STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Συνάντηση Βασιλειάδη με τους "μεγάλους" για την κάρτα φιλάθλου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με βασικά θέματα συζήτησης την κάρτα φιλάθλου και τις μετακινήσεις οπαδών.

Ευρεία συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (13/3) παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και εκπροσώπων των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, της Super League και όλων των αρμόδιων Αρχών.

Συγκεκριμένα, έπειτα από πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, και σε συνεργασία με τη Super League, στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπροσωπώντας τη Λίγκα οι κ.κ. Γκαγκάτσης και Στράτος καθώς και ο υπεύθυνος ασφαλείας της, εκπρόσωποι της ΔΕΑΒ και της ΕΛΑΣ και ενώ τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος εκπροσώπησαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας τους μαζί με τους υπεύθυνους διεξαγωγής αγώνων.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η κάρτα φιλάθλου και ο αθλητικός νόμος. Αυτή ήταν μία πρώτη συνάντηση στην οποία τέθηκαν συνολικά τα ζητήματα αντιμετώπισης της αθλητικής βίας και πώς αυτά θα εξειδικευθούν στον αθλητικό νόμο, με επίκεντρο το θέμα της ταυτοποίησης των φιλάθλων και την πρόληψη περιστατικών βίας. Τέθηκε επίσης το θέμα της οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα με την πλευρά του Υφυπουργού να ζητά από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν συμβεί αυτό τότε θα έχουμε τη νέα συνάντηση όλων των πλευρών ώστε να παρθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ: "Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε συνεργασία με τη Super League, σύσκεψη με θέμα την κάρτα φιλάθλου και τον αθλητικό νόμο. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Super League, της ΔΕΑΒ, της ΕΛΑΣ και των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος.

Αυτή ήταν μία πρώτη συνάντηση στην οποία τέθηκαν συνολικά τα ζητήματα αντιμετώπισης της αθλητικής βίας και πώς αυτά θα εξειδικευθούν στον αθλητικό νόμο, με επίκεντρο το θέμα της ταυτοποίησης των φιλάθλων και την πρόληψη περιστατικών βίας. Τέθηκε επίσης το θέμα της οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί με σφιχτό χρονοδιάγραμμα η συνεργασία, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και τη δημιουργία του βέλτιστου νομικού πλαισίου".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ