STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το αγαπημένο σκορ στα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Το αγαπημένο σκορ στα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ για 63η φορά. Ποιο είναι το αγαπημένο σκορ των ασπρόμαυρων και πότε καταγράφηκε η τελευταία νίκη της Ενωσης για το πρωτάθλημα

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανάρτησε στοιχεία που προκύπτουν από τις αναμετρήσεις ανάμεσα στους δυο Δικεφάλους του Ελληνικού πρωταθλήματος. Αναλυτικά:

#28 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ στις 62 εντός έδρας αναμετρήσεις που έχει δώσει κόντρα στην ΑΕΚ γσε επίπεδο Α Εθνικής. Οι διαδοχικές τους μάχες ξεκίνησαν το 1959-60 και τελείωσαν την σεζόν 2012-13 με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Μέχρι τότε ήταν μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό οι μοναδικές σταθερές ομάδες από καταβολής της Α’ Εθνικής που συμμετείχαν ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 1959.

#10 νίκες με σκορ 2-1 έχει ο ΠΑΟΚ κατά της ΑΕΚ. Ακολουθεί το 1-0 που έχει εμφανιστεί εννέα φορές. Εκτός από αυτές τις 21 νίκες με διαφορά ενός γκολ (δύο φορές 3-2) υπάρχουν και ευρύτερες, με το 5-0 της σεζόν 1982-83 να είναι αυτή με τα περισσότερα γκολ διαφορά.

#3 γκολ είχε σημειώσει σε αυτή την αναμέτρηση της σεζόν 1982-83 ο Χρήστος Δημόπουλος που είχε εξαιρετική παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μάλιστα αυτό το χατ τρικ και ένα ακόμη γκολ την σεζόν 1984-85 τον διατηρούν στην πρώτη θέση των σκόρερ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, μαζί με τον Σταύρο Σαράφη και τον Νέτο Γκουερίνο με τέσσερα γκολ συνολικά. Από την πλευρά της ΑΕΚ ο Μπλάνκο και ο Νεστορίδης έχουν στείλει την μπάλα τέσσερις φορές στα δίχτυα του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας αναμέτρηση.

#10 διαδοχικές εντός έδρας νίκες με αντίπαλο την ΑΕΚ έχει ο ΠΑΟΚ μαζί με τις αναμετρήσεις για τα Play Offs του πρωταθλήματος μέχρι την ήττα του στις 14 Μαΐου 2017 για τα Play Offs. Μάλιστα στις μισές από αυτές δεν είχε δεχθεί ούτε γκολ. Η τελευταία του ήττα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είναι στις 21 Μαρτίου 2010 με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπλάνκο. Από τότε πέρασαν οκτώ χρόνια μαζί με τη διετή απουσία της ΑΕΚ από την Super League.

Photo Credits: Eurokiniss

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ