STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Συμφωνία για διαιτησία, ψάχνουν τα πρόσωπα

Συμφωνία για διαιτησία, ψάχνουν τα πρόσωπα
Διαιτητής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη με τον αντίστοιχο της Super League Γιώργο Στράτο, ηUEFAείπε «ναι» στο ισπανικό μοντέλο. Ο ορισμός θα γίνεται από τρεις και όχι από ένα μέλος της ΚΕΔ.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, είχε ο νέος πρόεδρος τηςSuper LeagueΓιώργος Στράτος. Από τα πρώτα θέματα που συζήτησαν ήταν η διαιτησία για την οποία όπως έγινε γνωστό η UEFAσυμφώνησε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα το ισπανικό μοντέλο για το οποίο είχε κάνει λόγο πρόσφατα και ο Χρήστος Πανόπουλος, εκπρόσωπος των «12» μικρομεσαίων.

Τι προβλέπει το νέο σύστημα: ορισμό των διαιτητών όχι από ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (την προηγούμενη περίοδο τους όριζε ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης) αλλά από τρεις: από έναν πρώην διαιτητή που θα προτείνει ηSuper League, από έναν διαιτητοπαράγοντα επιλογής της ΕΠΟ και από έναν επιδιαιτητή των δύο, που επίσης θα είναι επιλογής της ΕΠΟ και θα επεμβαίνει εφόσον υπάρχουν διαφωνίες.

Ο συνεταιρισμός με απλά λόγια, αποκτά εκπροσώπηση στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αλλά όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση... " η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας".

Αυτό που μένει είναι να βρουν (κυρίως) οι ομάδες τηςSuperLeagueτον πρώην διαιτητή που θα προτείνουν στην ΕΠΟ. Αρχικά ακούστηκε το όνομα του Γιώργου Μπίκα που αρνείται αν και πρόσωπο κοινής αποδοχής και εσχάτως του πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργου Τεροβίτσα.

Η επιλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας θα γίνει το συντομότερο δυνατόν καθώς στις αρχές του ερχόμενου μήνα θα γίνουν τα τεστ των διαιτητών ενώ μέχρι τις 15 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι νέοι πίνακες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League για την συνάντηση:

"Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς τους δύο άνδρες συνδέει μακροχρόνια γνωριμία και συνεργασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Γκιρτζίκης ανακοίνωσε στον κ. Στράτο ότι μετά από παρότρυνση της UEFA θα εφαρμοστεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο.

Για αυτό τον λόγο ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη κ. Πανόπουλος με τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων τον τελευταίο χρονικό διάστημα, και ο οποίος συνομιλεί με τους άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ώστε να αναζητηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα συμμετέχει στην ΚΕΔ/ ΕΠΟ.

Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα ο κ. Γκιρτζίκης είχε συναντηθεί με τον επίσης νεοκλεγέντα Πρόεδρο της Football League Στέλιο Σφακιανάκη σε εξίσου καλό κλίμα".

PHOTO CREDITS : ACTION IMAGES

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ