STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super... πρόστιμα

Super... πρόστιμα
INTIME SPORTS

Με κραχ κινδυνεύουν οι ομάδες της Super League. Τις 4 πρώτες αγωνιστικές, οι ποινές σχεδόν τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με το ξεκίνημα της περσινής περιόδου και... έσπασαν την 100στάρα.

Ήτανε στραβό το κλίμα για τις ομάδες τις Super League σε καιρούς δύσκολους οικονομικά, το έφαγε και ο πειθαρχικός κώδικας.

Για την ακρίβεια οι οπαδοί τους, που δεν βάζουν μυαλό, με αποτέλεσμα από το ξεκίνημα της σεζόν να προκαλούν οικονομική αιμορραγία στα ταμεία και αν συνεχίσουν με αυτό τον ρυθμό, τότε το οικονομικό κραχ δεν απέχει και πολύ!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η ΕΠΟ για ακόμη μία φορά έκανε μετατροπές στον πειθαρχικό κώδικα τον οποίο εναρμόνισε με αυτόν της UEFA και τον αυστηροποίησε. Είναι χαρακτηριστικό ότι νέος πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της Super League Σπύρος Καποδίστριας μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του, χαρακτήρισε τις ποινές "εξοντωτικές" και αναρωτήθηκε με ποια κριτήρια άλλαξαν.

Σχεδόν τετραπλασιάστηκαν

Οι αριθμοί στην προκειμένη περίπτωση λένε την αλήθεια. Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του περσινού πρωταθλήματος, το τριμελές (τότε) πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο είχε επιβάλει πρόστιμα ύψους μόλις 29.000 ευρώ.

Στο αντίστοιχο διάστημα του φετινού πρωταθλήματος, το τριμελές και στη συνέχεια το μονομελές (ο εισαγγελέας πρωτοδικών Σπύρος Καποδίστριας και η αναπληρωτής Μαρίκα Σκολαρίκη έπιασαν δουλειά την 3η αγωνιστική), έχουν επιβάλλει πρόστιμα ύψους 117.500 ευρώ! Σχεδόν τέσσερις φορές πάνω δηλαδή.

Η "100στάρα" έσπασε με τα πρόστιμα ύψους 34.000 ευρώ που επέβαλε σε οχτώ ΠΑΕ η πειθαρχική επιτροπή το απόγευμα της Πέμπτης για την 4η αγωνιστική, η οποία είναι μέχρι στιγμής και η πιο "τσουχτερή". Στην πρεμιέρα τα πρόστιμα ανήλθαν σε 31.000 ευρώ, την δεύτερη σε 27.850, την τρίτη σε 24.650.

Πέρσι, την πρώτη αγωνιστική το ποσό είχε ανέλθει σε 12.000 ευρώ, την δεύτερη σε 8.000, την τρίτη αγωνιστική είχαν επιβληθεί πρόστιμα 4.500 ευρώ και την τέταρτη 4.500 ευρώ επίσης.

Είναι προφανές ότι οι περισσότερες από τις ΠΑΕ θα ασκούν το δικαίωμα της έφεσης για να "ρίχνουν" τις ποινές ή να πέφτουν στα μαλακά από την επιτροπή εφέσεων η οποία όμως, αποτελείται και αυτή πλέον, από τακτικούς δικαστές.

Οι υποτροπές

Ο κίνδυνος για τις ομάδες είναι τεράστιος αφού τα πρόστιμα με τον ρυθμό που πέφτουν θα προκαλέσουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα σε δύσκολους καιρούς ενώ στο παιχνίδι θα μπουν σύντομα και οι υποτροπές που σημαίνει αφενός διπλασιασμός των προβλεπόμενων (ήδη αυστηρών) προστίμων και αφετέρου κίνδυνος τιμωρίας της έδρας. Ήδη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος παρεπιπτόντως έχει κληθεί να πληρώσει μέχρι στιγμής 40.000 ευρώ, ο κίνδυνος τιμωρίας της Τούμπας είναι προ των πυλών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κανονισμό, εντός 30 ημερών από την ανακοίνωση της ποινής, οι ΠΑΕ θα πρέπει να καταβάλλουν τα χρήματα. Το 60% πάει στην ΕΠΟ και το 40% στην Super League και αν στην συνέχεια οι ομάδες πετύχουν μείωση, τότε γίνεται συμψηφισμός.

Οι φετινές καμπάνες

ΠΑΟΚ 40.000

ΑΕΚ 27.750

Ολυμπιακός 16.850

Ηρακλής 6.400

Πανιώνιος 5.750

Παναιτωλικός 5.000

Καλλονή 4.750

ΠΑΣ Γιάννινα 4.000

Παναθηναϊκός 3.500

Ξάνθη 3.000

Πανθρακικός 500

ΣΥΝΟΛΟ 117.500 ευρώ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ