ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | ΚΑΙΣΑΡΗΣ
Δάνειο στον ΠΑΟ μέσω Μαρινάκη
Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το αυτονόητο: Για το πόσο ανάγκη έχει ο Ολυμπιακός έναν ισχυρό Παναθηναϊκό. Σε σημείο που να έτρεχε να του εξασφαλίσει το δάνειο.
Ποιος είναι ο παίκτης με τις περισσότερες εμφανίσεις σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό; Ποια ομάδα έχει χρησιμοποιήσει τους περισσότερους παίκτες; Μερικές φορές οι απαντήσεις προκαλούν... έκπληξη!
Το πρωτάθλημα της Superleague μπορεί να ξεκίνησε κάπως... "ανώμαλα", όμως η αλήθεια είναι πως στη συνέχεια το ενδιαφέρον σε κορυφή, πλέι οφ και ουρά είναι μεγαλύτερο απ ότι περιμέναμε το καλοκαίρι.
Εμείς συγκεντρώσαμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία όσον αφορά τις συμμετοχές ποδοσφαιριστών μόνο στο πρωτάθλημα και τις ομάδες τους.
Ποια είναι λοιπόν η ομάδα που έχει χρησιμοποιήσει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα; Είναι οι τερματοφύλακες παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές; Ποια ομάδα με πλούσιο (σε χρήμα, ποιότητα και ποσότητα) έχει χρησιμοποιήσει ελάχιστους παίκτες;
Ας τα δούμε όλα αναλυτικά για να λυθούν οι απορίες σας...
Ο Πανιώνιος λοιπόν είναι με διαφορά η ομάδα που έχει χρησιμοποιήσει τους περισσότερους παίκτες στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα 35 ποδοσφαιριστές πήραν χρόνο συμμετοχής φέτος, με αρκετούς από αυτούς να έχουν αποχωρήσει.
Η Ξάνθη από την άλλη μεριά έχει χρησιμοποιήσει τους λιγότερους (22 παίκτες) και παρόλα πάει εξαιρετικά στο πρωτάθλημα, παρότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πτώση.
Τι γίνεται όμως με τους δυο αιώνιους; Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει χρησιμοποιήσει 25 παίκτες, ενώ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα 27. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως Κλέιτον και Ζέκα μετρούν τα περισσότερα ματς με τους πράσινους, ενώ για τους κόκκινους πρώτος είναι ο Μαρκάνο!
Η εξήγηση
Ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε έναν παίκτη, που στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν με το ενάμιση πόδι εκτός Παιανίας, έχει να κάνει με το γεγονός πως οι πράσινοι δεν έχουν λύσεις στην επίθεση οπότε ο Βραζιλιάνος άρπαξε την ευκαιρία.
Όσον αφορά τον Μαρκάνο έχει να κάνει κυρίως με το ότι παίζει τόσο αριστερά όσο και στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο τραυματισμός του Χολέμπας τον κράτησε στη βασική ενδεκάδα.
Τέλος να πούμε πως από τις 16 ομάδες μόνο στις 3 ο τερματοφύλακας είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές, κάτι που φαίνεται περίεργο αν σκεφτεί κανείς πως η θέση του είναι, θεωρητικά, εξασφαλισμένη.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Κοστάνσο και πλέον έχει τον Μέγιερι, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Κοτσόλη, ακολούθησε ο Καρνέζης, συνέχισε με Καπίνο και πλέον συνεχίζει πάλι ο Καρνέζης.
Στον ΠΑΟΚ έχουμε... rotation με Χαλκιά, Κρέσιτς και Γλύκο. Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με Ελευθερόπουλο (ο οποίος σταμάτησε) και συνεχίζει με Σιδεράκη. Ο ΠΑΣ ξεκίνησε με Φεγκρούς, τραυματίστηκε και πλέον παίζει ο Κηπουρός, ενώ τέλος ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με Τζενάμο, συνέχισε με Μπλάζιτς και πλέον συνεχίζει πάλι με Τζενάμο.
Παναθηναϊκός: 27 παίκτες
Ζέκα, Κλέιτον: 20 εμφανίσεις
Σιμάο, Κατσουράνης: 19 εμφανίσεις
Oλυμπιακός: 25 παίκτες
Μαρκάνο: 21 εμφανίσεις
Μοδέστο, Μιραλάς: 18 εμφανίσεις
ΠΑΟΚ: 29 παίκτες
Σαλπιγγίδης: 22 εμφανίσεις
Μαλεζάς: 21 εμφανίσεις
ΑΕΚ: 26 παίκτες
Χοσέ Κάρλος: 19 εμφανίσεις
Αραμπατζής: 19 εμφανίσεις
Ατρόμητος: 23 παίκτες
Γιαννούλης, Ιτάνς: 20 εμφανίσεις
Τάτος, Επστάιν, Μήτρογλου: 19 εμφανίσεις
ΟΦΗ: 24 παίκτες
Γαλανόπουλος: 20 εμφανίσεις
Ταυλαρίδης, Γεωργίου: 19 εμφανίσεις
Αστέρας Τρίπολης: 27 παίκτες
Χακόμπο: 22 εμφανίσεις
Τσαμπούρης, Ουσέρο: 21 εμφανίσεις
Άρης: 31 παίκτες
Μίσελ: 22 εμφανίσεις
Φατί: 20 εμφανίσεις
Ξάνθη: 22 παίκτες
Βιβιανί, Μαρσελίνιο: 22 εμφανίσεις
Πόι: 21 εμφανίσεις
Εργοτέλης: 28 εμφανίσεις
Φραγκουλάκης, Μπέτο, Κουτσιανικούλης, Κατσικοκέρης: 19 εμφανίσεις
Πανιώνιος: 32 παίκτες
Γουνδουλάκης, Σάμαρης: 21 εμφανίσεις
Σιόβας: 20 εμφανίσεις
Λεβαδειακός: 26 παίκτες
Κυριακίδης: 20 εμφανίσεις
Κόρμπος: 19 εμφανίσεις
ΠΑΣ Γιάννινα: 26 παίκτες
Κώτσιος, Μπακαγιόκο: 19 εμφανίσεις
Γεωργίου: 18 εμφανίσεις
Παναιτωλικός: 27 παίκτες
Καμαρά: 22 εμφανίσεις
Μουμίν, Άντι: 19 εμφανίσεις
Κέρκυρα: 27 παίκτες
Καλαντζής: 20 εμφανίσεις
Γκαλίνοβιτς, Οσμάν, Ιωάννου: 19 εμφανίσεις
Δόξα Δράμας: 29 παίκτες
Τριποτσέρης: 19 εμφανίσεις
Βέρτζος, Αραβίδης: 18 εμφανίσεις
Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το αυτονόητο: Για το πόσο ανάγκη έχει ο Ολυμπιακός έναν ισχυρό Παναθηναϊκό. Σε σημείο που να έτρεχε να του εξασφαλίσει το δάνειο.
Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ θα συναντηθούν για όγδοη φορά σε τελικό Κυπέλλου. Διαβάστε στο Sport24.gr την ιστορία των βασκο-καταλανικών αναμετρήσεων, από τη στέψη του Αλφόνσο το 1902 μέχρι τον πρώτο τίτλο της Pep Team το 2009 (φωτογραφίες, videos)
Ο Όλοφ Μέλμπεργκ ζήτησε νέα παράταση για να απαντήσει στον Ολυμπιακό. Την ερχόμενη Τετάρτη θα έρθει στην Ελλάδα ο μάνατζερ του Ιμπαγάσα. Όλες οι εξελίξεις στο Sport24.gr
Ένα περίεργο δέμα έκανε την εμφάνιση του στο Γκραντ Πρι του Μονακό με τους πυροτεχνουργούς να πραγματοποιούν ελεγχόμενη έκρηξη.
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις ματαίωσαν το ραντεβού ανάμεσα σε Γιάννη Αλαφούζο και Ανδρέα Βγενόπουλο
Το όνομα του αδερφού του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, Οδυσσέα, έπεσε στο τραπέζι την ώρα που έκλεινε η μεταγραφή του νεαρού άσου της Ξάνθης.