STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στους αδύναμους του Champions League ο νικητής των playoffs

Στους αδύναμους του Champions League ο νικητής των playoffs

Πώς η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ολλανδίας από τη Φέγενορντ, εκμηδένισε τις ελπίδες του νικητή των playoffs της Super League, να βρεθεί στους ισχυρούς του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League.

Το απόγευμα της Κυριακής (14/05), η Φέγενορντ επέστρεψε στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος μετά από 18 χρόνια, γεγονός που σήμανε και μαθηματικά πως ο νικητής των playoffs της Super League θα ξεκινήσει ως αδύναμος στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη εξέλιξη αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ, που ήταν και η μόνη ελληνική ομάδα, η οποία είχε πιθανότητες να βρεθεί στους ισχυρούς, λόγω της υψηλής βαθμολογίας του, αν φυσικά κατακτούσε την πρώτη θέση στα playoffs της Super League.

Συγκεκριμένα, ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχει 35.080 βαθμούς, ενώ ακολουθούν ο Παναθηναϊκός (15.080), η ΑΕΚ (6.580) και ο Πανιώνιος (5.580), με τους τρεις τελευταίους να έχουν αποχαιρετήσει εδώ και καιρό την πιθανότητα να "ανέβουν" στους ισχυρούς.

Ωστόσο, η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ολλανδίας από τη Φέγενορντ, απαγορεύει και στον ΠΑΟΚ να ελπίζει, αφού έστειλε τον δευτεραθλητή Άγιαξ στους ισχυρούς του 3ου προκριματικού, ενώ η ομάδα του Ρότερνταμ, που έχει χαμηλότερη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ, προκρίθηκε απευθείας στους ομίλους.

Βέβαια, απομένουν ακόμα τρία πρωταθλήματα (Τσεχία, Ρωσία, Βέλγιο), στα οποία δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα οι δευτεραθλήτριες (που θα τοποθετηθούν στον 3ο προκριματικό), αλλά μόνο σε ένα από αυτά μπορεί να προκύψει ομάδα με χαμηλότερη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ.

Για την ακρίβεια, αυτή τη στιγμή στην Τσεχία, η Βικτόρια Πλζεν είναι δεύτερη, αλλά αν πάρει το πρωτάθλημα, τότε στη δεύτερη θέση θα πέσει η Σλάβια Πράγας, που έχει χαμηλότερη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ, με την εξέλιξη αυτή να ανεβάζει μία θέση τους Θεσσαλονικείς.

Αλλά δεν θα είναι αρκετή, αφού στη Ρωσία και στο Βέλγιο, η δεύτερη θέση "παίζεται" ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζενίτ και Κλαμπ Μπριζ - Γάνδη αντίστοιχα, με τις τέσσερις αυτές ομάδες να έχουν υψηλότερη βαθμολογία από το "Δικέφαλο του Βορρά". Το οποίο σημαίνει πως όποια κι αν είναι η δευτεραθλήτρια σε αυτές τις δύο χώρες, ο ΠΑΟΚ δεν θα την αφήσει από κάτω του.

Κατά συνέπεια, η μόνη ομάδα που μπορεί ακόμα να "ανέβει" στους ισχυρούς είναι η ρουμανική Στεάουα, που έχει 35.370 βαθμούς, δηλαδή μόλις 290 περισσότερους από τον ΠΑΟΚ.

Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών στον 3ο προκριματικό γύρο (με έντονα γράμματα οι "σίγουρες")...

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ
Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) 67.526 Στεάουα (Ρουμανία) 35.370
Άγιαξ (Ολλανδία) 64.092 Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 28.915
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 40.635 Νις (Γαλλία) 16.766
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 39.606 Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ (Τουρκία) 10.340
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) 39.480 ΑΕΚ (Ελλάδα) 6.580

Διαβάστε ακόμα:

Ο χάρτης του Champions League 2017-18

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ