STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στο εδώλιο οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Στο εδώλιο οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League κάλεσε σε απολογία τον Παναθηναϊκό (23/5) και τον Ολυμπιακό (24/5) για τις υποθέσεις των αγώνων τους με ΠΑΟΚ και Πλατανιά αντίστοιχα.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League κάλεσε σε απολογία τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό την προσεχή Τρίτη (23/5) και Τετάρτη (24/5) για τις υποθέσεις των αγώνων τους με ΠΑΟΚ και Πλατανιά αντίστοιχα, όπου απειλούνται βάσει των άρθρων που τους ασκήθηκε δίωξη και με αφαίρεση βαθμών.

Οι "πράσινοι", οι οποίοι απολογούνται πρώτοι για όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω του τραυματισμού του Βλάνταν Ίβιτς από κουτάκι μπύρας που τον χτύπησε στο κεφάλι, κινδυνεύουν με -3 από το τρέχον πρωτάθλημα (στα playoffs) και -2 από το επόμενο, ενώ μηδενίστηκαν για το χθεσινό (17/5) παιχνίδι. Παράλληλα, κινδυνεύουν με πρόστιμο 30.000 έως 50.000 ευρώ και 1 έως 2 αγωνιστικές τιμωρία της έδρας.

Στο άρθρο 21, παράγραφος 3β αναφέρεται χαρακτηριστικά: " Με αφαίρεση τριών (3) βαθμών καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του".

Εξάλλου, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League κάλεσε σε απολογία και την ΠΑΕ Ολυμπιακός για το μεσημέρι της Τετάρτης (24/5) μετά τη δίωξη που ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, για όσα φέρεται να συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά την 1η Απριλίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε με βάση το άρθρο 29 του ΚΑΠ "περί βίας" και κινδυνεύει με μείον έξι βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα, τιμωρίας της έδρας του (κεκλεισμένων ή αγώνες σε ουδέτερη έδρα) και πρόστιμο. Το άρθρο 29 κάνει λόγο και για υποβιβασμό, αν και είναι ένα πολύ ακραίο σενάριο. Για την υπόθεση υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις από τα μέλη της αποστολής του Πλατανιά που κατέθεσαν στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων.

Επίσης, κλήθηκαν και οι Παντελής Κωνσταντινίδης και Πέταρ Μιλκάνοβιτς του ΠΑΟΚ με βάση τα όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα από τον Γιώργο Κομίνη χθες βράδυ (17/5) στη Λεωφόρο, ενώ στον Ηρακλή ασκήθηκε δίωξη για την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής από την ΕΕΑ.

Αναλυτικά:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία για την Τρίτη 23/05/2017 και ώρα 15:30 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 2η αγωνιστική των Play Offs.

2η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Π. Κωνσταντινίδη (εκπρόσωπο), PETAR MILCANOVIC (γυμναστή): «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/5/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 17/5/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των κ.κ. Π. Κωνσταντινίδη και PETAR MILCANOVIC στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 11 παρ. 1, 2 και 3, σε συνδυασμό και με τα άρθρα 10 παρ. 1 περ. δ΄ στοιχ. Ι και 14 παρ. 1, 2 και 3 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: « Βάσει των αναφερομένων στο από 17/5/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 17/5/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 1 περ. α΄εδ. α΄και β΄, 2 περ. α΄, δ΄ και ε΄, 3 παρ. 3 περ. Β΄ στοιχ. α΄ εδ. α΄, στοιχ. β΄ εδ. δ΄, στοιχ. ε΄, 7 περ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ, 1, 2 επ., 10 παρ. 5, 21 παρ. 3 περ. β΄, 4 και 10, 36 παρ. 1 περ. α΄ του Κανονισμού Αγώνων Πρωταθλημάτων Επαγγελματικών Ομάδων (Κ.Α.Π.).

Κλήσεις σε απολογία

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία για την Τετάρτη 24/05/2017 και ώρα 15:00 τις παρακάτω ΠΑΕ

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: « Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 14562/16-05-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 24ης-5-2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00».

Β) ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ: « Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 14847/18-5-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 24ης-5-2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00».

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ