνίδι του για να μην φανούν οι πασιφανείς αδυναμίες του Άρθο όταν αμύνεται. Πιστεύω ότι ένα γκολ η ΑΕΚ θα το βρει. Δύο θα είναι δύσκολο. Το θέμα είναι αν θα καταφέρει να μην δεχθεί κανένα εκείνη.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ

ΠΙΘΑΝΟ ΣΚΟΡ: 1-1

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ

Ο άξονας θα ορίσει τον νικητή. Αν υπάρξει...

Η ΑΕΚ και Πογέτ φιλοδοξούν να γίνουν οι πρώτοι που θα νικήσουν φέτος τον Ολυμπιακό. Σημαντικό κίνητρο αυτό για τους Πειραιώτες, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα συγκέντρωσης τους προκειμένου να μην επιτρέψουν να συμβεί. Τι περιμένω από το παιχνίδι; Μπόλικη τακτική, δυνατές μονομαχίες, χαμηλό ρυθμό, λίγα γκολ. Δεν βλέπω πώς μπορεί να "ανοίξει". Ο Σίλβα δεν πρόκειται να ρισκάρει. Ακόμη κι αν ο Πογέτ επιχειρήσει να τον "παγιδεύσει" δίνοντας του χώρο. Δεν θα "τσιμπήσει" ο Πορτογάλος τεχνικός, δεν το συνηθίζει. Όπως και με τον ΠΑΟΚ, έτσι και με την ΑΕΚ, θεωρεί ότι αν κάποιος πρέπει να τζογάρει στον αγωνιστικό χώρο είναι ο αντίπαλος και όχι η ομάδα του. Ούτε η ΑΕΚ θα μπει να παίξει επίθεση με τις γραμμές της ψηλά γιατί ο Πογέτ ξέρει ότι ο Ολυμπιακός βολεύεται στην κόντρα και σε ανοιχτούς χώρους. Σε κάθε περίπτωση, πιο κοντά στη νίκη θα είναι αυτός που θα κερδίσει την μάχη του άξονα της μεσαίας γραμμής. Καλοί ποδοσφαιριστές και στα δύο στρατόπεδα σε αυτό τον χώρο. Πιθανό να... αλληλοεξοντωθούν.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ

ΠΙΘΑΝΑ ΣΚΟΡ: 0-0, 1-1

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ

Ισοπαλία από εδώ μέχρι το ΟΑΚΑ

Δεν βλέπω πως το παιχνίδι θα ξεφύγει από την ισοπαλία. Ένα αποτέλεσμα που κατά την άποψη μου θα ικανοποιήσει και τις δυο ομάδες. Η ΑΕΚ είναι σε καλή κατάσταση το τελευταίο δίμηνο σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που είχε κάνει κάποια "κοιλιά" αλλά δείχνει πλέον να βρίσκει ξανά τα πατήματα του ενόψει και των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων στο Κύπελλο UEFA.

Ρόλο για μένα θα παίξουν τα βαριά χαρτιά των δυο ομάδων. Η παρουσία των Αραβίδη, Μάνταλου, Μπαρμπόσα, Γιόχανσον από τη μια και από την άλλη των Φορτούνη, Ιντέγε, Πάρντο και Ντουρμάζ θα είναι καθοριστική.

Ας ελπίσουμε βέβαια να μην ασχοληθούμε καθόλου με το τι θα γίνει στην εξέδρα πριν, κατά την διάρκεια και μετά τη λήξη του ματς αλλά φυσικά και με την διαιτητική τετράδα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ

ΠΙΘΑΝΟ ΣΚΟΡ: 1-1

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Τεστ και ευκαιρία μαζί

Αυτό το ματς με τον Ολυμπιακο, ο Γκουστάβο Πογέτ το είχε μαρκάρει στο ημερολόγιο του, από τις πρώτες μέρες που είχε αναλάβει την ΑΕΚ. "Θα φανεί στο ντέρμπι του δευτέρου γύρου με τον Ολυμπιακό, πόσο έχουμε βελτιωθεί" είχε πει ο Ουρουγουανός τεχνικός μήνα Νοέμβρη. Το ίδιο "μαρκάρισμα" στο ημερολόγιο είχαν κάνει ήδη από πέρυσι τέτοια εποχή και ο Μάνταλος και ο Αραβίδης και όλοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που ήταν παρόντες σ' εκείνες τις διπλές αναμετρήσεις του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και έζησαν την πίκρα του αποκλεισμού στο 90'. Και θέλουν να πάρουν ένας είδος ρεβάνς. Ειδικά ο Μάνταλος που σ' εκείνο το περσινό ντέρμπι του ΟΑΚΑ, είχε χάσει την πιο κλασική ευκαιρία αλλά είχε και ραντεβού με την ατυχία του σοβαρού τραυματισμού. Με λίγα λόγια και για τον Πογέτ και για τους παίκτες, αυτό το ματς με τον Ολυμπιακό είναι ένα κρας τεστ.

Είναι όμως και μια μεγάλη ευκαιρία. Διότι από την μια μεριά η ΑΕΚ πάει σ' αυτό το ντέρμπι "διψασμένη" για να περάσει με άριστα το κρας τεστ αλλά και με επιτακτική ανάγκη να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα στο Περιστέρι. Και από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός επί της ουσίας δεν έχει κίνητρο πλην του γοήτρου και του ρεκόρ, ενώ έχει μπροστά του και την πρόκληση του ευρωπαϊκού ματς με την Άντερλεχτ. Επομένως αν ισχύει πως τα ντέρμπι τα κερδίζει αυτός που τα θέλει πιο πολύ, τότε η πλάστιγγα μπορεί να γείρει προς την ΑΕΚ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: ΝΙΚΗ ΑΕΚ

ΠΙΘΑΝΑ ΣΚΟΡ: 1-0, 3-1

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Το ντέρμπι θα κριθεί στα “φτερά”

Πολύ ενδιαφέρον το ντέρμπι και μάλλον το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο του Ολυμπιακού στην πορεία του προς το αήττητο. Σίγουρα το γεγονός ότι ο κόσμος της ΑΕΚ θα πάει μαζικά στο γήπεδο θα παίξει τον ρόλο του, όπως και η μάχη στη μεσαία γραμμή,. Επειδή, όμως, τα χαφ της ΑΕΚ (Σιμόες, Ζουκουλίνι, Γιόχανσον, Μάνταλος, όποιοι τελικά επιλέγουν από τον Πογιέτ) έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν γρήγορα την ομάδα τους στην κόντρα επίθεση, η προσωπική εκτίμησή μου είναι ότι το κλειδί είναι η απόδοση των παικτών που θα παίξουν στην επίθεση και κυρίως στα άκρα. Το ίδιο ισχύει και από την άλλη πλευρά, καθώς Ντουρμάζ και Πάρντο στην καλή τους μέρα μπορούν να “αναστατώσουν” την άμυνα της Ένωσης.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ Ή ΝΙΚΗ ΑΕΚ

ΠΙΘΑΝΑ ΣΚΟΡ: 1-1, 2-1

ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Τα άκρα και το αμυντικό τρανζίσιον του Ολυμπιακού

Λαμβάνοντας υπόψη τα ρεπορτάζ και από τις δύο ομάδες δημιουργείται μία εντύπωση ότι πάμε για... αλληλοσφαγέςστον άξονα και πώςαναγκαστικά ο νικητής (αν προκύψει) θα προκύψει κυρίωςαπό τις διαθέσεις των ακραίων! Το γνωρίζουν οι προπονητές και των δύο ομάδων ότι η δύναμη του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ είναι στα χαφ. Από τη μία οι Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Φορτούνης. Από την άλλη οι Σιμόες, Γιόχανσον (Ζουκουλίνι)και Μάνταλος. Μία από τις εντολές του Σίλβα είναι να βγάλει "οφ" τον άξονα της, να είναι κοντά οι παίκτες τουστα χαφ και να μην αφήσουν πολλά περιθώρια δράσης κυρίως σε Γιόχανσον και Μάνταλο. Και ο Πογέτ από την πλευρά του έχει ρίξει το μεγαλύτερο βάρος στην εξουδετέρωση τουΦορτούνη. Ο Σίλβα έχοντας λοιπόν όλα αυτά κατά νου φτιάχνει ένα πλάνο πουθα πρέπει οι παίκτες τουνα δώσουνπλάτος στο δημιουργικό κομμάτι. Η εκτίμησή μου είναι ότιτο πιθανότερο να κριθείτο ματς σε "μονομαχίες" στις πτέρυγες και λιγότερο στον άξονα. Θα κριθεί επίσηςσε μεγάλο βαθμό και από τις διαθέσεις τουΠογέτ και κατά πόσοσκοπεύει να αλλάξει την τακτική του. Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού έχοντας παρακολουθήσει την "Ένωση",περιμένουνμία ΑΕΚ που δεν θα ψάξειτο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, που δεν θα πάρειαγωνιστικά ρίσκακαι θα κοιτάξει κυρίωςμε αντεπιθέσεις να προκαλέσει προβλήματα. Σε αυτό το ενδεχόμενοθα παίξει ρόλο το αμυντικό τρανζίσιον των "ερυθρολεύκων", ο τρόπος δηλαδή που θα αντιδράσουν ανασταλτικάόταν θα χάσουν την μπάλα.Προβλέπω πολύ κλειστό ματς μεπιθανότερο αποτέλεσμα την ισοπαλία. Αναγκαστικά αν πρέπει να μιλήσουμε για κάποιον νικητή, έχει έναελαφρύ προβάδισμα οΟλυμπιακός.Εκτίμηση ότι θα γίνειένα ντέρμπι που ενδεχομένως να ξεχαστεί και γρήγορα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ

ΠΙΘΑΝΟ ΣΚΟΡ: 0-0, 0-1

​​ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΣΤΟΝ SPORT24 RADIO 103,3
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ