STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το έκανε ντέρμπι ο Πλατανιάς, 3-2 τον Λεβαδειακό

Το έκανε ντέρμπι ο Πλατανιάς, 3-2 τον Λεβαδειακό
Πλατανιάς, πανηγυρικό ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κυρίαρχος ο Πλατανιάς στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο τα... χρειάστηκε. Τελικά νίκησε 3-2 τον Λεβαδειακό στα Χανιά, για την 4η αγωνιστική της Super League, και έκανε το 2x2 στο πρωτάθλημα. Δεύτερη ήττα για τους Βοιωτούς.

Τα εύκολα, δύσκολα έκανε ο Πλατανιάς στην αναμέτρηση των Περιβολίων με τον Λεβαδειακό. Ύστερα από ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πήγε προηγούμενος με 3-1, στο δεύτερο δεν είχε την ίδια καλή εικόνα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει με την ισοφάριση. Τελικά κατόρθωσε να αποσπάσει το τρίποντο με το 3-2 και να σημειώσει τη δεύτερη νίκη του στη Super League ύστερα από δύο ματς.

Οι Βοιωτοί από τη μεριά τους αμύνονταν μαζικά στο πρώτο μέρος, αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, με αποτέλεσμα στο 34' να χάνουν με 3-0. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν ένα λάθος του Καρυπίδη στο 38' και μείωσαν σε 3-1 με τον Καραχάλιο. Η... αντεπίθεσή τους στο δεύτερο μισό δεν αρκούσε, με αποτέλεσμα να υποστούν και δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα, έπειτα από αυτή με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του ματς

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο:Περιβολίων

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

Βοηθοί: Στέλιος Τσολάκης (Αθηνών), Ιωάννης Μπέτσογλου (Κορινθίας)

4ος: Γιώργος Φουκάκης (Ηρακλείου)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος, Σανισάβλιεβιτς (82' Ντεβέσα), Γκνιάτιτς, Μενδρινός (69' Τσουράκης), Μουνάφο, Μανούσος (90'+2' Στάθης), Γ. Γιακουμάκης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ρ. Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μιλιάζες, Τριποτσέρης (55' Μαχαίρας), Ουόν, Μεντί, Καραχάλιος (64' λ. τρ. Καλτσάς), Π. Γιακουμάκης, Μπελγκαζουανί, Ζεζίνιο, Βασιλείου (46' λ. τρ. Τόνι Σίλβα).

Γκολ: 18', 26' Μανούσος, 34' Γιακουμάκης - 38' Καραχάλιος, 72' Π. Γιακουμάκης

Κάρτες: 52' Μανούσος, 57' Μουνάφο, 79' Γ. Γιακουμάκης / 41' Τριποτσέρης, 74' Μαχαίρας,

Έτσι έπαιξαν:

Το έκανε ντέρμπι ο Πλατανιάς, 3-2 τον Λεβαδειακό
Το έκανε ντέρμπι ο Πλατανιάς, 3-2 τον Λεβαδειακό

Ανασκόπηση αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Πλατανιά. Ήταν η καλύτερη ομάδα. Κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να πετύχει τρία γκολ. Η πρώτη προειδοποιητική βολή ήρθε στο 11' με το σουτ του Μανούσου, που πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Στο 17' ο Βάντερσον εκτέλεσε φάουλ από τη δεξιά πλευρά, ο Γιακουμάκης έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ναμάσκο. Το 1-0 έγινε στο 18'. Ο Ζεζίνιο δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Μεντί, η μπάλα κόντραρε στον πρώτο, ο Μανούσος έφυγε σε θέση τετ α τετ με τον Ναμάσκο, τον προσπέρασε και πλάσαρε εύστοχα προ κενής εστίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 20' ο Πλατανιάς είχε κατοχή μπάλας στο 77%!

Ο προπονητής του Λεβαδειακού, Ράτκο Ντόστανιτς, έβλεπε την αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας του και αποφάσισε να προβεί σε εσωτερικές αλλαγές. Πέρασε αριστερά ο Μπελγκαζουανί, δεξιά ο Γιακουμάκης, ενώ ζητούσε από τον Ζεζίνιο να παίζει πιο κοντά στον προωθημένο Βασιλείου. Μάταια! Ίδια κακή εικόνα και 2-0 για τους Χανιώτες στο 26'! Ο Βάντερσον έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Γιακουμάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Μανούσο, ο οποίος μέσα από την περιοχή με σουτ σκόραρε για δεύτερη φορά. Καμία υποψία οφσάιντ, αφού ο Μουλόπουλος είχε... ξεμείνει στη δεξιά πλευρά και κάλυπτε τον σκόρερ του Πλατανιά.

Η... τρικυμία για τον Λεβαδειακό συνεχίστηκε. Στο 34' ο Αποστολόπουλος πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μουνάφο, αυτός μέσα και δεξιά στην περιοχή του Λεβαδειακού έκανε το γύρισμα, ο Γιακουμάκης βρέθηκε σε θέση βολής και πλάσαρε εύστοχα από κοντά. Στη μοναδική του τελική στο πρώτο μέρος, ο σύλλογος της Βοιωτίας κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς. Ήταν στο 38' όταν ο Μεντί πέρασε εξαιρετική πάσα στον Καραχάλιο, και αυτός με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σωτηρίου. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια δυσάρεστη εξέλιξη για τον Λεβαδειακό, αφού χτύπησε ο Βασιλείου.

Το έκανε ντέρμπι ο Πλατανιάς, 3-2 τον Λεβαδειακό

(τα στατιστικά του πρώτου μέρους)

Ο Ντόστανιτς αντικατέστησε τον Βασιλείου με τον Τόνι Σίλβα και πήρε από τον νεοαποκτηθέντα εξτρέμ σημαντική βοήθεια. Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους είχαμε πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, κίτρινες κάρτες, αλλά και νεύρα. Στο 65' ο Μαχαίρας, που είχε αντικαταστήσει, τον Τριποτσέρη, έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε σταθερά. Οι Βοιωτοί μπήκαν παθιασμένα στο δεύτερο μισό και με σκοπό να σημειώσουν γκολ. Το πέτυχαν στο 72'!

Ο Τόνι Σίλβα έκανε το γύρισμα μέσα και δεξιά στην περιοχή του Πλατανιά, ο Πέτρος Γιακουμάκης έκανε την προβολή και μείωσε σε 3-2. Στο 77' λίγο έλειψε να γίνει το 3-3. Ο Μιλιάζες επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα ακούμπησε ίσα, ίσα το δοκάρι και η μπάλα πέρασε άουτ! Στο 81' ο Στανισάβλιεβιτς βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Ναμάσκο, αλλά δεν πλάσαρε σωστά και απέτυχε να τελειώσει το ματς. Εντέλει ο Λεβαδειακός δεν κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση, με τελευταία φάση το σουτ του Τόνι Σίλβα στο 84', που πέρασε άστοχα εκτός εστίας.

Το έκανε ντέρμπι ο Πλατανιάς, 3-2 τον Λεβαδειακό

(Τα στατιστικά του ματς)

Η φάση του αγώνα

Θα επιλέξουμε αυτή του Μιλιάζες στο 77'. Είχε δοκάρι ο Πορτογάλος σε σουτ από την αριστερή πλευρά. Εκεί θα μπορούσε να γίνει το 3-3 και να έφταε σε μια εντυπωσιακή ισοφάριση ο Λεβαδειακός!

Το έκανε ντέρμπι ο Πλατανιάς, 3-2 τον Λεβαδειακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διαιτητής

Μπόλικη δουλειά είχε στο ματς ο Νεοφυτιάδης με τους βοηθούς του. Τα κατάφερε μια χαρά όμως. Κλήθηκε να βγάλει από το τσεπάκι του αρκετές κίτρινες κάρτες, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν σωστές.

Το έκανε ντέρμπι ο Πλατανιάς, 3-2 τον Λεβαδειακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Θα επιλέξουμε τον Γιώργο Μανούσο. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός του Πλατανιά πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο, όταν η ομάδα του... ταλαιπωρήθηκε από τον Λεβαδειακό, έδωσε πολύτιμες βοήθειες και στο αμυντικό κομμάτι, με πολλά τρεξίματα και... ψυχή.

Το έκανε ντέρμπι ο Πλατανιάς, 3-2 τον Λεβαδειακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μας άρεσε

Μας άρεσε η τροπή που πήρε το ματς. Ενώ θα περίμενε κανείς ότι στο 3-0 όλα τέλειωσαν, τα δεδομένα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά. Παιχνίδι... Premier League στα Περιβόλια!

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα του Λεβαδειακού στο πρώτο μέρος τού κόστισε. Αν έπαιζε όπως στο δεύτερο 45λεπτο θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ