STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: "Όχι" στην αφαίρεση βαθμών για επεισόδια χωρίς διακοπή αγώνα

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μια δέσμη προτάσεων καταθέτει η Super League στην ΕΠΟ για τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα και μια εξ αυτών αφορά στη μη αφαίρεση βαθμών για επεισόδια χωρίς διακοπή αγώνα.

Η Super League καταθέτει μια δέσμη προτάσεων στην ΕΠΟ σχετικά με τροποποιήσεις του πειθαρχικού κώδικα. Μια εξ αυτών, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Documento" αφορά στη μη αφαίρεση βαθμών για επεισόδια στα γήπεδα χωρίς διακοπή αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ήταν η τελευταία ομάδα που τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών για όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ. Μάλιστα, στην πρόταση της Λίγκας θα υπάρχει και εκκένωση κερκίδων, όπως συμβαίνει στο μπάσκετ.

Η πρόταση της Λίγκας για το εν λόγω άρθρο (15, παρ. 4) αναφέρει:

"4. Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Α. Πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του αγώνα: α) Σε περίπτωση εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μία ώρα πριν και μέχρι την έναρξη του αγώνα, ο διαιτητής διατάξει την εκκένωση των κερκίδων εντός εύλογου διαστήματος και, αν αυτή δεν επιτευχθεί, την οριστική μη έναρξη του αγώνα...

β) Η είσοδος οπαδών κατά τη διάρκεια του αγώνα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων. Αν η είσοδος οπαδών δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, αλλά μόνο με φθορά ξένης ιδιοκτησίας, τότε διατάζεται η εκκένωση των κερκίδων εντός ευλόγου διαστήματος και, αν αυτή δεν επιτευχθεί, η οριστική διακοπή του αγώνα. Αν η είσοδος των οπαδών δεν συνδέεται με φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ο αγώνας διακόπτεται προσωρινά μέχρι την αποχώρηση των οπαδών και επιβάλλεται χρηματική ποινή ως 10.000 ευρώ αν η αποχώρηση επήλθε σε μικρό διάστημα, άλλως διατάσσεται η εκκένωση των κερκίδων εντός ευλόγου διαστήματος και επιβάλλεται πειθαρχική ποινή 30.000 ευρώ. Αν η εκκένωση δεν επιτευχθεί, διατάσσεται η οριστική διακοπή του αγώνα και επιβάλλονται οι ποινές της παραγράφου (δ) κατωτέρω.

γ) Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά επί τη βάσει οιασδήποτε διάταξης του παρόντος κώδικα κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας. Από την υπαίτια ομάδα, επιπροσθέτως, αφαιρούνται από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος τρεις βαθμοί αν κατά τον χρόνο διακοπής το αποτέλεσμα ήταν νικητήριο υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας ή δύο βαθμοί αν κατά τον χρόνο διακοπής το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο ή ένας βαθμός αν κατά τον χρόνο διακοπής το αποτέλεσμα ήταν νικητήριο υπέρ της υπαίτιας ομάδας. Αν υπαίτιες είναι και οι δύο ομάδες, αφαιρούνται τρις βαθμοί σε κάθε περίπτωση από κάθε ομάδα.

δ) Εάν από την είσοδο οπαδών σημειώθηκαν βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάχθηκε (ή έπρεπε να διαταχθεί) η εκκένωση των κερκίδων ή η μη έναρξη ή η μη συνέχιση του αγώνα, τότε επιβάλλεται χρηματική ποινή ως 200.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία εώς δύο αγωνιστικές".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ