STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Αστέρας, 3-1 την ΑΕΛ στην Τρίπολη

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Αθανασιάδη να βγάζει, τον Μανιά να βάζει και τον Κυριακόπουλο να "κλειδώνει" με φανταστικό γκολ το ματς, ο Αστέρας επικράτησε με σκορ 3-1 της ΑΕΛ στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Ο Αστέρας Τρίπολης διεύρυνε το αήττητο σερί του στην Super League, επικρατώντας με σκορ 3-1 της ΑΕΛ στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", για την 17η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Ο Σάββας Παντελίδης είχε να αντιμετωπίσει κάμποσα προβλήματα στην προετοιμασία του αγώνα, καθώς ο Έλληνας τεχνικός πλην των τραυματιών Καλτσά, Γιαννούλη και Δουβίκα δεν έχει στη διάθεση του και τους Σελίν, Τσιλιανίδη που είχαν δηλωθεί να εκτίσουν τη ποινή τους στο παιχνίδι με τους "βυσσινί".

Αν σε αυτές τις τέσσερις απουσίες προσθέσουμε και αυτή του Ίγκορ, που παραχωρήθηκε προ ημερών στον Ολυμπιακό, μιλάμε για πέντε βασικούς ποδοσφαιριστές που ήταν απόντες σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του Αστέρα.

Ο Παντελίδης πήρε στην αποστολή τους Αθανασιάδη, Τσιφτσή, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Μπέρτο, Κώτσιρα, Αντζουλά, Χριστόπουλο, Κυριακόπουλο, Ντουντού, Τόνσο, Μουνάφο, Ισνάλδο, Μαντιντά, Ιγκλέσιας, Γλέζο, Γκοντό και Μανιά.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Αστέρας, 3-1 την ΑΕΛ στην Τρίπολη

Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη -που εξέτισε την ποινή ενός μήνα απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και από την επόμενη αγωνιστική επιστρέφει στον πάγκο- αγωνίστηκε δίχως τους Φατιόν, Ντέλετιτς και Καρατάσιο που ήταν τιμωρημένοι, ενώ εκτός για αγωνιστικούς λόγους έμεινε ο Περόνε. Αντίθετα στην αποστολή για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε ο Μλαντένοβιτς.

Μπόζοβιτς, Θεοδωρόπουλος, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Χούμπτσεφ, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς, Μασούρας, Μλαντένοβιτς, Μπάλλας, Δερμιτζάκης, Λεοζίνιο, Ναζλίδης, Κρίζμαν, ήταν στην αποστολή της ΑΕΛ, με τον Ανδρέα Λαυδαριά να εκτελεί χρέη πρώτου προπονητή.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Αστέρας, 3-1 την ΑΕΛ στην Τρίπολη

Ο Αστέρας με δύο γκολ του Μανιά και ένα ακόμη -καταπληκτικό- του Κυριακόπουλου πέτυχε την 6η νίκη του (συν δύο ισοπαλίες) στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές. Η ΑΕΛ είχε ισοφαρίσει προσωρινά το ματς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ναζλίδη.

Αθανασιάδης και Μανιάς έδωσαν το τρίποντο

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών), Αντώνιος Σινιοράκης (ΕΠΣ Χανίων)

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ισνάλντο (76' Ντουντού), Τόνσο, Μαντιντά (64' Κώτσιρας), Μανιάς (82' Γκοντό).

ΑΕΛ (Ανδρέας Λαυδαριάς): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (78' Μλαντένοβιτς), Ναζλίδης, Κρίζμαν (82' Λεοζίνιο).

Γκολ: 11' & 71' Μανιάς, 84' Κυριακόπουλος / 53' πεν. Ναζλίδης

Κάρτες: - / 15' Κρίζμαν

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Με φοβερή χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ξεκίνησε η αναμέτρηση στην Τρίπολη. Ο Μαντιντά στο 2' και από δεξιά μέσα στην περιοχή γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ισνάλντο από το ένα μέτρο να μην μπορεί να σκοράρει και τον Μπόζοβιτς να σώζει -συμπτωματικά- την εστία του με το πόδι.

Η ΑΕΛ απάντησε στο 9', με τον Αθανασιάδη να βγάζει σωτήρια σε κόρνερ το εξαιρετικό σουτ του Αγκάνοβιτς εκτός περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους Αρκάδες, που από το ξεκίνημα επέλεξαν να "χτυπήσουν" την αριστερή πτέρυγα των φιλοξενούμενων και δικαιώθηκαν.

Σωστή ανάπτυξη του Αστέρα από δεξιά, άψογο γύρισμα του Μπέρτου χαμηλά στο πρώτο δοκάρι, εκεί όπου ο Μανιάς με προβολή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπόζοβιτς και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους με το έκτο φετινό του γκολ.

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: REPORTER IMAGES / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αθανασιάδης φώναξε παρών στο 20', αυτή τη φορά σε προσπάθεια του Κρίζμαν εντός περιοχής, με την ΑΕΛ σταδιακά να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας την ισοφάριση. Ο Αστέρας μετά το μισάωρο έριξε το τέμπο της αναμέτρησης, κάνοντας διαχείριση του αγώνα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Η στατιστική εικόνα του αγώνα στα πρώτα 45 λεπτά:

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Αστέρας, 3-1 την ΑΕΛ στην Τρίπολη

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αθανασιάδης έσωσε ξανά τον Αστέρα στο σουτ του Ναζλίδη στο 52' αλλά ένα λεπτό αργότερο ήρθε η ισοφάριση για τους "βυσσινί". Ο Παπαδόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα για παράβαση του Μπέρτου με το χέρι εντός περιοχής και ο Ναζλίδης ευστόχησε (αν και το χτύπημα ήταν κακό) από τα 11 βήματα για το 1-1.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο για να συνέλθει, ο Τόνσο στο 62' για χιλιοστά δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και στο 67' ο Αθανασιάδης έκανε εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Μασούρα από τα δύο μέτρα!

Τέσσερα λεπτά αργότερα, έχοντας τους ίδιους πρωταγωνιστές, οι γηπεδούχοι πήραν ξανά προβάδισμα. Από μεταβίβαση του Μπέρτου, ο Μανιάς με κίνηση πίβοτ στο όριο περιοχής έπιασε το συρτό σουτ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία του Μπόζοβιτς για το 2-1 στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Στο 84' το ματς "κλείδωσε" με ιδανικό τρόπο. Με δύο παίκτες να τον καταδιώκουν, ο Κυριακόπουλος είδε τον Μπόζοβιτς να περιμένει σέντρα και με ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας για το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ στην Τρίπολη.

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης στο 90λεπτο του "Θ. Κολοκοτρώνης":

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Αστέρας, 3-1 την ΑΕΛ στην Τρίπολη

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Θα μπορούσε να είναι αυτή του 2', όμως ο Αστέρας λίγο μετά προηγήθηκε. Επιλέγουμε αυτή του 67', όταν με το σκορ στο 1-1 ο Αθανασιάδης με εκπληκτική επέμβαση δεν επέτρεψε στον Μασούρα να σκοράρει με κεφαλιά από τα δύο μέτρα και τέσσερα λεπτά μετά ο Μανιάς έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δύσκολη αλλά σωστή η υπόδειξη πέναλτι στο 53', κράτησε εύκολα το ματς στον πειθαρχικό τομέα χωρίς να βγάλει κάρτες (μόλις μια), ελάχιστα τα λάθη του και δίχως να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Καλή η διαιτησία του Παπαδόπουλου και των βοηθών του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Δύο ασίστ ο Μπέρτος, δύο γκολ ο Μανιάς, φανταστικό το τέρμα του Κυριακόπουλου. Όλα αυτά όμως είχαν νόημα γιατί ο Αθανασιάδης έπιασε... τις κάλτσες του σε 2-3 περιπτώσεις, με αποκορύφωμα τη φάση του 67'. Ο γκολκίπερ του Αστέρα MVP της αναμέτρησης.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η συνεργασία Μπέρτου - Μανιά έφερε δύο γκολ για τον Αστέρα, με ισάριθμες δημιουργίες του πρώτου και άψογες εκτελέσεις του δεύτερου.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Λίγα πράγματα από τον Κρίζμαν στο παιχνίδι, δεν έδωσε τις απαραίτητες βοήθειες στον Γουάλας ανασταλτικά, ενώ επιθετικά φάνηκε μόνο στη φάση του 20'. Ίσως έπρεπε να αντικατασταθεί νωρίτερα από 82ο λεπτό.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ