STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Συμμαχία και όχι λυκοφιλία

Συμμαχία και όχι λυκοφιλία
Μελισσανίδης Σαββίδης Αλαφούζος

Γιατί ο Ιβάν Σαββίδης προχώρησε στο ραντεβού με Μελισσανίδη-Αλαφούζο, κόντρα στα “θέλω” των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Συνθήματα στην κερκίδα (στον αγώνα με τον Πλατανιά) και σκληρές ανακοινώσεις (όπως αυτή του συνδέσμου της Νεάπολης) προκάλεσε η κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να συναντηθεί την περασμένη Παρασκευή διαδοχικά με τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ωστόσο, όσο συναισθηματική ήταν η αντίδρασή του μετά τον αγώνα με την Καλλονή, όταν τηλεφώνησε στον Ιάκωβο Αγγελίδη και του είπε “ετοιμαστείτε, αποχωρούμε από το πρωτάθλημα”, άλλο τόσο σχεδιασμένη ήταν η κίνησή του να κατέβει ξαφνικά στην Αθήνα και να επιδιώξει τα ραντεβού με τους δύο ηγέτες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Ο μεγαλομέτοχος του “Δικεφάλου” δεν ξέχασε ξαφνικά τη συμπεριφορά του επίσημου Παναθηναϊκού πέρυσι, όταν, έχοντας έννομο συμφέρον τάχθηκε στο πλευρό της ΕΠΟ, στην έφεση που είχε ασκήσει η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ για να γλιτώσει την τιμωρία των κεκλεισμένων των θυρών αγώνων από τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Και φυσικά, δεν προσπερνά το “καμπανάκι” των οπαδών ότι πίσω από τη σύμπραξη με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ μπορεί να κρύβεται λυκοφιλία. Όμως, αυτή η κουβέντα είναι για μετά. Τώρα τα συμφέροντά τους είναι κοινά.

Η πολιτική μέρος του παιχνιδιού

Ο Σαββίδης έχει διαπιστώσει εδώ και καιρό ότι για να χτυπήσει το “σύστημα” (αυτή τη λέξη είχε χρησιμοποιήσει από την πρώτη φορά που απευθύνθηκε δημόσια στον κόσμο του ΠΑΟΚ) και να προκαλέσει ανατροπή της κατεστημένης κατάστασης που υπάρχει, χρειάζεται να συμπράξει με άλλους δυνατούς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το κοινό συμφέρον επιτάσσει τη δημιουργία μετώπου που θα κοντραριστεί στα ίσα με τον πόλο του Ολυμπιακού. Τώρα, αν κανείς επιδιώξει να γίνει “χαλίφης στη θέση του χαλίφη”, αυτό αποτελεί μία μεταγενέστερη κουβέντα.

Ο Σαββίδης, λοιπόν, ως ένας γνήσιος πολιτικός (δεν είναι τυχαίο ότι έφθασε μέχρι τη ρωσική δούμα) κάνει ελιγμούς κι αυτό επιχειρεί και τώρα.

Το πώς έφθασε να κάθεται στο ίδιο τραπέζι αρχικά με τον Αλαφούζο και στη συνέχεια με τον Μειλισσανίδη αποτελεί σαφώς απορία μεγάλου μέρους των οπαδών του ΠΑΟΚ και όχι μόνο και τοSport24.grεπιχειρεί να δώσει απαντήσεις.

Πώς κατέληξε στο διπλό τετ-α-τετ

Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι και έχουν να κάνουν τόσο με την πεποίθηση που έχει αποκτήσει ο Σαββίδης σχετικά με το τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο και με τη συγκυρία του αγώνα με την Καλλονή

1. Ήθελε να οργανώσει το θυμό του:Ο ομογενής επιχειρηματίας εξοργίστηκε με τη διαιτησία του Μήτσιου στο ματς με την Καλλονή και έφθασε στο “δεν πάει άλλο”. Μετά την αρχική συναισθηματική έκρηξη, επιστράτευσε και τη λογική του και κατέληξε ότι απαιτείται συνεργασία για να καθοριστεί ένα πλάνο δράσης.

2. Η ισχύς εν τη ενώσει:Αν ο ΠΑΟΚ αποχωρούσε μόνος του από το πρωτάθλημα δεν είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μαζί με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, όμως, τα πράγματα αποκτούν εντελώς διαφορετική τροπή

3. Αυτοί γνωρίζουν:Κακά τα ψέματα. Μπορεί να έχει κάνει πολύ μεγάλες προόδους σε ό,τι αφορά στη γνώση του στο πώς λειτουργεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, όμως, ο Ιβάν Σαββίδης δεν ξέρει πρόσωπα και πράγματα όπως οι Αλαφούζος και Μελισσανίδης για το προσκήνιο και το παρασκήνιο. Έτσι, οι συναντήσεις μαζί τους, του δίνουν τη δυνατότητα να έχει μία πλήρη εικόνα των εξελίξεων.

4. ”Προστασία” της ομάδας στη μάχη του τίτλου:Με τη δημιουργία του κοινού μετώπου του ΠΑΟΚ με τους δύο της Αθήνας και την απειλή της μη συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, ο Σαββίδης εκτιμά πως ΕΠΟ και ΚΕΔ θα είναι πιο προσεκτικές στη συνέχεια και θα αποφεύγουν να δίνουν δικαιώματα.

5. Το τάιμινγκ των εκλογών: Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα παίζουν σαφώς το ρόλο τους και ο Σαββίδης, όπως και οι συνομιλητές του άλλωστε, ήθελαννα στείλουν το μήνυμα στην Πολιτεία πως περιμένουν παρέμβασή της για να αλλάξουν εντελώς τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ