STOIXIMAN SUPER LEAGUE

To life story του "άρχοντα" του ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τον Θεσσαλονικιό διαιτητή, Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος ορίστηκε στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League.

Μόλις στην δεύτερη του χρονιά στηνSuperLeagueoΓιάννης Παπαδόπουλος ορίστηκε στο πρώτο ντέρμπι της καριέρας του, αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό που θα διεξαχθεί την Κυριακή 2/4 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

ΤοSport24.grέψαξε και βρήκε τοlifestoryτου 35χρονου ρέφερι από την Θεσσαλονίκη, Ένωση στην οποία πρόεδρος είναι ο Βαγγέλης Γραμμένος που θεωρείται το φαβορί για τις εκλογές της ΕΠΟ, όταν αυτές διεξαχθούν.

Ο πατέρας του Δημήτρης ήταν ποδοσφαιριστής στον Μακεδονικό και προπονητής στη Δόξα Δράμας. Το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά και στα νιάτα του ο Γιάννης Παπαδόπουλος μικρός έπαιζε ποδόσφαιρο. Είχε φτάσει μάλιστα, μέχρι την Α' ΕΠΣ Μακεδονίας με τον Αστέρα Αμπελοκήπων ως αριστερός χαφ.

Στην ηλικία των 16 όμως, πήρε απότομα ύψος και εξαιτίας ενός προβλήματος στα γόνατα οι γιατροί του συνέστησαν αποχή για διάστημα από έξι μήνες μέχρι ένα έτος για να δέσουν καλύτερα τα κόκαλα στα πόδια του.

Ο γεννημένος στις 17 Μαρτίου 1982, Παπαδόπουλος αποφάσισε το 1999 να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο και να ακολουθήσει σχολή διαιτησίας.

Το 2001 μπήκε στον πίνακα της Δ' εθνικής, το 2005 στην Γ' εθνική, στην πρώτη του χρονιά μάλιστα αναδείχθηκε καλύτερος διαιτητής στην κατηγορία, το 2008 στην B' εθνική και το καλοκαίρι του 2015 στηνSuperLeague.

Το… κοντέρ του έχει γράψει 98 παιχνίδια στις τρεις κατηγορίες (20 στηνSuperLeague, 46' στηνFootballLeague, 18 στην Γ' κατηγορία) και το Κύπελλο Ελλάδας (14 αγώνες).

Καθηγητής πληροφορικής σε φροντιστήρια και πρώην εποχιακός υπάλληλος στον δήμο Θεσσαλονίκης, είναι πτυχιούχος πληροφορικής με μεταπτυχιακόστην διοίκηση επιχειρήσεων. Παντρεύτηκε το 2013, και η σύζυγος του με καταγωγή από την Ρωσία, πριν από οχτώ μήνες έφερε στην ζωή τον… διάδοχο! Χόμπι του τα ταξίδια αλλά πλέον δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος.

Του αρέσει η ξένη ροκ μουσική (δεν είναι ιδιαίτερα φανατικός), ο κινηματογράφος και η ελληνική κουζίνα. Θαυμαστής του αγγλικού και κυρίως του ισπανικού ποδοσφαίρου, είναι "φαν" της Μπαρτσελόνα αλλά θα δει χωρίς πρόβλημα και αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όσοι τον γνωρίζουν έχουν μόνο καλά λόγια για την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του. Στο γήπεδο ωστόσο, είναι αυστηρός με έφεση στα φάουλ. Με 325 σε εννέα παιχνίδια είναι τρίτος στην σχετική λίστα του φετινού πρωταθλήματος με μέσο όρο 36.11 ανά αγώνα. Πέρσι είχε καταλογίσει 361 φάουλ σε 11 παιχνίδια (μέσο όρο 32.82). "Προσπαθώ να το βελτιώσω για το καλό του ποδοσφαίρου" λέει γελώντας.

Στα 20 παιχνίδια που έχει στην μεγάλη κατηγορία, οι γηπεδούχοι έχουν έξι νίκες, οι φιλοξενούμενοι εφτά ενώ άλλα τόσα παιχνίδια έληξαν χωρίς νικητή.

Έχει βρεθεί πέντε φορές στον δρόμο της ΑΕΚ που είναι μεν αήττητη με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες αλλά στα τρία τελευταία παιχνίδια αγνοεί τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός έχει μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Η ΑΕΚ ΜΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

17/01/16 Γιάννινα - ΑΕΚ 0-2

14/03/16 ΑΕΚ - Πανθρακικός 3-0

22/10/16 ΑΕΚ - Πανιώνιος 0-0

28/01/17 Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0

06/03/17 Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1

Ο ΠΑNΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

31/01/16 Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 2-3

30/11/16 ΟΦΗ - Παναθηναϊκός (ΚΥΠ.) 2-1

18/12/16 Λάρισα - Παναθηναϊκός 0-0

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ