STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Στα όριά τους οι διαιτητές, σκέφτονται την αποχή

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ - 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ
(ICON / ΣΤΟΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ - 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ (ICON / ΣΤΟΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ) EUROKINISSI

Οι διαιτητές της Super League Σουρωτή έχουν φτάσει στα όριά τους και σκέφτονται ακόμα και το ενδεχόμενο της αποχής από την 13η αγωνιστική. Δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ για το φετινό πρωτάθλημα.

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι διαιτητές της Super League Σουρωτή και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ για τα παιχνίδια που έχουν σφυρίξει φέτος μέχρι την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Για το λόγο αυτό, το ενδεχόμενο να προβούν σε αποχή από την 13η αγωνιστική σκέφτονται πολύ σοβαρά οι διαιτητές της μεγάλης κατηγορίας όπως αναφέρει η "Live Sport" και μάλιστα ο Βίτορ Μέλο Περέιρα αναμένεται να στηρίξει αυτή τους την απόφαση.

Πρόσφατα έλαβαν ένα mail από την άτυπη επιτροπή τους, στην οποία ηγείται ο Τάσος Σιδηρόπουλος για την εξόφληση των χρημάτων της περσινής αγωνιστικής περιόδου, η οποία θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου. Το χρέος είναι κοντά στο 1.000.000 ευρώ και έχουν αναλάβει να το αποπληρώσουν η ΕΠΟ και η Super League.

Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, τις πληρωμές του πρώτου γύρου έχει αναλάβει η ΕΠΟ και του δεύτερου η Λίγκα, όμως προς το παρόν δεν έχουν δει ούτε ευρώ, ενώ η συμφωνία έχει μείνει στο... μιλητό.

"Όπως έχετε διαπιστώσει, η τελική απόφαση για τις πληρωμές της φετινής σεζόν καθυστερεί απελπιστικά και ήδη βρισκόμαστε στην 10η αγωνιστική. Η στάση μας πιστεύουμε θα καθορίσει και τη λύση του προβλήματος. Εάν δεν δράσουμε τώρα, να είστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσουμε χειρότερες καταστάσεις από αυτές που βιώνουμε σήμερα", αναφέρεται στο μήνυμα, στο οποίο υπάρχει και η πρόταση της επιτροπής.

Σύμφωνα με αυτή, πρέπει να εξοφληθούν οι διαιτητές μέχρι το τέλος Νοεμβρίου για τις δέκα πρώτες αγωνιστικές και στη συνέχεια το πρώτο δεκαπενθήμερο του κάθε μήνα, να καταβάλλονται οι μισθοί για τον προηγούμενο μήνα. Σε άλλη περίπτωση "πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε να οριζόμαστε από την 13η αγωνιστική και μετά. Να γνωρίζετε ότι θα υπάρξει στήριξη σε οποιαδήποτε απόφασή μας".

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής, Βίτορ Μέλο Περέιρα, στηρίζει τους διαιτητές, ενώ έχουν ενημερωθεί και FIFA-UEFA για την κατάσταση. Από την πλευρά των διεθνών συνομοσπονδιών ότι είναι απαράδεκτο σε επαγγελματικό πρωτάθλημα να σφυρίζουν απλήρωτοι διαιτητές και ως εκ τούτου οι ρέφερι έχουν... πλάτες σε αυτή τους την πίεση προς ΕΠΟ και συνεταιρισμό.

Βέβαια, το θέμα των αμοιβών των διαιτητών θα συζητηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή την προσεχή Δευτέρα (20/11) στην Θεσσαλονίκη, ενώ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να πληρωθούν οι διαιτητές την τρίτη δόση των περσινών δεδουλευμένων και τις 10 πρώτες φετινές αγωνιστικές, προκειμένου να σημάνει λήξη στον συναγερμό και να μην γίνει πράξη η απειλή.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ