STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα ανοιχτά "μέτωπα" για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αφού υπάρχουν οι εκκρεμοδικίες τους, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν και τον φετινό πρωταθλητή, αν και απομένουν ακόμα επτά αγωνιστικές.

Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταία δεκαετιών και σίγουρα το πιο ανταγωνιστικό μετά το 2005, το οποίο κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό να κόβει πρώτος το νήμα έναντι του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ που το διεκδίκησαν μέχρι το τέλος.

Η φετινή μάχη έχει τον ΠΑΟΚ στην θέση του "τριφυλλιού" και τους Πειραιώτες σε ξεκάθαρη μειονεκτική θέση, αφού είναι πίσω από τους δυο "Δικεφάλους" και περιμένει συνδυασμό αποτελεσμάτων και δικό του 7Χ7 για να σηκώσει για 8η σερί χρονιά τον τίτλο. Πέρα απ' όσα γίνονται στο χορτάρι όμως, η... μπάλα παίζεται και στις δικαστικές αίθουσες για ακόμα μια χρονιά.

Οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν αρκετά ανοικτά "μέτωπα" και ουδείς είναι σε θέση να πει με σιγουριά ποια είναι η πραγματική βαθμολογία, μιας και υπάρχουν αστερίσκοι. Ο ΠΑΟΚ έχει δυο υποθέσεις και άλλη μια ο Ολυμπιακός, με τις επόμενες δυο εβδομάδες να είναι πολύ κρίσιμες. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η ΑΕΚ ζήτησε διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, ένα αίτημα το οποίο δεν αναμένεται να γίνει αποδεκτό από τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

ΑΥΡΙΟ (1/3) Η ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ -3

Ξεκινώντας από τον Ολυμπιακό, περιμένει να δει τι τύχη θα έχει η έφεσή του για το -3 από το ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο Φάληρο. Θυμίζουμε πως οι "ερυθρόλευκοι" τιμωρήθηκαν με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση τριών βαθμών και 90.000 πρόστιμο και στόχος τους είναι να ρίξουν την ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Η εκδίκαση της έφεσης επρόκειτο να γίνει στις 22 Φεβρουαρίου, αλλά ο Ολυμπιακός ζήτησε και πήρε αναβολή, μιας και ο δικηγόρος του, Αργύρης Λίβας, βρισκόταν στη Super League ως παράσταση για την εκδίκαση του ΠΑΟΚ στην υπόθεση των "Ζωσιμάδων".

Αύριο (1/3), λοιπόν, θα έχουμε την έφεση των Πειραιωτών και θα μάθουν αν θα πάρουν πίσω τους τρεις βαθμούς, μπαίνοντας για τα καλά στη μάχη του τίτλου ή θα μείνει το -3 της αρχικής απόφασης. Δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά στο Λιμάνι θα τις εξαντλήσουν.

ΣΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ"

Αναφορικά με τον "Δικέφαλο του Βορρά", στις 22 Φεβρουαρίου ήταν η εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Η αρχική κλήση των "ασπρόμαυρων" στην πειθαρχική επιτροπή της Super League, ήταν με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 4α, το οποίο προβλέπει μονάχα πρόστιμο ως 100.000 ευρώ. Εντούτοις, ο Ολυμπιακός με την πρόσθετη παρέμβαση στην υπόθεση του ΠΑΟΚ, έχοντας έννομο συμφέρον, ζήτησε και πέτυχε την αναβολή της εκδίκασης, προσκομίζοντας νέα στοιχεία.

Οι Πειραιώτες υποστήριξαν πως έπρεπε να εξεταστούν αυτά τα στοιχεία (κατέθεσαν σχετικά δημοσιεύματα και οπτικο-ακουστικό υλικό) και να γίνει νέα δίωξη με βάση το άρθρο 15, 4β το οποίο προβλέπει και αφαίρεση βαθμών για τον ΠΑΟΚ.

Η δικαστής, Μαρία Σκολαρίκη, αρχικά είχε πει ότι δεν μπορεί να γίνει επέκταση της πειθαρχικής δίωξης αλλά με την προσκόμιση νέων στοιχείων από τον Ολυμπιακό, άλλαξε την απόφαση της και δέχθηκε το αίτημα της αναβολής για τις 15 Μαρτίου (15:30). Μένει να δούμε ως τότε αν θα γίνει νέα δίωξη και θα μπει και το 4β που θέλουν οι Πειραιώτες ή θα γίνει η εκδίκαση με βάση το αρχικό κατηγορητήριο.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τέλος, η πιο... φρέσκια υπόθεση απ' όλες είναι αυτή που αφορά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ μετά τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία από ρολό ταμειακής μηχανής λίγο πριν την σέντρα της αναμέτρησης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Super League με βάση το άρθρο 15 παρ.3 περ. ε' του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, το οποίο επιφέρει ως ποινή την αφαίρεση τριών βαθμών, κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για δυο έως τρεις αγωνιστικές.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ δεν κλήθηκε για τα επεισόδια που έγιναν έξω από την Τούμπα καθώς θεωρήθηκαν ότι αυτά δεν έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Τούμπας. Επίσης, οι δυο ομάδες κλήθηκαν με βάση την ένσταση που κατέθεσε η ομάδα της Θεσσαλονίκης για το κύρος του αγώνα και του Φύλλου Αγώνα λόγω της αποχώρησης των "ερυθρόλευκων" από τον αγωνιστικό χώρο.

Παράλληλα, ο "Δικέφαλος" κάνει λόγο για παράνομη παρουσία του Όσκαρ Γκαρθία στον αγωνιστικό χώρο, αφού είχε δηλωθεί εκπρόθεσμα από τους Πειραιώτες και θα έπρεπε να είναι στην θέση του ο Χρήστος Κόντης.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Οι φιλοξενούμενοι, μετά τον τραυματισμό του Ισπανού προπονητή, επέστρεψαν άμεσα στα αποδυτήρια, ο Γκαρθία λίγη ώρα μεταφέρθηκε στο Διαβαλκανικό νοσοκομείο για να εξεταστεί (έμεινε μέσα μέχρι το επόμενο πρωί) και παράλληλα ο ρέφερι, Αλέξανδρος Αρετόπουλος, έκλεισε αρκετές ώρες μετά το φύλλο αγώνα. Τα τελευταία 24ωρα είμαστε σε ένα διαρκές γαϊτανάκι αντεγκλήσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.

Μάλιστα, οι "ερυθρόλευκοι" σε συνέχεια της χθεσινής (27/2) καταγγελίας για τα όσα διαδραματίστηκαν εντός κι εκτός Τούμπας, προχώρησαν σε νέα καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, ζητώντας την δίωξη της ομάδας της Θεσσαλονίκης, βάσει της αστυνομικής έκθεσης, την οποία κατέθεσαν συμπληρωματικά και η οποία έκανε λόγο λόγο για ρίψεις αντικειμένων και τραυματισμό τριών αστυνομικών. Εντέλει, ο ΠΑΟΚ δεν κλήθηκε για τα επεισόδια, αφού έγιναν έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ πέρασε στη δική του αντεπίθεση και αμφισβητεί ανοιχτά τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία, παραθέτοντας και σχετικό βίντεο, ενώ παράλληλα στον "Δικέφαλο" στέκονται στο γεγονός πως υπήρξε εκπρόθεσμη αντικατάστασή του με τον Χρήστο Κόντη, ο οποίος είχε πάρει την θέση του σε προηγούμενα παιχνίδια για ιατρικούς λόγους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σύμφωνα με τον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε τραυματισμός αξιωματούχου, ο οποίος βρισκόταν νόμιμα στο χορτάρι, άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει τιμωρία βάσει του άρθρου 15 παράγραφος 3ε.

Ο ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Αυτή τη στιγμή ο βαθμολογικός πίνακας της Super League Σουρωτή έχει ως εξής:

1. ΠΑΟΚ 52**

2. ΑΕΚ 51

3. Ολυμπιακός 43**

4. Ατρόμητος 43

Σε περίπτωση που πράγματι αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ (όπως είχε συμβεί με τον Παναθηναϊκό, όταν είχε τραυματιστεί ο Βλάνταν Ίβιτς από κουτάκι μπύρας τον προηγούμενο Μάιο) τότε η νέα βαθμολογία της Super League Σουρωτή, μετά το 1-1 στο Ατρόμητος - ΑΕΚ και με δεδομένο ότι έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί από τον Ολυμπιακό για τα επεισόδια μετά τον αγώνα στο Φάληρο με την ΑΕΚ (βρισκόμαστε εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσης για το -3), διαμορφώνεται ως εξής:

1. ΑΕΚ 51

2. ΠΑΟΚ 49**

3. Ολυμπιακός 46**

4. Ατρόμητος 43

** Εκκρεμεί η έφεση του Ολυμπιακού για τους -3 βαθμούς από τον αγώνα εναντίον της ΑΕΚ, η εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως και η τύχη της αναμέτρησης με τις όποιες πιθανές ποινές μετά την ματαίωση του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ