STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τι τιμωρία προβλέπεται για τον Ολυμπιακό

Τι τιμωρία προβλέπεται για τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας και από τι κινδυνεύει ο Ολυμπιακός για το άναμμα των πυρσών στο "Καραϊσκάκης" στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

"Η εισαγωγή στο γήπεδο πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και εν γένει εύφλεκτων υλικών απαγορεύεται αυστηρά.

Το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού στις κερκίδες πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, αν δεν επακολούθησε ρίψη αυτών στον αγωνιστικό χώρο ή σε άλλη εξέδρα επιφέρει τις ακόλουθες ποινές:

α) Χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000) έως δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000).

β) Σε περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα, η προβλεπόμενη χρηματική ποινή διπλασιάζεται.

γ) Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτο, κ.ο.κ.), η ως άνω χρηματική ποινή μπορεί να αυξηθεί μέχρι το ποσό των 20.000,00 Ευρώ.

δ) Σε κάθε νέα περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τέταρτος, πέμπτος κτλ), οι προβλεπόμενες ποινές του προηγούμενου αγώνα διπλασιάζονται".

Με βάση το συγκεκριμένο άρθρο, (15, παράγραφος 2), αναμένεται να κληθεί σε απολογία ο Ολυμπιακός για την συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα τιμωρίας της έδρας (το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι είναι με τον Παναθηναϊκό στις 6/11).

Στον πειθαρχικό κώδικα ή στον Κανονισμό Αγώνων ποδοσφαίρου δεν προβλέπεται διακοπή του αγώνα για άναμμα πυρσών η φωτοβολίδων παρά μόνο σε περίπτωση ρίψης φωτοβολίδας είτε με πιστόλι, είτε καμπύλης τροχιάς έπειτα από μία προειδοποίηση σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3, β. γ. Μόνο σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται και τιμωρίας μίας αγωνιστικής.

Να σημειωθεί ότι ποινή έδρας για απλό άναμμα πυρσών υπήρχε πέρσι στον πειθαρχικό κώδικα έπειτα από δύο υποτροπές αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ αφού οι αθλητικοί δικαστές έκαναν χρήση της αναλογικότητας και εφάρμοζαν πιο ήπιες ποινές.

Επειδή έγινε πολύς λόγος στο φινάλε του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμωρία για αποχώρηση από τον αγώνα είναι -10 βαθμοί, ενώ σε περίπτωση διακοπής, εκτός από την τιμωρία έδρας, -3 βαθμοί για το φετινό πρωτάθλημα και -2 βαθμοί για το επόμενο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ