STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τεσσάρα στην Κέρκυρα με όμορφη μπάλα ο Παναθηναϊκός

Τεσσάρα στην Κέρκυρα με όμορφη μπάλα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πιο εύκολη και μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του τη φετινή σεζόν επικρατώντας της Κέρκυρας με 4-0 έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ ενώ είχε και σωρεία χαμένων ευκαιριών.

Την πιο άνετη νίκη του τη φετινή σεζόν, και μεγαλύτερη σε έκταση, πήρε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας το Σάββατο το απόγευμα της Κέρκυρας με 4-0 με τους πράσινους να έχουν και σωρεία χαμένων ευκαιριών σε ένα ματς όπου είχαν και σωρεία χαμένων ευκαιριών ενώ δεν τους δόθηκαν και δυο πέναλτι.

Η Κέρκυρα που απείλησε ελάχιστα μόνο στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τίποτα από το ματς και ο Παναθηναϊκός πήρε μια σημαντική νίκη έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση αλλά και η βαθμολογία και πλέον είναι λογικό οι πράσινοι να αισθάνονται καλύτερα ψυχολογικά.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, είχε πάλι 15 τελικές με εννιά στην εστία, δυο δοκάρια και πολλές φάσεις για γκολ.

Στην ευρεία νίκη του τριφυλλιού έπαιξε ρόλο και το γρήγορο γκολ του Δώνη στο 16' αλλά και το γεγονός ότι οι πράσινοι ήταν μπροστά με 2-0 στο 33' και μετά διαχειρίστηκαν εύκολα το παιχνίδι φτάνοντας και σε άλλα δυο γκολ μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Οι πράσινοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τους Δώνη, Γιόχανσον, Λουντ και Βιγιαφάνιες που πήραν τον Παναθηναϊκό στα χέρια τους και τον οδήγησαν στη νίκη.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να κάνει τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στην Λιβαδειά. Ο 49χρονος τεχνικός άφησε εκτός τους Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιο, Άλτμαν και τον τραυματία Μουνιέ. Στις θέσεις του είχε τους Γιόχανσον, Ινσούα, Χίλιεμαρκ και Χατζηγιοβάνη.

Στο 4-3-3 που χρησιμοποίησε ο Έλληνας τεχνικός είχε τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Γιόχανσον και αριστερά ο Ινσούα ενώ το κεντρικό δίδυμο αποτελούσαν οι Οικονόμου, Κουρμπέλης. Στην τριάδα των χαφ το καθαρό εξάρι ήταν ο Τζανδάρης με τον Χίλιεμαρκ να παίζει στα δεξιά του και τον Λουντ στα αριστερά ενώ στην επίθεση στο δεξί άκρο έπαιζε ο Χατζηγιοβάνης, αριστερά ο Βιγιαφάνιες και στην κορυφή ο Δώνης.

Τεσσάρα στην Κέρκυρα με όμορφη μπάλα ο Παναθηναϊκός

Από την άλλη η Κέρκυρα του Σάκη Τσιώλη παρατάχθηκε με ένα 3-4-3 αλλά μετά το δεκάλεπτο έπαιξε με 4-2-3-1 και αμυντικούς προσανατολισμούς με τον Γιαννακόπουλο κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Σπίνουλας και αριστερά ο Επστάιν καθώς δεν υπήρχαν άλλες λύσεις. Ενώ οι δυο στόπερ ήταν οι Ιωάννου, Γκράσι.

Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Γρομητσάρης και Κέβιν Ντιόγκο ενώ στην τριάδα μπροστά τους έπαιξαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σιόντης, Ρόλε και Παμλίδης ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τουρέ.

Τεσσάρα στην Κέρκυρα με όμορφη μπάλα ο Παναθηναϊκός

Άνετα με ωραία μπάλα ο Παναθηναϊκός

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαϊδης

Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Α. Πήττας (Ηλείας), Α. Μειντάνας (Αχαΐας)

4ος: Ευάγγελος Μανούχος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης (57' Στάικος), Λουντ, Χατζηγιοβάνης (80' Κουντουριώτης), Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Δώνης (82' Άλτμαν).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Σάκης Τσιώλης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γκράσι, Επστάιν, Κ. Ντιόγκο (57' Μυτίδης), Γρομητσάρης, Σιόντης, Ρόλε (46' Μπαλάφας), Παμλίδης, Τουράμ (71' Αρτυματάς).

Γκολ: 16' Δώνης, 33' Γιόχανσον, 70' Λουντ, 90' Άλτμαν

Κίτρινες: 22' Σιόντης, 39' Κ. Ντιόγκο

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και είχε την κατοχή της μπάλας στα πόδια του και έψαχνε ένα γρήγορο γκολ παίζοντας κυρίως από τις δυο πλευρές. Οι πράσινοι στάθηκαν άτυχοι στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησαν στο παιχνίδι. Ήταν το 9' όταν ο Ινσούα είδε την προσπάθεια του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Μετά από σέντρα του Χίλιεμαρκ από τα δεξιά ο Δώνης προσπάθησε να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι χωρίς αποτέλεσμα και η μπάλα έφτασε στα αριστερά στον Ινσούα. Ο Αργεντινός μπακ έπιασε ένα τρομερό σουτ αλλά στάθηκε άτυχος.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Εφτά λεπτά αργότερα όμως το τριφύλλι άνοιξε το σκορ. Ο Βιγιαφάνιες έβγαλε όμορφα στον Χατζηγιοβάνη στα δεξιά. Ο νεαρός εξτρέμ κατέβασε όμορφα τη μπάλα και πέρασε σαν σταματημένο τον Επστάιν, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο ύψος του πέναλτι προς τον Δώνη που με πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό πανηγυρίζοντας έξαλλα το πρώτο φετινό του τέρμα.

Η Κέρκυρα που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε απειλήσει έκανε την πρώτη της τελική στο 19' ο Παμλίδης έγινε κάτοχος της μπάλας, απέφυγε τον Γιόχανσον και στη συνέχεια έκανε το σουτ με τον Βλαχοδήμο να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να απομακρύνει σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 21' με σουτ του Βιγιαφάνιες έξω από την περιοχή αλλά ο διαιτητής Μπλάνας σωστά το ακύρωσε καθώς την ώρα του σουτ του Αργεντινού ο Δώνης ήταν σε θέση οφσάιντ, μπροστά από τον Γιαννακόπουλο και έκανε κίνηση καθώς πήδηξε για να περάσει η μπάλα.

Το τριφύλλι συνέχισε να είναι κυρίαρχο στο παιχνίδι, να μην απειλείται και να διατηρεί εύκολα αυτό το υπέρ του 1-0 χωρίς όμως να μπορεί να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Γιαννακόπουλου.

ΟΜΟΡΦΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΙ 2-0

Το δεύτερο γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός ήρθε στο 33' από μια εκπληκτική φάση που έφτιαξαν οι Γιόχανσον, Δώνης με τον πρώτο να χρίζεται σκόρερ. Ο Χίλιεμαρκ από δεξιά πάτησε στον Γιόχανσον εκείνος με τη μία στο Δώνη που με τακουνάκι επέστρεψε την μπάλα στο Σουηδό και εκείνος με πλασέ νίκησε τον Γιαννακόπουλο για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να σκοράρει και πάλι όταν ο Κουρμπέλης εκμεταλλεύτηκε τον κενό χώρο μπροστά του και έκανε την κάθετη στον Δώνη. Εκείνος μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ με τον Γιαννακόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης στα πρώτα 45 λεπτά:

Τεσσάρα στην Κέρκυρα με όμορφη μπάλα ο Παναθηναϊκός

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΤΕΜΠΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για την Κέρκυρα με τον Μπαλάφα να παίρνει τη θέση του Ρόλε. Οι Φαίακες μάλιστα είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 46' όταν ο Τουράμ απέφυγε τον Οικονόμου και στη συνέχεια έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και προς τα δεξιά με τον Βλαχοδήμο να απομακρύνει.

Στο επόμενο λεπτό ο Μπλάνας έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Μετά από γύρισμα του Χίλιεμαρκ ο Δώνης προσπάθησε να σουτάρει αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ιωάννου. Στη συνέχεια στρώθηκε στον Βιγιαφάνιες ο οποίος την τσίμπησε με τον Μπαλάφα να τον ανατρέπει χωρίς όμως ο Μπλάνας να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 52' όταν σε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά έγινε το γύρισμα προς τον Ινσούα ο οποίος πλάσαρε αλλά έστειλε τη μπάλα έξω. Στο 55' οι πράσινοι είχαν μια ακόμη καλή στιγμή. Ο Βιγιαφάνιες έδωσε στον Χίλιεμαρκ στα δεξιά αυτός έκανε το γύρισμα και ο Χατζηγιοβάνης από καλή θέση έκανε το πλασέ η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία.

Στο 57' το τριφύλλι έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ με μια φάση παρόμοια του πρώτου τέρματος. Ο Λουντ από τα αριστερά έκανε ωραία ενέργεια και γύρισε προς τον Δώνη ο οποίος από το σημείο του πέναλτι έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα έξω.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν άφηναν τον αντίπαλο τους να δημιουργήσει και με το 2-0 υπέρ τους συνέχισαν να κυκλοφορούν καλά τη μπάλα και να ψάχνουν και άλλα τέρματα. Στο 66' ο Χίλιεμαρκ έδωσε όμορφα στον Χατζηγιοβάνη, ακόμα καλύτερο γύρισμα από εκείνον στον Δώνη, αλλά και πάλι το τελείωμα του νεαρού παίκτη του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλό.

ΩΡΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ 3-0 ΜΕ ΛΟΥΝΤ

Το τρίτο γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 70' σε μια ωραία επίθεση των πράσινων. Ο Χίλιεμαρκ βρήκε τον Δώνη, εκείνος στο Βιγιαφάνιες με τον Αργεντινό να δίνει στο Λουντ ο οποίος με ωραίο πλασέ από τα αριστερά μέσα στη περιοχή έκανε το 3-0 για τους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει τέσσερα τα τέρματα του όταν στο 73' ο Βιγιαφάνες βρέθηκε έξω από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Γιαννακόπουλος απομάκρυνε εντυπωσιακά. Η μπάλα πήγε στον Ινσούα ο οποίος έκανε νέο σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μπλάνας έκλεισε τα μάτια σε ένα ακόμη πέναλτι. Ο Βιγιαφάνιες μέσα στην περιοχή απέφυγε τον Γκράσι ο οποίος έκανε την προβολή αλλά βρήκε μόνο το πόδι του Αργεντινού.

ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ "ΒΙΓΙΑ" ΤΟ 4-0

Στο 80' και πάλι οι πράσινοι είχαν μια καλή στιγμή για το 4-0. Ο Χατζηγιοβάνης έφυγε όμορφα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και αντί να τελειώσει τη φάση τη γύρισε σωστά παράλληλα προς τον Δώνη αλλά ο Ιωάννου πρόλαβε τον Δώνη και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του στο 90' όταν ο Βιγιαφάνιες είδε ωραία τον Άλτμαν μέσα στην περιοχή, του έκανε την ψηλοκρεμαστή πάσα και ο Ισραηλινός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην εστία του Γιαννακόπουλου για το τελικό 4-0.

Η στατιστική εικόνα του 90λεπτου στη Λεωφόρο:

Τεσσάρα στην Κέρκυρα με όμορφη μπάλα ο Παναθηναϊκός

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το 4-0 του Παναθηναϊκού. Τρομερή ασίστ από τον Βιγιαφάνιες που ήταν εκ των διακριθέντων και το κερασάκι στην τούρτα με την κεφαλιά του Άλτμαν.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Μπλάνας. Σωστά ακύρωσε το γκολ του "Βίγια" στο πρώτο μέρος μετά από υπόδειξη το δεύτερου βοηθού αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδωσε δυο καθαρά πέναλτι στον Παναθηναϊκό σε ανατροπή του Βιγιαφάνιες (47') και χέρι του Γκράσι σε σουτ του Αργεντινού (65').

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Χρήστος Δώνης. Σε μια θέση που δεν είναι η φυσική του απέδωσε τα μέγιστα. Ένα γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ και μια ασίστ στο 2-0. Τι άλλο να ζητήσει απ' αυτόν ο Ουζουνίδης.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η χρησιμοποίηση των Στάικου, Κουντουριώτη. Με το σκορ στο 2-0 και το 3-0 ο Ουζουνίδης βρήκε την ευκαιρία να ρίξει στο ματς τους δυο νεαρούς ποδοσφαιριστές και να τους δώσει χρόνο συμμετοχής κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αμυντική διάταξη της Κέρκυρας. Οι Φαίακες δεν μπορούσαν να κάνουν απολύτως τίποτα αμυντικά και άρα δεν μπόρεσαν να πάρουν και μπάλες στα πόδια τους και να βγουν σωστά στην επίθεση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ