STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Συνεχίζεται το "πάρτι" στη Ν. Σμύρνη, ο Πανιώνιος 1-0 την ΑΕΛ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σαμίντ Γεσίλ έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά το έβδομο γκολ του Μοχάμεντ Μπεν αρκούσε για να δώσει τη νίκη στον Πανιώνιο (1-0) απέναντι στην ΑΕΛ και να τον διατηρήσει στη 2η θέση μετά και την 24η αγωνιστική.

Με "κάστρο" του τη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος πήρε ακόμη μία νίκη, επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ για την αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής και θα παραμείνει ο,τι και να γίνει μετά το πέρας αυτής στη δεύτερη θέση της κατάταξης της Super League.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε από τα πόδια του Μοχάμεντ Μπεν. Βέβαια, οι "κυανέρυθροι" έχασαν πολλές ευκαιρίες είτε για να ανοίξουν νωρίτερα το σκορ, είτε για να διευρύνουν αυτό αργότερα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αήττητος από τις 18 Γενάρη ο Πανιώνιος, όταν ηττήθηκε στους "Ζωσιμάδες" από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αήττητος από τις 15 Οκτώβρη στη Νέα Σμύρνη, καθώς τότε είχε γνωρίσει την ήττα από τον Ολυμπιακό (0-2). Έχουν ακολουθήσει έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Οι "κυανέρυθροι" έχουν κρατήσει την εστία τους απαραβίαστη στα πέντε από τα τελευταία έξι ματς. (δέχθηκαν γκολ μόνο από τον Αραούχο).

Ο Μασούντ έσπασε κι ένα αρνητικό προσωπικό ρεκόρ. Σήμερα έδωσε την πέμπτη του ασίστ. Στις προηγούμενες τέσσερις, ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να νικήσει.

Ο Μπεν έχει σκοράρει επτά φορές σε επτά διαφορετικά ματς φέτος. Μόνο σε ένα ο Πανιώνιος δε νίκησε. Στις 3 Δεκέμβρη, στα Περιβόλια (1-1) με αντίπαλο τον Πλατανιά.

Παραμένει χωρίς εκτός έδρας νίκη η ΑΕΛ την τρέχουσα σεζόν. Μετρά τρεις διαδοχικές εκτός έδρας. Βέβαια, οι δύο προηγούμενες ήταν σε "Γ. Καραϊσκάκης" και ΟΑΚΑ, από Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Μόλις μία νίκη (στις 20 Φλεβάρη) η ΑΕΛ μετά τις 4 Γενάρη. Αυτή, όμως, ήταν απέναντι στο Λεβαδειακό και μπορεί να αποδειχθεί "χρυσή".

Συνεχίζεται το "πάρτι" στη Ν. Σμύρνη, ο Πανιώνιος 1-0 την ΑΕΛ
Συνεχίζεται το "πάρτι" στη Ν. Σμύρνη, ο Πανιώνιος 1-0 την ΑΕΛ

Ο Big Ben έδωσε τη λύση

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Μπεν γύρισε την μπάλα από τα αριστερά προς τον Γεσίλ, αλλά ο Γκόλιας κατάφερε κι απομάκρυνε την μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα (9'), η ΑΕΛ έχασε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο Ικάουνιεκς πέρασε με κάθετη πάσα την μπάλα στον Καπό, αυτός έκανε το σουτ από την περιοχή, αλλά ο Γιαννιώτης αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε την μπάλα.

Στο 20ό λεπτό ο Μασούρας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Γκόλια κι έφθασε στον Μπεν, το τελείωμα του Αφρικανού - ωστόσο - ήταν άσχημο.

Στο 24', ο Μπεν έπιασε το φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου.

Ένα λεπτό αργότερα (25'), οι "κυανέρυθροι" έφθασαν πάλι κοντά στο γκολ. Ο Γεσίλ από το ημικύκλιο της περιοχής επιχείρησε να σκοράρει με ένα τεχνικό πλασέ, ο Θεοδωρόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε σωστά.

Το γκολ για τη γηπεδούχο ομάδα ήρθε στο 33'! Οι Γεσίλ, Μπεν και Μασούντ συνεργάστηκαν άψογα, ο Ιρανός με την πέμπτη του ασίστ στη Super League έδωσε στον Αφρικανό και εκείνος πλάσαρε επιτυχημένα τον Θεοδωρόπουλο, ανοίγοντας το σκορ.

Γήπεδο: Γήπεδο Πανιωνίου (Νέα Σμύρνη)

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Βοηθοί: Εμαννουήλ Καλφάκης, Δημήτριος Τζαφόλιας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (88' Σαββίδης), Κόρμπος, Μασούρας (84' Μαχμούτοβιτς), Μασούντ, Μπεν, Γεσίλ (70' Λάμπρου)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Κόντορ, Ντέλετιτς, Μασαλέσα (69' Αναστασόπουλος), Καπός (61' Τσακοπίνο), Ικάουνιεκς (57' Βαρέλα), Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης

Γκολ: 33' Μπεν

Κάρτες: 90'+6' Ρισβάνης / 37' Μασαλέσα, 77' Αναστασόπουλος, 90'+3' Γκόλιας, 90'+6' Ντέλετιτς

* Κόκκινη ο Αγκάνοβιτς στο 90'+6'

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τον Πανιώνιο. Ο Μασούντ στο 47' έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Γεσίλ, αλλά ο Θεοδωρόπουλος νίκησε τον Γερμανό επιθετικό στη μεταξύ τους μονομαχία.

Ο γκολκίπερ των "βυσσινί" αντέδρασε το ίδιο καλά στη φάση του 48ου λεπτού (σουτ του Μασούρα), όσο και σε αυτή του 50ού με τον πρωταγωνιστή της προηγούμενης φάσης να τροφοδοτεί τον Γεσίλ, αλλά εκείνον να αστοχεί από καλή θέση.

Ύστερα από ένα λεπτό (51'), ο Μασούντ με το εξωτερικό τροφοδότησε τον Γεσίλ, ο Γερμανός βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Θεοδωρόπουλο, αλλά νικήθηκε ξανά από τον τερματοφύλακα της θεσσαλικής ομάδας.

Ο Γερμανός στο 63ο λεπτό μετά από ατομική προσπάθεια και αλλεπάλληλες προσποιήσεις έκανε το σουτ με το δεξί, αλλά ο γκολκίπερ των "βυσσινί" αντέδρασε και πάλι σωστά.

Στο 71', ο Μπεν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρισβάνης στο δεύτερο δοκάρι αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι. Ένα λεπτό αργότερα (72'), ο Λάμπρου έδωσε στον Μασούντ και ο Ιρανός με το δεξί έπιασε το σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ΑΕΛ.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από ολιγωρία της άμυνας του Πανιωνίου σε γύρισμα του Ναζλίδη και κόντρες ήρθε η μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Ντέλετιτς, που βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή αλλά αστόχησε απελπιστικά με το αριστερό.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή που έκρινε τον αγώνα. Ο Πανιώνιος αν και ήταν συντριπτικά ανώτερος της ΑΕΛ, πέτυχε μόνο ένα γκολ στην εστία της θεσσαλικής ομάδας. Κι αυτό το γκολ ήταν ικανό να δώσει τη νίκη στους "κυανέρυθρους". Ήταν το γκολ του Μπεν, που έδωσε στον "Ιστορικό" ακόμη μία νίκη την τρέχουσα σεζόν. Η ΑΕΛ θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της και την οικονομία του ματς στις καθυστερήσεις. Αλλά, ο Ντέλετιτς αστόχησε.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλός σε γενικές γραμμές ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, δεν είχε την πολύ δύσκολη φάση για την οποία έπρεπε να κληθεί να αποφανθεί. Σε καλή ημέρα και οι δύο βοηθοί του, Εμαννουήλ Καλφάκης και Δημήτριος Τζαφόλιας. Απέφυγε το μεγάλο λάθος, κανένα από τα σφυρίγματα του δεν επηρέασε την εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Σωστές οι κάρτες που έδειξε, σωστή η απόφασή του να αποβάλλει τον Αγκάνοβιτς κατόπιν υπόδειξης του τέταρτου.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μοχάμεντ Μπεν ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Αν δει κανείς τις ευκαιρίες που έχασε ο Πανιώνιος - κυρίως με τον Γεσίλ - και συνυπολογίσει ότι μόνο ένα γκολ πέτυχε, θα καταλάβει την αξία αυτού. Αυτό ήταν το έβδομο γκολ του Αφρικανού στην τρέχουσα σεζόν της Super League, πέμπτο μέσα στο 2017.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Σε πολύ καλή ημέρα ήταν ο Μασούντ Σοτζέι. Σέρβιρε με επιτυχία την μπάλα και έδωσε ουκ ολίγες ευκαιρίες στον Γεσίλ για να βρει δίχτυα. Μόνο που ο δεύτερος δεν τις αξιοποίησε. Όπως σε καλή ημέρα βρέθηκε και ο Θεοδωρόπουλος. Ο γκολκίπερ της ΑΕΛ είναι μία από τις κύριες αίτιες που η εστία της παραβιάστηκε μόνο μία φορά.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η γενικότερη εικόνα της ΑΕΛ στο ματς. Οι "βυσσινί" απείλησαν μια-δυο φορές, αλλά τίποτα παραπάνω. Σε κακή ημέρα οι χαφ και η αμυντική τετράδα. Μασούντ, Γεσίλ και Μπεν έκρυβαν κι "εμφάνιζαν την μπάλα κατά βούληση. Η μοναδική τελική της ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στις καθυστερήσεις και την έχασε ο Ντέλετιτς. Τα νεύρα στο τέλος της αναμέτρησης, επίσης. Λίγο έλειψε να ξεφύγει εντελώς το ματς. Ακόμη και η φάση του 4ου λεπτού των καθυστερήσεων οφείλεται περισσότερο στην ολιγωρία της άμυνας του Πανιωνίου.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ