STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στατιστικά και ορόσημα της 7ης αγωνιστικής

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε για τα στατιστικά και τα ορόσημα που σημάδεψαν τις αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή, που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο. Το αμυντικό σερί του Ατρόμητου, το home sweet home του Πρίγιοβιτς και τα... επεισοδιακά ματς της ΑΕΚ.

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου στην Super League Σουρωτή έκρυβαν πολλά ενδιαφέροντα στατιστικά και ορόσημα, τα οποία και δημοσίευσε το soccerbase.gr στον λογαριασμό του στο twitter.

Ξεχωρίζουν αυτά που αφορούν την αμυντική επίδοση του Ατρομήτου, την εντός έδρας συνήθεια του Πρίγιοβιτς, τα επεισοδιακά ματς της ΑΕΚ και το ρεκόρ που ισοφάρισε ο ΠΑΣ μετά από 34 χρόνια. Αναλυτικά:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-1

Μετά από 5 νίκες και 5 ισοπαλίες, ο Ελίνι Δημούτσος έχασε για πρώτη φορά στην καριέρα του με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Θεμιστοκλής Τζημόπουλος είχε να σκοράρει από τον Φεβρουάριο, πάλι με αντίπαλο τον Πλατανιά. Έφτασε τα 20 γκολ σε Α' και Β΄Εθνική.

Ο Φόνσι Ναδάλες έγινε ο πρώτος παίκτης στη σεζόν που είχε 3 ασίστ σε ένα ματς. Παίκτης του ΠΑΣ το έχει καταφέρει πρόσφατα (το 2015 ο Ίλιτς).

Στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΠΑΣ και Πλατανιά είχαμε 10 γκολ, όσα είχαν μπει συνολικά στα εννέα προηγούμενα ματς! Τρία γκολ από την ομάδα τους σε ένα ημίχρονο είχαν πολλά χρόνια να δουν οι φίλοι των γηπεδούχων...

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ 1-0

Από τον Ιούνιο του 2015 σε αγώνα των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, είχε να τελειώσει ο Αστέρας Τρίπολης με εννέα παίκτες, από δύο αποβολές. Ο Ιγκλέσιας αποβλήθηκε για 6η φορά σε επίπεδο Super League. Ποιοι και πόσοι είναι πάνω από τον Αργεντίνο στη σχετική κατηγορία;

Ο Χαβιέ Ούμπιδες έγινε ο γηραιότερος ξένος του Ατρόμητου στην Α' Εθνική (35 ετών, 8 μηνών, 4 ημερών). Ξεπέρασε κατά 5 μέρες τον Λουτσιάνο.

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι έχει καταπληκτική αμυντική συμπεριφορά και αυτός που υπερασπίζεται την εστία της μοιάζει ανίκητος αυτή τη στιγμή...

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-4

Για 10η φορά στην ιστορία στην Α' Εθνική ο Πανιώνιος χάνει με 4-3. Ήταν η 3η εντός (από Φωστήρα το 1961 και Πανσερραϊκό το 1980). Και στις 3 εντός ήττες του με 4-3 ο Πανιώνιος έχει προηγηθεί στο σκορ! Το 1961 με Φωστήρα 3-2, το 1980 με Πανσερραϊκό 3-1, με Ολυμπιακό 1-0!

ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ 4-0

Κοντά επτά χρόνια είχε να χάσει η Λαμία με τέσσερα γκολ διαφορά (20.02.2011 Λαμία - Απόλλων Λάρισας 2-6 στην Δ' Εθνική). Ο Νίκος Αναστασόπουλος είναι ο πρώτος παίκτης της Λαμίας που αποβάλλεται στην (μικρή) ιστορία της στην Super League. Ο Μαρκ Ασίγκμπα συμπλήρωσε 100 αγώνες σε Super League και Football League, με Φωκικό, Παναχαϊκή, Βέροια και Λαμία.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Λαμία, όσα γκολ είχε πετύχει και στα έξι πρώτα ημίχρονα των προηγούμενων αγώνων! Πότε το κατάφερε τελευταία φορά;

Ο Πρίγιοβιτς πάλι συνέχισε το... βιολί του:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-1

Τις τρεις από τις επτά ασίστ που έχει ο Σάββας Τσαμπούρης στην Σούπερ Λιγκ τις έχει δώσει με αντίπαλο τον Παναιτωλικό! Για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α' Εθνική ο Λεβαδειακός παραμένει αήττητος σε οκτώ αγώνες και για πρώτη φορά σε επτά αγώνες μέσα σε μια σεζόν!

Ανάλογο ξεκίνημα είχε ξανακάνει το...

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 0-0

Από τις 19.11.1986, όταν έχασε 4-0 για το Κύπελλο στη Ριζούπολη, η Κέρκυρα έχει επισκεφτεί πέντε φορές το ίδιο γήπεδο και δεν έχασε ποτέ ξανά! Ο Απόλλων δεν έχει νίκη στα πρώτα 7 παιχνίδια στη Super League (όπως και το 1999). Το χειρότερο ξεκίνημα από το 1985 (12 χωρίς νίκη).

ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ 1-1

Από τότε που η ΑΕΚ επέστρεψε στη Super League δεν έχει χάσει διαδοχικά παιχνίδια. Έχει να συμβεί από τον Απρίλιο του 2013. Η Ξάνθη ισοφάρισε το ρεκόρ σερί ισοπαλιών στην έδρα της. Τέσσερις, όσες είχε κάνει πρώτη φορά τη σεζόν 2005-06 (Ιωνικό, Καλλιθέα, ΑΕΚ, ΟΦΗ).

Ο Κώστας Φλίσκας αποβλήθηκε για 8η φορά στη Super League με τη φανέλα της Ξάνθης. Μόνο ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει περισσότερες (10).

Γενικά τα ματς της ΑΕΚ φέτος μόνο ήσυχα δεν τα λες...

Στο παρελθόν η Ξάνθη έχει βρεθεί και πάλι να παίζει με εννέα παίκτες κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό.

Πηγή: soccerbase.gr

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ