STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα δυο "κλειδιά" στην υπόθεση Βλαχοδήμου

Τα δυο "κλειδιά" στην υπόθεση Βλαχοδήμου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στα ελληνικά δικαστήρια και στο CAS θα κριθεί εκτός απροόπτου το θέμα της ρήτρας ύψους 350.000 ευρώ που διεκδικεί ο Ολυμπιακός για τη μεταγραφή του Παναγιώτη Βλαχοδήμου στον Παναθηναϊκό.

Δεν έκανε δεκτή η αρμόδια επιτροπή της UEFA την προσφυγή του Ολυμπιακού για την καταβολή της ρήτρας ύψους 350.000 ευρώ από τον Παναθηναϊκό για τη μεταγραφή του Παναγιώτη Βλαχοδήμου. Η υπόθεση θα κριθεί εκτός απροόπτου από τα αρμόδια δικαστικά όργανα της ΕΠΟ και μπορεί να φτάσει μέχρι και το CAS αν οι Ερυθρόλευκοι “τραβήξουν” την υπόθεση μέχρι το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο. Προς το παρόν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν υποχρεούται να καταβάλει χρήματα στον Ολυμπιακό.

Ποιο είναι το πρώτο “κλειδί” της υπόθεσης; Ότι ο Βλαχοδήμος ήταν για έξι μήνες χωρίς ομάδα. Άνεργος. Από τον Ιούλιο του 2015, όταν έληξε το συμβόλαιό του με τους Ερυθρόλευκους, μέχρι τον Ιανουάριο του 2016, όταν τον απέκτησε ως “ελεύθερο” ο Παναθηναϊκός. Και οι Πράσινοι υποστηρίζουν πως εφόσον το συμβόλαιό του με τον πρωταθλητή είχε λήξει, οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν δικαίωμα στην καταβολή της ρήτρας.

Ποιο είναι το δεύτερο “κλειδί”; Ότι ο Βλαχοδήμος είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2012 (μεταγραφή από την Ξάνθη) συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας. Μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Ο ίδιος συμφώνησε με τον Ολυμπιακό να λυθεί η συνεργασία τους πρόωρα, το καλοκαίρι του 2015, δυο χρόνια πριν. Και οι Ερυθρόλευκοι υποστηρίζουν ότι στη συμφωνία για την αποδέσμευση, υπήρχε ρήτρα ύψους 350.000 ευρώ αν υπέγραφε σε “ανταγωνιστική” ελληνική ομάδα μέχρι και το τέλος του 2017. Αν αυτός ο όρος έχει καταγραφεί και σε ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει κατατεθεί στην ΕΠΟ, δεν το γνωρίζουμε.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για μια μάχη “γοήτρου” μεταξύ των δυο “αιωνίων αντιπάλων”. Φαίνεται και από τη θέση του Ολυμπιακού και τη θέση του Παναθηναϊκού. Και πως – δυστυχώς για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή – μετά το ανεπιτυχές πέρασμά του από τους Ερυθρόλευκους έχει παίξει μόνο σε εννέα ματς με την πράσινη φανέλα (ούτε ένα εφέτος, ίσως σήμερα με τον Ηρακλή γράψει την πρώτη συμμετοχή του), με συνολικό χρόνο 384 λεπτά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δεν πληρώνει τον Ολυμπιακό για τον Βλαχοδήμο
Η θέση του Ολυμπιακού για Βλαχοδήμο
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ