STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τέσσερις μονομάχοι για το Τσάμπιονς Λιγκ

Τέσσερις μονομάχοι για το Τσάμπιονς Λιγκ
Μπεργκ Ντε Μπλάσις Αθανασιάδης Ουμπίδες

Λίγο πριν τη σέντρα των πλέι οφ, το Sport24.gr κάνει μία μίνι ανάλυση στους τέσσερις μονομάχους που διεκδικούν ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα πλέι οφ είναι μία μυστήρια διαδικασία. Ομάδες που μπαίνουν κουρασμένες, κορεσμένες ή και... ξενερωμένες (πέρσι ο Αστέρας λόγω του τελικού Κυπέλλου) ποτέ δεν τερματίζουν πάνω από τις δυο πρώτες θέσεις.

Φέτος, ωστόσο, έχουμε μία άκρως ενδιαφέρουσα τετράδα που είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Ο ΠΑΟΚ με την δυνατή έδρα και τις πολλές λάθος μεταγραφές, ο νεανικός και με πολλές δυνάμεις Παναθηναϊκός, ο πλήρης Ατρόμητος και ο πάντα υπολογίσιμος Αστέρας.

Στο κείμενο μας κάνουνε μία μίνι ανάλυση των τεσσάρων μονομάχων, σας θυμίζουμε τι έκαναν στα μεταξύ τους ματς, κάτω κάτω σας έχουμε όλες τις τελικές βαθμολογίες των προηγούμενων πλέι οφ, ενώ εσεις πάντα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της φετινής μίνι διοργάνωσης.

ΠΑΟΚ (2 βαθμοί)

Τέσσερις μονομάχοι για το Τσάμπιονς Λιγκ
INTIME SPORTS

Η σεζόν ήταν περίεργη για τον ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, όμως κάποιοι λάθος χειρισμοί και αρκετές άστοχες μεταγραφές έφεραν μουρμούρα που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Στέφενς. Το θετικό για τον δικέφαλο του βορρά είναι πως στην έδρα του σπάνια χάνει βαθμούς. Στο πρωτάθλημα μέτρησε 16 νίκες και μία ισοπαλία στην Τούμπα!

Εκτός έδρας, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ χάνει την δύναμη του και σαν να μην έφτανε αυτό υπάρχει σοβαρός κίνδυνος στα περισσότερα ματς να βρεθεί χωρίς τον κόσμο του λόγω τιμωρίας για τα όσα συνέβησαν στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό.

Γενικότερα στα πλέι οφ η ομάδα της Θεσσαλονίκης τα πηγαίνει μέτρια, ενώ όποτε στον όμιλο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός δεν τερματίζει ποτέ πρώτος (μπορείτε να δείτε κάτω κάτω τον σχετικό πίνακα).

Τι περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ; Όλα θα εξαρτηθούν από την τιμωρία που θα του επιβληθεί. Αν παίξει δυο ματς κεκλεισμένων, τότε δύσκολα θα χτυπήσει πρωτιά. Επίσης η ψυχολογία είναι αρκετά πεσμένη μετά τον χαμένο τελικό και τα όσα επακολούθησαν.

Τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος

Με Ατρόμητο: 1-1 εκτός, 2-0 εντός

Με Αστέρα Τρίπολης: 1-2 εκτός, 2-0 εντός

Με Παναθηναϊκό: 1-2 εκτός, 2-1 εντός

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (2 βαθμοί)

Τέσσερις μονομάχοι για το Τσάμπιονς Λιγκ
Δημούτσος INTIME SPORTS

Πιο ώριμος από ποτέ, με πλήρες ρόστερ και ποδοσφαιριστές που διψούν για διάκριση. Ο Ατρόμητος θέλει την πρωτιά και αν σκεφτούμε τι έκανε στο πρωτάθλημα απέναντι στις τρεις ομάδες του ομίλου, τότε δεν έχουμε λόγο να πιστέψουμε πως δεν μπορεί να τα καταφέρει.

Οι Περιστεριώτες, όπως και ο Παναθηναϊκός, είναι οι δυο πιο καλά γυμνασμένες ομάδες του μίνι πρωταθλήματος. Ακόμα ο Ατρόμητος διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα μετά τον Ολυμπιακό, ενώ και επιθετικά δεν υστέρησε καθόλου (4η καλύτερη). Μαζί με τον ΠΑΟΚ είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχασαν στην έδρα τους. Αυτό το κρατάμε γιατί θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Τι περιμένουμε; Το πρόγραμμα είναι ευνοϊκό στην αρχή. Αν έρθουν δυο μαζεμένες νίκες, τότε γίνεται φαβορί για την πρώτη θέση. Όλα θα εξαρτηθούν, λοιπόν, από την εκκίνηση. αυτό ισχύει για όλους.

Τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος

Με ΠΑΟΚ: 0-2 εκτός, 1-1 εντός

Με Παναθηναϊκό: 2-1 εκτός, 0-0 εντός

Με Αστέρα Τρίπολης: 2-2 εκτός, 3-1 εντός

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (2 βαθμοί)

Τέσσερις μονομάχοι για το Τσάμπιονς Λιγκ
Λεωφόρος στιγμές INTIME SPORTS

Η ιστορία δείχνει πως όποτε κλήθηκε να συμμετέχει στα πλέι οφ κατέκτησε και την κορυφή. Το κρατάμε γιατί έχει μεγάλη σημασία. Από εκεί και πέρα, όμως, κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος οι πράσινοι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους τρεις αντιπάλους τους.

Ο Γιάννης Αναστασίου ποντάρει πολύ στο νεανικό σχήμα, την εξαιρετική φυσική κατάσταση και το γεγονός πως έχει ένα γκρουπ 15-16 ποδοσφαιριστών που πλέον "βρίσκονται" στον αγωνιστικό χώρο. Μεγάλη σημασία στην όλη διαδικασία πάντως θα παίξει και ο τελικός Κυπέλλου, αφού οι πράσινοι το κατέκτησαν και μαζί το "καλό" εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ (αν δεν τερματίσει πρώτος και πάει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ).

Τώρα τι περιμένουμε από το "τριφύλλι"; Ουσιαστικά δεν έχει άγχος. Θα κυνηγήσει μόνο την πρωτιά και από εκεί και πέρα αν δεν τα καταφέρει ακόμα και τελευταίος να τερματίσει θα πάει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Αν πάντως πάρει καλά αποτελέσματα τις δυο πρώτες αγωνιστικές, γίνεται και το φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος

Με ΠΑΟΚ: 1-2 εκτός, 2-1 εντός

Με Ατρόμητο: 0-0 εκτός, 1-2 εντός

Με Αστέρα Τρίπολης: 0-1 εκτός, 2-1 εντός

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (0 βαθμοί)

Τέσσερις μονομάχοι για το Τσάμπιονς Λιγκ
INTIME SPORTS

Τις τελευταίες αγωνιστικές ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε σημάδια κούρασης. Ποδοσφαιριστές κλειδιά όπως οι Ντε Μπλάσις, Καράσκο και Ουσέρο, μοιάζουν ξεζουμισμένοι. Βέβαια αυτό μπορεί να είναι τακτική του προπονητή, έτσι ώστε να μπουν φρέσκοι στα πλέι οφ.

Ο Αστέρας δυσκολεύτηκε πολύ στα εκτός έδρας ματς με τους τρεις αντιπάλους, όμως στην Τρίπολη δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι. Το κακό για τους Αρκάδες είναι πως μπαίνουν με 0 πόντους στην όλη διαδικασία, 2 λιγότερους σε σχέση με τους υπόλοιπους. Έτσι με ήττα στην Τούμπα και στραβή με τον Ατρόμητο εντός, αποχαιρετά οριστικά την πρωτιά.

Τι περιμένουμε; Αν δεν τα καταφέρει στην αρχή, τότε θα χαθεί το ενδιαφέρον και θα τερματίσει στην τελευταία θέση.

Τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος

Με ΠΑΟΚ: 0-2 εκτός, 2-1 εντός

Με Παναθηναϊκό: 1-2 εκτός, 1-0 εντός

Με Ατρόμητο: 1-3 εκτός 2-2 εντός,

Η βαθμολογία των πλέι οφ τις προηγούμενες σεζόν

Σεζόν 2007-2008

Παναθηναϊκός 21

Άρης 16

ΑΕΚ 7

Πανιώνιος 5

Σεζόν 2008-2009

Παναθηναϊκός 18

ΑΕΚ 12

ΠΑΟΚ 9

ΑΕΛ 1

Σεζόν 2009-2010

ΠΑΟΚ 16

ΑΕΚ 9

Άρης 8

Ολυμπιακός 8

Σεζόν 2010-2011

Παναθηναϊκός 13

ΑΕΚ 12

ΠΑΟΚ 8

Ολυμπιακός Βόλου 6

Σεζόν 2011-2012

Παναθηναϊκός 14

ΑΕΚ 9

Ατρόμητος 8

ΠΑΟΚ 7

Σεζόν 2012-2013

ΠΑΟΚ 13

Ατρόμητος 11

Αστέρας Τρίπολης 9

ΠΑΣ Γιάννινα 7

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ