STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Συνεχίζει αήττητος ο Ατρόμητος, 0-0 με τον Πανιώνιο

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το σερί νικών του Ατρομήτου σταμάτησε στις πέντε, συνεχίζεται όμως το αήττητο των δέκα αγώνων μετά το 0-0 με τον Πανιώνιο στο Περιστέρι. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο, ισορρόπησαν οι "κυανέρυθροι" στο δεύτερο, για όγδοο σερί ματς κράτησε το μηδέν ο Γιαννιώτης.

Για την 10η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, ο Ατρόμητος υποδέχθηκε τον Πανιώνιο στο Περιστέρι σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση από βαθμολογικής και όχι μόνο σημασίας. Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια του, τέρματα δεν είδαν όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες αλλά σίγουρα δεν βαρέθηκαν, αφού οι ομάδες έψαξαν τη νίκη μέχρι το τέλος.

Ο Νταμίρ Κάναντι είχε αποδείξει ότι εμπιστεύεται συγκεκριμένα πρόσωπα για το αρχικό σχήμα. Και αυτή τη φορά τον ίδιο δρόμο χάραξε ο Αυστριακός τεχνικός. Σε σχέση με το "διπλό" στην Θράκη την προηγούμενη αγωνιστική, η μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα ήταν αυτή στην κορυφή της επίθεσης όπου ο Μανούσος ξεκίνησε αντί του Ντάουντα. Στην 18άδα επέστρεψε Μενσά, εκτός έμειναν Βασιλείου και Νάτσος. Μίρκοβιτς, Ντάουντα, Καρασαλίδης, Μενσά, Κυριακίδης, Ούμπιδες και Ζησόπουλος ήταν στον πάγκο για τον Ατρόμητο.

Συνεχίζει αήττητος ο Ατρόμητος, 0-0 με τον Πανιώνιο

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε να διαχειριστεί δύο σημαντικά προβλήματα για την ομάδα του. Τις απουσίες των Σπιριντόνοβιτς και Γεσίλ στην γραμμή κρούσης του Πανιωνίου. Ο Έλληνας τεχνικός επιστράτευσε τον Σαραμαντά στο αριστερό άκρο της άμυνας, δίνοντας... μετάθεση στον Χατζισαφί που έπαιξε στην πλευρά ως μεσοκυνηγός. Ο Σιώπης αγωνίστηκε με ειδική μάσκα (κάταγμα στη μύτη, μπαίνει στο χειρουργείο τη Δευτέρα 6/11), ενώ ο Ντουρμισάι πήρε φανέλα βασικού στην κορυφή της επίθεσης, ως ο μοναδικός διαθέσιμος φορ. Μπαντής, Λάμπρου, Κάργας, Παπαγεωργίου, Σαββίδης, Ταπόκο και Γκιοατά είχε ως εναλλακτικές λύσεις ο Γρηγορίου, με τους Πηνιώτη και Γλυνό να μένουν εκτός 18άδας.

Συνεχίζει αήττητος ο Ατρόμητος, 0-0 με τον Πανιώνιο

Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και δημιούργησε κάμποσες προϋποθέσεις για να σκοράρει στο πρώτο μισάωρο, όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Ισορρόπησε σταδιακά ο Πανιώνιος, που έφερε το ματς στο τέμπο που τον βόλευε στο δεύτερο ημίχρονο και το τελικό 0-0 στο Περιστέρι κρίνεται δίκαιο σε γενικές γραμμές.

Έχασε ένα σερί, "τρέχει" δύο ο Ατρόμητος

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου), Τιμολέων Γεωργακόπουλος (ΕΠΣ Πειραιά)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (69' Ούμπιδες), Βασιλακάκης (87' Μενσά), Ουάρντα, Ντιγκινί (70' Ντάουντα), Μανούσος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Σαραμαντάς (66' Λάμπρου), Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (83' Παπαγεωργίου), Χατζισαφί, Μασούντ (76' Σαββίδης), Ντουρμισάι.

Γκολ: - / -

Κάρτες: 33' Χατζηισαΐας, 90+2' Ουάρντα / 82' Σαββίδης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με τρεις μέσους στον άξονα ο Ατρόμητος ήθελε να ελέγξει τον χώρο του κέντρου, να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και τον Πανιώνιο μακριά από την περιοχή, επιχειρώντας κυρίως από τα άκρα να φτιάξει προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Ντιγκινί και Ουάρντα ήταν ορεξάτοι από το ξεκίνημα, ιδίως ο Αιγύπτιος που στο δεκάλεπτο είχε προλάβει να αγγίξει δύο φορές το γκολ. Στο 7' με σουτ εκτός περιοχής που δεν βρήκε στόχο και τρία λεπτά αργότερα σημαδεύοντας με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι, από εκτέλεση φάουλ του Γιαννούλη!

Ο Πανιώνιος έψαχνε να βρει ρυθμό και πατήματα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, την ίδια στιγμή όμως ο Ατρόμητος συνέχισε να απειλεί. Στο 12' ο Μανούσος από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση καθυστέρησε να εκτελέσει και πρόλαβε να βάλει την κόντρα ο Μπανανά, ενώ στο 23' ο Κότνικ με το πόδι έδιωξε σωτήρια στο εν κινήσει πλασέ του Ντιγκινί από το ύψος του πέναλτι.

Από καταπληκτική μεταβίβαση του Μασούντ στο 28', ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά τον σταμάτησε ο Γιαννιώτης που με αυτή την επέμβαση μπήκε στο Top-10 των τερματοφυλάκων με τα μεγαλύτερα σερί δίχως να δεχθούν γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι "κυανέρυθροι" άρχισαν σταδιακά να ισορροπούν στην αναμέτρηση, ωστόσο παρά την ωραία σκέψη του Γρηγορίου στην επίθεση, δεν έβρισκαν διαδρόμους να απειλήσουν. Ο Ντουρμισάι έβγαινε συνεχώς δεξιά για να δημιουργήσει υπεραριθμία στην πλευρά με τον Μασούρα, με τον Μασούντ να γεμίζει τη θέση του φορ και τον Χατζησαφί τον χώρο στην πλάτη του συμπατριώτη του.

Από τους φιλοξενούμενους όμως έλειπε η σωστή τελική ενέργεια και το καθαρό μυαλό, με τον Μασούρα να λειτουργεί σε λάθος χρόνο. Το πρώτο μέρος στο Περιστέρι ολοκληρώθηκε με τις τελικές να είναι 11(7) για τον Ατρόμητο και 3(2) για τον Πανιώνιο, με την κατοχή μπάλας στο 47% - 53% και το ματς πάντα στο 0-0.

Έχοντας διαβάσει ο ένας το παιχνίδι του άλλου και κάνοντας τις ανάλογες προσαρμογές, στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο ρυθμός της αναμέτρησης δεν ήταν καλός. Περισσότερο προσεκτικός και πιο μαζεμένος στη μεσαία γραμμή ο Πανιώνιος, δυσκόλευε την δημιουργία των γηπεδούχων, που είχαν την μπάλα αλλά όχι και τον τρόπο να εκμεταλλευθούν την υπεροχή τους. Ήταν ξεκάθαρο ότι αν προέκυπτε νικητής, αυτό θα γινόταν στις λεπτομέρειες ή τις εμπνεύσεις των δύο προπονητών από τον πάγκο.

Λάμπρου, Ούμπιδες, Ντάουντα και Σαββίδης ήταν οι παίκτες που ήρθαν κατά σειρά στο ματς, με τους Κάναντι και Γρηγορίου να κρατάνε από μια αλλαγή για το τελικό στάδιο της αναμέτρησης. Στο 74' υπήρξε μια μικρή διακοπή, όταν πλαστικό μπουκάλι με νερό πέρασε ξυστά από τον Μασούντ που πήγε στη γωνία να εκτελέσει κόρνερ, ευτυχώς δίχως να τραυματίσει τον Ιρανό. Ο Πανιώνιος είχε καταφέρει να πάει το παιχνίδι δε σε ένα χαμηλό τέμπο που τον βόλευε, περιμένοντας το λάθος των γηπεδούχων για να βγει στην κόντρα.

Ο Βλάχος στο 69' και ο Μανούσος στο 83' ήταν οι παίκτες που έφτασαν πιο κοντά από κάθε άλλον στο γκολ, δίχως πάντως να τα καταφέρουν. Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στο Περιστέρι και σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο.

Ο Ατρόμητος απώλεσε το σερί των πέντε νικών, ωστόσο "τρέχει" ακόμη το αήττητο (δέκα ματς) και αυτό που τον θέλει να μην δέχεται γκολ για όγδοο σερί παιχνίδι (κάτω από την εστία ο Γιαννιώτης σε όλα αυτά τα ματς) πρωταθλήματος! Ο Πανιώνιος έφυγε αλώβητος από την έδρα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και μετά τη διακοπή πάει στην Ξάνθη, ενώ ο Ατρόμητος στις 20 Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Συνεχίζει αήττητος ο Ατρόμητος, 0-0 με τον Πανιώνιο

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του 23ου λεπτού, όταν ο Μάντσον ελίχθηκε πολύ ωραία από δεξιά, σήκωσε το κεφάλι του και γύρισε στον Ντιγκινί, που από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε εν κινήσει με το δεξί αλλά είδε τον Κότνικ να αποκρούει σωτήρια με το αριστερά του πόδι και παρά την αντίθετη κίνηση του σώματος του.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Πολύ καλή η διαιτησία του Παπαδόπουλου στο Περιστέρι, κράτησε το παιχνίδι χωρίς να κάνει κατάχρηση στις κάρτες, άφησε σωστά το πλεονέκτημα και δεν έκοβε τον ρυθμό με ανούσια σφυρίγματα. Ελάχιστα τα λάθη του, καλοί και οι βοηθοί του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Εξαιρετικό ματς από τον Μάντσον. Ο Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός έμοιαζε ανίκητος στις προσωπικές μονομαχίες, ήταν σχεδόν αλάνθαστος με την μπάλα στα πόδια, αμύνθηκε υποδειγματικά ενώ βοήθησε σημαντικά στην κυκλοφορία της μπάλας και τη δημιουργία παιχνιδιού. Πολύ γεμάτο παιχνίδι από τον κεντρικό χαφ των γηπεδούχων.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αντίδραση του Πανιωνίου στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γρηγορίου βλέποντας την υπεροχή του Ατρομήτου ειδικά στο πρώτο μισάωρο, στο δεύτερο ημίχρονο έφερε την ομάδα του δέκα μέτρα πίσω και έδωσε έμφαση στον άξονα, κινήσεις που περιόρισαν σημαντικά την δράση των γηπεδούχων και έδωσαν στον Πανιώνιο καλές προϋποθέσεις στην κόντρα, άσχετα αν δεν ήρθε το γκολ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ατρόμητος διαγράφει πορεία πρωταθλητισμού, εντούτοις το γήπεδο δεν γεμίζει, αν και μιλάμε για έναν εκ των μεγαλύτερων δήμων στη χώρα. Η προσέλευση στο ματς με τον Πανιώνιο ήταν μεγαλύτερη από άλλες φορές αλλά και πάλι δυσανάλογη με την εξαιρετική πορεία της ομάδας, που σίγουρα αξίζει μεγαλύτερης στήριξης από τον κόσμο του Περιστερίου.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ