STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Tα 10 λεπτά που τίναξαν τα πάντα στον αέρα

Tα 10 λεπτά που τίναξαν τα πάντα στον αέρα

To Sport24.gr παρουσιάζει αναλυτικά όσα συνέβησαν στο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, απ' την στιγμή που ο "Δικέφαλος του Βορρά" κέρδισε το κόρνερ απ' το οποίο προήλθε το γκολ, μέχρι το σημείο που ο Γιώργος Κομίνης μπήκε στα αποδυτήρια, μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη. (VIDEOS)

Το σπουδαίο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική της Super League Σουρωτή που θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του τίτλου δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στις καθυστερήσεις, ύστερα απ' την απόφαση του Γιώργου Κομίνη να ακυρώσει το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα, οδήγησαν τον διαιτητή του αγώνα να διακόψει οριστικά το ματς.

Αυτό σημαίνει πως η τύχη του παιχνιδιού θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες, αφού σύμφωνα με το φύλλο αγώνα υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι πίσω απ' την απόφαση διακοπής του.

Γι' αυτό το λόγο, το Sport24.gr παρουσιάζει αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν απ' την στιγμή που οι γηπεδούχοι κέρδισαν το κόρνερ απ' το οποίο προήλθε το γκολ, μέχρι το σημείο που ο Γιώργος Κομίνης αποφάσισε να διακόψει -αρχικώς προσωρινά- το παιχνίδι.

Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα απ' την αρχή. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, ο Σοτζέι Μασούντ παραχωρεί κόρνερ. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αναλαμβάνει την εκτέλεση, όμως ο Κομίνης σταματάει το παιχνίδι και κάνει παρατηρήσεις στους Λέο Μάτος και Βασίλη Λαμπρόπουλο επειδή αλληλοτραβιούνταν. Ο Μιγκέλ Άνχελ Κρέσπο εμφανώς νευριασμένος απευθύνεται σε έντονο ύφος στον Κομίνη, προκαλώντας την αντίδραση των παικτών της ΑΕΚ. Τελικά, η "φωτιά" σβήνεται άμεσα, με τον διαιτητή του συνδέσμου Θεσπρωτίας να σφυρίζει για την εκτέλεση του κόρνερ.

Ο Μπίσεσβαρ εκτελεί το κόρνερ, ο Παναγιώτης Κονέ χάνει το μαρκάρισμα του Φερνάντο Βαρέλα κι ο στόπερ απ' το Πράσινο Ακρωτήρι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με όμορφη κεφαλιά, με τον Μαουρίσιο να κάνει κίνηση προς την μπάλα, δίχως, όμως, να τη βρίσκει. Ο Βαρέλα πανηγυρίζει έξαλλα με τους συμπαίκτες του, ο Βασίλης Μπάρκας κοιτάζει αποσβολωμένος, ενώ την ίδια ώρα οι Αντρέ Σιμόες, Τάσος Μπακασέτας και Μιχάλης Μπακάκης έχουν πάει προς το μέρος του βοηθού, Κωνσταντίνου Ποντίκη (ο οποίος σταμάτησε, παρότι αρχικά έτρεξε προς τη σέντρα), ζητώντας οφσάιντ.

Tα 10 λεπτά που τίναξαν τα πάντα στον αέρα

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνεχίζουν να πανηγυρίζουν, ενώ ο Κομίνης ζητάει επαναλαμβανόμενα απ' αυτούς της ΑΕΚ να απομακρυνθούν απ' το βοηθό. Ο Βαρέλα επιστρέφει προς τη σέντρα και χαμογελαστός πιάνει το έμβλημα της ομάδας και δείχνει προς την εξέδρα των επισήμων. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ του Κομίνη και του Ποντίκη συνεχίζονται, ενώ οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν "πυκνώσει", καθώς πέρα απ' τους προαναφερθέντες έχουν πλησιάσει κι οι Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Χουλτ και Κονέ.

Στους δύο πάγκους επικρατεί αναταραχή, με τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, Νίκο Λυμπερόπουλο να λέει στον τέταρτο διαιτητή, Δημήτρη Στυλιαρά πως υπάρχει οφσάιντ στη φάση, ενώ έχει και μία σύντομη συνομιλία με τον υπεύθυνο δημοσίων και διεθνών θέσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρη Σαραϊδάρη.

Tα 10 λεπτά που τίναξαν τα πάντα στον αέρα

Οι παίκτες των δύο ομάδων παραμένουν κοντά στους Κομίνη και Ποντίκη και συζητούν για τη φάση. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ υποστηρίζουν πως το γκολ είναι καθαρό, ενώ αυτοί της ΑΕΚ πως υπάρχει οφσάιντ του Μαούρισιο. Μετά από περίπου τρία λεπτά διαβουλεύσεων, ο Κομίνης κινείται προς την περιοχή της ΑΕΚ, σηκώνει το χέρι και δίνει οφσάιντ. Οι παίκτες της Ένωσης πανηγυρίζουν με... μπροστάρη τον Βασίλη Μπάρκα που σφίγγει τις γροθιές του και χοροπηδάει.

Ο Βιερϊνια τον πλησιάζει και προσπαθεί να τον μεταπείσει, ενώ ο ήρεμος Όγκνιεν Βράνιες απομακρύνει τους παίκτες της ΑΕΚ για να μην υπάρξει κάποια ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Στη συνέχεια ο Κομίνης καλεί τους δύο βοηθούς του να πλησιάσουν. "Ελάτε μέσα", φωνάζει χαρακτηριστικά. Ο Λέο Μάτος ακολουθεί τον Ποντίκη, όπως κι ο Βιεϊρίνια και του λένε πως το γκολ έπρεπε να μετρήσει κανονικά. Ο Πορτογάλος δεν μπορεί να πιστέψει όσα του λέει ο Ποντίκης, κάνοντας χαρακτηριστικές κινήσεις... ξαφνιάσματος. Στο γήπεδο εισέρχεται κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όπως κι αξιωματούχοι των δύο ομάδων, όπως οι Δημητριάδης για την ΑΕΚ και Σαραϊδάρης για τον ΠΑΟΚ και μιλούν σε έντονο ύφος στον βοηθό.

Ο Κομίνης ζητάει απ' όσους δεν έχουν θέση στον αγωνιστικό χώρο να βγουν έξω, ενώ την ίδια στιγμή ο Λαμπρόπουλος συνομιλεί με τον Μαουρίσιο και του λέει πως έχει συμμετοχή στη φάση και ενοχλεί το οπτικό πεδίο του Μπάρκα, κάνοντας χαρακτηριστικές κινήσεις, ενώ ο Βραζιλιάνος δεν δείχνει να συμφωνεί με την άποψή του.

Έχουν περάσει επτά λεπτά απ' την στιγμή της επίτευξης του γκολ, οι διαιτητές βρίσκονται περίπου στο κέντρο του γηπέδου, ενώ κοντά στον τέταρτο βρίσκεται ο Δημήτρης Πέλκας και ο Σαραϊδάρης διαμαρτύρονται στον Στυλιαρά και υποστηρίζουν πως το γκολ πρέπει να μετρήσει. Οι Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο πλησιάζουν την πλάγια γραμμή, κοντά στον πάγκο του ΠΑΟΚ, και έχουν μία συζήτηση με τον προπονητή τους, ενώ ο Κομίνης συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με τον Ποντίκη.

Tα 10 λεπτά που τίναξαν τα πάντα στον αέρα

Μάλιστα, φωνάζει κοντά του τους δύο αρχηγούς, Βιεϊρίνια και Σιμόες, προκειμένου να τους εξηγήσει τι έχει συμβεί στη φάση. Όσα λέει ο Κομίνης, προκαλούν την αντίδραση του Βιεϊρίνια, ο οποίος απομακρύνεται και με βάση τη γλώσσα του σώματος δεν είναι ικανοποιημένος απ' την απόφαση του ρέφερι. Ξαφνικά στο πλάνο εμφανίζεται ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έχει κατέβει απ' τις σουίτες της Τούμπας, έχει πάει στην πλάγια γραμμή και συνομιλεί με τον Μαουρίσιο.

Αφού ολοκληρώνει τη συζήτηση με τον Βραζιλιάνο χαφ, εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους ανθρώπους ασφαλείας του και ζητάει απ' τους παίκτες του ΠΑΟΚ να φύγουν απ' το γήπεδο. Μάλιστα, σε έξαλλη κατάσταση και με σηκωμένο το δεξί χέρι του, απευθύνεται σε έντονο ύφος στον Κομίνη. Την ίδια στιγμή ο Βιεϊρίνια με χαρακτηριστική χειρονομία που παραπέμπει σε "όχι", αρνείται να αποχωρήσει απ' το γήπεδο και επιχειρεί να ηρεμήσει την κατάσταση, ενώ ο Τεχνικός Διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ πλησιάζει στον Κομίνη και του λέει "you are finished" (σ.σ. τελείωσες).

Tα 10 λεπτά που τίναξαν τα πάντα στον αέρα

Ο κ. Σαββίδης συνεχίζει να είναι έξαλλος και παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων ασφαλείας του να τον ηρεμήσουν, κινείται απειλητικά προς την πλευρά των ανθρώπων της ΑΕΚ. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ζητάει απ' όσους βρίσκονται στον πάγκο της Ένωσης να ηρεμήσουν και να καθίσουν στις θέσεις τους.

Tα 10 λεπτά που τίναξαν τα πάντα στον αέρα

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φωνάζουν συνθήματα κατά των διαιτητών, ενώ ο Κομίνης ζητάει απ' τους βοηθούς του και τον Στυλιαρά να κατευθυνθούν προς τα αποδυτήρια. Ο Βαρέλα τον ρωτάει στα αγγλικά "πού πηγαίνεις", ο κ. Σαββίδης επιστρέφει στον αγωνιστικό και κινείται απειλητικά προς την πλευρά του γενικού αρχηγού της Ένωσης, Βασίλη Δημητριάδη και τον απωθεί, ενώ την ίδια ώρα ο Λούμπος Μίχελ δεν επιτρέπει στον ρεπόρτερ της NOVA να πλησιάσει τον διαιτητή και να τον ρωτήσει αν έχει διακόψει το ματς.

Μετά από περίπου 10 λεπτά, ο Κομίνης, εν μέσω έντασης, μπαίνει στα αποδυτήρια προκειμένου να αποφασίσει την τύχη του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στη δημοσιότητα το φύλλο αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Απόφαση τσουβάλιασμα λένε στην ΑΕΚ
Οριστικό: Διακοπή του πρωταθλήματος
Ο Σαββίδης "λέρωσε" τον ΠΑΟΚ
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ