STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Τα 5 "σημάδια" που δείχνουν σέντρα στις 10/9

Super League: Τα 5 "σημάδια" που δείχνουν σέντρα στις 10/9
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

To Sport24.gr αναλύει για ποιους λόγους το πρωτάθλημα της Super League αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Ο Χρήστος Πανόπουλος δήλωσε την Παρασκευή το απόγευμα, μετά την συνάντηση των προέδρων - ιδιοκτητών της Super League με τον Σταύρο Κοντονή, ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού… «είναι πολύ κοντά στο να βάλει γκολ, είναι στην γραμμή να σπρώξει την μπάλα, αν και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 του μηνός».

Όπως όλα δείχνουν, όμως, ο Σταύρος Κοντονής δεν θα είναι ο μόνος που θα σκοράρει. Την μπάλα θα μπορούν να στείλουν στα δίχτυα και οι παίκτες των 16 ομάδων καθώς παρά τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, την εξής μία: την διαιτησία, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 10-11 Σεπτεμβρίου.

Ποιοι όμως, είναι λόγοι συνηγορούν ότι η σέντρα θα γίνει έστω και με καθυστέρηση. Το Sport24.gr σας τους παρουσιάζει.

1. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Η FIFA δηλώνει διατεθειμένη να επιστρέψει στην Ελλάδα για να καταθέσει προτάσεις για τη διαιτησία παρά την ματαίωση της πρόσφατης συνάντησης. Στην επιστολή «καρφώνει» την ΕΠΟ σημειώνοντας ότι... «οι συσκέψεις θα έδιναν στην επιτροπή μας τη δυνατότητα να σας προτείνει λύσεις, στο πλαίσιο της σύμβασης διαιτησίας της UEFA, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι προκαταλήψεις που ιστορικά υπάρχουν, όσον αφορά τα θέματα της διαιτησίας στην Ελλάδα.

Και μπορεί ο Σταύρος Κοντονής να είπε στην συνάντηση της Παρασκευής… «πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αυτή η συνάντηση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», ίσως όμως, δεν χρειαστεί να γίνει το συγκεκριμένο ταξίδι από τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τους συνεργάτες του. Την Δευτέρα 5/9 το πρωί, θα συναντηθούν ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος με τον ομόλογο του στην ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη για ν α βρεθεί άκρη για τον επιδιαιτητή: τον άνθρωπο δηλαδή που θα αποφασίζει για τους διαιτητών των αγώνων σε περίπτωση διαφωνίας των εκπροσώπων της ΕΠΟ και Λίγκας, κ. Γκρούτση και Σαραϊδάρη, αντίστοιχα.

Αν δεν τα βρουν, τότε θα έρθουν η FIFA και η UEFA. «Η επιστολή της ΕΠΟ δείχνει τάση και καλή διάθεση να βρεθεί μια λύση για έναν για έναν επιδιαιτητή» σχολίασε ο Χρήστος Πανόπουλος, ιδιοκτήτης της Ξάνθης, και όντως, υπάρχει αυτή η τάση. Η ομοσπονδία θέλει επιδιαιτητή από τον πίνακα της Super League, η Λίγκα όχι και ο Γ. Γκιρτζίκης θα κάνει τα πάντα για να πείσει τον μοναδικό άνθρωπο που βρίσκεται σε αυτή την λίστα και δεν υπάρχει διαφωνία στον συνεταιρισμό: τον Δημήτρη Καλύβα που μέχρι στιγμής αρνείται.

Στην ερώτηση πάντως, αν συνδέεται το ταξίδι της FIFA με την σέντρα στις 10 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Στράτος, ήταν αρνητικός.

2. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ SUPER ΚΑΙ FOOTBALL LEAGUE

Το πρόσφατο Δ.Σ. της ΕΠΟ τις μετέτρεψε σε τριμελείς προκαλώντας την οργή του Σταύρου Κοντονή που έκανε λόγο για «παρανομία». Η ΕΠΟ αργά το βράδυ της Τετάρτης έστειλε επιστολή στη FIFA σημειώνοντας ότι οι αλλαγές θα γίνουν αφού πρώτα αλλάξει ο νόμος. Η παγκόσμια ομοσπονδία νωρίτερα, στην επιστολή με την οποία καλούσε τον Σταύρο Κοντονή να αρχίσει το πρωτάθλημα, τόνιζε ότι κακώς η Ομοσπονδία άλλαξε τα πειθαρχικά όργανα προτού αλλάξει ο νόμος. Το συγκεκριμένο κομμάτι της επιστολής, σε αντίθεση με το υπόλοιπο περιεχόμενο, δεν διέρρευσε από την ΕΠΟ.

3. ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ»

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης και οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι της ΕΠΟ στην υπόθεση της «κάρτας υγείας» (Τοπολιάτης, Μαζαράκης, Καραμελίδης, Οικονομίδης, Προύντζος) που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με αμετάκλητο βούλευμα, όπως δήλωσε ο τελευταίος, θα παραιτηθούν μέχρι τις 9 του μήνα, την τελευταία ημέρα δηλαδή της προθεσμίας που τους δίνει ο νόμος. Ήδη ανακοινώθηκε ο αντι-Γκιρτζίκης για τις εκλογές του Οκτώβρη ενώ ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ δεν αντέδρασε στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ Αρκαδίας.

4. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας επανήλθε στην προ 1η Αυγούστου μορφή αλλαγή που είχε χαρακτηριστεί ως "πραξικόπημα" από τον Σταύρο Κοντονή.

5. ΠΑΕ

Οι ΠΑΕ ζήτησαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η NOVA δεν πληρώνει και οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησαν να καθυστερήσει η κατάθεση της εγγυητικής, ύψους 5% του μετοχικού τους κεφαλαίου για να μπορούν να πάρουν άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ