STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα βραβεία της Superleague 2012

Τα βραβεία της Superleague 2012
INTIME SPORTS

Δείτε ποιοι κέρδισαν τα βραβεία της Superleague για τη σεζόν 2011/2012 αλλά και τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές που βραβεύτηκαν. Τα συγχαρητήρια του Ρουί Κόστα για την κατάκτηση του Εuro της Πορτογαλίας.

Πραγματοποιήθηκε στο Μπάτμιντον το βράδυ της Πέμπτης (3/5) η εκδήλωση για τα βραβεία "Nova Superleague 2012". Ο Κέβιν Μιραλάς σάρωσε παίρνοντας τρία βραβεία, αυτό του MVP, του πρώτου σκόρερ αλλά και αυτό για τη συμμετοχή του στην καλύτερη 18αδα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιλέχθηκε ως ο καλύτερος προπονητής, ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης είδε το γκολ του απέναντι στον Ατρόμητο στην κορυφή των προτιμήσεων των φιλάθλων.

Αναλυτικά τα βραβεία που δόθηκαν για τη σεζόν 2011/2012 της Superleague αλλά και οι δηλώσεις όσων βραβεύτηκαν:

Πρώτος σκόρερ

Κέβιν Μιραλάς: "Όλα τα γκολ είναι ωραία, απλά πιστεύω ότι τα καλύτερα είναι τα ομαδικά γκολ και θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για όλα τα ομαδικά γκολ".

Καλύτερη απόκρουση *

Στέφανος Καπίνο (στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό): "Σίγουρα δεν φανταζόμουν ότι θα περάσω τέτοια χρονιά, αλλά οι προπονητές μου μου έδειξαν εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι τους έβγαλα ασπροπρόσωπους".

Καλύτερη ασίστ *

Αντελίνο Βιεϊρίνια (στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο). Ο Πορτογάλος δεν βρέθηκε στην εκδήλωση λόγω υποχρεώσεών του στην Μπουντεσλίγκα.

Καλύτερη δήλωση *

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (όταν ευχαρίστησε το ιατρικό επιτελείο μετά το ματς με την Ξάνθη): "Μου έλειπε πολύ το παιχνίδι, δεν έβλεπα τη στιγμή όχι μόνο να παίξω, αλλά και να κάνω προπόνηση. Περίμενα με ανυπομονησία και δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα για έναν παίκτη να επιστρέφει από τραυματισμό και να επανέρχεται στην ομάδα με την αγάπη όλων. Για μένα αυτό ήταν σημαντικό".

Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος *

Παναγιώτης Βλαχοδήμος: "Για μένα δεν παίζει ρόλο τι σκέφτονται οι Γερμανοί. Από την αρχή ήθελα να δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω και θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Ξάνθης και τον προπονητή μου, Μαρίνο Ουζουνίδη για την εμπιστοσύνη τους".

Βραβείο Fair Play *

Διοίκηση Παναιτωλικού (για τη φιλοξενία σε όλες τις ομάδες στους εντός έδρας αγώνες). Το βραβείο παρέλαβε διευθύνων σύμβουλος του Παναιτωλικού, Μάκης Μπελεβώνης: "Ελπίζω σύντομα να βγάλετε από τη λίστα τα βραβεία fair play. Εύχομαι και το ελπίζω, οι κανόνες δικαίου και σωστού ποδοσφαίρου, όχι μόνο στην φιλοξενία. Οσα επιβάλλονται από τον κανονισμό αδειοδοτήσεων να εφαρμόζονται και να είναι δεδομένα".

Καλύτερο γκολ **

Γιάννης Φετφατζίδης (στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο) : "Το ξέρω δυστυχώς ότι με συγκρίνουν με τον Μέσι. Δεν πρέπει να με συγκρίνουν μαζί του. Ο καθένας θα μπορούσε να έχει βάλει το συγκεκριμένο γκολ".

Καλύτερος προπονητής **

Ερνέστο Βαλβέρδε: " Μην έχετε αμφιβολία. Οι προπονητές είναι προετοιμασμένοι για να κερδίζουν τίτλους. Ομως αυτό που μετράει είναι το πως σου συμπεριφέρονται όλοι. Σαφώς και περισσότερο μου αρέσει η αποδοχή του κόσμου".

MVP Πρωταθλήματος **

Κέβιν Μιραλάς: "Χάρηκα περισσότερο γι' αυτό το βραβείο. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο το προπονητικό επιτελείο, όσο και τους συμπαίκτες μου."

* Επιλέχθηκαν από ειδική επιτροπή την οποία απάρτιζαν οι Γιώργος Δώνης, Νίκος Κωστένογλου και Σάκης Τσιώλης.

** Επιλέχθηκαν από τους φιλάθλους μέσω ψηφοφορίας.

Η καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος

Μπάλαζ Μέγερι: "Κάναμε όλα αυτά τα ρεκόρ ως ομάδα και όχι εγώ προσωπικά. Είναι συλλογικό το επίτευγμα"

Σάρλζ Ιτάνζ: "Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο μπορώ καλύτερα, αλλά εάν δεν βοηθήσουν και οι συμπαίκτες μου, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη στιγμή. Ίσως το παιχνίδι με τον Αρη, που στο τέλος έληξε 0-0".

Ολοφ Μέλμπεργκ: "Αυτό που προσπαθώ πάντα είναι να εστιάζω στη δική μου απόδοση και τότε κανείς αντίπαλος δεν είναι δύσκολος. Τις μέρες όμως που εγώ δεν είμαι τόσο καλός, τότε ο κάθε αντίπαλος είναι δύσκολος".

Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ: "Μου αρέσουν πάρα πολύ οι βόλτες στην Ακρόπολη. Πέρα του ότι η Ελλάδα είναι μία πολύ ωραία χώρα, κάθε φορά που πάω στην Ακρόπολη, συνειδητοποιώ πως η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού. Στην Ελλάδα γεννήθηκε η σοφία και πιστεύω ότι έτσι θα μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει".

Αβραάμ Παπαδόπουλος (δεν παρευρέθη λόγω ασθένειας)

Νίκος Γεωργέας: "Με την πολλή δουλειά και το πείσμα, οι κόποι σου ανταμοίβονται".

Λίνο: "Έχω νοσταλγήσει την πατρίδα μου τη Βραζιλιά, αλλά και την Πορτογαλία. Θα μείνει στην Ελλάδα για κάποιο καιρό ακόμα".

Γιάννης Μανιάτης: "Ο κ. Παράσχος με έβαλε αμυντικό χαφ. Στον Πανιώνιο ήταν άλλες οι συνθήκες, απλά έπρεπε να βγω Ισπανό προπονητή για να με βάλει σε αυτή τη θέση".

Σουμπίνιο: "Τον Θεό πρέπει να ευχαριστήσω για τη δύναμη που μου έδωσε να καταφέρω κάτι τέτοιο, να παίξω 33 αγώνες σε 30 αγωνιστικής"

Πάμπλο Γκαρσία: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω γι αυτό το βραβείο. Είμαι λίγο γεράκος, αλλά χαίρομαι που το λαμβάνω, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Είχα και τύχη στο γκολ που πέτυχα από απευθείας κόρνερ".

Τζαμέλ Αμπντούν: "Είμαι πολύ υπερήφανος που ανήκω στον Ολυμπιακό. Εγώ τα βασίζω όλα στη δουλειά. Γιατί με τη συνεχή δουλεία έρχεται και η καταξίωση. Θέλω να δηλώσω πως είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στον Ολυμπιακό".

Σίμο Ναβάρο: "Δεν σκέφτομαι το παρελθόν. Σκέφτομαι μόνο ότι βρίσκομαι στον Αστέρα Τρίπολης".

Ρικάρντο Φατί: "Νιώθω πολύ καλά στον Αρη, αλλά νιώθω και στεναχωρημένος γιατί ο Αρης δεν κατάφερε να φτάσει εκεί που έπρεπε. Ψηλά".

Κέβιν Μιραλάς: "Θέλω να ελπίζω ότι θα πετύχω περισσότερα γκολ από τις προηγούμενες χρονιές για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της".

Φώτης Παπουλής: "Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια του ΟΦΗ που μου έδωσε την ευκαιρία, τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου τον κ. Αναστόπουλο. Για του χρόνου το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι καλά στην υγεία μου. Είμαι έτοιμος και ώριμος για ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα μου".

Κώστας Μήτρογλου: "Ποιο είναι το κουμπί μου που βρήκε ο Δώνης; Δεν το ξέρω αυτό, ο Δώνης το ξέρει. Τώρα θέλω να πάμε καλά στα πλέι-οφ και μακάρι να είμαι και στο Euro".

Σεμπαστιάν Λέτο (δεν παρευρέθη καθώς βρίσκεται στην Ιταλία για την αποθεραπεία του)

Ράφικ Τζεμπούρ: "Πιστεύω ότι θα μπορέσω να πετύχω πολύ περισσότερα γκολ με τον Ολυμπιακό, καθώς είναι η ομάδα που μου πρόσφερε τα πάντα για να μπορέσω να σκοράρω".

Τιμήθηκε ο Φερνάντο Σάντος

Τα βραβεία της Superleague 2012

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε βραβείο στον Φερνάντο Σάντος για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. "Είναι πιο δύσκολο να διαλέξεις τους παίκτες που θα πάνε σε μία μεγάλη διοργάνωση ειδικά όταν είσαι στην Εθνική ομάδα. Είναι πιο εύκολο να διαλέξεις όταν είσαι σε σύλλογο, γιατί εκεί πάντα έχεις τους ίδιους παίκτες", υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής.

Για την απονομή στον Φερνάντο Σάντος, κλήθηκε ο Ρουί Κόστα ο οποίος σχολίασε: "Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Με την ευκαιρία να σας συγχαρώ για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004. Για την Πορτογαλία σίγουρα ήταν μία μέρα θλιβερή, ωστόσο η Ελλάδα κατέκτησε με την αξία της το πρωτάθλημα, τη στιγμή που ήταν αδιανόητο όταν ξεκίνησε η διοργάνωση.

Καλή επιτυχία στην Εθνική σας ομάδα, στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα".

Για τη συνεργασία του στην Μπενφίκα με τον Φερνάντο Σάντος είπε: "Κρατάω πολύ καλές στιγμές και αναμνήσεις, ακόμα και όταν υπήρξε προπονητής αντιπάλων ομάδων. Ωστόσο η καλύτερη ανάμνηση που έχω είναι του ανθρώπου και όχι του προπονητή".

Ο Φερνάντο Σάντος από την πλευρά του είπε για τον Ρουί Κόστα: "Σίγουρα μπορώ να ξεχωρίσω το ταλέντο του, αλλά και τον εκτιμώ σαν άνθρωπο. Χαίρομαι πολύ που ήταν αυτός που μου έδωσε σήμερα το βραβείο".

Παρών και ο Σοφοκλής Πιλάβιος

Στα βραβεία παρευρέθη και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλης Πιλάβιος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: "Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και τους πρωταγωνιστές. Όλοι τους μας θυμίζουν ότι με την προσπάθεια μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε ένα υγιές ποδόσφαιρο.

Η Εθνική μας ομάδα με οδηγό τον Σάντος μας απέδειξε πως με σκληρή δουλειά μπορείς να τα καταφέρεις. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά να προφέρει στην ελληνική κοινωνία και μπορεί να το κάνει με ήθος".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ