STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στον αέρα η έναρξη του πρωταθλήματος

Στον αέρα η έναρξη του πρωταθλήματος
INTIME SPORTS

Το αλαλούμ με την πρεμιέρα συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι η πρώτη σέντρα θα γίνει. Ατρόμητος και NOVA "πέταξαν" για Κρήτη, χωρίς να υπάρχει κάτι επίσημο. Ως τις 16.00 ξεκαθαρίζουν τα πάντα. Μπάχαλο...

Τα επίθετα λιγοστεύουν. Το ίδιο κι οι βαρύγδουπες φράσεις για να χαρακτηρίσουν την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που φροντίζει κάθε μέρα που περνά να σημειώνει και νέο... limit-down, αποδεικνύοντας ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Τελευταίο... χτύπημα; Οι έντονες διαβουλεύσεις για την αναβολή της πρώτης αγωνιστικής, την παραμονή της. Απίστευτο; Κι όμως ελληνικό. Και σαν να μην έφτανε ακόμη οι ομάδες είναι ακόμη στα τηλέφωνα κι ο φίλαθλος κόσμος (αυτός που έχει απομείνει να ασχολείται) στην αναμονή.

Θα γίνει η πρώτη σέντρα της ούτως ή άλλως κουτσουρεμένης αγωνιστικής (λόγω Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου); Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση, κάτι που σημαίνει ότι... προς το παρόν αρχίζει.

Η αποστολή του Ατρομήτου έχει φτάσει το πρωί του Σαββάτου στο Ηράκλειο, ενώ λίγο μετά τις 12.00 αναμένεται να "πετάξουν" κι οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν τηλεοπτικά την αναμέτρηση. Η ενημέρωση που είχε το συνδρομητικό κανάλι είναι ότι "ξεκινάμε και βλέπουμε".

Αυτό που προκύπτει είναι ότι στις 16.00 το τοπίο θα είναι πλέον ξεκάθαρο. Διότι τότε είναι η ώρα που το... ποτάμι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ως τότε; Όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι επίσημο.

Ελλάδα είμαστε, ότι θέλουμε κάνουμε...

Το χρονικό των διαβουλεύσεων για αναβολή

Οι κωμικοτραγικές καταστάσεις που βιώνει το ελληνικό πδόσφαιρο από το ξεκίνημα του καλοκαιριού συνεχίζονται ακόμα και τώρα, καθώς λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη πρώτη σέντρα για το νέο πρωτάθλημα της Superleague ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αν θα υπάρξει αναβολή η όχι.

Η αναβολή ήδη τριών αγώνων αλλά και οι δικαστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν αναφορικά με το ποιες ομάδες θα παίξουν στη Super League και ποιες στη Football League έχουν δημιουργήσει ένα δραματικό σκηνικό, με τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου να πιέζονται πλέον για να πάρουν μία απόφαση στο παρά πέντε.

Η επιθυμία των περισσοτέρων ΠΑΕ, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, είναι να μετατεθεί η πρώτη αγωνιστική σε δύο εβδομάδες από τώρα, με τη Nova που έχει όμως τα τηλεοπτικά δικαιώματα να επικαλείται τη ρήτρα των 4.000.000 ευρώ θέλοντας να πιέσει για την έναρξη των αγώνων μέσα στον Αύγουστο.

Αδιέξοδο; Μάλλον, εντούτοις πρέπει να παρθεί μία απόφαση, την ώρα που ακόμα και οι δημοσιογράφοι του καναλιού που θα δείξει τα ματς δεν ξέρουν αν θα ταξιδέψουν για να κάνουν τη δουλειά τους.

Να σημειωθεί ότι η "βόμβα" στη διεξαγωγή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος έσκασε το απόγευμα της Παρασκευής, με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Ηρακλή που προκάλεσε την αναβολή μεταξύ του Παναιτωλικού και του Αστέρα Τρίπολης.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες από όλες τις πλευρές με τον έναν εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα κ. Μπάκο να χαρακτηρίζει ως έκτρωμα την απόφαση.

Σειρά πήρε και η Ξάνθη που με ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η πρώτη αγωνιστική. Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και Παναθηναϊκός με ανάλογη ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος:

Σάββατο (27/8)

ΟΦΗ-Ατρόμητος (19.15, NS3)

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης (21.30, NS2)

Κυριακή (28/8)

Κέρκυρα-Παναθηναϊκός (19.15, NS2)

Πανιώνιος-Εργοτέλης (19.15, NS3)

ΠΑΟΚ-SKODA Ξάνθη (21.30, NS1)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ