STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στις καθυστερήσεις με πέναλτι, η Βέροια 1-0 την Καλλονή

Στις καθυστερήσεις με πέναλτι, η Βέροια 1-0 την Καλλονή
INTIME SPORTS

Με τον Αμπντούν να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που δεν ήταν και κέρδισε ο Μερεμπασβίλι, η Βέροια πήρε τη νίκη με 1-0, στη Λέσβο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, επί της Καλλονής.

Στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, έπαιξαν για να μη χάσουν. Ξύπνησαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αλλά αυτό αρκούσε μόνο σε μία από τις δύο ομάδες. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μερεμπασβίλι μπήκε στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε λανθασμένα το πέναλτι από το μαρκάρισμα του Γεωργιανού από τον Μπαργκάν, και ο Αμπντούν ευστόχησε δίνοντας τη νίκη στη Βέροια με 1-0, εκτός έδρας επί της Καλλονής.

Στις καθυστερήσεις με πέναλτι, η Βέροια 1-0 την Καλλονή
INTIME SPORTS

Επιστροφή στις ήττες για την Καλλονή, μετά την ισοπαλία με Αστέρα Τρίπολης (εντός), Πανθρακικό (εκτός) και τη νίκη επί του Παναιτωλικού (εντός).

Αντίθετα, επιστροφή στις νίκες για τη Βέροια. Μετά την ήττα από ΠΑΟΚ (εντός), την ισοπαλία με Παναιτωλικό (εκτός) και την ήττα από την ΑΕΚ (εντός).

Η Βέροια αναρριχήθηκε στην όγδοη θέση της Super League έχοντας συγκεντρώσει 8 βαθμούς, η Καλλονή βρίσκεται στη 14η με 5 βαθμούς, αντίστοιχα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:"Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης"

Διαιτητής:Ευάγγελος Κιοτζένης

Βοηθοί: Δήμος Αναστόπουλος, Βασίλειος Καραβασίλης

4ος: Ιωάννης Δελφάκης

Γκολ: 94' πεν. Αμπντούν

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Αντέτζο, Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ, Καλτσάς, Κεϊτά, Τσαμπούρης (72' Γιορέντε), Γεωργίου (61' Μπαργκάν), Σάμπα (46' Κλαντρούμπσκι), Μανούσος

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεθ, Νάστος, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Μαραγκός, Νέτο (57' Μερεμπασβίλι), Σιόντης (84' Κόλα), Βεργώνης, Αμπντούν, Μαγιέφσκι, Ναζλίδης (69' Καϊκούτ)

Κάρτες: 12' Καλτσάς, 73' Ούκα, 93' Μπαργκάν / 40' Μαραγκός

Κόκκινες:-

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία από τη Super League

Το φιλμ του αγώνα

Απειλή Μανούσου με το "καλημέρα"

Οι "σαρδέλες" έφθασαν στην πρώτη τους ευκαιρία, μόλις 13 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Μανούσο να αστοχεί, ων ανενόχλητος στη μικρή περιοχή.

Η Βέροια από την αρχή, έδωσε προτεραιότητα στον ανασταλτικό τομέα. Όσον αφορά στον επιθετικό, έψαχνε τον Ναζλίδη, ο οποίος έδινε μάχες με τους γηπεδούχους κεντρικούς αμυντικούς.

Μετριότητα στη συνέχεια

Ακόμη κι όταν αυτοί είχαν προβλήματα, υπήρχε ο Άντριου Χογκ. Ο διεθνής Μαλτέζος γκολκίπερ, βγήκε αρκετά έξω από την εστία του στο 18ο λεπτό, κι εξουδετέρωσε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Στις καθυστερήσεις με πέναλτι, η Βέροια 1-0 την Καλλονή
INTIME SPORTS

Μετά από δύο λεπτά, ήταν η σειρά της Καλλονής να απειλήσει, με τον Λόπεθ να μπλοκάρει την μπάλα, μετά από την κεφαλιά του Ούγκο Ούκα. Χωρίς τύχη και η κεφαλιά του Αντέτζο, στο 28ο λεπτό.

Έτσι άχρωμα, άγευστα, άοσμα όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το δεύτερο στη Λέσβο. Στο 50ό λεπτό ο Γιαννούλης σέντραρε από τα αριστερά, αλλά ο Ναζλίδης δεν πρόλαβε να παρέμβει στην πορεία της μπάλας.

"Ξύπνησαν" στο τελευταίο 20λεπτο

Σε 71ο λεπτό, μετά από αμυντική σύγχυση διαρκείας στην άμυνα των γηπεδούχων, η μπάλα έφθασε στον Μαγιέφσκι αλλά το σουτ του, πέρασε αρκετά ψηλά άουτ, από την εστία του Άντριου Χογκ.

Έξι λεπτά αργότερα (77') ο νεοεισελθών, Ραούλ Γιορέντε βρέθηκε στην επίθεση, παρέλαβε την μπάλα μετά την κεφαλιά του Μανούσου. Ο Ισπανός αριστερός μπακ αν και σούταρε με το κακό, δεξί, του πόδι, το σουτ ήταν καλό αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 81' και με την άμυνα της Βέροιας προωθημένη, ο Μανούσος βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά έβγαλε έξυπνα στον Κλαντρούμπσκι, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αμυντικοί απομάκρυναν την τελευταία στιγμή, την μπάλα σε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις με πέναλτι, η Βέροια 1-0 την Καλλονή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο 86ο λεπτό, πάλι ο Μανούσος δημιούργησε νέα πηγή κινδύνου για την άμυνα της Βέροιας. Πήρε την μπάλα στην αντεπίθεση, έκανε την επιτόπια προσποίηση και ντρίμπλα αλλά το σουτ του, εξουδετερώθηκε από τον Λόπεθ.

Στο 90', ο Μερεμπασβίλι πήρε την μπάλα, την κουβάλησε περισσότερο από όσο έπρεπε, πέρασε εν τέλει τον Ούκα, αλλά ο Χογκ έδειξε ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Πέναλτι, απόδραση και γκολ για τη Βέροια

Μάλλον, οι "σαρδέλες" δεν ταρακουνήθηκαν από το "καμπανάκι'', που ήχησε στ' αυτιά τους κατά την προηγούμενη φάση. Ο Μερεμπασβίλι μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, περισσότερο φαίνεται να "κέρδισε" το πέναλτι από το μαρκάρισμα του νυν παίκτη της Καλλονής και πρώην της Βέροιας, Κενάν Μπαργκάν.

Σε κάθε περίπτωση ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ευάγγελος Κιοτζένης, υπέδειξε πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κι ο Τζαμέλ Αμπντούν, ανέλαβε εύστοχα την εκτέλεση. Έτσι έδωσε κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του ματς, μία πολύτιμη νίκη και τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στη "Βασίλισσα του Βορρά".

Ο MVP του αγώνα

Μπορεί ο Μερεμπασβίλι να έκανε όλη τη δουλειά, κερδίζοντας το πέναλτι, αλλά αυτός που παίρνει τον τίτλο του MVP είναι ο σκόρερ. Ο Τζαμέλ Αμπντούν είχε κι έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία και σημάδεψε σωστά, νικώντας τον Άντριου Χογκ. Μία νίκη, τρεις βαθμοί εκτός έδρας, που δυνητικά θα αποδειχθούν σημαντικοί στην πορεία της σεζόν.

Στις καθυστερήσεις με πέναλτι, η Βέροια 1-0 την Καλλονή
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Δεν μπορεί να είναι άλλη, από αυτή που παρατηρήθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Απλά, γιατί εκείνη έκρινε το ματς. Ο Γκιόργκι Μερεμπασβίλι μπήκε στην περιοχή και πήρε το πέναλτι. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Αμπντούν να σκοράρει με πέναλτι και να μεταβάλλει ριζικά τις αγωνιστικές ισορροπίες του ματς.

Ο διαιτητής

Ο Ευάγγελος Κιοτζένης κατάφερε να "τσαλακώσει" την εξαιρετική εικόνα που έδειξε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης με την λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι. Ο Μπαργκάν πίεσε τον Μερεμπασβίλι, αλλά δε φαίνεται να είναι αυτό το μαρκάρισμα που προκάλεσε την πρώτη του Γεωργιανού.

Μας άρεσε

Ο ρυθμός του ματς στα τελευταία 15-20 λεπτά. Στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, Καλλονή και Βέροια ήταν κακές, ανενεργές, χωρίς φαντασία και επιθετική δημιουργία. Στο τέλος, όμως, αντιλήφθηκαν ότι η αναμέτρηση θα μπορούσε να ξεφύγει από την ισοπαλία. Τελικά μία από τις δύο δικαιώθηκε, η φιλοξενούμενη.

Δεν μας άρεσε

Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, φαίνεται ότι απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων καθώς όδευαν προς τα αποδυτήρια. Ακόμη κι ο τεχνικός της νικήτριας ομάδας, Βέροιας, Γιώργος Γεωργιάδης, αναγκάστηκε να διακόψει εσπευσμένα τις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι και να επανέλθει αργότερα. Αχρείαστη αυτή η αντίδραση, παρά τα νεύρα και την ένταση στα τελευταία λεπτά τους ματς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ