STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr
αφιέρωμα

Διαβάστε το αφιέρωμα του Sport24.gr για τους 18 "μονομάχους" της Superleague που ανοίγει αυλαία το Σάββατο 23/8. Βαθμολογίες, προβλέψεις, ερωτηματικά και ποιοι θα ξεχωρίσουν.

Η ποδοσφαιρική σεζόν 2014-2015 ξεκινάει κι επίσημα εδώ στην Ελλάδα με τη σέντρα των πρώτων αγώνων για την Superleague. Το Sport24.gr θα βρίσκεται, όπως κάθε χρόνο, και φέτος στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δίνοντας σας τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Παίξε στον Stoiximan ειδικά στοιχήματα στη Superleague

Λίγο πριν τη σέντρα, λοιπόν, ετοιμάσαμε το δικό μας αφιέρωμα για τους 18 μονομάχους της φετινής περιόδου. Βαθμολογούμε την κάθε γραμμή ξεχωριστά, τους προπονητές και δίνουμε τις προβλέψεις μας για την τύχη της κάθε ομάδας στο τέλος της σεζόν. Προτού περάσουμε στο κυρίως μενού, καλό είναι να τονίσουμε τα εξής:

-- Φέτος υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες. Δεν υπάρχουν μπαράζ.

-- ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκη Βόλου και Πανιώνιος δεν πήραν άδεια συμμετοχής από την ΕΠΟ.

-- Οι τρεις ομάδες που αναφέραμε έχουν περιορισμό στις μεταγραφές και στα έσοδα.

-- Το επίπεδο έχει πέσει αισθητά αφού λείπουν μεγάλα κλαμπ.

-- Οι τακτοποιημένες ομάδες τον Γενάρη μπορούν να διορθώσουν λάθη.

-- Επειδή πέφτουν τέσσερις το όριο παραμονής ίσως ξεπεράσει τους 40-42 βαθμούς.

-- Κάποιες ομάδες είναι πιθανό να τα παρατήσουν από νωρίς.

Η βαθμολογία μας

Α+: Άριστο

Α: Πολύ καλό

Β+: Καλό

Β: Ικανοποιητικό

Γ+: Μέτριο

Γ: Δυσκολίες

Δ+: Κακό

Δ: Για τα... πανηγύρια

Πρωτάθλημα 2014-2015

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή στα πλέι οφ και φυσικά να διεκδικήσει τη συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου. Και φέτος άλλαξε πολλούς παίκτες, οπότε μένει να δούμε αν θα την πατήσει ή αν θα βγουν οι μεταγραφές.

Άμυνα Β: Έγιναν κάποιες προσθήκες με έμπειρους παίκτες, υπήρξαν όμως και αποχωρήσεις. Στα πρώτα ματς δείχνει να έχει ένα ζήτημα και δέχεται εύκολα γκολ. Στην Ελλάδα, ωστόσο, τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Κέντρο Β+: Κάθε χρόνο έρχονται διάφοροι Λατίνοι, αλλά το κουπί τραβάνε Ντε Μπλάσις, Ουσέρο. Εξακολουθεί να διαθέτει ποιοτική μεσαία γραμμή με φαντασία.

Επίθεση Β: Ο Πάρα είναι ένας καλός παίκτης, όμως ταλαιπωρήθηκε στο παρελθόν από τραυματισμούς. Αν δεν τραβήξει θα υπάρξει πρόβλημα στο εύκολο γκολ.

Έδρα Γ+: Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει τον Αστέρα και την προσπάθεια που γίνεται από τους ανθρώπους του. Σε σχέση με πέρσι τα πράγματα αναμένεται να είναι καλύτερα.

Πάγκος Β: Πολλές λύσεις σε άμυνα και κέντρο. Όχι ίδιας ποιότητας με τους βασικούς, όμως σε σχέση με τους ανταγωνιστές η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη.

Προπονητής Β: Πιο έμπειρος πλέον ο Στάικος Βεργέτης προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του. Πρέπει να προσέξει όμως το αμυντικό κομμάτι γιατί οι απαιτήσεις φέτος είναι μεγαλύτερες. Και δικαιολογημένα...

Προσέξτε τους: Ο Ντε Μπλάσις είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος στη θέση του. Και φέτος θα κάνει τη διαφορά. Περιμένουμε να δούμε και τους Τσοκάνη, Μάτσα. Ο τελευταίος έχει ξεκινήσει δυνατά.

Ερωτηματικό: Καλός παίκτης ο Φακούντο Πάρα, όμως έβγαλε τραυματισμούς στο παρελθόν. Επίσης από την απόδοση του Ουσέρο κρέμεται η μεσαία γραμμή του Αστέρα, θα αντέξει και φέτος σε τοπ επίπεδο;

Πρόβλεψη Sport24.gr: Ο Αστέρας Τρίπολης θα μπει στα πλέι οφ της Superleague και φέτος.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Ισχύει ακριβώς ότι και για τον Αστέρα Τρίπολης. Η διαφορά είναι πως δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Ίσα ίσα που η ομάδα ενισχύθηκε με τον Ανδρέα Τάτο. Όταν βρει τη φόρμα του θα δώσει πολύτιμες βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι.

Άμυνα Α: Συνεχίζει με την έμπειρη τετράδα (που γίνεται και πεντάδα) στην άμυνα. Για τα δεδομένα της Ελλάδας, μιλάμε για μία από τις κορυφαίες γραμμές του πρωταθλήματος. Μένει να φανεί στο χορτάρι αν κουράστηκαν.

Κέντρο Β+: Αν ο Τάτος χάσει κάποια κιλά και ανεβάσει την απόδοση του, τότε ανεβαίνει επίπεδο και ο Ατρόμητος. Σε περίπτωση που αποκτηθεί ένας αμυντικός μέσος (Λάζαρ;) τότε αναβαθμίζεται σε Α.

Επίθεση Β: Δεν ήρθε ο γκολτζής, ήρθε όμως ένας ουσιαστικός παίκτης (Παπάζογλου). Πρόβλημα θα προκύψει μόνο αν βγάλει τραυματισμούς ο Ναπολεόνι και "μπουκώσει" ο Καραμάνος.

Έδρα Β: Λίγος, αλλά φανατικός κόσμος. Και φέτος θα βοηθήσει την ομάδα στα δύσκολα παιχνίδια.

Πάγκος Β: Δεν υπάρχουν πολλές λύσεις, αλλά λίγες και ποιοτικές. Πάντως αν έρθουν τραυματισμοί θα υπάρξει πρόβλημα. Ίσως να χρειάζονταν 1-2 προσθήκες ακόμα.

Προπονητής Β: Ο Γιώργος Παράσχος είναι έμπειρος αλλά φέτος υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις. Ελπίζουμε να μην την πατήσει με το 3-5-2 που δοκίμασε στην Ευρώπη και δεν του βγήκε. Δεν γίνεται φουλ-μπακ στα 34 ο Νάστος.

Προσέξτε τους: Περιμένουμε τους Κούρο και Μπάλλα φέτος. Θα πάρουν ευκαιρίες.

Ερωτηματικό: Ξέρουμε όλοι την αξία του Ουμπίδες. Όσο μεγαλώνει βγάζει τραυματισμούς όμως. Τα ίδια ισχύουν και για τον Ναπολεόνι. Καλός παίκτης, αλλά μία παίζει, δυο είναι έξω. Θα μπορέσει ο Ιταλός να γίνει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του; Πόνταρε για τον Ναπολεόνι στο Stoiximan με απόδοση 3.25 (starting odds)*. *Αυτές ήταν οι αποδόσεις 21/8 στις 12:00.

Πρόβλεψη Sport24.gr: Από τα φαβορί (αν όχι το πρώτο) για να μπει στα πλέι οφ.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Άλλαξε ο ιδιοκτήτης. Άλλαξε σχεδόν όλη η ομάδα. Ξέρετε τώρα πως πάνε αυτά. Του ύψους ή του βάθους. Πάντως μεσοεπιθετικά η Βέροια "φυσάει", οπότε όταν έχεις το γκολ όλα γίνονται πιο εύκολα. Στόχος η παραμονή. Τόσο απλά.

Άμυνα Γ+: Υπάρχουν έμπειροι παίκτες στην άμυνα και ορισμένες έξυπνες κινήσεις. Το θέμα είναι να δέσουν, αφού άλλαξε σχεδόν όλη η περσινή ομάδα.

Κέντρο Β: Μία από τα ίδια. Πολλές προσθήκες. Ο προπονητής έχει πολύ δουλειά. Ποσοτικά δεν έχει πρόβλημα πάντως.

Επίθεση Β+: Και Κάμπορα και Μπεν και Μαλονγκά. Λίγες ομάδες στο πρωτάθλημα έχουν τόσες ποιοτικές λύσεις.

Έδρα Γ+: Περίπου 1500 φίλοι της "βασίλισσας" πήγαιναν την περσινή περίοδο. Φέτος θα είναι καλύτερα.

Πάγκος Γ: Ποσοτικά είναι γεμάτη η ομάδα. Ποιοτικά θα φανεί.

Προπονητής Γ+: Παραλίγο να φύγει πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα! Για να δούμε αν έχει υπομονή ο νέος ιδιοκτήτης.

Προσέξτε τους: Ο Μανγκολά είναι ένας παίκτης που αξίζει την προσοχή μας, όπως και οι Παυλούκος, Βάσκες, Κατίδης.

Ερωτηματικό: Όλο το οικοδόμημα. Η Βέροια μοιάζει με νέα ομάδα και αν στραβώσει κάτι, μπορεί να καταρρεύσει ολόκληρη.

Πρόβλεψη Sport24.gr: Θα παλέψει για την παραμονή. Ίσως και να τα καταφέρει πιο εύκολα σε σχέση με άλλες ομάδες.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Το μπάτζερ μειώθηκε, πολλοί παίκτες έφυγαν, πολλοί ήρθαν, έφυγαν και ξαναήρθαν! Παραμονή και Άγιος ο Θεός.

Άμυνα Γ: Πολλά νέα πρόσωπα σε μία γραμμή που δέχεται μεγάλη πίεση. Προβλέπουμε πολλές κάρτες φέτος. Αν βγουν 1-2 παίκτες από τις μεταγραφές θα βοηθήσει αρκετά.

Κέντρο Γ+: Υπάρχουν κάποια παιδιά που πήραν χρόνο συμμετοχής την περσινή περίοδο και αυτό μετράει. Χάθηκαν όμως πολύτιμες μονάδες. Αν δεν βγει ο Μπογκντάνοφ θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι.

Επίθεση Γ: Επένδυσαν σε "λαχεία" οι άνθρωποι του Εργοτέλη. Το καλό είναι πως ο Μπαμ-Μπαμ παραμένει στο ρόστερ και μπορεί να βοηθήσει και δημιουργικά. Ο Νόσκοβιτς δείχνει έμπειρος και λογικά θα τραβήξει το μεγαλύτερο κουπί (οπότε ίσως πάμε σε Γ+), αν και οι Έλληνες θα ξελασπώσουν στο τέλος την κατάσταση.

Έδρα Δ+: Ο Εργοτέλης δεν στηριζόταν ποτέ στην έδρα, αφού τα εισιτήρια είναι λιγοστά. Δεν αναμένουμε αλλαγή φέτος.

Πάγκος: Γ+: Για τα μέτρα της ομάδας υπάρχουν λύσεις. Η ποιότητα, όμως, λείπει. Όπως και η εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Προπονητής Γ+: Είναι Ισπανός, είναι φιλόδοξος, όμως και ο ίδιος δήλωσε πως το μέλλον του θα κριθεί μετά από τις 2-3 πρώτες αγωνιστικές. Τα τρία πρώτα ματς, πάντως, δεν είναι και τόσο δύσκολα.

Προσέξτε τους: Νόσκοβιτς και Γιουσούφ είναι παίκτες με γεμάτες χρονιές. Ειδικότερα ο δεύτερος, ίσως αποδειχθεί νέος Μπαντιμπανγκά. Τέλος να πούμε πως αυτή θα είναι η χρονιά του Χαντί.

Ερωτηματικό: Η άμυνα. Αν δεν καταφέρει να δέσει πίσω, τότε θα συμπαρασύρει μαζί όλο το οικοδόμημα. Θέλει και τύχη φέτος ο Εργοτέλης.

Πρόβλεψη Sport24.gr: Είναι ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Παραμονή και μόνο παραμονή. Θα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με πέρσι.

Άμυνα Γ+: Έκανε κάποιες καλές κινήσεις με έμπειρους παίκτες. Το θέμα είναι να βγει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Κέντρο Γ+: Έμειναν αυτοί που έπρεπε, αποκτήθηκαν και έμπειροι παίκτες. Ίσως χρειαστεί κάτι ακόμα σε κόφτη.

Επίθεση Β: Καλή επίθεση. Για τα δεδομένα της κατηγορίας και της ομάδας. Το γκολ θα το βρει.

Έδρα Γ+: Επιτέλους στην έδρα της! Για να δούμε αν θα αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια.

Πάγκος Γ+: Λίγες και καλές οι αλλαγές. Αν δεν έχει τραυματισμούς θα αντέξει μέχρι το τέλος.

Προπονητής Β: Έμπειρος τεχνικός ο Γιάννης Ματζουράκης αν και πέρσι η ομάδα του δεχόταν πολλά γκολ. Ξέρει τι πρέπει να κάνει όμως.

Προσέξτε τους: Δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Κεϊτά και Λεοζίνιο πρέπει να κάνουν τη διαφορά.

Ερωτηματικό: Αντέγιο και Μπαρέρα είναι δυο ποδοσφαιριστές από τους οποίους περιμένει πολλά ο Γιάννης Ματζουράκης.

Πρόβλεψη Sport24.gr: Αν δεχθεί γκολ με την ίδια ανόητη ευκολία που το έκανε και πέρσι, τότε θα υποβιβαστεί. Αν σοβαρευτεί στην άμυνα θα παλέψει με αξιώσεις για την παραμονή.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Φυσικά η παραμονή. Πρέπει να ενισχυθεί κι άλλο όμως.

Άμυνα Γ+: Έχει κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές όμως. Αξιοπρεπής γραμμή πάντως.

Κέντρο Β: Υπάρχει ταλέντο στο κέντρο και εμπειρία. Είναι 1-2 παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά για τα δεδομένα της ομάδας.

Επίθεση Γ+: Αν ο Μαρκόφσκι "αναστηθεί", θα κερδίσει πολλά η Κέρκυρα. Αν όχι ίσως κατέβει και στο Γ η βαθμολογία.

Έδρα Γ+: Ταλαιπωρημένη ομάδα. Ο κόσμος πάντως στέκεται στο πλευρό των παικτών.

Πάγκος Γ+: Για τα δεδομένα του συλλόγου υπάρχουν λύσεις ειδικότερα στο κέντρο και την επίθεση.

Προπονητής Γ+: Μόλις 40 ετών ο Μιχάλης Γρηγορίου. Είναι ρίσκο αλλά ίσως να αξίζει.

Προσέξτε τους: Ο Μπόρχα Σάντσεθ μπορεί να κάνει τη διαφορά φέτος, όπως και ο Χαβίτο.

Ερωτηματικό: Ο προπονητής. Τα είπαμε πιο πάνω.

Πρόβλεψη Sport24.gr: Και η Κέρκυρα είναι μέσα στα φαβορί για υποβιβασμό. Βέβαια ο Γενάρης μπορεί να αλλάξει πολλά.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Ο Γιάννης Κομπότης δείχνει να κουράστηκε. Λίγες οι μεταγραφές, οπότε μοναδικός στόχος η παραμονή.

Άμυνα Γ: Επένδυση σε έμπειρους παίκτες και Έλληνες. Λείπει όμως η ποιότητα. Γενικότερα είχαμε πολλές αλλαγές σε αυτή τη γραμμή, που πέρσι εκτός έδρας είχε πρόβλημα.

Κέντρο Γ+: Υπάρχουν κενά και ο Λεβαδειακός χρειάζεται ενίσχυση. Αν δεν βγει ο Γκόμες και ο Βούκσεβιτς, τότε το πρόβλημα θα είναι τεράστιο. Ένας Κονέ δεν φέρνει την άνοιξη.

Επίθεση Γ+: Ο Βαγγέλης Μάντζιος έμεινε. Μεγάλη κίνηση αυτή. Από εκεί και πέρα ήρθαν παιδιά με πολλά γκολ στις μικρές κατηγορίες. Αν αντεπεξέλθουν, μιας και το επίπεδο γενιτότερα στο πρωτάθλημα έχει πέσει, θα βοηθήσουν. Αλλιώς...

Έδρα Δ+: Λίγος κόσμος και φέτος αναμένεται ακόμα λιγότερος. Πρώτη αγωνιστική μακριά από την Λιβαδειά. Δύσκολα τα πράγματα...

Πάγκος Δ+: Βγαίνει που βγαίνει με τα ζόρια μία καλή ενδεκάδα. Αν δεν υπάρχουν και λύσεις... Θέλει παίκτες ο Λεβαδειακός και υπάρχει χρόνος. Αν έρθουν 1-2 ποιοτικοί ακόμα θα ανέβει επίπεδο.

Προπονητής Γ: Στον ΠΑΣ δεν τα πήγε καλά. Στον Λεβαδειακό κάτι κατάφερε. Φέτος όμως τα πράγματα θα είναι δύσκολα και λόγω ρόστερ. Θα το παλέψει πάντως.

Προσέξτε τους: Περιμένουμε ακόμα περισσότερα από τον Κονέ, όπως και τον Ζίτο.

Ερωτηματικό: Ο Τόμας στην άμυνα, όπως και η διάθεση για ενίσχυση τον Γενάρη.

Πρόβλεψη Sport24.gr: Πολύ δύσκολα τα πράγματα φέτος. Θα παλέψει πολύ για την παραμονή. Ίσως την χάσει στο τέλος.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Παραμονή. Τέλος.

Άμυνα Γ+: Ισχύει για όλες τις γραμμές. Μία ντουζίνα παίκτες και όποιος βγει. Το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας πάντως είναι έμπειρο.

Κέντρο Γ: Πολλά νέα παιδιά και 2-3 παίκτες με εμπειρία. Δύσκολα τα πράγματα.

Επίθεση Γ+: Έχει 1-2 παίκτες με ταλέντο, αλλά δεν είναι ψημένοι στα μεγάλα σαλόνια.

Έδρα: Β: Ο κόσμος αγκαλιάζει την ομάδα και μάλιστα τις περισσότερες φορές είναι "καυτός"

Πάγκος Γ: Τα είπαμε και πριν. Πολλά νέα παιδιά ίδιας πάνω-κάτω αξίας.

Προπονητής Γ+: Είχε να κάτσει σε πάγκο τρία χρόνια. Έμπειρος τεχνικός στην Ολλανδία. Θα καταφέρει να πάρει το καλύτερο από τα νεαρά παιδιά;

Προσέξτε τους: Ο Βασίλης Σκούρτης είναι μεγάλο ταλέντο. Φέτος ίσως είναι η χρονιά του. Περιμένουμε πολλά και από τους Μουζακίτη, Σταμπολζίεφ.

Ερωτηματικό: Μία ομάδα με πολλά νέα παιδιά, νέο προπονητή. Θα έχει ενδιαφέρον.

Πρόβλεψη Sport24.gr: Η Νίκη είναι το πρώτο φαβορί για να πέσει. Δεν έχει άδεια και πήρε ένα σωρό πιτσιρικάδες. Αν παραμείνει θα μιλάμε για άθλο.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Φυσικά το νταμπλ. Τι άλλο; Φέτος ίσως δυσκολευτεί λιγότερο από κάθε άλλη φορά, ενώ και το αήττητο πρωτάθλημα μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ.

Άμυνα Α+: Πληθώρα λύσεων για τον Μίτσελ σε όλες τις θέσεις. Μόνο αριστερά θα μπορούσε να βρει κάτι ακόμα. Αν φύγει ο Χολέμπας, πάντως, θα υπάρξει θέμα.

Κέντρο Α+: Μία από τα ίδια. Πολλοί παίκτες και σε ποιότητα και σε ποσότητα. Αν πουληθούν Σάμαρης, Μανιάτης πέφτει σε Α γιατί χάνεται η ομοιογένεια.

Επίθεση Α: Θα μπορέσει ο Μπενίτες να καλύψει τα χαμένα γκολ του Μήτρογλου; Είναι κάτι που μένει να φανεί. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες όμως που θα στείλουν τη μπάλα στο πλεκτό. Είτε από τα άκρα, είτε από το κέντρο της επίθεσης.

Έδρα Α+: Το Καραϊσκάκης είναι φρούριο και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί.

Πάγκος Α+: Το ερώτημα είναι ποιος θα πρωτο-κάτσει στον πάγκο.

Προπονητής Α: Μας τα χάλασε στο Κύπελλο πέρσι και στο δεύτερο ματς με την Γιουνάιτεντ. Φοβερός χαρακτήρας, έξυπνος με τα ΜΜΕ. Φέτος θα φανεί αν είναι για το παραπάνω.

Προσέξτε τους: Διαμαντάκος, Γκαζαριάν και Ντοσεβί είναι καλοί παίκτες. Αξίζουν την προσοχή μας και τις ευκαιρίες για να δείξουν τι αξίζουν.

Ερωτηματικό: Ο Αφελάι είναι σπουδαία κίνηση με πολλά ρίσκα λόγω των πολλών τραυματισμών. Επίσης προσοχή θέλει και ο Κασάμι, γιατί έχει προσόντα αλλά καμιά φορά το παρακάνει. Τέλος ο Αμπιντάλ έκανε μέτρια έως κακή σεζόν στην Μονακό και έχει ενδιαφέρον να τον δούμε στα ματς υψηλού επιπέδου.

Πρόβλεψη Sport24.gr: Ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει εύκολα και φέτος το πρωτάθλημα. Υπάρχει βάθος στο ρόστερ και ποιότητα. Το μόνο κακό για τους πρωταθλητές Ελλάδας, είναι πως έχουν πάρει πολλούς νέους παίκτες. Πολλοί από τους οποίους δεν γνωρίζουν τι πάει να πει πρωταθλητισμός.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα η παραμονή. Για να έρθει όμως θα πρέπει να υπάρχει και καλύτερη οικονομική συνέπεια. Το κρατάμε το τελευταίο.

Άμυνα Γ+: Έχασε παίκτες, κράτησε όμως Μιλιάζες, Τριποτσέρη. Αν δεν βγουν Μεϊτέ (μεγάλο ρίσκο), Αντελέγιε, ο Γκατούζο θα μπλέξει.

Κέντρο Β: Πολλές οι απώλειες λίγες οι προσθήκες. Αν τραυματιστεί ξανά ο Λαμπρόπουλος το πρόβλημα θα είναι τεράστιο. Βέβαια μέχρι το τέλος αναμένουμε δυο κινήσεις στο κέντρο. Αν γίνουν θα ανασάνει και ο Ιταλός.

Επίθεση Β+: Εδώ υπάρχει ποιότητα. Πετρόπουλος, Σίσιτς, Κουτσιανικούλης και Περογαμβράκης είναι έμπειροι και ικανοί.

Έδρα Α: Το Γεντί Κουλέ είναι καυτό και πάντα βοηθά την ομάδα. Το ίδιο θα γίνει και φέτος.

Πάγκος Γ+: Αμυντικά η διαφορά βασικών/αναπληρωματικών είναι τεράστια. Το ίδιο και στο κέντρο. Από τη μέση και μπροστά κάτι γίνεται.

Προπονητής Γ+: Μεγάλο όνομα ως ποδοσφαιριστής. Θα τα καταφέρει και στον πάγκο; Ξεκινάει με δυο εντός έδρας ματς, αν κάτσουν καλά αποτελέσματα θα τον βοηθήσουν κι εκείνον. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε... δράματα. Επίσης τακτικά καλό είναι να πάει στα σίγουρα και όχι στα... φαντεζί.

Προσέξτε τους: Ο Αρτόλα είναι καλός παίκτης. Μένει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Επίσης αν ο Λαμπρόπουλος δεν σταθεί ξανά άτυχος, θα κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Ερωτηματικό: Πρώτον το οικονομικό. Δεύτερον ο Σίσιτς. Παίκτης ποιότητας. Αν είναι φέτος σε καλό φεγγάρι θα ανεβάσει επίπεδο και τον ΟΦΗ.

Πρόβλεψη Sport24.gr: Αν δεν έχουμε τίποτα κηδείες με τον Γκατούζο νωρίς-νωρίς, ο ΟΦΗ θα παραμείνει σχετικά άνετα. Αλλιώς πάμε σε θρίλερ για γερά νεύρα.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Μετά τον περσινό δεύτερο γύρο μπορεί αυτός ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει το πρωτάθλημα; Δύσκολο. Ρεαλιστικός στόχος είναι ότι και πέρσι. Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο.

Άμυνα Β+: Υπάρχει ομοιογένεια, καθώς δεν άλλαξαν πολλά σε σχέση με πέρσι. Ο Μπούρμπος για την Ελλάδα είναι μία καλή λύση για τα δεξιά, τι γίνεται όμως στους τραυματισμούς και την κούραση;

Κέντρο Β+: Αμυντικά τα καταφέρνει με Ζέκα, Λαγό, Δώνη, Μέντες. Υπάρχει το τρέξιμο δηλαδή (στους τρεις πρώτους). Δημιουργικά όμως αν δεν αποκτηθεί ένας ποιοτικός μέσος τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Αν βγει ο Μπούι (συνδετικός κρίκος) θα λυθούν τα χέρια του Αναστασίου.

Επίθεση Α: Ο Παναθηναϊκός σκοράρει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Ο Μπεργκ είναι κεφάλαιο και το απέδειξε πέρσι. Χρειάζεται όμως μία λύση ακόμα για την περιοχή (Μπερίσα;), ειδικότερα αν δεν μπορέσει να ανταποκριθεί ο Πέτριτς.

Έδρα Α+: Δεν χρειάζεται να πούμε επίσης πολλά για την Λεωφόρο. Από τις καλύτερες έδρες στο πρωτάθλημα.

Πάγκος Β: Υπάρχουν λύσεις για τη ροή του αγώνα. Σε περίπτωση μακρόχρονου τραυματισμού τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Ειδικότερα στην άμυνα.

Προπονητής Α: Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε το απόλυτο την περσινή περίοδο (Κύπελλο, 1η θέση στα πλέι οφ), οπότε αναβαθμίζεται. Φέτος η πρόκληση θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Προσέξτε τους: Καρέλη Κλωναρίδη. Ενδιαφέρον θα έχε και ο Μπούι εκτός και αν φοβηθεί τα πόδια του. Στο 14.00 η απόδοση για να βγει πρώτος σκόρερ του ΠΑΟ ο Καρέλης, στο 20.00 για τον Κλωναρίδη στον Stoiximan (starting odds)* . *Αυτές ήταν οι αποδόσεις 21/8 στις 12:00.

Ερωτηματικό: Μέντες, Πέτριτς, Πράνιτς. Με αυτούς τους τρεις σε καλή κατάσταση, ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει πολλά επίπεδα. Σε αντίθεση περίπτωση οι πράσινοι θα έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα.

Πρόβλεψη Sport24.gr: Ο Παναθηναϊκός θα μπει στα πλέι οφ άνετα και στο δεύτερο γύρο (ειδικότερα αν έχει ξεμπερδέψει με την Ευρώπη) θα δείξει καλό πρόσωπο.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Στο Αγρίνιο μιλάνε για παραμονή και καλά κάνουν. Εμείς λέμε πως ίσως κοιτάνε πιο ψηλά.

Άμυνα Β+: Στο κέντρο της άμυνας είναι κομπλέ. Λίγο στα άκρα χρειάζεται ενίσχυση. Καλή η επιστροφή του Εντζενγκουέλε.

Κέντρο Β: Έφυγαν οι έμπειροι από το κέντρο, ήρθαν όμως καλοί παίκτες. Ίσως να χρειαζόταν ένας ακόμα κόφτης γιατί ο Κόρμπος μπορεί να βοηθήσει και δημιουργικά.

Επίθεση Γ+: Στα άκρα τα πάει καλά, στην περιοχή ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Έδρα Β: Από τις καλές έδρες με τον κόσμο να είναι πάντα ζεστός.

Πάγκος Γ+: Δεν έγιναν πολλές μεταγραφές (σε σχέση με το πόσοι έφυγαν). Λίγοι και ποιοτικοί (για τα μέτρα της ομάδας πάντα).

Προπονητής Β: Ο Μάκης Χάβος απέδειξε πέρσι πως μαθαίνει. Τα πήγε εξαιρετικά στο Αγρίνιο.

Προσέξτε τους: Περιμένουμε πολλά από τον Βιγιαφάνες και τον Καπέλ. Αν πιάσουν αυτοί, ο Παναιτωλικός πάει για πολύ ψηλά και η επίθεση από Γ+ πάει στο Β.

Ερωτηματικό: Ο Στέλιος Μαλεζάς είναι καλός ποδοσφαιριστής. Μόνο που αυτή τη φορά θα κληθεί να πάρει το ρόλο του ηγέτη στην άμυνα μαζί με τον Κούσσα.

Πρόβλεψη Sport24.gr: Θα παραμείνει ο Παναιτωλικός και αν τον Γενάρη ο Φώτης Κωστούλας ενισχύσει την ομάδα, θα χωθεί σφήνα για την πεντάδα.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Οι κροκόδειλοι δαγκώνουν, αλλά ξέρουν πως η παραμονή φέτος είναι δύσκολο έργο. Γι αυτό λένε προς τα έξω πως σκέφτομαι μόνο αυτό.

Άμυνα Β: Έφυγε ο αρχηγός Σαρακατσάκος, έμειναν όμως αρκετοί από πέρσι. Έγιναν ουσιαστικές μεταγραφές όπως η επιστροφή του Σερφά.

Κέντρο Β: Και νιάτα και έμπειροι παίκτες. Ο κορμός κρατήθηκε, ενώ υπάρχει ισορροπία αμυντικά/επιθετικά.

Επίθεση Β+: Ιγκόρ, Τζάνης έδειξαν πέρσι σπουδαία πράγματα. Αν ο Ντιγκινί αποδειχθεί καλή περίπτωση και ξεκουράζει τον έμπειρο Ιγκόρ, τότε ο Πανθρακικός δεν θα έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Έδρα Γ+: Περίπου 1.800 φίλοι του Πανθρακικού πήγαιναν πέρσι σε κάθε εντός έδρας ματς. Σχετικά καλή παρουσία.

Πάγκος Β: Για τα δεδομένα του συλλόγου, οι επιλογές είναι καλές. Υπάρχει καλή ισορροπία. Λίγο στο κέντρο ίσως χρειάζεται ενίσχυση.

Προπονητής Β+: Ο Άκης Μάντζιος ήταν ο πρώτος τεχνικός που εφάρμοσε πέρσι το 3-5-2 με απόλυτη επιτυχία. Του βγάζουμε το καπέλο.

Προσέξτε τους: Κάσες, Τζάνη, Ιγκόρ. Αν αυτοί οι τρεις είναι καλά, επιθετικά ο Πανθρακικός δεν έχει να φοβάται τίποτα. Σεζόν για συμπεράσματα και για τον Καθάριο (πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό).

Ερωτηματικό: Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, υπάρχει πίεση. Πέρσι η ομάδα έκανε εκπληκτική πορεία. Αν φέτος τα πράγματα δυσκολέψουν κάποια στιγμή ποιες θα είναι οι αντοχές; Μένει να φανεί.

Πρόβλεψη Sport24.gr: Ο Πανθρακικός θα παραμείνει στην Superleague και τη νέα περίοδο. Αν βέβαια φύγουν 1-2 βασικά στελέχη, αλλάζει το κόλπο. Με 1-2 μεταγραφές ακόμα βέβαια, ο πήχης ανεβαίνει κι άλλο.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Παραμονή και μόνο παραμονή. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο.

Άμυνα Γ+: Μία τετράδα και αυτή με το ζόρι. Αν φύγει μάλιστα ο Κούρντι και δεν έρθει κανένας δανεικός πέφτει στο Γ. Ο Αργυρόπουλος που ακούγεται πάντως είναι μία σχετικά καλή λύση.

Κέντρο Β: Υπάρχει ταλέντο και ποιότητα. Ο Ιμπαγάσα αν βγάλει τη χρονιά αλλάζει επίπεδο η ομάδα. Δεν υπάρχουν πολλές λύσεις όμως.

Επίθεση Γ: Λείπει ο μεγάλος φορ (πέρσι ήταν ο Αραβίδης) που θα κάνει τη διαφορά. Ο Ιμπαγάσα θα βοηθήσει όσο μπορεί. Αν έρθει κάποιος φορ ή δανεικός (πχ Κολοβός) ανεβαίνει στο Γ+.

Έδρα Γ+: Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος ολοένα και αραιώνει. Κακό αυτό για τον Ιστορικό.

Πάγκος Δ+: Εδώ με το ζόρι βγαίνουν τα κουκιά για βασική ενδεκάδα, τον πάγκο θα κοιτάξουμε;

Προπονητής Δ+: Από την ομάδα Νέων στην πρώτη. Για να δούμε αν θα αντέξει.

Προσέξτε τους: Ο Φούντας είναι λαχείο που έκατσε απρόσμενα. Αν πάει καλά, επιθετικά θα δώσει λύσεις.

Ερωτηματικό: Όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα του Ιμπαγάσα. Αν είναι καλά τότε ο Πανιώνιος ανεβαίνει επίπεδο. Σε αντίθετη περίπτωση δημιουργικά θα υπάρξει πρόβλημα.

Πρόβλεψη Sport24.gr: Ουσιαστικά ότι είπαμε πιο πάνω. Αν η ομάδα χτιστεί πάνω στον Ιμπαγάσα και ο Αργεντινός δεν μπορέσει να αντεπεξέλθει, τότε ο Ιστορικός θα περάσει δύσκολες στιγμές. Και ο Πανιώνιος είναι από τα φαβορί για υποβιβασμό (και λόγω των οικονομικών).

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Ο Ιβάν Σαββίδης είναι μυστήριο τρένο. Ίσως αποδειχθεί ο σωτήρας, ίσως και ο καταστροφέας του ΠΑΟΚ. Φέτος πάντως δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα. Στόχος του ΠΑΟΚ είναι το Κύπελλο και τα πλέι οφ. Θα αντέξει όμως χωρίς μεταγραφές;

Άμυνα Β+: Υπάρχει μία ποιοτική τετράδα, αλλά από εκεί και πέρα αρχίζουν τα ζόρια. Αν φύγει μάλιστα ο Βίτορ, τότε ο Αναστασιάδης θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Με 1-2 μεταγραφές πάει σε Α, χωρίς Βίτορ σε Β. Ίσως και πιο κάτω...

Κέντρο Β: Τα ίδια. Υπάρχει τρέξιμο, μαρκάρισμα και διάθεση. Λείπει η ποιότητα όμως, αφού αποχώρησαν πολλοί παίκτες και κυρίως δημιουργικά ο ΠΑΟΚ θα "πονέσει". Τα ίδια κι εδώ. Με 1-2 κινήσεις ανεβαίνει σε Β+.

Επίθεση Α: Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης φτάνουν και περισσεύουν για την Ελλάδα. Μην ξεχνάμε και τον Κουλούρη.

Έδρα Α+: Η Τούμπα είναι από τις πιο δυνατές έδρες στην Ελλάδα. Τα λόγια είναι περιττά.

Πάγκος Γ+: Δεν υπάρχουν λύσεις στην άμυνα και το κέντρο. Ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί βοήθεια από τα δικά του παιδιά.

Προπονητής Β+: Επιστροφή μετά από χρόνια στον ΠΑΟΚ. Ξέρουμε τι να περιμένουμε από τον Αναστασιάδη. Δεμένη ομάδα, καλή άμυνα και τρέξιμο. Στο χέρι του είναι για το βήμα παραπάνω.

Προσέξτε τους: Ο πιτσιρικάς Σαββίδης είναι σπουδαίο ταλέντο. Κρατήστε το όνομα του.

Ερωτηματικό: Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης θα τραβήξουν όλο το κουπί. Όχι μόνο του σκοραρίσματος. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά ίσως γίνουν τα πρόσωπα που θα συγκεντρώσουν όλη τη μουρμούρα.

Πρόβλεψη Sport24.gr: Ο ΠΑΟΚ λογικά θα μπει στα πλέι οφ. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να πάνε όλα τέλεια με το μικρό ρόστερ που υπάρχει. Μην ξεχνάμε πως το καλοκαίρι έφυγαν πολλοί παίκτες-προσωπικότητες και ήρθαν ελάχιστοι. Αν ξεπεταχτεί μάλιστα καμιά άλλη ομάδα μπορεί να έχουμε καμιά κηδεία στο τέλος. Μεταγραφές λοιπόν.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Υπάρχει χημεία, αλλά δεν υπάρχουν λεφτά. Ο ΠΑΣ δεν πήρε και πάλι άδεια, οπότε η Ευρώπη είναι λες και αυτοακυρώνεται. Παραμονή και βλέπουμε.

Άμυνα Β: Χάθηκε ο Κολοβέτσιος και δεν αντικαταστάθηκε. Αμυντικά, όμως, ο ΠΑΣ έχει ομοιογένεια και αυτό μετράει στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει και ο Γενάρης.

Κέντρο Β: Μία από τα ίδια, αφού παρέμεινε ο βασικός περσινός κορμός. Ο Τσάβες επίσης δείχνει σε καλή κατάσταση. Χρειάζεται όμως φαντασία η ομάδα και από άλλους παίκτες.

Επίθεση Β: Έμεινε ο Ίλιτς, ήρθε και ο Μανιάς, είναι και πίσω τους ο Τσάβες. Μία χαρά.

Έδρα Β+: Πάντα έχει δυνατή έδρα ο ΠΑΣ με τον κόσμο να βοηθά την ομάδα.

Πάγκος Γ+: Λίγες οι ποιοτικές αλλαγές για την ομάδα των Ιωαννίνων. Αν γίνουν 1-2 κινήσεις ακόμα (καλές όμως), τότε μπορεί να πάει στο Β.

Προπονητής Β: Καλά δείγματα από τον Γιάννη Πετράκη. Αν τον βοηθούσαν στο μεταγραφικό παζάρι θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω φέτος.

Προσέξτε τους: Τσάβες. Είναι ανεβασμένος, έλυσε και το οικογενειακό του πρόβλημα, οπότε πετάει! Αξίζει να προσέξουμε και τον Μανιά.

Ερωτηματικό: Ο Νόε Ακόστα έχει ποιότητα, αλλά τραυματίζεται αρκετά. Αν είναι καλά, ανεβάζει και τον ΠΑΣ.

Πρόβλεψη Sport24.gr: Θα σωθεί ο ΠΑΣ, έστω και με τα χίλια ζόρια. Δεν υπάρχουν πολλές λύσεις, οπότε σε κάποια φάση του πρωταθλήματος ίσως κοστίσει.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Μόνο η παραμονή. Τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Γιάννης Χριστόπουλο, που πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του σε ορισμένα πράγματα.

Άμυνα Γ+: Πολλές οι αλλαγές και νέοι σε ηλικία παίκτες. Θα φανεί αν δέσουν σωστά.

Κέντρο Β: Για τα δεδομένα της ομάδας έχει "τίμια" μεσαία γραμμή. Βέβαια ένας ακόμα μέσος δεν θα ήταν κακός για να γλυκάνει λίγο το παιχνίδι.

Επίθεση: Β: Η καλύτερη γραμμή. Ναζλίδης και Τόρες είναι εξαιρετικοί κυνηγοί. Δεν έχει πρόβλημα εκεί ο Πλατανιάς.

Έδρα Β: Ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο και έχει κόσμια συμπεριφορά.

Πάγκος Γ+: Λίγες λύσεις για τον προπονητή. Θέλει 1-2 κινήσεις ακόμα για να νιώσει πιο σίγουρος.

Προπονητής Β: Στον ΠΑΣ Γιάννινα έκανε σωστή διαχείριση του υλικού και εξαιρετική πορεία. Τώρα θα είναι πιο δύσκολο.

Προσέξτε τους: Ο Μπέριαν είναι καλό ταλέντο και θα φανεί αν μπορεί να βοηθήσει τον Τόρες. Επίσης φέτος πρέπει να φανεί περισσότερο ο Τετέ.

Ερωτηματικό: Γουνδουλάκης και Μενδρινός είναι παίκτες από τους οποίους περιμένουν πολλά. Πέρσι δεν τα πήγαν καλά. Φέτος;

Πρόβλεψη Sport24.gr: Διαθέτει καλό προπονητή. Στα διοικητικά υπήρξε ένα μπέρδεμα και θα φανεί τον Γενάρη αν είναι μεγάλο. Θα παλέψει για την παραμονή ο Πλατανιάς.

Superleague 2014-2015 by Sport24.gr

Στόχος: Ο Σάκης Τσιώλης είναι προπονητής που οι ομάδες του παίζουν μπάλα. Στην Ξάνθη όμως θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Οπότε ξεκινάμε για την παραμονή και βλέπουμε που λένε.

Άμυνα Β+: Κινήθηκε έξυπνα και πήρε έμπειρους παίκτες. Στα άκρα βέβαια (αριστερά κυρίως) υπάρχει παραδοσιακά πλέον πρόβλημα.

Κέντρο Β: Ο Κάλβο είναι μεγάλη απώλεια. Αν αποχωρήσει οριστικά, τότε η Ξάνθη πρέπει να βρει ένα παίκτη για να καλύψει το κενό του. Αν δεν βρεθεί πέφτει στο Γ+ (δημιουργικά κυρίως).

Επίθεση Β (ίσως Γ+): Έφυγε ο περσινός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Καπετάνος είναι βαρύ φορ που πετυχαίνει λίγα γκολ. Χρειάζεται έναν ακόμα φορ ο Τσιώλης για να είναι καλυμμένος. Υπάρχει ακόμα χρόνος.

Έδρα Β: Λίγοι και καλοί. Οι φίλοι της Ξάνθης πάντα βοηθάνε την ομάδα τους.

Πάγκος Γ+: Στα άκρα της επίθεσης υπάρχουν λύσεις. Υπάρχουν όμως και ελλείψεις στα χαφ και τα άκρα της άμυνας.

Προπονητής Β+: Μας τα χάλασε λίγο στον ΠΑΣ, αλλά όλοι ξέρουμε πως είναι ικανός. Αν καταφέρει και ταιριάξει τα χνώτα του με τον Χρήστο Πανόπουλο, τότε θα κάτσει για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Προσέξτε τους: Ο Παναγιώτης Τριάδης θα πάρει αρκετό χρόνο φέτος. Καλή κίνηση και ο Ομποντό.

Ερωτηματικό: Θα καταφέρει ο Παντελής Καπετάνος να κάνει ότι και ο Σολάρι; Δηλαδή να πετύχει το εύκολο γκολ; Δύσκολο...

Πρόβλεψη Sport24.gr: Δύσκολη σεζόν για την Ξάνθη. Ο Χρήστος Πανόπουλος αποτελεί εγγύηση και αν το Γενάρη ενισχύσει κι άλλο την ομάδα, θα γλιτώσει τυχόν δράματα.

* Ένα ζεστό χειροκρότημα στον Κώστα Χολίδη για τις φωτογραφίες των ομάδων.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ