STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σπουδαίο διπλό με ανατροπή για την ΑΕΚ 2-1 τη Βέροια

Σπουδαίο διπλό με ανατροπή για την ΑΕΚ 2-1 τη Βέροια
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ματς με την Βέροια έφτασε στην ανατροπή με δυο γκολ στου δεύτερο μέρος από τους Μπουονανότε και Μπαρμπόζα με απευθείας εκτέλεση φάουλ και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια.

Πριν από λίγες μέρες στην Τούμπα, η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ αλλά τελικά έφυγε από το γήπεδο με άδεια χέρια. Τη Δευτέρα στην Βέροια ήταν η σειρά της να κάνει ανατροπή. Και μάλιστα στο… παραπέντε.

Η ΑΕΚ έφυγε με τη νίκη από την Βέροια, παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ και παρόλο που χρειάστηκε να πετύχει το τελικό 2-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο τελευταίο λεπτό του ματς. Μάλιστα για να φτάσει μέχρι και την ανατροπή, ο Δέλλας χρειάστηκε να πάρει ένα τεράστιο ρίσκο.

Ρίσκο απαραίτητο, καθώς η ΑΕΚ είχε πέσει στην αμυντική παγίδα που είχε στήσει η Βέροια και κινδύνευε μέχρι και το 90’, να πετάξει ακόμα δυο βαθμούς. Όμως τελικά έφυγε με το τρίποντο. Όσο για τους γηπεδούχους, το πάλεψαν το ματς και έτσι όπως εξελίχθηκε, θα μπορούσαν να κρατήσουν έστω και την ισοπαλία.

Σπουδαίο διπλό με ανατροπή για την ΑΕΚ 2-1 τη Βέροια
INTIME SPORTS

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Μερκενίδης (Μακεδονίας), Κουρέντας (Τρικάλων)

Γκολ: 32’ Νέτο, 49’ Μπουονανότε, 90’ Μπαρμπόζα

Κάρτες: 28’ Πούγγουρας, 38’ Σιόντης, 51’ Σιμοες, 87’ Βάργκας, 90’ Ναζλίδης, Μπαρμπόζα

Βέροια (Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Πουγγούρας, Γιαννούλης,Σιόντης, Βεργώνης, Νέτο (87’ Γεωργιάδης, Ναζλίδης, Μερεμπασβίλι (79’ Μαγιέφσκι), ΑΜπντούν (70’ Κόλα)

ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος(80’ Μπαρμπόζα), Γκάλο, Σιμόες (63’ Πλατέλλας), Γιόχανσον, Μπουονανότε(75’ Κρισάντους), Βάργκας, Μάνταλος. Αραβίδης.

Δείτε εδώ αναλυτικές βαθμολογίες από την Ελλάδα και τα διεθνή πρωταθλήματα

Η ΑΕΚ τον έλεγχο, η Βέροια το γκολ

Πάντως το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε κυλήσει διαφορετικά για την ΑΕΚ, αν είχε ουσία στην κυκλοφορία της μπάλας της και αν και πάλι δεν έκανε δεν έκανε παιδαριώδη λάθη. Διότι η επιστροφή στο… καθιερωμένο 4-2-3-1 και η μετάθεση του Μπουονανότε από τα άκρα στον άξονα μετά το τέταρτο, έδωσε στην Ένωση έλεγχο του ρυθμού του αγώνα σχεδόν από την αρχή. Κυρίως διότι ο Μάνταλος μπήκε με κέφια για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ και κυρίως ο Ντίντακ από αριστερά αλλά και ο Γκάλο από δεξιά βοηθούσαν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Σπουδαίο διπλό με ανατροπή για την ΑΕΚ 2-1 τη Βέροια
INTIME SPORTS

Η Βέροια προσπαθούσε να κλείσει τους χώρους και έδειχνε πως πρώτο της μέλημα ήταν να κρατήσει το μηδέν και μετά να ψάξει για το γκολ. Η ΑΕΚ μέχρι και να συμπληρωθούν 30 λεπτά παιχνιδιού, ήταν αφεντικό του ματς, είχε της φάσης της που ήταν δεν ολοκληρώθηκαν σωστά, είτε «καθάρισε» ο Καντιμοίρης. Όμως όλα άλλαξαν στο 32’ όταν ο Μπουονανότε έχασε την μπάλα σε σημείο που… απαγορεύεται δια ροπάλου.

Η Βέροια ξεδίπλωσε υποδειγματική αντεπίθεση και ο Νέτο την τελείωσε ακριβώς έτσι όπως έπρεπε. Και η ΑΕΚ επί της ουσίας από το πουθενά (μέχρι τότε είχε κινδυνέψει μόνο από ένα σουτ του Ναζλίδη από την… σέντρα), βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Και με λιγότερο από τέταρτο χρόνο μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, για να αντιδράσει. Σ’ αυτό το διάστημα το μόνο που πρόλαβε να κάνει η ΑΕΚ ήταν ένα καλό σουτ του Μπουονανότε, που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Βέροιας.

Ξεκίνημα με Μπουονανότε, φινάλε με Μπαρμπόζα

Στο δεύτερο εκείνο που η ΑΕΚ δεδομένα θα επεδίωκε, ήταν ένα γρήγορο γκολ για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Και προφανώς η Βέροια το περίμενε και ήθελε να το αποτρέψει. Αλλά δεν τα κατάφερε. Πριν καν συμπληρωθεί πεντάλεπτο στο δεύτερο μέρος, ο Μπουονανότε είδε την μπάλα να στρώνεται στο πόδι του και χωρίς δεύτερη σκέψη μ’ ένα σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Θεωρητικά η γρήγορη ισοφάριση από την ΑΕΚ, θα άλλαζε και… δραματικά τα δεδομένα στο παιχνίδι.

Σπουδαίο διπλό με ανατροπή για την ΑΕΚ 2-1 τη Βέροια
INTIME SPORTS

Ωστόσο στην πράξη κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η Βέροια αντέδρασε με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στην ισοφάριση της ΑΕΚ. Συνέχιζε να έχει προσήλωση στην αμυντική λειτουργία και να χαλά όταν προσπαθούσαν να φτιάξουν οι παίκτες της Ένωσης στην επίθεση. Απειλητικοί δεν μπορούσαν να γίνουν οι γηπεδούχοι. Ούτε όμως και οι φιλοξενούμενοι.

Ο Δέλλας έβλεπε τον χρόνο να κυλά και να μην μπορεί η ΑΕΚ να φτάσει στο δεύτερο γκολ που θα έδινε τη νίκη. Και άρχισε να παίρνει το ένα ρίσκο μετά το άλλο. Πρώτα έβγαλε τον έναν αμυντικό του μέσο για να βάλει επιθετικό και στη συνέχεια ακόμα και τον έναν στόπερ για να βάλει εξτρέμ. Και το ρίσκο που πήρε, αν και μεγάλο, του βγήκε.

Σπουδαίο διπλό με ανατροπή για την ΑΕΚ 2-1 τη Βέροια
INTIME SPORTS

Όχι μόνο διότι η ΑΕΚ βρήκε τελικά γκολ της νίκης στο 90λεπτό. Αλλά ακόμα και διότι ο σκόρερ του χρυσού γκολ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ, ήταν ο Μπαρμπόζα, τον οποίο ο Δέλλας έριξε στο ματς σε θέση στόπερ.

Η φάση του αγώνα

Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόζα ήταν και υποδειγματική και άπιαστη. Και φυσικά έδωσε στην ΑΕΚ τους τρεις βαθμούς της νίκης, καθώς ήρθε στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού στην Βέροια.

Ο διαιτητής

Ο Αρετόπουλος δεν κλήθηκε να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη και περίπλοκη φάση μέσα στην περιοχή. Έχασε κάποια φάουλ χωρίς να τα καταλογίσει, προσπαθώντας να αφήσει το παιχνίδι να εξελιχθεί χωρίς πολλά σφυρίγματα. Και έκανε τα λαθάκια του. Χωρίς κάποιο εξ αυτών να είναι καθοριστικό.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στην Βέροια, ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη ανήκει στον Έλντερ Μπαρμπόζα. Ο Πορτογάλος μπήκε στο ματς από τον πάγκο και έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη με το εντυπωσιακό κτύπημα φάουλ έξω από την περιοχή.

Μας άρεσε

Το ρίσκο που πήρε ο Τραϊανός Δέλλας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μεγάλο. Κυρίως διότι επί της ουσίας έριξε ότι… επιθετικό είχε στον πάγκο και αφαίρεσε από το γήπεδο δυο παίκτες από την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Όμως το ρίσκο αφενός ήταν απαραίτητο, αφετέρου βγήκε και με το παραπάνω.

Δεν μας άρεσε

Η αντίδραση του Ντιέγκο Μπουονανότε όταν έχασε την μπάλα στην φάση που κατέληξε σε γκολ της Βέροιας, ήταν τουλάχιστον παιδική. Άφησε τον αντίπαλο να φύγει ανενόχλητος στην αντεπίθεση και εκείνος διαμαρτυρόταν στον Αρετόπουλο ζητώντας φάουλ. Το λάθος και κυρίως η αντίδραση του Αργεντινού, ήταν το μισό γκολ της Βέροιας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ