STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα 10 γκολ που αγαπήσαμε στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Τα 10 γκολ που αγαπήσαμε στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο τον ΠΑΟΚ και το Sport24.gr σας παρουσιάζει 10 γκολ που έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στα ντέρμπι των δύο ομάδων με γηπεδούχους τους "πράσινους" (videos).

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κοντράρονται στην κατάμεστη Λεωφόρο το απόγευμα της Κυριακής (19:30) σε ένα κομβικό ματς και για τις δύο ομάδες, καθώς δεν θέλουν να χάσουν και άλλο την επαφή τους με την 2η της βαθμολογίας ΑΕΚ, και όλοι περιμένουν να δουν με ανυπομονησία το πρώτο ντέρμπι του Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο των "πρασίνων" αλλά και το πώς θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ μετά την οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή.

Λίγο πριν την πρώτη σέντρα στο σπουδαίο ματς το Sport24.gr επιχειρεί να σας βάλει στο κλίμα παρουσιάζοντάς σας 10 από τα πλέον θεαματικά γκολ που άφησαν τη σφραγίδα τους στο ντέρμπι την τελευταία 20ετία. Απολαύστε τα:

1998-99: Παναθηναικός - ΠΑΟΚ 0-1

✔ Ο Κώστας Φραντζέσκος είναι από τους πλέον σπεσιαλίστες στα χτυπήματα φάουλ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό το απέδειξε με εμφατικό τρόπο και στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, όταν χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με μία "μαγική" εκτέλεση" που άφησε... στήλη άλατος τον Νικοπολίδη.

2000-01: Παναθηναικός - ΠΑΟΚ 5-2

✔ Λίγα χρόνια αργότερα πάντως από το φάουλ του Φραντσέσκου, ο Παναθηναϊκός "απάντησε" με τον ίδιο τρόπο και τον Άγγελο Μπασινά να στέλνει με φάουλ τη μπάλα στο "Γ" της εστίας του Κυριάκου Τοχούρογλου (το γκολ στο 1' 20'' του video).

2001-02: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-2

✔ Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Γιόνας Κόλκα όμως ο ΠΑΟΚ έφερε... τούμπα το ματς στη Λεωφόρο, με τον Γιάννη Οκκά να ισοφαρίζει με εντυπωσιακή γυριστή κεφαλιά και τον Παντελή Κωνσταντινήδη να δίνει το τρίποντο στον ΠΑΟΚ με εκπληκτικό φαλτσαριστο σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής. Εκείνη δε η ήττα είχε ως αποτέλεσμα να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία του "τριφυλλιού" ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας.

2006-07: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1

✔ Στο πρώτο του ματς μετά την ιστορική φυγή του από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2006, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σκόραρε για τον Παναθηναϊκό από το σημείο του πέναλτι ωστόσο ο Αντρέας Ίβανσιτς "έκλεψε την παράσταση" με το πανέμορφο γκολ που σημείωσε, πρώτο του μάλιστα με την πράσινη φανέλα (το γκολ στo 4' 24'' του video).

2008-09: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 4-1 (Playoff)

✔ Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στα πλέι οφ της σεζόν 2008-09 με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, καθώς συνέτριψε 4-1 τον ΠΑΟΚ με τον Αντώνη Πετρόπουλο να σκοράρει ένα θεαματικό γκολ με βολίδα εκτός περιοχής (το γκολ στo 3' 03'' του video).

2009-2010: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1

✔ Γκάμπριελ, Σισέ και Κατσουράνης συνδυάστηκαν μοναδικά και ο Έλληνας μέσος έστειλε με μαεστρικό τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για να χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό (το γκολ στο 1' 55' του video).

2010-2011: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0

✔ Δύο χρόνια μετά το κρεσέντο του όπου είχε σκοράρει δις εις βάρος του ΠΑΟΚ, ο Λουκάς Βύντρα "πλήγωσε" και πάλι την ομάδα της Θεσσαλονίκης, σκοράροντας αυτή τη φορά με άπιαστο σουτ εκτός περιοχής και πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης για τον Παναθηναϊκό στο άδειο -λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων- ΟΑΚΑ (το γκολ στο 1' 55' του video).

2011-12: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-2

✔ Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει επιστρέψει στον ΠΑΟΚ μετά από την τετραετία του στον Παναθηναϊκό και δίνει τη χαριστική βολή στο "τριφύλλι" με το υπέροχο γκολ του πάνω στην κίνηση μετά από σέντρα από αριστερά του Λίνο.

2013-14: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1

✔ Ο Νάνο είχε δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής μετά τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό και κόντρα στον ΠΑΟΚ έδειξε πως "έχει" και το γκολ. Δείτε το να σκοράρει για τους "πράσινους" και μάλιστα με σουτ εκτός περιοχής (το γκολ στα 22'' του video).

2014-15: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 4-3

✔ Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε την περασμένη σεζόν του ΠΑΟΚ με... αγγλικό σκορ, με το γκολ της βραδιάς στη Λεωφόρο να έρχεται ωστόσο από τον Σκόνδρα, ο οποίος παραβίασε την εστία του Στιλ μετά από έξοχη ντρίμπλα και φοβερό σουτ (το γκολ στο 2' 32'' του video).

​​ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΣΤΟΝ SPORT24 RADIO 103,3
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ