STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στο 93' με Κάστρο η Ξάνθη, 1-1 με την Κέρκυρα

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Κέρκυρα έφτασε κοντά στην πρώτη εκτός έδρας νίκη ύστερα από 21 αγωνιστικές στη Super League, αλλά στο 93' ισοφαρίστηκε από την Ξάνθη. Επστάιν (64') και Κάστρο (93') τα γκολ της αναμέτρησης. (VIDEO).

Τρία διαδοχικά 0-0 μετρούσαν στα Πηγάδια Ξάνθη και Κέρκυρα. Και η αναμέτρηση του Σαββάτου (10/2) για την 21η αγωνιστική της Super League Σουρωτή ισόπαλη ολοκληρώθηκε, αλλά με γκολ (1-1). Οι Φαίακες προηγήθηκαν στο 64' με τον Επστάιν και οι ακρίτες ισοφάρισαν στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Κάστρο (93').

Η Ξάνθη έφτασε τους 29 βαθμούς, ενώ η Κέρκυρα έχοντας παιχνίδι περισσότερο "έπιασε" τον Απόλλωνα Σμύρνης στους 15 βαθμούς.

Στο 93' με Κάστρο η Ξάνθη, 1-1 με την Κέρκυρα
Στο 93' με Κάστρο η Ξάνθη, 1-1 με την Κέρκυρα

Πολύ ανιαρό παιχνίδι στο πρώτο μέρος, από κάθε άποψη. Δεν υπήρχε κόσμος στο γήπεδο, το ματς είχε χαμηλό ρυθμό και η Κέρκυρα δεν έκανε καμία τελική με την ολοκλήρωση του 45λεπτου. Η Ξάνθη έκανε τέσσερις τελικές, οι τρεις εκ των οποίων προήλθαν από τον πρώτο της σκόρερ, τον Έρικ Γέντρισεκ. Η πρώτη μάλιστα ήταν κλασική, όταν στο 7' ο Σλοβάκος βρέθηκε απέναντι στον Γιαννακόπουλο, ο οποίος απομάκρυνε.

Οι ακρίτες ήταν περισσότερο κινητικοί, είχαν την κατοχή της μπάλας και επεδίωκαν να βρουν στην κορυφή τον Γέντρισεκ, ο οποίος έχει την ικανότητα να κάνει τη "ζημιά" στον αντίπαλο με μια προσωπική ενέργεια. Για ένα ημίωρο οι Φαίακες ήταν σε παθητικό ρόλο, αλλά και αργότερα, όταν ανέβασαν στροφές, δεν κατάφεραν να φτάσουν σε τελική, παρότι είχαν 51% κατοχή μπάλας με το φινάλε του πρώτου μέρους.

Γήπεδο: Πηγάδια

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Γιώργος Κελάζογλου (Χαλκιδικής), Γιώργος Κουντουρέλης (Αθηνών)

Τέταρτος: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς):Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας, Κίκε (63' Τριάδης), Μπρίτο (54' Φασίδης), Ντουρίτσκοβιτς (71' Κάστρο), Γέντρισεκ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης):Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Σιόντης, Μπαλάφας, Επστάιν (85' Μυτίδης), Ρόλε (89' Γκράσι), Γεωργίου (73' Αρτυματάς), Παμλίδης.

Γκολ: 93' Κάστρο - 64' Επστάιν

Κάρτες: 25' Μελιόπουλος, 35' Μπαξεβανίδης - 55' Μπαλάφας, 85' Σιόντης, 70' Επστάιν, 86' Αντέτζο

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το δεύτερο 45λεπτο. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν επιθετικά και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, δίχως να αλλάξουν το σχήμα τους (4-2-3-1). Η πρώτη ευκαιρία της Κέρκυρας καταγράφηκε στο 59', όταν το βολ πλανέ του Παμλίδη έδιωξε ο Ζίβκοβιτς σε κόρνερ. Αφού απείλησε εκ νέου η νησιωτική ομάδα στο 63' με τον Αντέτζο (ο Μπαξεβανίδης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή), το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 64'!

Ο Παμλίδης πέρασε δεξιά στον Γεωργίου, αυτός έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, στον αφύλαχτο Επστάιν. Ο Γερμανός σούταρε, έδιωξε ο Ζίβκοβιτς, αλλά ο Επστάιν που πήρε το ριμπάουντ σκόραρε από κοντά με πλασέ. Ο Γεωργίου φαίνεται να είναι εκτεθειμένος πριν βγάλει τη σέντρα.

Ο τεχνικός της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς, μέχρι το 71' είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του, θέλοντας να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του, μήπως και μπορέσει να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 78' η επτανησιακή ομάδα έφτασε μια... ανάσα από το 0-2, αλλά με απίθανη απόκρουση ο Ζίβκοβιτς κράτησε το 0-1 στην κεφαλιά του Μπαλάφα. Ο Γιάννης Ματζουράκης έκανε όσο πιο αμυντικό το σχήμα της ομάδας του, η Ξάνθη ασκούσε πίεση και τελικά οι προσπάθειές της καρποφόρησαν στην τελευταία φάση. Ο νεοεισελθών Κάστρο με υπέροχη κεφαλιά από σέντρα του Τριάδη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Στο 93' με Κάστρο η Ξάνθη, 1-1 με την Κέρκυρα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του 78'. Ενώ το σκορ ήταν 0-1, ο Μπαλάφας με καρφωτή κεφαλιά έφτασε πολύ κοντά στο 0-2, αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς δεν του το επέτρεψε χάρη σε εξαιρετική απόκρουση. Αν εκεί σημειωνόταν δεύτερο τέρμα για τους Φαίακες, η Ξάνθη λογικά θα έχανε το ματς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Υπήρξαν λάθη στη διαιτησία, κυρίως από τον β' επόπτη. Στη φάση του πρώτου γκολ της Κέρκυρας φαίνεται πως ο Γεωργίου που βγάζει τη σέντρα, είναι εκτεθειμένος. Όπως εκτεθειμένος ήταν και ο Μπαλάφας στη φάση του 78'.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Σπίνουλας. Ο αμυντικός της Κέρκυρας είχε καίριες επεμβάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, βγήκε νικητής στις περισσότερες και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο 1-1.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γκολ που σημείωσε ο Γκονσάλο Κάστρο. Πραγματικά υπέροχο τέρμα από τον Αργεντινό επιθετικό. Τοποθέτησε με τέτοιο τρόπο το σώμα του και έπιασε τρομερή κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα του αγώνα στο πρώτο μέρος. Πολύ κακό παιχνίδι από κάθε άποψη. Βαρετό και για όσους το είδαν από το γήπεδο και πολύ περισσότερο για εκείνους που αποφάσισαν να το παρακολουθήσουν από την τηλεόραση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ