STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα 5 σημεία που θα κρίνουν το ΠΑΟΚ - Ηρακλής

Τα 5 σημεία που θα κρίνουν το ΠΑΟΚ - Ηρακλής

Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει στο Sport24.gr τους τομείς που θα κρίνουν την έκβαση του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ξεχωρίζει τους παίκτες-κλειδιά και κάνει την πρόβλεψή του.

Στα 57 του, ο Σάκης Τσιώλης μετρά 20 χρόνια προπονητικής καριέρας και συνολικά 537 παιχνίδια σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες. Πέρα από την τεράστια εμπειρία του, έχει πάρει γεύση και από τι σημαίνει τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αφού έχει περάσει από τον πάγκο του Άρη.

Κατά συνέπεια, είναι κατάλληλος να καταθέσει την άποψή του για την αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή που θα διεξαχθεί αύριο το βράδυ (20.30) στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μίλησε στο Sport24.gr για τα 5 σημεία που θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, ενώ έκανε και την εκτίμησή του για την πορεία των δύο αντιπάλων στο φετινό Πρωτάθλημα.

Ας αρχίσουμε από την ανάλυσή του για το ντέρμπι της Τούμπας. Αναλυτικά, τα 5 σημεία στα οποία στάθηκε

-Ιδιαιτερότητα ενός τοπικού ντέρμπι: "Αυτά τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που μπορεί να έχει μία ομάδα οι ποδοσφαιριστές προετοιμάζονται διαφορετικά για τέτοια ντέρμπι. Το κλίμα που δημιουργείται από τον κόσμο μέσα στην πόλη τους "φτιάχνει"

Ο Ηρακλής έχει βέβαια πολύ περισσότερα προβλήματα από τον ΠΑΟΚ, είναι δύσκολη η αποστολή του να πάει να παίξει στην Τούμπα, όμως δεν είναι ένα παιχνίδι που μπορούμε να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ θα το πάρει εύκολα".

-Τακτική: "Ο ΠΑΟΚ είχε πολλές εναλλακτικές λύσεις για να αλλάξει και το σύστημά του αν χρειαστεί. Θα επιδιώξει σίγουρα να πιέσει τον Ηρακλή, να τον βάλει στην περιοχή του. Θα προσπαθήσει να βάλει ένταση στο παιχνίδι του, να εκμεταλλευτεί την ατμόσφαιρα που έχουμε βιώσει όλοι όσοι έχουμε πάει στην Τούμπα.
Ο Ηρακλής, από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Έχει ένα συγκεκριμένο σύστημα, βασίζεται πολύ στον Περόνε (θα είναι μεγάλη η
απώλειά του), όπως και στον Μπαρτολίνι. Πάντως, με βάση το ρόστερ που διαθέτει λίγα πράγματα μπορεί να αλλάξει τακτικά, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ. Θα δούμε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ θα επιδιώκει να φέρνει τη μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου του και ο Ηρακλής θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους.

Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι ο ΠΑΟΚ έχει μία αδυναμία στον άξονα, παίζει κυρίως από τα άκρα, όμως αν ο Ηρακλής βάλει δύο παίκτες παίκτες σε κάθε πλευρά ίσως καταφέρει και μπλοκάρει τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ. Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι τι θα γίνει με τους επιθετικούς του στον άξονα, γιατί, ακόμη κι αν περάσει η μπάλα από τα άκρα, θα έρχεται στον άξονα και εκεί όσοι την υποδέχονται πρέπει να είναι αποτελεσματικοί".

-Παίκτες κλειδιά: "Στον ΠΑΟΚ υπάρχει ο Φακούντο Περέιρα που θα ήθελα να τον έχω στις ομάδες μου. Δεν έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά φέτος και θα μπορούσε να είναι κλειδί σ' αυτό το παιχνίδι. Επίσης, είναι πολύ κομβικός ο Ροντρίγκες γιατί πέρα από την ταχύτητά του φέτος βλέπω ότι συγκλίνει πολύ καλά στον άξονα όταν η μπάλα έρχεται από την αντίθετη πλευρά. Χάνει, βέβαια, πολλές ευκαιρίες, αλλά αυτό σημαίνει ότι είναι μέσα στις φάσεις.
Όσο για τον Ηρακλή, δεν ξέρω αν τελικά παίξει ο Λεοζίνιο, όμως είναι πολύ κομβικός παίκτης γιατί χειρίζεται καλά τη μπάλα, είναι ταχύς και μπορεί να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ".

-"Μάχη" των δύο πάγκων: "Το πλεονέκτημα του Νίκου Παπαδόπουλου είναι ότι δουλεύει τρία χρόνια στον Ηρακλή και γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα του. Ο Βλάνταν Ίβιτς, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι άπειρος προπονητικά, γνωρίζει όμως πολύ καλά την ψυχολογία του ΠΑΟΚ. Πώς πρέπει να παρουσιαστεί η ομάδα του. Σίγουρα, όμως, το πλεονέκτημα, λόγω της τριετίας στον Ηρακλή που έχει ο Παπαδόπουλος, είναι μεγαλύτερο".

-Εξέλιξη του αγώνα: "Δεν πιστεύω ότι θα είναι ένα ματς με πολλά γκολ. Ο ΠΑΟΚ σαφώς είναι το φαβορί αλλά το παιχνίδι θα πάει στο γκολ. Ο Ηρακλής θα κοιτάξει να μπλοκάρει τον Αθανασιάδη και εκτιμώ ότι πολύ μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι στημένες φάσεις".

Τέλος, ο Σάκης Τσιώλης κατέθεσε συνολική εκτίμηση για την πορεία των δύο αυριανών αντιπάλων στο Πρωτάθλημα: "Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι είναι πιο έτοιμος από κάθε άλλη φορά την τελευταία πενταετία να διεκδικήσει τον τίτλο. Οι δύο γκέλες που έκανε όμως τον έφεραν λίγο πίσω και χάλασαν την ψυχολογία του.

Όσο για τον Ηρακλή, αν λύσει τα οικονομικά προβλήματά του δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να μείνει στην κατηγορία. Σε σχέση με 4-5 άλλες ομάδες έχει καλύτερο υλικό. Αν δεν το κάνει όμως το ερώτημα θα είναι μέχρι πότε θα αντέξουν οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής του αυτή την κατάσταση"

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ