STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα λένε Λίγκα και Βασιλειάδης για την αναδιάρθρωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αναμένεται να αρνηθεί την αντιπρόταση της Λίγκας για 14 ομάδες του χρόνου αντί για 12, εντούτοις θα συναντηθεί με τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Μπαταγιάννη, στις 14:00.

Η θέση του Γιώργου Βασιλειάδη στην τελευταία συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ομάδων της Super League, ήταν ξεκάθαρη. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί φέτος με 16 ομάδες, αλλά στο φινάλε της σεζόν πρέπει να μείνουν 12, ώστε να προχωρήσει η αναδιάρθρωση, να δοθούν τα χρήματα που μπορεί να δώσουν από κοινού ΕΡΤ και NOVA και παράλληλα να υπάρξει και λύση για τους τηλεοπτικά άστεγους.

Η Λίγκα συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή που μας πέρασε και αποφάσισε να γίνει αντιπρόταση για 14 ομάδες. Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν, δεν αρνούνται την πρόταση Βασιλειάδη, απλά θέλουν να γίνει η μείωση των ομάδων κατά το... ήμισυ. Για τη Λίγκα ήταν μια κίνηση καλής θέλησης από τις ΠΑΕ και θέλουν να υποχωρήσει μερικώς και ο υφυπουργός, ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Αυτό θα συζητήσουν οι δυο πλευρές στη σημερινή τους συνάντηση στις 14:00 (αρχικά θα τα έλεγαν στις 16:00, αλλά η ώρα άλλαξε λόγω υπουργικού συμβουλίου στις 15:30), όμως η διάθεση του Γιώργου Βασιλειάδη είναι να πει "όχι" σε αυτό που θα του προταθεί από τον συνεταιρισμό. Ο ίδιος θα επιμείνει στην πρότασή του για 12 ομάδες, αλλιώς ας πορευτούν οι ομάδες ως έχουν με το δικό τους σχέδιο, χωρίς να υπάρξει κρατική παρέμβαση, ούτε να δοθούν τα χρήματα που έχουν βρεθεί από την κρατική τηλεόραση σε βάθος πενταετίας.

Στην επιστολή-απάντηση του υπουργείο στο αίτημα της Λίγκας για νέα συνάντηση με τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Μπαταγιάννη, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά: "Η πρόταση που σας μετέφερε την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 και την οποία συζητήσαμε εκτενώς, ήταν σαφής και εντός συγκεκριμένου πλαισίου. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή δεν έγινε αποδεκτή, γεγονός απολύτως σεβαστό στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου.

Ελπίζω ότι αντίστοιχα σεβαστό γίνεται και το γεγονός ότι το πλαίσιο, για οποιαδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο αρωγή εκ μέρους της Πολιτείας, γίνεται με τους όρους που η ίδια ορίζει. Υπό αυτό το πρίσμα μολονότι δεν μπορώ να βρω το λόγο μιας νέας συνάντησης, αποδέχομαι το αίτημα σας και σας καλώ στα γραφεία της ΓΓΑ τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 και ώρα 16.00 για να με ενημερώσετε και επίσημα για την απόρριψη της προτάσεως μου".

Αυτό φανερώνει και την διάθεση να μην υπάρξει υποχώρηση και από εκεί και πέρα οι ομάδες να βρουν οι ίδιες τη λύση στο πρόβλημα με τις "άστεγες" ΠΑΕ, οι οποίες απειλούν ότι δεν θα κατέβουν, αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημά τους.

Ο νέος πρόεδρος της Λίγκας, είχε τονίσει με τη σειρά του: Δεχόμαστε τη δημιουργία τριών κατηγοριών όπως και αν ονομαστούν αυτές και άλλες μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα πιο οργανωμένο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει ούτε η πρόταση Βασιλειάδη, ούτε η δική μας. Δεχθήκαμε τη δημιουργία τριών κατηγοριών ώστε να μπουν έλεγχοι και να σχεδιαστεί ένα πλάνο. Θεωρούμε πως ο υφυπουργός θα δεχθεί την πρότασή μας. Το να μιλάμε για μία βίαιη προσαρμογή σε ένα πρωτάθλημα δεν υπάρχει λόγος. Ο υφυπουργός δεν έχει το οποιοδήποτε έρεισμα να μην την αποδεχθεί".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ