STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στο σκαμνί Κασάμι, Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Στο σκαμνί Κασάμι, Ολυμπιακός και ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με τιμωρία της έδρας για μία αγωνιστική απειλείται ο Ολυμπιακός για τις δηλώσεις του Παϊτίμ Κασάμι για τον Καλογερόπουλο. Πρόστιμο για τον παίκτη αλλά και για την ΑΕΚ για καπνογόνα, λέϊζερ, υβριστικό πανό που γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα.

Το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, θα παιχθεί στις αίθουσες του μονομελούς πειθαρχικού οργάνου της Super League και της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, όταν λήξει η αποχή των δικηγόρων η οποία παρατάθηκε μέχρι τις 22/2.

Ο Παϊτίμ Κασάμι για τις δηλώσεις που έκανε στο συνδρομητικό κανάλι για τον διαιτητή Χαράλαμπο Καλογερόπουλο κινδυνεύει με πρόστιμο 20.000 ευρώ «με υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων» σύμφωνα με το άρθρο 25, παράγραφος 4 του πειθαρχικού κώδικα για «επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης της ΚΕΔ ή διαιτητών αγώνα με δημόσιες δυσμενείς κρίσεις». Σε περίπτωση μη ανάκλησης εντός δύο εβδομάδων, ο Κασάμι θα κληθεί σε απολογία και θα του επιβληθεί πρόστιμο 40.000 ευρώ!

Ωστόσο, με τιμωρία έδρας κινδυνεύει ο Ολυμπιακός καθώς σύμφωνα με την παράγραφο 6 του ίδιου άρθρου «Στις ως άνω περιπτώσεις των παραγράφων 1 έως και 5, εάν υπαίτια είναι ομάδα, δύναται να επιβληθεί σωρευτικά η ποινή, ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος, διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές».

Ο Ολυμπιακός εξάλλου, για την επίσημη τοποθέτηση που έκανε μετά το τέλος του αγώνα, κινδυνεύει με πρόστιμο τουλάχιστον 10.000 ευρώ «με υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων». Σε περίπτωση μη ανάκλησης το πρόστιμο θα διπλασιαστεί. Και για τις δύο υποθέσεις υπεύθυνη είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έπειτα από δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Καπνογόνα, λέϊζερ, κροτίδες

Η ΑΕΚ εκτός από τις ποινές με τις οποίες κινδυνεύει για τις απειλές του Δημήτρη Μελισσανίδη στον παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Κύρκο, θα τιμωρηθεί και με πρόστιμο για την συμπεριφορά των οπαδών της.

Τόσο τα 25 καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί της στο 28' και στο 78' του αγώνα χωρίς να τα πετάξουν στον αγωνιστικό χώρο, όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα, επισύρουν πρόστιμο, όπως επίσης και η χρήση λέιζερ στο 63' (από 3.000 - 8.000) αλλά και το υβριστικό πανό (3.000-6.000).

Για τις τρεις κροτίδες που οι οπαδοί έριξαν στο 78' στην τάφρο του γηπέδου, δεν προβλέπεται τιμωρία καθώς είναι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ειδικά για τα καπνογόνα να σημειωθεί ότι η «Ένωση» είναι υπότροπη, προβλέπεται ποινή έδρας αλλά σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις στο φετινό πρωτάθλημα ο αθλητικός δικαστής της Super League Σπυρίδων Καποδίστριας έχει κάνει χρήση της αρχής της αναλογικότητας (η ποινή να είναι ανάλογη με το αδίκημα) και επιβάλλει μόνο πρόστιμο και όχι τιμωρία έδρας.

Η ΑΕΚ θα απολογηθεί στο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League όταν λήξει η αποχή των δικηγόρων.

Αναλυτικά το φύλλο αγώνα:

Στο σκαμνί Κασάμι, Ολυμπιακός και ΑΕΚ
Στο σκαμνί Κασάμι, Ολυμπιακός και ΑΕΚ
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ