STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στο τραπέζι μείωση ομάδων και play offs

ΔΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ SUPERLEAGUE (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Διοικητικό συμβούλιο Super League EUROKINISSI SPORTS

Αλλάζει (;) σελίδα η Super League στο διοικητικό συμβούλιο που θα γίνει το μεσημέρι (14:00). Το πλάνο της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος θα τεθεί προς συζήτηση από τους εκπροσώπους των 16 ΠΑΕ. Τετ α τετ για καταστατικό - διαιτησία.

Το πλάνο της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος της Super League με μείωση των ομάδων από 16 σε 14 την περίοδο 2018-19 και play offs από την επόμενη σεζόν, θα τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση το μεσημέρι στο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού.

Πλάνο που δόθηκε στις ομάδες πριν από δύο μήνες, με άλλη μορφή όσον αφορά τα play offs. Οι «16» λοιπόν, θα κληθούν να αποφασίσουν αν η Super League θα αλλάξει σελίδα.

- Όσον αφορά στην μείωση των ομάδων σε 14 από την περίοδο 2018-19, θεωρείται σίγουρη με τις… ευλογίες των big-4 (Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) και παρά τις διαφωνίες του Λεβαδειακού και της Λάρισας και ενδεχομένως του Παναιτωλικού. Για να περάσει η πρόταση, χρειάζεται τα 3/4 των ψήφων, δηλαδή 12 στις 16 ΠΑΕ, συνεπώς δύο ή τρεις ομάδες δεν μπορούν να την μπλοκάρουν.

- Για τα play offs την περίοδο 2017-18 φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία, όχι όμως με την μορφή που πρότεινε η Λίγκα στις 27/1, δηλαδή αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 1-4 και 5-8, αλλά με play offs για τις θέσεις 1-6. Από την διαδικασία αυτή θα προκύπτει ο πρωταθλητής ενώ ο έκτος της βαθμολογίας θα μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στην πεντάδα και συνεπώς στην Ευρώπη. Να σημειωθεί ότι οι ομάδες θα «κουβαλούν» στους αγώνες κατάταξης την βαθμολογία της κανονικής περιόδου.

- Θετικό είναι το κλίμα και για την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων. Το ποσό που θα χάσουν οι big-4 από την μείωση του κριτηρίου της εμπορικότητας (ένα από τα κριτήρια που καθορίζουν το ποσό των τηλεοπτικών εσόδων για κάθε ομάδα) θα καλυφθεί σχεδόν από διάφορα μπόνους και έτσι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις. Παράλληλα, οι 12 θα βάλουν στο ταμείο τους τουλάχιστον 100.000 ευρώ έκαστος.

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Εξάλλου, το βράδυ της Τρίτης (28/3) αντιπροσωπεία της Λίγκας (ο πρόεδρος, Γιώργος Στράτος, ο διευθύνων σύμβουλος, Βασίλης Γκαγκάτσης και ο Γιώργος Μποροβήλος) συναντήθηκε με την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ (τον πρόεδρο, Ιωάννη Δρόσο, τον αναπληρωτή πρόεδρο, Νικόλαο Μπάρτζη, και το μέλος, Ζήση Βρύζα) και συζήτησαν μεταξύ άλλων για την εκπροσώπηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις γενικές συνελεύσεις της Ομοσπονδίας.

Η Λίγκα ζητάει ποσοστό 36% από 10% που είναι τώρα και συγκεκριμένα τέσσερις ψήφους για κάθε ομάδα και δύο για κάθε Ένωση από μία και τρεις αντίστοιχα.

Για την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, προτείνεται μείωση των μελών από 21 σε 15. Η Super League θα έχει πέντε μέλη, η Football League ένα και οι Ενώσεις εννέα από 16.

Για την διαιτησία, τέλος, η πρόταση της Λίγκας που επίσης συζητήθηκε, κάνει λόγο για τριμελή ΚΕΔ: ο πρόεδρος και το ένα μέλος θα εκλέγονται από τους διαιτητής, τους βοηθούς και τους παρατηρητές των δύο επαγγελματικών κατηγοριών και το τρίτο από την Super League. Τώρα, η ΕΠΟ είναι αυτή που ορίζει τον πρόεδρο της ΚΕΔ και αυτός τα υπόλοιπα μέλη.

Απόφαση δεν πάρθηκε αφού τα θέματα αφορούν το καταστατικό το οποίο θα αλλάξει με τις οδηγίες της FIFA, ενώ για την διαιτησία υπάρχει η σύμβαση που έχει υπογραφεί με την UEFA.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ